Şimdi Ara

Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
7
Favori
19.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alen Doğu Gencer

    4-5k maaş ile mi? ben 8k maaş + proje primleri ile sıfır araç alamıyorum. Kendime ait 2011 astra var eşim kullanıyor. Bende şirket aracı yeni kasa focus var . İhtiyaçta yok gerçi ama geçenler de hesapladım sıfır C sınıfı alamıyorum . bana egea falan demeyin leon,golf,astra,focus,ceed v.b araçlardan bahsediyorum. İlk olarak vergiler var. sadece aracı almakla bitmiyor. İkinci olarak yüksek bakım maliyetleri var. Üçüncü olarak sigorta masrafları var.



    Konuya gelirsek ne fırsatçısı ,ne galericisi nede bir başkası. Bu işin tek sorumlusu AKP hükümetidir. ÖTV+KDV başka açıklaması varmı bu işin ? hadi adam fırsartçı olsun ! sıfır 400k ya satılan aracın ikinci elini kaça satacaktı adam ? sanki 200k ya sattıgı aracı 180k ya satsa alabileceksin . 20 yıllık aracın 70-80k olmasının millet ile hiç bir alakası yok. Sen sıfır aracın 400k olmasına vesile olursan 20 yıllık araçta 80k olur tabi.



    Son olarak akıllı beyaz yaka araca yatırım yapmaz. konuta yatırım yapar !!

    Sizden biraz daha az maaş alıyorum ama sizden farkım hepsi bana kalıyor. Ailem sağolsun evimiz, arabamız her şey var. Ben de ekstra cimri bir bireyim ama geleceğe dair tek başıma kaldığımda bir ev, bir araba asla göremiyorum. Premium markaları unuttum 250 bine B segmenti alamam ben. Gerçekten alamam. Mevcut aracım tam istediğim gibi bir araç her şeyiyle yetiyor ama nereye kadar götürecek beni 10-20 sene daha dayanacak mı ?


    Benim geleceğe dair bir umudum bu hükümetle yok çünkü biliyorum ki onlar beni umursamıyor. Benim yaşadığım zorluğu umursamıyor. Bu arada ben bu ülkede şanslıyım ama anne babamdan kalacak olan her şeyi reddedip tek başıma kendi maaşımla yaşasam evlenmek olsun aile kurmak olsun hayal yani.


    Evden çalıştığım için Sodexo'yu verdim bizimkilere 800 TL'ye bir mutfak alışverişi yaptılar inanın 4-5 poşet. 800 TL'ye Avrupa'da 3 aylık mutfak alışverişi yaparsın 4 kişi için. Et peynir protein içeren şeyler girdiği anda 1 poşet 200 TL tutuyor.





  • Maaşla çalışarak çogu şeyi alma devri geçti. Beni ırgalamıyor tabiki herkes kendi yaptıgı seçimlerin sonucuna katlanır bu hayatta. Yurtdışında milletin ogluna okul hediyesi olarak aldıgı, milletin uber, door dash falan yapmak için aldıgı araçlar için burada beyaz yakalılar krediler ile yıllarını ipotek ettirerek zar zor almaya çalışıyor. Ama millet böyle yaşamak istiyorsa bana laf düşmez :). Herkes halinden memnun göründügü gibi.

  • qun4L kullanıcısına yanıt

    Altin gunu mantigiyla calisiyorlar,bu organizasyonu ve risklerini üstlendikleri için %7-%10 arasinda organizasyon ucreti aliyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok geniş. ... ...

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    standım böyle yazmışsın ama altında passat var ne ayak Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 


    Oraya voswos amblemini koymuşsun Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 


    Ustaya sordum ustam bende golf,bora falan almayı düşünüyordum önerir misin ? Aman haa dedi masraflı arabalar. Sen reno symbolün 30 tl ye aldığın bagaj kilidini ondan 80-100 tl den aşağı alamazsın. Birde alman araçları yan sanayi parça pek sevmezler dedi, başını ağrıtmış. Renoya fiata tak geç yan sanayi etkilemiyor ama alamanlar hem parçası hemde yakıtı üzer demişti vazgeçmiştim.


    Renonun fiatın fabrikası tr de varmış parçasını ucuza alırsın alamanların öyle değil ithal parçalar çoğu yurtdışından dolarla geliyormuş. Yan sanayilerde randıman vermiyormuş. Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 





  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/polislere-ederin-kac-para-diyen-yarbay-hakkinda-flas-gelisme-5918449/


     "Ben yarbayım. Aramızda kaç gömlek var? Maaşın kaç para, ederin kaç para?"


    Yarbay kadar maaşı yok gelmiş burada Calipe laf ediyor. Bu maaşıyla seni ezmeye çalışan adama gelsin video... alıntı yapıp cevap attığın. Akşam akşam sinirlerim ayağa kalktı Başlarım aldığı 3 kuruş maaşa, sonuçta ceo,savcı hakım falan değil. Özel sektörün vizyonu bellidir sömürü politikası güder. Birisi yazmış 12k maaş alıyorum diye microsofta çalışıyor sanırım.





  • Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alırken en az 1 tane de devlete hediye edinki, hayatımızda adını duymadığımız ilçenin kaymakamı passatı beğenmeyip a8 e binsin.

    Bekçi olamayacak herifler şaibeli diplomayla alakaları olmayan mevkilerde 4-5 maaşa çalışsınlar. Arapların milyarca dolar kazık attığı telekomun borçlarını halk olarak üstümüze alalım, pakistanın borcunu ödeyelim.


    Dünya lideri devlet olmak bunu gerektirir.

  • Millet yicek ekmek bulamıyor fakirlikle baş etmeye çalışıyor sen araba alma devri bitti mi diye soruyosun bu milletle dalga geçmekten başka birşey değil ekmek yoksa pasta yesinler lafıyla aynı mantık Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 

  • Malesef o maaşla deli gibi para biriktirirsen sıfır egea benzinli manuel alırsın 5 yıl sonra.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Bende bunu anlatıyorum işte. Kaç kişinin cebinde nakit parası varda megane alabiliyor?

    Herkes kredi ile alıyor işte

    Bugün bir astsubay maaşı ortalama 6 bin lira. Oyaktan uygun kampanyalar ile 1 maaşı krediye bağlayıp alıyorlar. Genelde eşleri de hemşire öğretmen vs.. oluyor. Alınan araçların çoğu bu şekilde alınıyor



    Alıntıları Göster
    Aynen öyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir araba sana bir araba devlete arabanın içide bankaya gelde şimdi maaşla araba al. Adam abd de 5000 dolara 2017 model passat alıyor be.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şah_

    Bir araba sana bir araba devlete arabanın içide bankaya gelde şimdi maaşla araba al. Adam abd de 5000 dolara 2017 model passat alıyor be.

    Günaydın

    Fransa da lise arkadaşım var.


    8.000 $ mı dediydi € mu dedi yeni kasa (sanırım 2016 ve üstü) Passata biniyor. Gruptan gördük Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ?  Bu arada 2.0 TDI motor Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanların tamamını okudum.

    Vallahi inanılmaz derecede yaşam mücadelesi zorlaştı. Bunun da yukarıda belirtildiği gibi sorumlusu hükümettir. Umarım ama umarım, oy almak - oy toplamak bahanesi ile güzel bir ÖTV indirimi gibi değişiklikler olur... Başka türlü, aileden para gelmesi lazım. Miras, hibe, destek...

    Ben bekarım. 31 yaşındayım. Ufak tefek borçlar yeni bitti. Söylemesi ayıp full + full Egea alabilecek nakitim var.
    Oturduğumuz ev küçük ama aile kararı ile bana ait.
    Düşünüyorum... Şeytan soldan bir vesvese veriyor, git zevkine göre hareket diye inanamazsınız. Yukarıda arkadaşların da bahsettiği o birbirine caga yapma, eziklik egosu tatmini gibi hislerden dolayı insanlar sonunu düşünmeden hareket ediyorlar.

    2020 yılı 8 Ocakta (sorunları vardı) 50.250 TL ye 135k km de 2011 Leon sattım. 1.4 TSI (4. Aracım)
    O fiyatlara gelsin diye bir ümidim yok açıkcası. Ama 110-120 bin TL de vermem. Düşsün kardeşim 75-80 bine niyet ederim. Sineye de çekerim. Ama bu fiyatlardan almak, gerçekten saçmalık ve nörolojik eksikliktir.

    Lise ve üniversite teknik meslek üzerine. 5 bin TL maaş alıyorum daha yeni. Yıllarca bunun bayağı aşağısında seyrettim. En son 24 26 aydır 4 bin TL alıyordum. Sektör sektör maaşlar değişir tabi ama siz siz olun, ya ailenize güvenin ve onlar ile koordineli iş yapın yada kendinize - beyninize güvenin işinize göre kendinizi daim ettirin.

    Taze evlenmiş yeğenim, arkadaşlar ve genç kardeşlerimiz var etrafımızda. Ortalama göstermelik altın taksan 25-30 bin TL + diğer giderler derken toplam 150 bin TL para lazım. Mantıklı hareket etmek lazım.

    Şimdi daha geniş (130-170 M2) bir eve taşınayım, ufak ufak da evlilik için artık hamle yapalım diyorum "pat" heves kursağımda kalıyor. Teee İstanbul'un çıkışındaki evler mağlum yerde bilirsiniz minimum 250 bin TL olmuş. Lan ben o paraya %15.5 orandan 2.250 TL gibi bir faiz rakamı alıyorum keko O paraya da istediğim yerde kirada otururum. Sorun yaşarsam çıkar giderim.

    Hayatta çok daha farklı önceliklerimiz var. Üniforma hayatınızı düzene sokun. Neden 10 bin 15 bin kazanmıyorum sorgulamasına girerseniz kafayı yersiniz. Aman hee

    Mevcut kariyeriniz de en iyiler arasına girin. Piyasa belli. Madenciler gibi taşta taşımıyoruz şükür. (Onlara da çook üzülüyorum) Şükretmek lazım, işimize sarılmak lazım...

    He unutmadan yazayım, seçimlerde de oy pusulasında adam gibi oy vermek lazım. Devlet işleri ile Din işlerini karıştırmayacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beden işçisi isen halen alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiiki bitti, ve bunlar iyi günler....

    Yillardir, yaklaşık 6-7 yıldır ekonomi hep kötüye gidiyor.
    Hele bu başkanlık sisteminden sonra artık düzelmek için umit kalmadı.

    Gitme imkaniniz, akrabaniz vs varsa Almanyaya gidin ardiniza bile bakmayin.

    Gerekirse siginin.

    Insan hayata bir defa geliyor, ölümden sonra yaşamın garantisi yok, tamamen inançla ilgili bir şey, inanana saygim var, ama ben inanmiyorum.

    Yani hem ölüp gideceksin, hemnde birileri ihale vs. senin sirtindan zengin olacakken, sen sikinti yaşayacaksin bana ters



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 23 Ocak 2021; 11:38:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coviden C kullanıcısına yanıt

    Fransa bizi kıskanmıyor mu ya o nasıl iş duymamış olayım hain seni Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? 

  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Umarım siz gitmeyi başarırsınız hocam,her şey gönlünüzce olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum partiden ihale alarak veya serbest çalışan için sağladığı ticari kazancı vergiden "kaçınarak" araç alma dönemi başladı son 2 yıldır

    Maaşla (eğer 4 ayrı kurumdan 30-40 bin kadar almıyorsanız) yenisini almak imkansız artık eğer önceden kalma nispeten diri bir aracınız halihazırda yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ocak 2021; 16:43:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

    3 ay önce işe girdim hatırı sayılır bir maaş alıyorum, ailemin evinde yaşıyorum. Tamamı krediyle 2005 Corolla HB zor aldım, maaşımın neredeyse yarısı krediye gidiyor. Bence ev geçindiren insanlar için artık oldukça zor.
    Hocam düz vites mi otomatik mi? Otomatik ise bir iki sorum olacaktı. Aynısından eniştemde var, tank gibi araçtır :) 2008'de ikinci el olarak 25 bin liraya mı ne almışlardı :) E120 kasa 2005 model Terra (boş) paket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ocak 2021; 16:34:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.