Şimdi Ara

MacBook Pro'ya Boot Camp ile Windows Kurulumu, Parallels ve Dev C++ Yükleme Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim ve hocamız bilgisayarlarımıza Dev C++ kurmamızı istedi. Bunun için ilk olarak Boot Camp ile bilgisayarıma Windows kurarak halledebileceğimi düşündüm ama araştırmalarım sonucunda Dev C++'ı Xcode ile de kullanabileceğimi öğrendim. İki başlık altında sorularım olacak, yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar.

    MacOS'a Sahip Bir Bilgisayara Boot Camp ile Windows Kurulumu

    Boot Camp'le Windows kurulumu için USB bellek içinde gelen lisanslı Windows 10 Home -http://www.vatanbilgisayar.com/windows-home-10-32-bit64-bit-turkce-kutu-usb.html?OM.zn=category_top_sellers-w21&OM.zpc=KW9-00262 - alacağım fakat Apple'ın destek sitesinde "Windows sürümünüz USB flash sürücü biçiminde verildiyse Microsoft'tan bir ISO kopyası indirebilirsiniz." açıklaması yer alıyor. Bu kopyayı bilgisayarıma Microsoft'un sitesinde ne olarak aratıp indirebilirim ve indirdirdikten sonra ne yapmam gerekiyor?
    İkinci olarak Windows ile birlikte Parallels Desktop 12 veya 13 almayı planlıyorum. Windows kurulumu yaptıktan sonra mı Parallels'i kurmam yoksa Parallels'i kurup sonra Boot Camp'le Windows kurmam mı daha iyi olur?
    Boot Camp'le Windows kurulumu için Apple'ın destek sitesinde "Yükleme sırasında istenirse boş bir USB 2 flash sürücüsü bağlayın." açıklaması yer alıyor ve bazı sitelerde yine yanınızda en az 5 GB hafızaya sahip bir USB bellek bulunsun yazdıklarını gördüm. Boş bir USB belleğin kurulum sırasında yanımda olması gerekiyor mu ve linkin eklediğim Windows 10 Home USB, Parallels ve boş bir usb bellek kurulum için yeterli mi?
    Son sorum ise eğer ben bilgisayarıma Boot Camp ile Windows kurarsam bilgisayarımı güvenlik anlamında tehlikeye atmış olur muyum? Windows tarafına geçtiğimde virüs bulaşma ihtimali daha yüksek olacağı ve SSD'nin belli bir bölümünü Windows'a ayırmam gerekeceği için MacOS tarafına geçtiğimde bu tarafta da sorunlarla karşılaşır mıyım?

    MacOS'a Sahip Bir Bilgisayara Dev C++ Kurulumu

    Dev C++'ı Boot Camp'le Windows kurduktan sonra nereden güvenli bir şekilde indirebilirim?
    Bazı yazılarda Windows kurmadan Xcode ile de Dev C++ kullanılabildiği söylenmiş. Bu şekilde kullanmak istersem Xcode üzerinde kullandığım için okulda hocanın yaptırmak isteyip benim yapamadığım herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?







  • Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.