Şimdi Ara

@@ Macbook Air @@ Yeni Kullanıcılar İçin:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün 11-13.3'' ayarında bir notebook almak için bestbuy'a gittim fakat Vatan Bilgisayarda tüm notebooklarda %25 indirim olduğunu görünce ve Macbook Air'ın da fiyatının 2400'lerden 1800'lere düştüğünü görünce tasarıma ve hıza hayranlığımı tutamadım ve bir Air aldım.. :)

Gerçi Vatanbilgisayar müdürlerinden biri Apple markasının indirim ve kampanyaya izin vermediğini söylese de bi şekilde eşim sağolsun bu ürünü de aynı kampanya kapsamında almayı başardık..

Ürünü aldıktan sonra açıkçası çok uzun süre pişmanlık yaşadım, bu paranın yarısına aynı konfigrasyonda farklı bir model alabilirdim diye (Hazır %25'te varken) Fakat dün gece ve bu sabah uzun uzun kurcaladım, kişiselleştirmek üzere tüm ayarlarını uyguladım ve gerçekten sadece 10 sn.'de açılan ve birkaç saniyede kapanan kağıt gibi uzun pil ömrüne sahip ve konfigrasyonuna göre çok daha verimli çalışan bir bilgisayarı kullanmak bana keyif vermeye başladı.

Touchpad'in kullanım detayları ise %50 oranında kullanım hızını ve rahatlığını etkiliyor.. Şu an tek sıkıntım bazı programlar ve oyunlar için kaynak bulabileceğim bir siteye rastlamadım..

İhtiyacım olan bu konularda kaynaklar ve Macbook için klavye kullanımı, uygulama kurulumu, bazı ayarlar gibi konularda yardım..

Bu konuda tavsiyeleri olan arkadaşlar varsa çok memnun olurum..

• App.ler icin iki kaynak oneririm:

1. Oncelikle software update'i calistirip son versiyon olan 10.6.7'ye yukseltin, daha sonra Mac App Store'u goreceksiniz. Apple'in kendi uygulama magazasidir ve bir cok uygulamayi bulabilirsiniz.

2.http://www.macupdate.com/ Bu siteden de bir cok uygulamayi bulabilirsiniz.

Hayirli olsun, gule gule kullanin.
  • Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Güncellemeyi yapmıştım fakat mac store'a nasıl ulaşabilirim?..
  • Dockda ikonu yoksa sol ustteki elmadan applestore uygulamasini acabilirsiniz
  • Teşekkürler tekrar..

Bir de mazur görün mac os'ta gerçekten çok yeni ve yabancıyım fakat verimli kullanabilmek için ne yaptığımı bilmek istiyorum.

Sorum şu ki herhangibir uygulama indirdiğimde downloads ikonundan ulaşabiliyorum ve yükleyebiliyorum fakat bazen simge masaüstünde sürücü olarak beliriyor, sonra simgesi ejecte dönüşen çöp kutusuna atıp masaüstünden siliyorum. Bazen de direk uygulama çalışıyor fakat docktaki applications içerisinde görünmüyor. Documents üzerinden ulaştığımda yine applications'ta görebiliyorum fakat dock üzerinden birçok indirdiğim oyun ve uygulamayı görüntüleyemiyorum.

Ayrıca indirilen uygulamaları nasıl tam anlamı ile (uninstall şeklinde) kaldırabilirim?..

Bu konularda net bilgi verebilecek varsa bir karmaşayı kafamda çözmüş olacağım..

Şimdiden teşekkürler..

• Program indikten sonra eğer dmg, iso tarzı kurulum dosyalarıysa indikten sonra açılır ve cd takılmış gibi masaüstünde belirir kısa windowstan bildiğimiz imaj mevzusu. Masaüstünden eject yaparsanız ya da çöp kutusuna sürüklerseniz ordan cd çıkartmışsınız gibi kaybolacaktır yani dosya silinmeyecektir sanal sürücü kalkacaktır, programı silmek için download'ta olanı silmelisiniz imaj dosyasını eject yaptıktan sonra. Bazen direk uygulama açılıyor derken uygulama kendi kendine application'a atılmaz bir pencere açılır ve indirdiğiniz dosyanın ikonu çıkar onu sürükleyip aplicationa kendiniz atmalısınız daha sonra çift tıklayıp açarsanız dockta belirecektir ardında sağ tıklayıp win7'deki gibi dock'a sabitleyebilirsiniz. Uygulamaların silinmesi için AppCleaner öneririm, applicationa attığınız bir uygulama örneğin uTorrent simgeyi tutup AppCleaner'a bırakın o tüm ilişkili dosyaları bulup temizleyecektir ama sürükleyip çöpe atmakta uninstall yöntemidir macte.

• Appcleaner'ı indirdim, tam anlamıyla kafa karıştırmadan uninstall işlemi için yararlı bir program teşekkür ediyorum. Download'ta silmelisiniz demişsiniz programı silmek için, o kısmı tam anlayamadım, yine de büyük bir problem değil zamanla daha da çok alışırım sanıyorum.

Önerebileceğiniz yazılımlar varsa bu tip denemek isterim..
  • @bynedim: sizi nokia konusundan tanıdım. yanlışsam düzeltin. hayırlı olsun mac air'iniz. mac'e alıştıkça daha da rahat edeceksiniz. tekrar hayırlı olsun.

bu arada vatandan bir ürünün kampanyaya girip girmediğini mağazaya gitmeden önce internetten bakın mutlaka. bazen anlaşmazlıklar olabiliyor çünkü.
  • @Football Mania

Doğrudur, forumda ilk yıllarda nokia bölümünde ağırlıklı olarak aktiftim, uzun süredir pek mesaj yazmıyorum fakat takip ediyorum. Teşekkür ederim ayrıca, gerçekten kullandıkça daha da alışıyorum. Şu an tek sıkıntım oyun/program temini. Oyun konusunda fazla bir beklentim yok ama yine de yeri geldiğinde zaman geçirmek amacı ile angry birds tarzında çabuk oyunlardan arıyorum. Program olarak ta Office uygulamaları vs.

Vatanbilgisayar'a gitme amacımız zaten internet üzerinden kontrol edip %25 indirimi görmemiz oldu fakat sadece internet üzerinde geçerli imiş, yine de gittiğimiz şubenin müdürü yardımcı oldular..

Bu konuda destek veya tavsiyeniz varsa özelden veya buradan her zaman beklerim.. Teşekkürler..

• Bunun yanı sıra OnyX kurun sistem bakımı için. IM için kesinlikle Adium. Aklıma gelenler bunlar ilk başta...

Windows ihtiyacı olacaksa arada, Parallels öneririm.

Zamanla anlayacaksınız zaten program konusunda kesinlikle sıkıntı olmadığına...

Gerçekten doğru bir seçim yapmışsınız. Daha ucuza aynı donanımı alırdınız ama herşey donanım değil. Daha ucuza Mac OS ve Air alamazdınız :)

Hayırlı olsun. Güle güle kazasız, belasız günlerde kullanın inşallah....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 20 Nisan 2011; 1:21:43 >
  • Evet OnyX aradığım bir programdı fakat Mac OS X 10.6.7 kullanıyorum ve bulduğum dosyalar bu versiyon ile uyumsuz hatası veriyor. Uygun yazılımı arıyorum. Sadece kaynak sıkıntım var.. :)
  • @@ Macbook Air'de Option Tuşu @@

Arkadaşlar kendi konumdan devam edeyim dedim, flattout2 oyununu temin ettim ve grafik ayarları için oyun sırasında option tuşuna basılı tutun şeklinde uyarı çıkıyor ancak option tuşunu her kombinasyonu denememe rağmen bulmuş değilim. ve option bölümüne geçemiyorum. Bazı yerlerde alt tuşu olduğunu okudum ancak işe yaramadı. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynedim

@@ Macbook Air'de Option Tuşu @@

Arkadaşlar kendi konumdan devam edeyim dedim, flattout2 oyununu temin ettim ve grafik ayarları için oyun sırasında option tuşuna basılı tutun şeklinde uyarı çıkıyor ancak option tuşunu her kombinasyonu denememe rağmen bulmuş değilim. ve option bölümüne geçemiyorum. Bazı yerlerde alt tuşu olduğunu okudum ancak işe yaramadı. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

En alttaki tuslar sirasiyla:

FN (function), Control, Option, Command, Space, Command, Option ve yon tuslari

Option tusu sizin de dediginiz gibi bazi yerlerde alt olarak gecebilir.
  • Edinmen gereken programlardan bazılarını yazayım ben de.

MagicPrefs (trackpad tam erişim)

BetterZip (rar ve türevi sıkıştırma dosyalarını açman için, rar oluşturamaz, oluşturan da yok zaten)

Flip4Mac ( windows media player eklentisi, bazı siteler sadece wmp destekler, açman için bu gerekir)

VLC VideoLAN ( neredeyse bütün formatları destekliyo, kasmıyo gayet hızlı)
  • Hayırlı olsun, Bende düşünüyorum ama, her ne kadar core2duo osx de yeterince hızlıda olsa şu zamanda core2duo almak mantıklı gelmiyor, macbook lar güncellendi, air ler için de güncelleme bekliyorum... İşlemciden daha çok yeni macbooklarla gelen thunderbolt, usb 3.0 vs. gibi yeniliklerde önemli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon
    Hayırlı olsun, Bende düşünüyorum ama, her ne kadar core2duo osx de yeterince hızlıda olsa şu zamanda core2duo almak mantıklı gelmiyor, macbook lar güncellendi, air ler için de güncelleme bekliyorum... İşlemciden daha çok yeni macbooklarla gelen thunderbolt, usb 3.0 vs. gibi yeniliklerde önemli...

yalnız USB 3.0 mac lere asla gelmeyecek bunu belirtelim.
  • Hayırlı olsun, Bende düşünüyorum ama, her ne kadar core2duo osx de yeterince hızlıda olsa şu zamanda core2duo almak mantıklı gelmiyor, macbook lar güncellendi, air ler için de güncelleme bekliyorum... İşlemciden daha çok yeni macbooklarla gelen thunderbolt, usb 3.0 vs. gibi yeniliklerde önemli...
  • Sağolun,

Core2Duo performansı aynı fiyat seviyesindeki diğer markalar ile kıyaslayınca benim de aklıma takılan nokta oldu fakat şu an tam anlamıyla ihtiyaçlarımın karşılığını veren bir bilgisayar aldığımı düşünüyorum. Her anlamda performansından ve win 7 sonrası yenilikçi kullanımından memnunum.

Uygulama çeşitliliği ve de bazı kullanım alışkanlıkları konusunda da beklediğim sıkıntıyı çekmedim.

Şu an tek sıkıntım alt tuşunu option key olarak kullanamıyor olmam..
  • Bende bir Macbook Air almak istiyorum fakat 7-8 senedir Windows(hp ,asus) kullanan biri olarak kullanmakta zorluk çekerim diye düşünüyorum belkide yanılıyorumdur
    İlk defa Mac kullananların yorumlarını almak isterim
  • quote:

kullanmakta zorluk çekerim diye düşünüyorum

hayatında bilgisayar kullanmamış birisi bile birkaç haftada öğrenebilir, sanıldığı gibi zor öğrenilebilecek bir işletim sistemi değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.