Maaşla araba alınmaz artık diye birşey yok. Karı-koca çalışan ve ikisinin de maaşları 10k üzeri olan çok çift var. Toplam 20k ve üzeri bir gelire sahip çok sayıda maaşlı aileler var. Ama şu var, bu aileler önceden rahatlıkla C180, A4, vs. alabilirlerken şimdi Golf, Megane, Focus, vs. alabiliyorlar. |
İş yaşamındaki tecrübem ve buna bağlı olarak maaşım artsa bile çalışmaya ilk başladığım zamanlardaki alım gücüne ulaşamıyorum artık :( Daha önce sıfır araba alabilmiştim. 5 yıl sonra bunu satıp yerine yine sıfır almıştım. Şimdi ikincinin üzerinden 7 yıl geçti, elimdekini satıp sıfırını alayım desem yetişemiyorum maalesef :( |
|
Doktorlar, en az 6-7 yıl tecrübeye sahip yazılım mühendisleri, netwok, DB uzmanları, büyük şirketlerdeki orta-üst seviye yöneticiler, şirketlerin hukuk departmanındaki tecrübeli avukatlar, belli bir rütbe üzerindeki subaylar, hakimler, savcılar, vs. vs. Ankara'da bakanlıklardaki, kamu kurumlarındaki üst seviye memurlar (uzmanlar, müfettişler, vs. vs.) en az 8000TL hatta daha üzerinde alıyorlar. Daha çok sayılabilir. Karı-koca bu şekilde olan çok sayıda çift var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 21 Ocak 2021; 13:53:58 > |
Hiç böyle uğraşıp hesaplamamıştım, benim külüstürü satıp tüm karı koca maaşı bağlasak bile alamıyoruz şu an. Kaldı ki bırak maaşı krediye bağlamayı şu anki arabayı zor yürütüyoruz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 21 Ocak 2021; 18:38:30 > |
Devir elinde olana iyi bakma devri. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 21 Ocak 2021; 20:14:1 > |
|
|
|
Elinde arabası olanlar kendilerini zorlayarak hala alabilirler ama benim gibi sıfırdan araba alacaklar için bitti maalesef. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaisensei -- 22 Ocak 2021; 9:15:22 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sıfır araç mı ?? hemide mayiişş ile çalışarak almak mı ?? aboovv o da neyy |
Çok şişirme olmuş.. kendi aracımdan örnek veriyim Aracım 2018 polo 1.0tsi manuel Kasko 1400 tl Trafik sigorta 450 tl Mtv 800 tl Yıllık bakım ort 450 -500 tl ( vw yetkili yan sanayi ) Ayda 1.5 depo benzin tüketiyorum 450 tl Lastik .. bu kısım benim için önemli yazın yazlık kışın kışlık kullanıyorum ve aracım basık ayrıca 215 lastiklerim var. Buna ben senelik 700 tl diyorum. Benim ayda ort. 790 tl tutuyor senin dediğin gibi ayda bir depo benzin alırsam. 640 tl yapıyor.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |