Şimdi Ara

Macbook Hdd arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim mackbook pro çalışmıyor bende hdd çıkartıp harici olarak windows yüklü bilgisayarıma taktım bilgisayar görüyor Disk Yönetim bölümünde gözüküyor fakat herhangi bir işlem aktif değil yanlız Birimi sil ve Yardım seçeneği aktif diğer geri kalanların hepsi pasif durumda hdd içini açamıyorum. HDD SSD sandisk 128 gb dir
    bir bölümü sildim 600 mblik bölümü orda hiçbirşey yoktur
    Bunu hangi programlar açabilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
    ve forumda yeni olduğum için konuyu doğrumu yanlış yeremi açtığımı tam olarak bilmiyorum eğer öyle birşey olduysa yönetimden düzeltmesini rica ederim.
    Resimde detaylı gösterdim
     Macbook Hdd arızası

• "bir bölümü sildim 600 mblik bölümü orda hiçbirşey yoktur" niye birşey yoktur ?

Onun gibi ufak bölmeler ileride kurtarma seçeneklerinin çalışması için yada windows boot için ayrılmış yerlerdir büyük ihtimalle sildin.

tek seçenek var gibi ssd yi tamamen sil yeniden temiz kurulum yap böyle dene.yine aynı sorun olursa başka hdd ile dene eğer hdd ile açıyorsa bum ssd gitmiştir güme.
  • Webengineer W kullanıcısına yanıt
    OSX ve Windows farklı dosya sistemleri kullanır. Bu nedenle seçenek göremiyorsun. Bu tarz sorunlarda en basit yöntem Ubuntu ile (veya herhangi bir Linux dağıtımıyla) harddiske ulaşmaktan geçer.

Harddiske USB'den boot edilen bir Ubuntu indir. Kendi sitesinden Ubuntu'yu direk indirebilirsin. Sanırım son sürümlerde çalışan ve yüklenen arasındaki farkı kaldırmışlardı. Unetbootin programını indir ve bir usb belleğe bu program aracılığı ile Ubuntu kur. USB'yi bios menünden 1. sıraya getir ve bilgisayarı tekrar başlat. Usb ile Ubuntu başlatma seçenekleri gelecek. ''Yüklemeden dene'' tarzı bir seçenek vardı. (2-3 yıldır kullanmadım hatırlamıyorum) Live (bu şekilde tabi edilir) olarak işletim sistemini başlat.

Ubuntu başladıktan sonra artık Macbook'tan çıkardığın harddiskinin içini görebiliyor olman lazım.

Eğer harddisk hiç görünmüyorsa Uçbirim'den harddiski bağlamayı dene. (Teknik konular için forumun Ubuntu bölümüne ya da Ubuntu Tr forumuna bakabilirsin. Yardımcı olacaklardır.)

Buna benzer birkaç yol daha var. Harddiskin içinde illaki kurtarmam gereken veriler var diyorsan vazgeçme. Çeşitli yollar var.

• canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Allah Razı olsun deneyeceğim evet gerçekten içindeki veriler önemli önemli olmasaydı silerdim.
  • canocan_07 Hocam Ubuntu denedim onda yine O 600 mb sildigim alan çıktı digerleri çıkmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.