< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancum -- 21 Temmuz 2021; 12:8:22 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Merhabalar, 2019 retine ve touchbarlı 128 gb ssd li ve 8 gb ramli macbook prom var. Şu an ihtiyaç duymuyorum ama birkaç yıl içerisinde duyacağımı öngördüğüm için sormak istedim. Garantili veya garanti dışı en az 16 gb ram e yükseltme yapmak mümkün müdür ? Keza ssd'sini de upgrade yapabilir miyiz ? |
|
SSD upgrade yapabilirsiniz ama baya pahalı olur MacBook Pro çıkma parçalar ile. NVME psd ler ile yükseltme için de ek aparat alarak yapabilirsiniz. Samsung un EVO 970 nvme ssd serileri MacBook Pro lara uyuyuor. Ram için ise yapabileceğiniz birşey yok ram yükseltme garanti içi veya dışı birşey yapılamıyor en azından türkiyede YouTube da çinde Rewa teknolojinin videoları var onlar ram i ısıtarak anakarttan ayırıp yerine yüksek kapasiteli ram koyuyorlar. MacBook Pro lardaki ram ler anakarta entegre devrelerden oluşuyor normal pc ramleri gibi değil |
|
MacBook Pro 16 kullanıyorum. bir sorum olacak YouTube da video izlerken , kursör tulu ile sola basında 5 saniye geriye alıyor biliyorsunuz. yada sağa basarsak 5 saniye ileri alıyor. bu sırada çıt diye bir ses geliyor soldaki hoparlörden. sağdakinden de gelse şüphelenmeyeceğim ama sadece solda gelince acaba sorun mu var diye düşündüm. normal video izlerken, yani ileri geri almazsam kesinlikle sorun yok. aşağıya örnek 2 adet video ekliyorum hazır garantisi devam ederken duruma göre fikrinizi alayım. bilemiyorum belki de konuşan bir adamın sesi devam ederken birden geriye alınca böyle bir ses çıkıyordur yayından. bir de 2021 kasım ayında garanti sona erecek.3 ay var yani. ve pilin durumu %82.4 %80 in altına düşerse pil değişimi durumu söz konusu mu? böyle bişey duymuştum da doğruluk payı var mıdır? teşekkürler 94AD3F92-F32A-4F29-88CA-823B5E8A00D6 https://streamable.com/a5h65n5888AE7F-B4AC-44E0-A943-8696C18955C1 https://streamable.com/s4oza2 |
|
|
|
M1 işlemcili ise kullandığınız program uyumlu olmayabilir. Bazı programlar hala sadece Intel işlemcilere uygun. Yeni işlemci olunca böyle problemler olabiliyor. |
|
|
Merhabalar, Apple klavye değişim programı kapsamında macbook pro touchbar' ı servise göndereceğim? Bunun için önerebileceğiniz bir yetkili servis var mı? Bir de touchbar ile ilglli sorun yaşayan oldu mu acaba? Uzun zamandır touchbar' ın sağ kısmı macbook' ta 3-4 dakika işlem yapmadığımda disko ışığı gibi yanıp sönüyor. Klavye ile alakası var mıdır sizce? Yani klavye değişince düzelme ihtimali var mıdır? Teşekkürler |
|
2019 MBP 13'' Kullanıcısıyım, cihaz ara sıra çok işlem yükü gerektirmeyen işlemlerde bile çok ısınıyor ve felaket bir şekilde fan açıyor, buna iki üç ufak tefek uygulama açık halde chrome'un çalışması bile dahil oluyor bazen, browser kullanıyorum alt tarafı yani. Sıfırdan defalarca kurulum yaptım fakat bu sorun hiç düzelmedi. Sanırım yeni çıkacak olan M işlemcili bir cihaza geçmek şart oldu artık, intel belasından kurtulmak için. Ayrıca bazen caps lock tuşu basmıyor cihazın. |
|
|
Merhabalar macbookpro 16'' var bende ekrandaki klavye izinden şikayetçiyim. Klavyenin deforme etmesinden korunmak için nasıl çözüm buluyorsunuz? konu dışı oldu ama bir çözüm bulamadım tam. Varsa bir çözümünüz duymak isterim. İyi günler herkese. |
|
|
Ben de benzer bir sorun yasadim. Early 2015 macbook pro nun hoparlorlerinden biri bozuldu, Hoparlorun Turkiye deki fiyati cok yuksek ondan dolayi AliExperss ten sparis ettim. 10$ a iki hoparlor, 2 tornavida, Mabcookpro nun alt vidalarinin bir yedegini ve birde pena aldim. Bu arada bozuk olan hoparloru degistirdim, fazlalik olan bende kaldi, bu sizin macbook a uyar mi? 79.22TRY |Sol/sağ A1502 hoparlör/alt vidalar MacBook Pro 13 için https://tr.aliexpress.com/item/4000522279178.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2ccd4c4da9Xm54 |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myigity -- 14 Eylül 2021; 15:18:41 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Arkadaşlar bugüne dek hem Mac hem Windows sistemlerinde harici diskleri kullanayım diye NTFS yardımcı programı kullanıyordum.Ama artık Windows ile işim bittiğinden ancak çok eski diskleri taktığımda bu programı kullanacağım.Yani disk sistemini sadece Mac bilgisayarlarda kullanacak şekilde düzenleyeceğim.Mac OS Genişletilmiş (Günlüklü) seçeyim diyorum ama APFS yeni formatı seçsem eski macbook bilgisayarlarda sıkıntı çıkar sanırım değil mi ? |
|