Şimdi Ara

Macbook Air yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
26.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MacBook Air kullanıcıları yorumlarını söyleyebilirler mi acaba? Memnun oldukları ve olmadıkları şeyler nelerdir? Pro alsaydım dedikleri oluyor mu?

Macbook Pro - Air arasında çok kararsızım.

• Merhaba,

pro kısmını bilemem.. 11'' air 2012 kullanıyorum, çok memnunum. satın alırken 1 adet 45W adaptör daha fazladan almıştım, birini evde birini işte bırakıyorum, hiç yarı yolda kalmadım, not defteri taşır gibi taşıyorum.

- Ekran ve klavye çok rahat (taşınabilir kullanımda), iş yerinde ise 23'' monitör ve klavye bağlayarak kullanıyorum.
    - Klavye arkadan aydınlatması güzel.
    - iPhone mikrofonlu kulaklığı da çalışıyor, skype görüşmelerinde kolaylık oluyor
    - evernote ile not alıyourm
    - twitter-facebook gibi sosyal medya uygulamaları kolaylık sağlıyor
    - Parallels üzerinde işle ilgili özel Windows uygulamaların çalıştırılabiliyor
    - iMessage yazılımı ile iPhonelara mesaj atabiliyorum
    - HD kamera ile Facetime görüşmesi yapılabiliyor
    - MS ofis yazılımları sorunsuz çalışıyor
    - OS X işletim sisteminin Spotlight fonksiyonu çok başarılı

bunlar hariç render almak gerektiren yazılımlar kullanmadığımdan pro tipinde bir makineye ihtiyaç duymuyorum.

Bana göre negatif kısımlar
    - Pili 5 saat götüremiyorum, genelde 3-3,5 saatte %10 lara geliyor
    - MS Ofis yazılımlarında farklılık var, PC deki Word ya da Excel kadar stabil değil OSX sürümleri
    - Maillerimi Outlook dan Apple Mail'e attım, 25 GB lık mail arşivime erişebiliyorum ama Outlook'a göre Apple mail çok basit kalıyor. Mailler içerisinde eklediğim attachmentlar bazen açılmıyor, mailin sonuna gidiyor ya da mail içerisinde tablo ekleyemiyorum.
    - 2 USB portu az gelebiliyor ama hub ile çözmek olası
    - thunderbolt portunu çevirici ile VGA ya da HDMI a dönüştürmek gerekiyor, yanınızda çevirici taşımak durumundasınız.

Özetle , daha iyi olabilecek yanları olmakla birlikte çok memnunum diyebilirim.

• bende Macbook air mid 2012 kullanıyorum. Cihazdan çok memnunum şuana kadar hiç problem yaşamadım. Yukarıda arkadaş artıları eksileri diye ayırış bende onun gibi ayırayım.
    Artıları
    Aşırı ince taşıması kolay
    OSX tek anlamıyla kullanması çok zevkli zaten proda da aynı.
    SSD olduğu için aşırı hızlı
    Ses kalitesi iyi
    Genel olarak cihaz çok güzel ve kullanışlı. Genellikle 6 saate yakın şarjı dayanıyor bazen astığıda oluyor. Ben daha önce kullandığım hiçbir windows laptopta bu kadar süre şarjın dayandığını hatırlamıyorum.
    gelelim eksisine
    Aşırı ince olmasından kaynaklanan bir sorun fazla ısınıyor. Minecraft, san andreas, cod 4 oynarken 20 dakika sonra yanmaya başlıyor. w tusunda sıcaklığı hissediyorsun. Tek eksi bu olabilir. Retina almayacaksan kesinlikle air almanı tavsiye ederim . Ama retina alıcaksan parayada kıymayı düşünüyorsan 15 inch al. 13 inch in bence bir olayı yok. ısınma retinalarda oluyor mu açıkçası bilmiyorum kullanıcılarından cevap gelir buna dair. Benim retina almamamda ki sebep çok yeni bir teknoloji olması. Hatalı ürün çıkma olasılığı var. Ekranlarda hatalı üretim varmıs bazılarında Türkiye de alırsam ve öyle bir sorun çıkarsa geri iadesi ile uğraşmak zor olucağı için almadım. Uyumluluk sorunlarıda oluyormuş uygulamalarda oda almamın nedenlerinden biri.

• ben air kullanıyorum, hdd çok kısıtlı 128gb ssd... onun dışında çok nadir dvd rom ihtiyacım olabiliyor..

ama portatiflik olarak 10 numara tabiki, çok şık, ekran çözünürlüğü daha yüksek proya göre vs. vs.

bazen pro alsamıydım diyorum ama sonra şöyle bi bakınca yok yok bu iyi diyorum

çok kastırıcı işlerle ilgilenmediğim için performansı yetiyor bana, performans lazımsa pro tercih edilebilir ama onun dışında air iyidir
  • Arkadaşlar peki Air'ı i7 işlemci ve 8 gb ram ile beraber almak akıl karı, mı değil mi? Nasıl bir konfigürasyon yapmalıyım sizce? Aklıma yatan 8 gb ram ve 256 ssd ama karar kılamıyorum, aslında 13 retinaya çok gitmişti aklım, hakkında çok şikayet okuyunca vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 29 Kasım 2012; 22:03:34 >
  • ben de yeni aldım harika bir cihaz tık ses gelmiyor. oyun oynamıyorum torrentden ındırme yapıyorum kapagı kapat sanki çalışmıyor gibi. süper hızlı açılıyor. hafıza 128 gb ama sd kart okuyucusuna 64gb kart tak al sana ek depolama. ses kucuk cıhazdan nasıl cıkıyor duyanlar şaşırıyor..
    eksılerı ıse hmmmmmm dusundum dusundum.. ram arttırılmıyor hdd arttırılmıyor. 2 usb bazen yetmeyebılıyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

Arkadaşlar peki Air'ı i7 işlemci ve 8 gb ram ile beraber almak akıl karı, mı değil mi? Nasıl bir konfigürasyon yapmalıyım sizce? Aklıma yatan 8 gb ram ve 256 ssd ama karar kılamıyorum, aslında 13 retinaya çok gitmişti aklım, hakkında çok şikayet okuyunca vazgeçtim.

dostum bence öyle bi bütçe düşünüyosan 13" retina pro al
  • Incelik istiyorsan normal macbook pro dusunme ya air yada retina sana kalmis ama butcen yetiyorsa retina daha iyi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 inç düşünmüyorum, 13 retina iyi bir tercih gibi duruyordu ama hakkında çok problem duyunca vazgeçtim ondan. Şimdilik Air daha ağır basıyor ama şu konfigürasyon olayı sadece internet üzerinden siparişlerde oluyormuş, bu da bana göre değil. Umarım yeni yıla kadar Apple şu problemleri çözmüş olur.
  • quote:

15 inç düşünmüyorum, 13 retina iyi bir tercih gibi duruyordu ama hakkında çok problem duyunca vazgeçtim ondan. Şimdilik Air daha ağır basıyor ama şu konfigürasyon olayı sadece internet üzerinden siparişlerde oluyormuş, bu da bana göre değil. Umarım yeni yıla kadar Apple şu problemleri çözmüş olur.

13 retina nin ne sorunu varmis

• quote:

Orijinalden alıntı: leopard10

quote:

15 inç düşünmüyorum, 13 retina iyi bir tercih gibi duruyordu ama hakkında çok problem duyunca vazgeçtim ondan. Şimdilik Air daha ağır basıyor ama şu konfigürasyon olayı sadece internet üzerinden siparişlerde oluyormuş, bu da bana göre değil. Umarım yeni yıla kadar Apple şu problemleri çözmüş olur.

Aslında LG panelli tüm retinalarda olan ghosting problemi ve grafik performansından ödün veren 13 retinada bulunmayan harici ekran kartı. O kadar para vermişken her şeyin sorunsuz olmasını istersiniz haliyle...

• quote:

quote:

quote:

Aslında LG panelli tüm retinalarda olan ghosting problemi ve grafik performansından ödün veren 13 retinada bulunmayan harici ekran kartı. O kadar para vermişken her şeyin sorunsuz olmasını istersiniz haliyle...

Garip 15 retinada birsey yok high bf aciyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Garip 15 retinada birsey yok high bf aciyor

13 retina da açar, sorun yok. Videoyu izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=kcDbLyX1mrM

• Arkadaslar uzun araştırmalar sonucu hala karar veremedim; ipad (4.nesil) mi? Asus un yeni Ultrabook u 4005 mi yoksa Apple Air mi die?

dün Apple a uğradım , satıcı Air i gösterdi; eğer oyun oynamıyacaksan cizim photoshop le uğraşamıcaksan bu fazlasyıyla yeter dedi. Gördüğüm 11 inch olanıydı ama sanki 13 gibiydi. Dikkat edn bunların 11 i daha büyük diğerlerine göre. ben ekran olarak 11 i beğendim. Fakat hangi konfigrasyon alınmalı bilmiyorum. + bunların işletim sistemini daha önce kullanmadım. Tek istedğim pili UZUN gitsin; 7-8 saat gitsin istiyorum. İpad alırsam yapacaklarım hep kısıntıya uğrar die düşünüyorum.
    Bilgisayarda uzun pil, Office uygulamaları , nette surf , music ve video başka bişyle uğraşmıyorum. Bu airlerin çözünürlükleri de iyi. Retina mac book prolara bütçemiz yetmez.
    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Arkadaslar uzun araştırmalar sonucu hala karar veremedim; ipad (4.nesil) mi? Asus un yeni Ultrabook u 4005 mi yoksa Apple Air mi die?

dün Apple a uğradım , satıcı Air i gösterdi; eğer oyun oynamıyacaksan cizim photoshop le uğraşamıcaksan bu fazlasyıyla yeter dedi. Gördüğüm 11 inch olanıydı ama sanki 13 gibiydi. Dikkat edn bunların 11 i daha büyük diğerlerine göre. ben ekran olarak 11 i beğendim. Fakat hangi konfigrasyon alınmalı bilmiyorum. + bunların işletim sistemini daha önce kullanmadım. Tek istedğim pili UZUN gitsin; 7-8 saat gitsin istiyorum. İpad alırsam yapacaklarım hep kısıntıya uğrar die düşünüyorum.
    Bilgisayarda uzun pil, Office uygulamaları , nette surf , music ve video başka bişyle uğraşmıyorum. Bu airlerin çözünürlükleri de iyi. Retina mac book prolara bütçemiz yetmez.
    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bi kere ipad ile macbook u yani bir pc yi kıyaslamayın.. tamamen farklı aletler.. macbook air düşünüyosanız kesinlikle işinizi görür, yapmak istediklerinize bakarak söylüyorum.. bende aynı sizin gibi bir kullanıcıyım ve 11" air kullanıyorum..

yalnız 13" modellerin pili 11" lere göre daha fazla gidiyor.. apple ın dediğine göre 11" 5 saat, 13" 7 saat.. tabi ben hiç 5 saat dayandıramadım 5 saat dediklerine bakmayın, 3 saat civarı gidiyor.. 13ler daha fazla götürür tabi.

air ların 11" leri normal bir pcnin 13" ekranına eş değer çözünürlük olarak.. yani 13" ekranda gördüğünüz her şeyi air ın 11"lik ekranında görüyorsunuz.. benim eski laptop 13"di ve sıkıntı yaşarım sanıyordum sonradan çözünürlük farkını öğrenip inceleyince zaten aynı olduğunu anladım

13" bana büyük geliyor, 11 tam benlik boyut olarak.. sizede öneririm

• çok teşekkür ederim. peki hangi konfigrasyon önerirsiniz?

11 in pili çok az gidiyomus yaw :(( 5 saat den az gidiyosa iyi değil. ben yolda da yanıma alıp kullanmak istiyorum(seyehat halinde)

bu arada yeni zenbookların pili daha fazla mı gidiyor? ssd disi arttıkca kullanım süresi artıyor sanırım.

dediğiniz gibi 11,6 13 gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

çok teşekkür ederim. peki hangi konfigrasyon önerirsiniz?

11 in pili çok az gidiyomus yaw :(( 5 saat den az gidiyosa iyi değil. ben yolda da yanıma alıp kullanmak istiyorum(seyehat halinde)

bu arada yeni zenbookların pili daha fazla mı gidiyor? ssd disi arttıkca kullanım süresi artıyor sanırım.

dediğiniz gibi 11,6 13 gibi.

benimki 4gb ram, 128ssd li model.. 128gb altında almamak lazım.. bu haliyle bile yetmiyor bana malesef.. 64gb ları düşünemiyorum bile 4gb ram 128ssd yeterli olacaktır..

sürekli kullanımda 5 saat dayanması imkazsıza yakın, tabi yaptığınız şeylerinde büyük önemi var.. video falan izlerseniz zaten çok çabuk azalır şarjı, ekran ışınığı kısıp daha az yorucu şeyler yaparak şarjını uzun dayandırabilirsiniz belki..

ben air almadan önce asus zenbook 11" modellerinden almayı planlıyodum, ilk çıkan zenbooklardan.. ama hem 11" çok az gelmişti sanırım türkiyeye, ben çok nadir gördüm ve hem istediğim konfigürasyonlarda bulamadım hemde kampanyalı yakalayamadım.. istediğim gibi bulsam kesin zenbook alırdım.. birde forumdan okuduğum kadarıyla çok arkadaş mavi ekran sorunu yaşamıştı bende onları görünce silip attım zenbook u kafamdan (tabi ilk çıkan modeller için söylüyorum) Birde windowstan mac e geçmek düşündürüyodu beni açıkcası ama kullanmaya başladıktan sonra hemen alıştım, bi problem yaşamadım..

zenbookta düşünülebilir ben çok beğeniyorum, bi kaç ay önce babama aldık gerçekten güzel alet pilini bilmiyorum onun için bişey demiyim şimdi..

• quote:

Orijinalden alıntı: digitaldesign

MacBook Air kullanıcıları yorumlarını söyleyebilirler mi acaba? Memnun oldukları ve olmadıkları şeyler nelerdir? Pro alsaydım dedikleri oluyor mu?

Macbook Pro - Air arasında çok kararsızım.

Macbook Air Artıları - İnce olduğu için hem şık hemde gün içinde yanında taşırken sana bir yük olmuycaktır. çünkü yarım kiloluk bir ağırlık bile belli bir zamandan sonra sana bir kamyon yük taşıyormuşşsun gibi yorgunluk vericektir. kullandığı ssd harddisk sayesinde çok performanslı çalışıyor açılış kapanış hızı ve işlem hızına hayran kalıcaksın. son olarakta uzun şarj süresi mükemmel akşam şarj et sabah iş yada okul için dışarı çıktığın zaman seni yarı yolda bırakmaz

Macbook Air Eksileri - Sürekli olarak cd-dvd kullanıyorsan macbook air için harici bir cd-dvd aparatı taşıman gerekicek ayrıca harddisk kapasitesi biraz kısıtlı olduğu için çok fazla veri depolıyorsan harici bir harddisk taşıman gerikicek

Macbook Pro Artıları - Harddisk kapasitesi yüksek ve cd-dvd girişi üzerinde dahili olarak bulunmakta

Macbook Pro Eksileri - Ağırlık olarak macbook air ile kıyaslanmaz macbook air çok daha hafif ve ince. şarj süresi normak kullanımda 3 saat civarı gidiyor. harddisk oalrak normal harddisk kullanması arıza olayını ssd harddiske göre daha yüksek

internette kampanyalar yapılmak şu anda pupa bilişimin yaptığı kampanyalara göz atın e-store safası pupadankapiniza'da online desteğe gerekli soruları sorabiliyorsunuz tecrübeli ve bilgi elemanlar cvp veriyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.