Şimdi Ara

Maaşla çalışmak kölelik değil mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çirkinlik Ne Kadar Kolay Ç kullanıcısına yanıt
    Haklısın bu düzen değişmeli, kibar feyzo filmindeki gibi ayaklanalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar....

    Kapitalizm temel kodudur.

    Sen bilerek hürriyeti bir kısmını para karşılığında iş sahibinin hizmetine verebiliyorsun...

    Tabi ki kapitalizmin temel kodu gereği sende parayla başkalarının hürriyetini kısmı ve bir zaman dilimi için satın alabilirsin...

    This is Capitalism

    Hürriyet var, iraden var
    Teslim edende sensin
    Teslim alanda

    Herşey senin elinde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 13 Ekim 2019; 23:41:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fakirler ne için vardır ? zenginlerin kölesi olmak için.
  • Hayatın kuralı bu. Bende çok düşündüm. Sabah gidiyorsun akşam geliyorsun. Kendine zaman ayıramıyorsun. Bu gerçekten kötü bir şey. Ama yapacak bir şey yok gibi. Bunu düşünmemizi sağlayan şeyde maaşların yetersiz oluşu. Asgari ücret şuanki piyasaya göre minimum 5 bin ₺ olsaydı şu an bu konuyu açmamıştın büyük ihtimalle. Maaşlar hem yetersiz hemde zaman ayıramıyoruz kendimize. Ki zaten ayırsak bile ay sonunu nasıl getireceğimizi düşündüğümüz için kılımızı kıpırdatamıyoruz. 23 yıldır istanbuldayım. Burda doğdum ama hala gezip göremediğim yerler var. Daha bu yıl yeni yeni gezip görmeye başladım. O da param olduğu için değil, biraz borca girdim ve arkadaşlarımla birlikte. Hiç unutmam bir tane hoca vardı. Bize gidip gezip görün, İstanbulda yaşıyorsunuz bi yer görmemişsiniz. İnsanlar yurtdışından gelip görüyor diye aşağılayıcı bir şekilde konuşuyordu. Şimdi ki kafam olsa cevabı yapıştırırdım. Onların parası bizim paramızdan daha değerli, ailelerimiz karın tokluğuna çalışıyor diye. Konu çok farklı yerlere gitti farkındayım ama durum böyle olunca insan ister istemez sorguluyor işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Herkes zengin olmak için calismak zorunda degil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Eskiden köy ağaları varmış, marabalar bir ekmek ve suya ağaların topraklarını ekip biçerlermiş aynı o düzen devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi siz akıllısınız maaş ile çalışmak köleliktir. Ne yapalım hepimiz bir dükkan açıp esnaf mı olalım
    Dükkanlara ortak mı olalım.
    Sen ne yapıyorsunda gelmiş burada maaşlı çalışmak kölelik diyon. Yarın 8de kalkıp işe gideceksin akşam 6da eve gelecen.... Bir değişiklik yok sonra geçeceksin klavye başına maaşlı çalışmak köleliktir diyecen. Önce kendini kurtar sonra gel bizi kurtar.
    Çok zenginsen kendi işinin patronuysan sözüm yok. Hattan özelden iban no atayım bi asgari ücret yatır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaşama şekli zoruna gidiyorsa çözümü çok basit kendini geliştirmen lazım en az 3 dili iyi biliyor olman lazım bir iki konuda uzman olman lazım kendine özen göstermeli ve elit çevrede yer etmen lazım vs vs bu da yetmez dünya insanı da olman gerekir bunun gibi girişimlerin var ise başarı kaçınılmaz olur. Yoksa böyle boş beleş sorgulamalar ile elinde kocaman bir hiç ile kendini yer durursun. Bunların aksini iddia eden bariz ezik sorunlu adamdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben daha 12-13 yaşlarında gördüm bu sömürü ve istismar düzeninin bokluğunu. Müziği seçmemin bir nedeni de budur. Hayatım boyunca onaylamadığım hiçbişey yapmadım. Ne birinin emeğini sömürdüm ne de kimseye kendimi kullandırdım. Birçok işçi ve memur eylemine meydanda destek verdim benimle alakası olmamasına rağmen. bugün insanlık özgürlük adına bir savaş başlatsın en önde giderim savaşa. Fakat insanlığın derdi nasıl özgür bir toplum oluruz değil, köle olarak nasıl daha az mutsuz oluruz. Patron da çok zengin değilse eğer onun da işçi kölelerden tek farkı parasının fazla olması. Yoksa ben robot gibi planlanmış bir hayata hayat demem. Ömrüm boyunca istediğim saatte yattım, istediğim saatte kalktım, istediğim gibi giyindim, istediğim gibi düşündüm konuştum. özgürlük budur. Haftada hepi topu 15 saat falan çalışırım. Çok param yok ama karnım tok. Hepsinden önemlisi öz-gü-rüm. Hayatım bana ait. Hiçbir hödük çıkıp da bana para veriyor diye ağzını koklatamaz.




  • Al tazminatını git o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Belli saatler arasında belirli işleri yerini getirip yeme-içme-barınma ihtiyaçlarını ve daha fazlasını karşılayabiliyorsun. Günümüzde yaşam bu kadar kolay aslında(iyi eğitimli olduğunu ve beden işçisi olmadığını varsayıyorum). Kölelik dediğin iraden dışında olur. Ben maaşlı çalışmam balık tutup onu yerim dedin de kim sana engel oldu?

    Islak rüyalarınızdaki komunizm gelse herkesin bir elinde villa anahtarı diğer elinde ferrari anahtarı olmayacak. Herkes fakirlikte eşitlenecek, yine ufak bir yüzde bütün malı götürecek. Siz istiyorsunuz ki 7/24 yan gelip yatayım, aynı zamanda kimse de benden daha zengin olmasın. Öyle bir düzen yok, sorry.
    Aynen öyle aga, bunlar diyo ki calısmak köleliktır, e aga nası para kazanacan, nası ev kiranı odeyecen vs vs. Bı eleman daha vardı forumda, 35 yasına gelmiş calısmaya karsı oldugu ıcın yıllarca işsiz, ha baskaldırıyo güya sisteme. E bunu da foruma internete gırerek yazıyo, tabı onu da anne babasının odedıgı parayla yapiyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modern kölelik oluyor bu işte :)
  • YuRYTR kullanıcısına yanıt
    Bu düzen değişmeli buneya her gun her gun asker gibi sabahın köründe işe gitmek, çok korkunç bir yaşam bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik gene eğlenceli bizim yaptığımız masa başında önümüzde bilgisayar
  • İşyerin iyiyse, maaaşın makulse, sevdiğin işi yapıyorsan değil. Öte yandan iş kurmak ve yürütmek de kolay değil. Herşeyden önce sözüne borcuna sadık insan bulmak, hesap kitabı düzgün yapan insan bulmak vb. çok zor. Sahtekar, hırsız çok. Yani işi kurmak için gerekli eğitim, tecrübe, bilgi, ürün belirleme, ekip kurma, tasarlama, üretme, finansı sağlama, reklamı yapma, kabul ettirme, tutundurma vb vb. aşamaları saymıyorum bile. Ondan sonra insanlarla uğraşmak çok sıkıntılı, rekabetin az olduğu bir ortam bulmak lazım, değilse iş yapmak için taviz üstüne taviz veriyorsun o da burnun hiç temizlenmeyecek demektir. O zaman dersin artık azıcık aşım dertsiz başım. Ha girişimci olmayı kesinlikle kötülemiyorum. Aksine girişimci olunması çok çok lazım. Ama bu işin bilinçli yapılması lazım. Maalesef bilinçsizlik yüzünden piyasa kötüleşiyor. Bir de devlet biraz ödemeleri olsun, iş yeri açmayı olsun çalışan kalıplara koysa piyasa biraz regüle olur. Şimdi ya herkes her işi yapıyor ya da kurallar ve yönetmelikler sadece para tırtıklama amaçlı kullanılıp işlevsiz olarak kalıyor.




  • Türkiyedeki insanların çoğu fakir ölecek, kaç kişinin 1 milyon lira nakit parası olabilecek ki ?

    Kaç kişi hayalindeki eve ve arabaya sahip olucak ?

    Ülkenin büyük çoğunluğu karın tokluğuna çalışıyor amaçları kirayı ödemek, fatura ödemek, devlete vergi vermek, soruyorum size bu kölelik değilde nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmpunk01

    Yav saçma saçma konuşmayın çalışacaksın para kazanacksın dünyanın düzeni bu o zaman patron olmasın işler kurulmasın afrika gibi olalım...
    Ya da sovyetler birliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köleliğin kaldırılma nedenlerinden belki de en önemlisi zaten “al şuncacık parayı ne halin varsa gör” demek adamın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktan daha ucuz.

    Ama tabi özellikle asr ı saadetteki köle hukukundan bahsedersek, köle ve cariyenin bebeği köle hukukunda doğar, evlenmek için sahibinden izin almaya mecburdur, kiralanabilir, alınabilir, satılabilir ve hediye edilebilir. O anlamda bizim yanımızda çalışan hanımın çocuğu möyendiz oldu, programcı olarak işe girdi, evlenecek, “iznimi almalıydın” desem de “hastir la sen kim oluyorsun” der geçer. Bak orada ciddi kazanımlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 14 Ekim 2019; 12:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: collossus

    Ben daha 12-13 yaşlarında gördüm bu sömürü ve istismar düzeninin bokluğunu. Müziği seçmemin bir nedeni de budur. Hayatım boyunca onaylamadığım hiçbişey yapmadım. Ne birinin emeğini sömürdüm ne de kimseye kendimi kullandırdım. Birçok işçi ve memur eylemine meydanda destek verdim benimle alakası olmamasına rağmen. bugün insanlık özgürlük adına bir savaş başlatsın en önde giderim savaşa. Fakat insanlığın derdi nasıl özgür bir toplum oluruz değil, köle olarak nasıl daha az mutsuz oluruz. Patron da çok zengin değilse eğer onun da işçi kölelerden tek farkı parasının fazla olması. Yoksa ben robot gibi planlanmış bir hayata hayat demem. Ömrüm boyunca istediğim saatte yattım, istediğim saatte kalktım, istediğim gibi giyindim, istediğim gibi düşündüm konuştum. özgürlük budur. Haftada hepi topu 15 saat falan çalışırım. Çok param yok ama karnım tok. Hepsinden önemlisi öz-gü-rüm. Hayatım bana ait. Hiçbir hödük çıkıp da bana para veriyor diye ağzını koklatamaz.
    Herkes müzisyen olamıyor hocam, ilgi meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet kardeşim kötü kölelik ne yapalım bu forumda devamlı aynı şeyler dönüyor ama Çözüm bulan veya önerisi olan yok. Bir ay çalışma direk eksidesin hayat düzeni bu şekilde kuruldu dünyada böyle bunu değiştirecek olan yok.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.