Şimdi Ara

Mac OS X Lion 10.7.2 kurulum - cpu kernel panic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Lion 10.7.2 kurdum desktop a. GTX580 için KEXT güncellemesi yaptım ve şu an kernel panic hatası alıyorum masaüstüne gelmiyor. Bİlen varmı ????

    Asus Gene-Z68 anakart
    2600K Cpu @5ghz
    6gb ram ddr3 1866
    240GB SSD patriot trim enabled

    Varmı bilen bir sürü uygulama yüklemiştim. Ayrıca Driver kurulumları konusunda yardımcı olabilecek biri varmı ???

    HELP



  • pc lerde mac kurulumu yaptıktan sonra guncelleme yapmayın çünkü o guncellemler apple ürünleri için yayınlanıyor,apple ürünlerinin hepsi özel tasarlanıp üretiliyor,normal pc lerde sorun yaratması çok dogal

    apple yetkili servisinde çalışıyorum ve o kadar ugrasmamıza ragmen msi anakartlı bir pc os x kurdum ancak sizin gibi guncellemeden sonra açılmamaya basladı,eger illa ki mac os x kullanmak istiyorum derseniz tonymacx86.com da iboot ve iboot legacy var bunlar ile boot ekranı yaratıp (cd başlatarak) daha sonra generic cd bulmanız gerekir.

    nedir bu generic(appledaki her ürünün üretim serisi vardır.mesela mid 2011 üretilen makinelerde 10.6.7 sistemi kuruludur.bu seriler için en iyi sistem bu dur.önceki sistemleri kuramazsınız ancak sonrakileri kurabilirsiniz, generic ise eski sistemleri de kurabilmenize olanak sağlıyor ya da kalway gibi sürümler var bunları deneye bilirsiniz kurarsınız ancak sistem sağlıklı bi sekilde calısmaz apple daki makinelerin her yerinde sıcaklık sensörü var.

    eger ki bunları algılayamazsa fanları yuksek devir de calıstırması gerekir bu komutu sizin sistem uygulamaya calıstıgında ise kernel panic ya da sistem acılmaması gibi sorunlar yaratıyor)

    bende 3 ay ugrasdıktan sonra vazgectim bu sevdadan ayrıca kalway gibi değiştirimis bir çok sistem var bunlarında güvenlik seviyeleri başlı başına bir sorun

    en sağlıklısı bence eger ki yeni bir pc almayı dusundugunuz zaman apple da dusunmeniz imac ler çok iyi performanslara sahip hatta söyle açıklayayım 2004 urunu olan bir imac te call of duty 5 oynadık ve herhangi bir kasılma ya da donma olmadan

    tabi buradan bunları söylemesi kolay diyorsun fiyatlarından haberin yok gibi düşünceler geliyor aklına :))

    evet gerçekten çok pahalı mesela kasalı olan ürünlerin en kötüsü 7000 tl den baslıyor ama piyasadaki en kral pc ile kafa kafaya yarısır

    eger arastır ve elinde hazır nakitin olursa kolaylıkla imac(en az 1500 tl) ya da macbook pro(laptop kesinlikle beyaz plastik kasalılardan almayın) almanızı öneririm




  • Hocam konuyla alakasız olacak ama 2600k işlemciyi 5 ghz de çalıştırıyorsun stabil mi? İşlemciye ne kadar voltaj verdin?
  • @SysEdit : %20000 stabil :D

    Benim sistem z68 chipset e sahip desktop yukarıda yazmıştım. Buna uyumlu bir imaj arıyorum ve nerden indireceğimi bilemiyorum. Dün Niresh in yaptığı bir imaj indirdim. Onunla yükleme yapıyorum sorunsuz. Sonrasından VoodooHD diye sanal ses kartı tanıttım. USB leri tanıttım. Son olarak GTX ENabler ile ekran kartını tanıttım. Fakat restart edince Kernel panic hataları alıyorum. Bunun çözümü yokmu ? ASUS GENE-Z68 için DSDT yayınlanmadı mı ?
  • hocam ben sana yollayayım bari :) kendi com.apple.boot.plist ve smbios dosyamıda gönderdim sistemi kurman yetmez bencmark almalısın eğer cpu performansının altında performans gösteriyorsa bir kac dosyayı etitlemelisin kendi kullandığım smbios dosyamı da yolladım mac pro 5.1 için modifiye edilmiştir öncelikle dsdt yi yükle sonra extra kalsörüne bırak işlemci sıcaklığını ölç sistemi kurmak yetmiyor asıl sorun ondan sonra tam performans almak örnek olarak benim sistemin bencmark skoru eğer 5.1 kullanmalısın ses için voodoo kullanma çok kötü ses veriyor final cut gibi yazılımlardada sorun çıkarıyor en kötüsü bir ses kartı alırsın firewire 15 tl bir şey
    http://www.mediafire.com/?qefrz3qsmrs5sly
    böyle olması lazım
     Mac OS X Lion 10.7.2 kurulum - cpu kernel panic
     Mac OS X Lion 10.7.2 kurulum - cpu kernel panic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 15 Ocak 2012; 2:58:23 >




  • Benim ses kartı zaten ALC889 ve Creative yazılımı çalıştırıyor. GENE-Z anakart var ASUS.

    Şimdilik birşey yüklemeyeyim seni bekleyeyim bu arada test yaptım ama bana düşük geldi 15.500 puan aldı :D
  • Fena değilmiş, 2008 deki macpro ile aynı aşağı yukarı. Vay be günümüz pc si ancak 4 sene evveli mac yapıyor.. Yenileri zaten 21-22k larda dolaşıyor.
  • :D Hocam dur daha ayar yapmadım HT bile kapalı pc de :D
  • alc889 ise güzel benimde ses yongası ayni benim ses dosyaları ile çalışacakdır .murat öyle diyosunda yeni nesil cpu arkadaşınki mind 2010 a yükseldiği zaman bayağı alacakdır 22.000 alıyor mac pro ama dual 2.93 xeon var o yüzden arkadaşın sistemi kusursuz çalışacakdır özellikle iyi bir ssd varsa o mac pro nun fiyatı 18.000 tl :)
  • sandy bridge cpu ların çarpanı açık ama bildiğim kadarıyla hackintosh da çarpanı yükseltince sistem acılmaya bilyor bu yüzden oc de kullancağın çarpanı com.apple.boot.plist dosyasını manuel olarak girmelisin ki istediğin kadar oc yap 5.5 ghz ye çıkabiliyor galiba hiç kullanmadım nasip olmadı bana
  • 2600K sonunda K harfi olan cpu ların çarpan kilidi açıktır.

    Ben 5ghz de kullanıyorum sıvı soğutma ile problem yok.

    Şimdi nasıl yapıyoruz şu ses sorununu ???? andromeda9 üstadım göremedim seni ichat de
  • Alemsiniz ne diyim, OC yapılmamış işlemciyi, dana gibi OC yapılmış işlemci ile kıyaslıyorsunuz. Sizin yaptığınız OC yi o MAC PRO lar da yapabilse nasıl olurdu acaba bunu hiç düşündünüz mü. Siz ancak OC ile yetişebiliyorsunuz bundan 3-4 sene evelki cihazlara.

    Neyse ben bu tartışmayı çok yaptım zamanında. Ha mümkünse şöyle yapın. İşlemcilerinize OC yapmadan koyun skorları öyle karşılaştırın. Bakalım durum ne olacak..

    Bunun dışında ben arkadaşın cihazına kötü demedim ki. Ondan iyisi şamda kayısı. İnşallah olurda sorunsuz kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 15 Ocak 2012; 14:10:54 >
  • işte hackintoshun bir artısıda bu oc yapabilmek keşke mac lerde oc olsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 15 Ocak 2012; 14:34:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andromeda9

    işte hackintoshun bir artısıda bu oc yapabilmek keşke mac lerde oc olsa

    Olay ne biliyormusun, hıza aç olan her zaman pc kullanıcısı, bunu yanlış anlama. Kendimde senelerdir kullandım, kullanıyorum. Ama bu böyle. Mac, kullanıcısının işin çok rahat görüyor hız açısından. Dolayısı ile OC olsaydı gibi bir derdin kalmıyor.
  • Arkadaşlar tartışmayalım burada. Overclock apayrı bir olay arkadaşın dediği gibi . Bazı optimizasyon eksikliklerinden düşük puan alıyordum. Hala eksiklikler var ama şimdilik 17.700 puan civarı sanırım yeterli olur. Biraz uğraşsam 20K yı geçerim benim için problem olmaz . Ama yeterli hızda şu an. Tek eksik kaldı o da ses. Andromeda9 a saygılar.

     Mac OS X Lion 10.7.2 kurulum - cpu kernel panic
  • Güzel skor. Güle güle kullan

    Benim MAC 5200 puan üretiyor (mobil işlemci biliyorsunuz) , ama tüm işimide yapıyor. Varsın 1 saniye yavaş çalışsın. Tipi yeter :)) Diyip kendimizi avutuyoruz.
  • bence bu cpu 20.000 alır
  • Haberler kötü . Son indirdiğimiz. Orijinal iso boot etmiyor etsede siyah ekranda kaliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alidarkstone

    Haberler kötü . Son indirdiğimiz. Orijinal iso boot etmiyor etsede siyah ekranda kaliyor

    Biraz açarmısın ??
  • yanlış yazdırmıssın içindeki imajı yazdıracaksın zaten dvd te yazmana gerek yok mount ederek kurulacak sakın yanlış indirdim diye silme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda9 -- 16 Ocak 2012; 14:09:22 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.