< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşlar merhaba, hayatımda hiç macbook kullanmadım. Bu nedenle ne yapacağımı bilemiyorum size danışmak istedim. Linkte atacağım bilgisayara sahibim. Bu bilgisayarı eşime verip kendime macbook almayı düşünüyorum. Hem windows hem de macten anlayan arkadaşlar karşılaştırabilirlerse sevinirim. Link: https://www.vatanbilgisayar.com/asus-ux430uq-core-i7-7500u-2-7ghz-16gb-ram-512gb-ssd-14-2gb-w10-notebook-28985.html Ben online ders veriyorum. Skype üzerinden öğrencilerimi görüntülü olarak arıyorum. Bağlantı sırasında ekran kaydı da alıyorum (hd ya da hd+). Tabi bu sırada adobe (pdf), word dosyası (küçük notlar için), excel dosyası (verileri görmek için), bir tahta uygulaması (işlemler için) da açık oluyor. Anlık durumlar için de chrome açık oluyor. Ekstra olarak spss ya da eviews tarzı ekonometri programları da açık oluyor. Bu durumda macbook air alsam işimi görür mü? Yoksa macbook pro mu almalıyım? Eğer macbook air tavsiye ederseniz i3 mü i5 mi? Eskiden bilgisayar işleriyle ilgilenirdim ancak iş hayatına başlayınca malesef vaktim kalmamaya başladı. Yardımlarınızı bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumpuss -- 3 Ekim 2020; 23:42:11 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evet hocam yenilenecekmiş, 2019 Kasım ayında çıkmış bu 16 inç. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 8 Ekim 2020; 12:12:54 > |
Ooo araştırmaz olur muyum biliyordum Kasim'da gelecegini fakat gecen ipad lansmaninda ipad prolara zam geldigini görünce dolar euro kur ayarlaması yemeden alayım dedim. Çünkü su an macbook pro 16 lar hemen hemen usa fiyatından satiliyor gibi. Ornegin US Store'da base i9 model 2800 dolar suanki kurla 22.200tl ediyor. Bizde 23.400tl. Muhtemelen kur farkı yiyecekler. Rami eksilterek 16gb da tercih edebilirim zamlı gelirse. 16gb 2020 mi 32gb 2019 mu daha iyi olur acaba? Daha 14 gün iade hakkim geçmedi. İade de edebilirim gerçi. |
Arkadaşlar insanları yanlış yönlendirmeyin .kasımda 16” mbp falan çıkmayacak , ilk çıkacak Arm işlemcili MacBook Air ,13” yada 14” olacak. 16” için en erken 2021 ilk yarısı intel tigerlake H işlemcili olur ki o işlemci bile daha piyasaya çıkmadı.yada 16” e uygun arm işlemci çıkınca değişim görecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MacBook Air değil de, düz "MacBook" olacak diye okudum ben de ilk ARM tabanlı MB ların. Kasım konusunda emin değilim, ama en zayıftan en güçlüye doğru bir değişim sürecine gireceğini söyleyenler var apple ın. Ben şu an 2014 13" MBP 8/256 ile idare ediyorum çok da memnunum elhamdülillah ama hayalim artık iMac almak, en son güncellenenlere elim varmadı çünkü tamamen eski tasarım. Silikon işlemcili yeni iMac leri dört gözle bekliyorum onlar için de sanırım 2021 ilk veya ikinci çeyreği deniyor. |
Yerinizde olsam hemen iade ederim hiç düşünmeden. Fiyatı da kafaya takmam bu tip yatırımlar yaparken her zaman gücümün yettiği en günceli almaya çalışırım. |