Şimdi Ara

Macbook 2009 hdd değiştirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar macbook 2009 13" var harddiskten ses geliyordu bozulmuştu. başka windows yüklü olan bir 500 gb hdd yi taktım fakat cmd R işe yaramıyor alt'a bastığımda ise açılışta windows olarak disk gözüküyor. NTFS dosya sistemi olduğu için ön yükleme ekranı gelmiyor diski HFS olarak biçimlendirmeyi nasıl yapabilirim elimde sadece windows pc var. ve ne yaptıysam olmadı el capitanı indirdim transmac ile dmg olarak usb'ye ayarladım. mac i açınca alt'a basıyorum yükleme ekranı apple simgesi çıkıyor ve 2 dk'a sonra yasaktır işaretine dönüyor biraz araştırdım. macbook eski olduğu için fabrika ayarlarında gelen sürüm'ü yüklemem gerekiyormuş yani mac os x leopard 10.5 gerekli onu da internet ortamında bulamadım bi türlü yani apple sistemi yükleyemedim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz ?



  • Ntfs ile formatlanmış diske kurulamaz. Disk izlencesi ile uygun şekilde biçimlendirilmesi gerekir.



    https://support.apple.com/tr-tr/HT201314

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam NTFS olmuyor biliyorum FAT32 olarak biçimlendirdim hatta exFAT olarak ta biçimlendirdim yine aynı
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    Biçimlendirmeyi nerede yapıyorsunuz? Windows yüklü PC’de mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burhanaks B kullanıcısına yanıt
    evet windows yüklü PC'var sadece elimde
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. O zaman Paragon NTFS-HFS Converter programını kullanın.



    https://www.paragon-software.com/technologies/universal-file-system-drivers/ntfs-hfs-converter/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine hüsran olmadı malesef..
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    Windows pc’deki C diski mi bu? Yoksa harici yedek bir disk mi? Olması gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım uygun yükleyiciyi bulursan (Torrent'e bak bir sürü var) kurulum aşamasında mac yükleme ekranı gelince disk utilies üzerinden biçimlendire bilirsin.
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    disk utillies gelmeden yasaktır işareti çıkıyor işte
  • burhanaks B kullanıcısına yanıt
    valla yedek D gerçi farketmiyor
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    O zaman ne yazık ki servisin yolu gözükmüş demek ki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışsın macos 10.11'i değil ilk geldiği 10.5 sürümünden bahsediyorum, bilgisayarın desteklese dahi sıfırdan en son sürüme yükseltemiyorsun diye biliyorum.
    Bende aynı işletim sistemi ile gelen laptoptaki sıfır hard diske direkt 10.7 lion'u kuramadım ilk önce 10.5'i kurup daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 10.6'yı ve enson 10.7'yi kurmuştum
  • cmldrs kullanıcısına yanıt
    aynen fabrikadan hangi sürümle çıktıysa o kuruluyormuş sanırım sadece. kurulum bittikten sonra hangi sürüme kadar desteklerse güncellemeyle ilerliyor süreç. fakat yine yapamadım yani tam olarak mac os x 10.5.DMG lazım iso olarak var oda dvd 'ye sığmadığı için yazdıramadım kalıbı .. magis iso diye bi program var iso'yu dmg'ye çevirip transsmac ile usb'ye yazdırdım fakat bu sefer boot'ta çıkmadı ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum macbook'da windows 10 kullanıyorum resmen :)
  • sinaneskin S kullanıcısına yanıt
    İnternetten indirdirilince mutlaka bu tür sorunlar çıkıyor, tek yerden indirdiğine bağlı kalmayıp, birkaç değişik yerden daha indirip denemek lazım. USB'ye Transmac ile çok kolay yazılıyor ben birkaç tane yazdım hiç sorun çıkmadı ama ben her zaman ISO değil DMG biçiminde olanları kullandım. Eğer illa DVD'ye yazdırmak istiyorsan DL DVD alırsan sığar ama bence USB daha zahmetsiz.
  • Harddiski al, macbook air,pro herneyse farketmez olan birisine götür. Harici olarak veyahut kullanacağın macbook diskini çıkar seninkini tak ve utility'den biçimlendir( macbook journal olarak yap ) yada bişekilde bağla mac onu görsün.Daha sonra sana software lazım olacak 10.6 versyonlu CD yada image edilmiş USB. Diyelimki yazılımı kurdun. Kendi içinde güncelledin oldumu sana 10.6.8. (Yıl olmuş 2017 Aralık .) ). Bundan sonrasına geçiş yapamıyorusun atıyorum snow leo yada mavericks vb. Bu yüzden aynı işlemleri yaparak yüklemek için iso uzantılı olarak yüklenmiş bir usb disk ile tekrar denemen gerekli. Nette iso'lu dosya bulmak şu zamanda çok zor %100 çalışan tabiki. Bulan varsa haberdar etsin. 2009 13 inç. pro en güncel sürümü destekler mi bilmiyorum.

    Bu arada 2009 13 macbook pro'da %100 verim almak istiyorsan 2'li 4gb ram tak. Ana kartın son limitine ulaşabilecek ssd disk tak. Son limit diyorum çünkü sistem çok eskidi ve fazlasını alırsan maliyeti gereksiz yere artırmış olursun ve sadece limite hıza kadar kullanırsın. Sadece ram ve ssd disk ile canavar olabiliyor(tabi oyun bilgisayarı gibi felan düşünmeyin). Bu sistemle mühendislikteki bütün işlerimi ve yazılımla uğraştığım için bütün projelerimi çok rahat yaptığımı biliyorum.

    Biraz sıkıcıdır. Seni çok uğraştıracağını düşünüyorsan ve maddiyatta önemli değilse. Windows tabanlı orta düzey bir pc al. Paşa paşa kullan .)

    Zamanında çok fazla uğraştığım için paylaşmak istedim.
    Vesselam.




  • size lazım olan lion 10.7.5 yazdırılmış bir usb bellek.bununla bopotlamanız lazım DVD ile malesef snow leopart üstü osx yok
    2012 altı wifi üzerinden formatı desteklemez.

    illa elinizdeki başka PC de yüklenmiş win yüklü hdd ile windowsu macbookproda açmak istiyorsanız
    Win7 AÇMAZ
    Win8-8.1-10 ise açılışta alt tuşuyla hdd yi seçerseniz 3-5 dk sonra açılır HEMEN AÇILMAZ..bekleyin açılacak

    yada başka bir mac bilgisayar bulup ondaki OSX i sizin hdd ye klonlamalısınız..( bundada maksimum El capitan 10.11.6 olmalı üst OSX leri yani sierraları 2009 desteklemez)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.