Şimdi Ara

Macbook Pro Retina 13 inch sallayınca ses gelmesi (video-linkli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugün fark ettim bilgisayarı videodaki gibi salladığımda ses geliyor. bir sıkıntı çıkar mı yoksa appledan randevu almak için koşturayım mı ?

    Bu olay daha önceden başına gelen oldu mu ?

    çıkan sesin videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=HmL7KXCMfxU



  • Aynı durum bende de var, ilk fark ettiğimde Lydia'nın yetkili servisine götürdüm. Cihazın içini açıp baktıklarını ve hareket eden bir parça bulunmadığını, mağazadaki sıfır cihazda da deneyip aynı sesi duyduklarını ve sesin muhtemelen menteşenin içinden geldiğini, normal bir durum olduğunu söylediler. İnternette de araştırdım ve bu durumu fark edip Apple forumlarına yazan birçok kişi olmuş. Sorun teşkil eden bir durum değil sanıyorum.

    Ek olarak cihaz soğuksa bu ses genelde duyulmuyor, çalışıp ısındığı zaman menteşeden bu tıkırtı gelmeye başlıyor salladığınız takdirde.
  • cihazda ssd varsa belki hdd yuvasına küçük geliyordur ve boş alanda oynama yapıyordur diye bi sallıyorum şu an
  • bendede 13 retina var tırstım sallamayacağım. Garip bi şekilde Forcetouch sesine benziyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 19 Nisan 2016; 9:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • playmaker10 kullanıcısına yanıt
    2015 model macbook pro retina 13 inch cihaz. yani içinde hdd falanda yok ssd var sadece. valla hocam bence bu ses menteşe sesi değil. piller oynuyor bence. sende sallama harici bir ses var mı laptop da çalışırken? hdd üzerine yazı yazarmış gibi ara ara hafif cızt cızt diye bir ses ? apple store yarın zaman bulursam arıyacağım. valla gözümü korkuttu bu olay. forumlardaki yazıları bende okudum.
  • Bahsettiğiniz sesi yaklaşık bir senelik kullanımımda belki birkaç defa duydum, olabiliyor.

    Tıkırtı için de, benim cihazda ses zaten cihazın ön kısmından menteşeden geliyor dikkatli dinleyince. Bu konuda forumlarda çokça yazıldığını ve genel olarak normal dendiğini gördüğümden dert etmiyorum, özellikle alıp sallamadıkça çıkan bir ses değil zaten. Bir arkadaş ssd hareket ediyordur belki demiş, zannetmiyorum. Bu cihazlarda 2.5" ssd birimler bulunmuyor, anakarta bağlı bir çip şeklinde depolama birimleri var ve o çip böyle bir ses çıkaracak kadar hareket etse zaten cihaz çalışır durumda olmaz diye düşünüyorum.

    Pil trackpad'in olduğu alanda bulunuyor, ses oradan geliyorsa dediğiniz gibi pil hareket ediyordur belki, ama önden geliyorsa kuvvetle muhtemel menteşeden geliyordur. Yine de arayın gerekirse servise de götürün içiniz rahat etsin.
  • Valla hocam dediklerinde haklısın. bana ses bilgisayarın tam ortasından geliyor gibi geldi. (klavye bölümünün ortasından sanki ) ben bir arıyayım şu storu belki birşeyler derler
  • sallayınca gelen ses bende de var. sanki ekran menteşesinden geliyor sağa sola sallayınca
  • bendede sağa sola sallayınca ses geliyor belki menteşe sesidir ama bana büyük bir parça oynuyor gibi geliyor. eskiden ses falan duymazdım mac de. bu sallanma olayından sonra, sanki içinde hdd varda işlem yapıyormuş gibi cızt cızt sesler duyar oldum. verdiğimiz para karşılığı mac bizi paranoyaklaştırdı :D
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta macbook pro retina 13 inch laptobumu AKASYA AVM'de bulunan apple stora randevu alarak götürme şansı elde ettim. Bilgisayarı randevu saatim geldiğinde yetkili kişiye gösterdiğimde, bu durumun daha öncesinde de kendisinin ilgilendiği müşteride meydana geldiği ve şanslı olduğumu söyledi ve bana bilgisayarın ekranın kaldırıldığı bölümdeki menteşelerin çalışma mantığını anlatarak bak ses buradan geliyor bir sıkıntı yok dedi. Bir sıkıntı olmadığını söyleyerek beni göndermek istedi. Benim de içim rahatlamadığı için bakınız ses bana şuradan geliyormuş gibi dedim. Daha sonra beni rahatlatmak için bilgisayarınızı bir açalım bakalım sıkıntı var mı diye dedi içinizde şüphe kalmasın dedi. (Benimde daha önceden belirtmem sonucu, bilgisayar bir süre çalışır durumda kalınca ve bilgisayarı salladığımda sesin arttığını söylemiştim.) Arkadaş bilgisayarı içini açmaya götürdüğünde bilgisayarım açık çalışır durumdaydı ve içini açtığını, diğer arkadaşlara da gösterdiğini sesin menteşelerden geldiğini bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bende bilgisayar çalışır durumdayken içini nasıl açtıklarını sordum ve bilgisayarı çalışır durumda iken de açabildiklerini bir sıkıntı olmayacağını söylerek beni apple store dan gönderdiler. Fakat bu bilgisayar açılıp kapanma işlemlerinden sonra bu ses iki kat arttı kardeşim, asırlık apple kullanıcısıydık, apple dedik sıkıntı olmaz dedik garanti dedik. Şimdi bilgisayar zünk diye giderse birşey olursa diye totimiz yusuf yusuf pc yi kullanıyoruz. Akasya apple store'a notumu kırdım. Bir daha da akasya apple store sana gelmem. puanım sana 10 üzerinden sıfır pampa

    Ulan randevu alması da çok zor iş randevuya gitmesi de. Bekle beni zorlu apple store. inşallah bir ara sıra buluruz.




  • Önceki mesajımda da belirttim, cihaz çalışmazken menteşe kısmı soğuk oluyor ve her nedense menteşe soğukken bu ses azalıyor, yerine göre tamamen kesiliyor. Menteşe ısındıkça bu ses ortaya çıkmaya başlıyor, sesin artmasının sebebi bu.
  • ulen bende az önce bir salladım.Hani bilinçli yapmadım da bunu.Ses geldi dedim ne oluyor..
  • Beyler sakin. Bu konuyla ilgili uzun süre uğraştım Apple ile. Yurt dışını da aradım falan 2 ay küsür sürdü.

    Önce açtılar bulamadılar.
    Sonra ekranı değiştirdiler.
    Yenisi de aynıydı falan.
    Sonra onlar da ben de ekranın oradaki bluetooth mu ne ondan geldiğini öğrendik.
    Hepsinde var. Menteşe gibi bir şey işte arkadaş da bahsetmiş zaten. Sakin olun.
  • Elime alıp sağa sola sallayınca bende de var o ses, sıkıntı yok devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim pcden oyle bir ses gelmiyor
    macbook pro 2015 256 gb ssd
  • Aldk randevu göturdum içim rahat etsın dıye..
    Normal dendı..
    Zamanla daha da ses artar mı sordum en fazla bu kadar olur denildi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdi tesadüfen bu konuya girdim baktım bende de var ses.
  • Ben de önce evde küçük çapta bir kriz yaşattım oğlana , düşürdünmü naaptın bu ses niye çıkıyor filan diye , sonra servise götürmeden önce buraya bir bakayım dedim macbook pro 13 retina daha 3 aylık yeni fark ettik , ıyun filan oynuyor birde o yüklemiş birşeyler. Ama sanırım normalmiş. Götürmesemmi servise kurcalamasınlar mı ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12'' macbook retina bende de var. Dert etmeyin, sorun değil.
  • Konuyla ilgili internette bazı forumlarda bu konuyu araştırdım.

    Bu sorunun aynısını HP Elitebook G4 serisi laptopumda yaşıyorum ben de maalesef.

    Sanırım hem macbook hemde benim HP laptop açısından sesin kaynağı; laptop ekranınızın arka kısmında bulunan ışık difüzörü (light diffuser). Anladığım kadarıyla tam olarak sabitlenmiş bir parça değil.

    Ekrana baskı uygulayıp sallayınca sesin gelmediğini anlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.