Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.672
Cevap
130
Favori
282.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015 model macbook pro cihaza sahibim. 13". Ekran'a hiç bir temasım olmuyor kendi verdikleri bez haricinde fakat aşırı sayıda kılcal çizik oluşmuş durumda ve ön camda kamera kısmında lekelenmeler mevcut bir telefon görüşmesi yapıp randevu aldım apple store olmasa da bir apple bayisinden,ekran değişimi olma durumu nedir gerçekten göz yorucu olmaya başlıyor bir süreden sonra beyaz ekranda bu problemle karşılasan veya ekranını değiştirebilen oldu mu?
  • Elanorth kullanıcısına yanıt
    Hocam command + space e bastim Awake network access nedir diye arattim. Enerji tasarrufu ekranini buldu. Orda hem guc adaptoru hemde pil icin ekrani sundan sonra kapat i 1 saate cektim.
    Pille calisirken ve guc adaptorunde power nap i etkinlestir i sectim. Umarim simdi kopmaz.

    y/ardimlar icin tesekkur ederim :)
  • Arkadaşlar benimde bilgisayarımın ömrü bitmek üzere yıllardır hep windows kullandım artık mac e gecmek istiyorum hazırda ipad ve iphone de kullanıyorum uyum acısından daha iyi olur diye düşünüyorum sormak istediğim online storeden eğitim indiriminden yaralanırken kontrolü nasıl sağlanıyor bilgisi olan var mı acaba ödeme ekranına kadar birşey olmuyor ama ödemeyen sonra mı belge filan isteniyor anlamadım daha önce almış olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doobeyy kullanıcısına yanıt
    Bendede ayni sorunlar mebcut ve bariz daha fazla ısınıyor acil güncelleme gelmeli sierra ya geçmeyenler beklesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazirandan beri Macbook Pro 15' ekran kartlı olanı kullanıyorum 8,300 e almıştım şansıma aldıktan sonra zamlandı.

    Aşırı memnunum fakat yeni seri macbook pro alıcağım çıkınca beğenirsem.



    Sierra konusuna gelirsek alt modeller hemen geçmesin benim bilgisayarda bile geç açılıyor el capitana göre kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTI- -- 10 Ekim 2016; 16:43:29 >
  • 15" Retina almayı düşünüyorum, 13" bilgisayarımı satıyorum arkadaşlar. Düşünen olursa ilanım ekteki gibidir;https://forum.donanimhaber.com/m_120994213//tm.htm#120994213
  • Merhaba arkadaşlar dün google drive'ın engellenmesi dolayısıyla vpn kullanarak girip bir dosya inceledim ani kasmalar oldu ekranın önce dörtte biri daha sonra değişen oranlarda gidip gelmeye başladı sonra tamamen gitti. zar zor sistemimi kapattım açtığımda direk vpn i de kapattım daha sonra böyle bir sorun yaşamadım ama içimi bir korku sardı,acaba virüs bulaşmış mıdır ya da bulaşmışsa ne yapabilirim acaba?
  • Arkadaşlar selam geçenlerde yazmıştım, 12 inç macbook aldım yeni fakat ekranı bariz sapsarıydı gönderdim değişim yapıldı ve yeni cihaz geldi oda aynı. Kronik bir problem mi bu? 15 inç retinaya baktıktan sonra 12 inçi kullanasım gelmiyor. Resimde fark mevcut. Birde kalibrasyon ayarı ile renk değişebiliyor, kalibre etsem beyazları doğru göreceğim bir şekilde, bu diğer renklerin hatalı görünmesine sebep verir mi?

     MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü]




  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki adresteki kullanıcıda da aynı problem varmış, kalibre ederken expert mode'a alıp ayarlayıp beyaz sonucu alabilmiş.
    Expert mode'a alabilmek için 'kalibrasyon' a "alt" tuşuyla beraber tıklayın, macbook pronuzdaki ayarları kopyalayın

    http://forums.imore.com/macbook/327556-whites-my-new-macbook-s-display-yellow-ish-normal.html
  • İlgi için çok teşekkürler, aynı konuyu bende inceledim biraz kalibrasyon ikçlr beyaz tonunu aldım fakat merak ettiğim nokta yapmış olduğum kalibrasyondan diğer renkler etkilenir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    bence macbook pro'nuzdaki ayarların aynısını yaparsanız etkileneceğini zannetmiyorum bi deneyin görelim
  • Sadece tahminen söylüyorum ancak iki cihazın ekranları bilerek bu şekilde ayarlanmış olabilir. Macbook Pro adı üstünde Pro etiketine sahip bir cihaz, dolayısıyla ekran renkleri daha doğru vermek üzere kalibre edilmiş olabilir. Çünkü örneğin fotoğraf üzerine çalışan bir kişinin renkleri doğala en yakın şekliyle görmeye ihtiyacı var. 12" Macbook ise son kullanıcı odaklı olduğundan gözü daha az yoracak bir renk kalibrasyonu seçilmişse arada böyle bir fark oluşması doğal. Kalibrasyon ayarlarıyla oynayınca rengin düzelmesi de fikrimi doğruluyor gibi. Fark ettiğiniz şeyin problemden ziyade bir üretim tercihi olabileceğini düşünüyorum
  • Şimdi şöyle anlatayım olayı, gönderdiğim resimde iki cihazın kalibrasyonuda aynı, kalibrasyonlar aynı iken renkler çok farklı. 12" in kalibrasyonu değiştirdiğimde anca beyaz tona ulaşabiliyorum.
  • arkadaşlar merhaba,

    macbook air 13 128gb ssd+8gb ram cihazımı satıyorum, yanında thule çanta hediyeli
    ihtiyacı olan varsa temiz cihazdır, foruma özel pazarlık payım mevcuttur.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-macbook-air-13-mid-2012-plus-8-gb-ram-plus-ssd-plus-thule-canta-348704318/detay/
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Merhaba, acaba yazılım ile panellerin üreticisine bakabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Tabiki etkilenir.Toshiba kirabook 10d ultrabook kullandım, chromatune isimli özel yazılım vardı 5 farklı renk kalibrasyon seçeneği vardı. Örneğin sıcak renk seçeneğini işaretlediğinizde beyazlar sarımtırak olurken yeşil renkte sarımsı yeşil yani fıstık yeşiline dönüyordu, benzer şekilde soğuk renk seçeneğini işaretlediğinizde beyazlar mavimtrak olurken yeşil de mavimsi bir yeşil oluyordu.technicolor seçeneğini işaretlediğinizde gerçek hayattaki renkleri gösteriyordu beyaz tam beyazdı yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yazılımla bakabiliyoruz panel üreticisine acaba?
    Maalesef kalibrasyon yapıp kullanmaya başladım cihazı, şu anda çok göze çarpmıyor fakat sarı halini bildiğim için pro retinadan buna geçince yine ton farkını hissediyorum. Daha çok günlük kullanılacak 12" olan grafik tasarım gibi işler yapılmayacak renkler çokda sorun olmaz ama işte bi kere öyle sarı görüncede o kadar para veriyoruz bumu demeden duramıyorum kendi kendime.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • syphonfilter kullanıcısına yanıt
    Hwinfo isimli yazılım.

    Eskiden iphone 5s ya da 4s de 2 farklı panel kullanılmıştı biri sharp diğeri lg. Sharp ekran beyazı sarımtırak gösteriyordu lg tam beyazdı.

    Yani bu durum panel üreticisinden kaynaklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar, ben uzun zamandır 2009 mb pro kullanıyordum, snow leopard vardı hiç güncellemedim, şimdi mid 2012 i7 mb pro aldım birtane,
    ona hangi sistemi kurmalıyım acaba? yosemite, el capitan yada sierra hangisinde daha stabil çalışır acaba?
    bu arada ram takviyesi yapmak istiyorum, biliyorum mac uyumlu ram olayı tamamen yalan ama hangi markayı önerirsiniz acaba?
  • Herkese merhaba benimde 10 yıllık bilgisayarım yeni yazılımları karşılamadığımdan çoğu Web sayfasını açmadığımdan dolayı yenilemek istiyorum. Yeni modelleri bekliyorum ama daha önce hiç Mac OS sistemli bir bilgisayar kullanmadım. Sadece iPhone ve iPod'um oldu apple olarak bunlarda bir bilgisayar değil sonuç olarak.

    Windows için işletim sistemini öğreten işletmenlik kursları var Mac OS için böyle kurslar var mı Ankara için. Ilk defa Mac kullanan birisi işletim sistemini ne kadar sürede öğrenir. Son olarakta günlük kullanım için MacBook Air yeterli olur mu internet office programları kullanımı gibi şeyler için. Tek eksik yanı benim için ekranın 15 yerine 13 olması diğer özelliklerin yetip yetmeyeceği hakkında bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.