Şimdi Ara

Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.219
Cevap
54
Favori
143.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işlemcilerde benchmarklarda fark ediyor ama yapılan işlere baktığımızda 2016 daha hızlı. 2015 mbp ile 2016 mbp arasında resim işleme, final cut pro video ile işlem kıyaslamalar da 2016 daha iyi performans veriyor.

    Benchmark sonucları işlemci gücünün frekansına bakıyor. ama işlemcinin yaptığı işe gelince farklı sonuçlar geliyor. youtube'da performans karşılaştırmaları var ben ürünü beklerken onları izliyorum. Ayrıca resim, video düzenleme vs işlemleri yaparken hızlı olmanın yanında cihaz daha az ısınıp, dolayısıyla daha sessiz çalışıyor.

    Ama rakam olarak baktığında 2015 modelde 2,8-4.0 GHz işlemci
    2016 modelde 2.9-3,8 GHz işlemci frekansı olarak ortaya çıkıyor. rakam olarak eski model daha hızlı ve işlemcinin yaptığı iş değilde rakamları karşılaştırdığında 2016 geride kalıyor.(benchmarkın karşılaştırması gibi)

    ama program işlemlerinde 2016 daha hızlı.

    ekonomik olarak baktığında da; haklı olduğun nokta var. AMA ülkemizdeki doların yükselişini göze alırsan, sen 10000 tlden 50-100 tl/ayda kazanabilirsin. Ama apple fiyatları güncellediğinde(dolar böyle giderse fiyatları güncellemeleri muhtemel), en az 1000-1500 tl zam koyarlar. ki bu durumda sen 10000TL'de faizde en az 10 ay tutarsan 1000 TL gelir getirip alabiliyorsun.

    TL olarak ciddi bir kayıp var ve sen 10binde 50-100 tl/ay ekleyerek bu farkı malesef kapatamıyorsun. Tabi birde şu var bu makineyi alırken 3-4 maaşını yatırıp ve cihazı iş için de almıyorsan, ekonomik olarak ciddi bir sıkıntıya giriyorsun demektir. Ben o durumda olsam(anlattığım durum) iptal ederdim.

    EKLEME: 2 ayda 50-100TL demişsin. Ben onu ayda diye okudum. Bu durumda 20 ayda anca apple'in koyduğu zammı çıkarabiliyorsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 9 Aralık 2016; 8:42:59 >




  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Cok sessiz calistigi konusu dogru fakat az isindigi konusunda biraz problem var gibi. Sessiz calismasini fanin sadece yuksek sicakliklarda devreye girmesiyle saglamislar gibi duruyor. Eger programin gosterdigi degerler dogru ise cok kisa surede cinebench testinde bile 100 dereceye ulasti CPU ve fan anca bu kadar yuksek sicakliklardan sonra sesli calismaya basladi. Yani cok serin oldugu icin fan sessiz calismiyor aksine fanin calisma toleransi cok yuksek oldugu icin cok ucuk degerlerde calismaya ancak basliyor. Buda pek ic acici bi durum degil. 100 derece nedir ya.

    Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]




  • son durum nedir...?
  • Ftaha F kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bilgi veremedim. Bugün saat 13.36'da cihazı teslim aldım. Cihaz çok ince ve aşırı sessiz. Yük altında deneme fırsatım olmadı ama şu ana kadar fan sesi duymadım. Klavyeye ilk başta alışmakta zorluk çektim ancak şimdi gayet rahat yazabiliyorum. Sormak istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim. Bekleyen arkadaşlara sabırlar dilerim.
  • teşekkürler bilgi için... klavyeye alışkınım ben 15" 2015 MacBook Pro yu satınca maalesef cihaz gelesiye m5 macbook kullanıyorum. bilgisayar gelsin hemen macbooku satacağım. bir iki foto rica etsek :) sipariş tarihi ne zamandı ve ürün 15 inc mi 13 inc miydi.
  • hocam bi inceleme bekliyoruz senden bol bol fotoğraf aynı zamanda :) güle güle kullan hayırlı olsun.
  • Ftaha F kullanıcısına yanıt
    Sipariş tarihi 5 Kasım, Kargoya verilme tarihi 30 Kasım, Türkiye'ye gelişi 3 Aralık hocam. Cihazım BTO'lu 15 inch. Birkaç fotoğraf ekliyorum :)Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]




  • mgrbz M kullanıcısına yanıt
    Müsait olduğum zaman inceleme yazısını yazacağım. Teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun Uzun bir bekleyişin ardından kavuştuk :)
  • bu güne kadar hep 15 inc kullandım ilk defa 13" kullanacağım umarım performans sorunu yaşamam. özel konf. ile 16gb ve i7 yaptırdım ama işte emin değilim. apple Cinema Display var diye 13" istedim ama inşaallah performansdan memnun kalırım.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    13" Touchbar lı model kullanan arkadaşlar.
    Bataryanın ne kadar gittiğini yazabilirmisiniz.
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firstclass34

    Sipariş tarihi 5 Kasım, Kargoya verilme tarihi 30 Kasım, Türkiye'ye gelişi 3 Aralık hocam. Cihazım BTO'lu 15 inch. Birkaç fotoğraf ekliyorum :)Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]Macbook Pro 2016-2017 Touchbar - Touchid / Without Touchbar Kullanıcıları Derneği [ANA KONU]

    Hayırlı olsun




  • arkadaşlar parallel desktop almayı düşünüyorum. Bu aralar bundle yaparlar mı? yada yılbaşı diye indirim filan olur mu?
  • Ben gün içinde orta parlaklık ve sıfır klavye ışığı ile Safari+Adobe programlarını kullanıyorum...

    Şarj süresi 5-6 saat olmak üzere değişiyor..2015 modeli kullanıyorum..

    Apple store da test ettirdim batarya da donanımsal sıkıntı yok..

    Şarj süreleri için bol bol sorular sorulmuş yazayım dedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun..

    Benim cihaz da almanyada şu saatlerde.. H.sonu yurda girer, gümrük biraz hızlı işlem yaparsa önümüzdeki hafta ortası elime geçer inşallah..

    Geliş rotası; Çin-Honk Kong-Kazakistan-Almanya-Türkiye olacak.. Bekleyenler UPS sayfasında bu sırayı takip edebilir.. Ama tabi UPS rotayı kendi saat-gün-uçuş durumuna değiştiredebilir...
  • Reason kullanıcısına yanıt
    Hocam detaylı takipi nerden sağlıyoruz? Bende ürün işleniyor yazıyor sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Ürün işleniyor diyorsa zaten daha gönderilmemiş demektir.. Hatta henüz üretilmemiştir.

    Takip ancak "Gönderildi" dedikten sonra sistemde gördüğünüz takip kodu ile sağlanıyor UPS'nin sayfasından..

    Siz halen "ya sabır" aşamasındasınız... Kolay gelsin.. Ben de sabırlar diliyorum.. Benim siparişle gönderilmesinin arası yaklaşık 1 ay sürdü..
  • Tekilas T kullanıcısına yanıt
    Moralinizi bozmak gibi olmasın ama yıllardır edindiğim tecrübeyle o bilgisayara güvenmeyin.. Sürekli yedekli olarak çalışın. Çünkü her an tekrar arıza yapabilir. Çalışmaya devam da edebilir. Hele profesyonel olarak işiniz de kullandığınız bir cihazsa yeni macbook veya windows ne olursa olsun, mutlaka değiştirin.. Naçizane tavsiyem..
  • Zihtumreth Z kullanıcısına yanıt
    Bende 50 60 gibi açılıyor sanırım sizde neden öyle ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu an hem base hem de touch barlı 13 inch model için en uygun fiyatı veren yer neresi? Pozitif Elektronik diye bir yer var fakat pek güvenemedim, touch barlı model de ellerinde yokmuş 3-4 hafta sonra gelir dediler.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.