Şimdi Ara

Maaşla çalışarak arac alma devri bitti mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
7
Favori
19.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 ay önce işe girdim hatırı sayılır bir maaş alıyorum, ailemin evinde yaşıyorum. Tamamı krediyle 2005 Corolla HB zor aldım, maaşımın neredeyse yarısı krediye gidiyor. Bence ev geçindiren insanlar için artık oldukça zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aileden durumun yoksa, başka gelirin yoksa geçti o devirler

  • Tabikide bitmedi mesela vakıfbank yönetim kurulundan 1 maaş, borsa istanbul yönetim kurulundan 1 maaş, bilmemne bakanlığında danışmanlıktan 1 maaş, thy yönetim kurulundan 1 maaş alan hükümete yakın biriysen istediğin aracı şak diye alırsın.


    Tabi bu yönetim kurulu üyeliklerinin birde huzur hakkı adı altında kardan pay dağıttığını düşünürsek karısına ve 3 çocuğunada istediği aracı şak diye alabilirsiniz.


    Fakat memursanız yada işçiyseniz yukarıda bahsettiğim kişiler son model alman araçları ile metrobüste yanınızdan geçerken " yaaaaagh birde ekonomik griz var diyorlar, her taraf mercedes, bmw dolu" diye kendinizi tatmin edersiniz.

  • Biraz zor

  • Her ay maaşımdan 2000 lira kenara koyuyorum, ama her ay arabanın değeri 1800 lira artıyor :-) Aylık 200 liradan 100.000 lira biriktirmek 42 yıl alıyor.


    Bu gidişle son nefesimden önce araba sahibi olacağım inşallah :-)

  • hanıma krediyle 2006 colt aldım %30 peşinat %70 kredi valla 6 aydır cok yoğun hissediyorum taksitleri. orta sınıf falan kalmadı bitti.

  • çift maaş olmalı. diğer türlü sıkıntı biraz. anca kendi işiniz gücünüz falan olacak. ticaretle uğraşmanız lazım.

    asgari ücretle çalışan ile beyaz yaka arasındaki fark da kapanıyor. ülkede herkes asgari ücrete talim etmek zorunda kalacak. yani şu görüntü ortadayken memur arkadaşlar maaş sesi çıkarmasın bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silksen alamayız bu saatten sonra. Yaşanmaz abi bu ülkede kimse aksini iddia etmesin
  • Gidin az ötede ağlayın. Üretmeyen ülke, toplum niye gider böyle yüksek montanlı şeylere ağlar ki. Sanki bilime ve ahlaka tam riayet ediyoruz. Hay Allah acaba neden böyle ki. Emeğinin değerli olduğunu düşünen sizin gibi toplumlar çalışmadan para kazsnma adına sıfırından daha pahalı 2.el fiyatlar çekerler.

    Gerçekler ise dalga dalga geliyor. Gerçekler 300 dolar asgari ücret, %25-30 işsizlik, boşuna okunulan ünv ler, pahalı hayat. Hayaller 500 dolar ücret ile %80 ötv li araç alma, tatile çıkma, keyif yapma, makara yapma, az çalışma. Ağlamayın yeter artık. Atalarım tek çarıkla, kuru ekmekle bu nesilden daha mutluydu. Sizi mutlu edecek şey imkanlar değil beklentiler. Gidip sosyal medyada garip garip kişileri takip burada sarmakta yeni moda sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet yıllardır vergi adaletsizliğini düzeltemedi zaten vergi veren Batı’dakiler , toplayamayınca basıyor dolaylı vergiye .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sml_akyz

    2021 megan giriş donanımı 200bin liste fiyatı var. Sizin elinizde 100 bin olduğunu varsayarsak hocam bankadan 100bin kredi çekmek istediğinizde karşınıza çıkan ödeme planını 5bin maaş alan bir vatandaşın ödemesi hayal geliyor bana. 48 ay vade ile ortama 3binin altında ödeme planı Çıkmaz. 5bin maaş alırken 3bini krediye verirsen kalanla kira fatura mutfak sarmalından çıkmak çok güç. Bir de arabanın kasko-sigorta-vergi-yakıt sarmalını eklersek 5bin maaş alan bir vatandaşın araba büyütmesi şuanki şartlarda çok zor. Bahsettiğim durum kendi durumuma çok benzer olduğu için rahatlıkla söyleyebiliyorum. Eğer 2. Maaş varsa zaten rahatlıkla bu dediklerim yapılabilir. Ama tek maaş elimdeki aracı satıp 0 km maaş alayım demek İnan çok çok zor.

    Katılıyorum. Satılan araçların çoğu bu şekilde satılıyor. 1 maaşı krediye bağlayıp diğer maaşla geçiriyorlar

    Yoksa bu devirde sıfırı bırak tek maaşla 2.el araba almak bile çok zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir memur olarak memur maaşlarına %1 bile zam yapılmasını istemiyorum.Çünkü araştırın bakın büyük bir çoğunluğu sırf ilerde amir olurum diye ayağım taşa takılmasın kimse yoluma çıkmasın diye korkudan iktidarın yalakası sendikalara üyeler.Bu adamlar sizce zammı hakediyor mu acaba?Belki burada eleştirenlerin içinde bile vardır.Onlara sorun bakalım;Onca şeyden sonra madem ülkenin durumunu eleştiriyorsun da niye hükümetin arka bahçesi olan sendikada kalmaya devam ediyorsun?

  • Senin bir maas icin bitmis olabilir de 4-5 maas alanlar icin devam ediyor 

  • 11 yıllık evliyim daha geçen sene 2016 linea boş paket aldım krediyle, borçla. Şimdi 95 bin falan ediyormuş sanırım. Gözüm gibi bakıyorum. Focus'unda meganında değilim. Masrafı ucuz hazır. Belki bir 4-5 sene sonra satar yine bir 4 yaşında egeaya geçersem ne ala diyorum. Bu devirde 0 araba almayı hayal dahi etmiyorum. 4 yaşından yeni araba almam muhtemelen hiç bir zaman. Çok zor yani. Ha ancak daha aile yanındadır. Maaşı epey kendine kalıyordur, biriktirir alır belki. Ya da eşi de çalışıp bir o kadar kazanıyordur. Eğlenceden, yemekten kısarlar, tek maaşla yaşarlar, diğerini bu tarz araba ev için ayırıp ödeyerek bir 15 senede falan toparlarlar. Öyle valla hiç kolay değil. Yine bunlar iyi dönemler, çünkü hemen hemen herkesin 45-50 yaşlarında emekli olmuş büyükleri var. Bizim neslimiz 60 yaşında emekli olacak. İşler çok daha değişecek.

  • escanor_ kullanıcısına yanıt

    Bence yazdığınız fiyatlar az sıfır veya yeni model araçlarda bu değerler daha yüksek geçen sigorta acentem ile görüştüm bazı araçlara bir çok firma teklif dahi vermiyormuş.1-2 Teklif veren firmalar da ciddi bedeller istiyormuş.


    Sigorta en düşük 1000 lira bu sene gene yükselmiştir.


    MTV motor hacmine göre.


    Benzin 7,27 TL x 45 Litre olsa 327 TL 1 depo ortalama 100 km/en düşük 5 litre yaksan 900 km yol yaparsın buda minimum değer aylık 900 km rahat aşarsın.Ortalama aylık 2 depo benzin gider aktif araç kullana insanların.


    Bakım minimum 1000 lira araçtan araca ve servisine göre değişiyor.


    Lastiğin patlasa masraf çıkar , birisi dokundursa kaçsa cebinden ödersin HGS devamlı hüpletiyor zaten.


    Ya aküsü biter ya bir problem çıkarır lamba keser yeni araç almak zor aldıktan sonra kullanmak daha daha zor.


    Elektrikli araçlar gelse de Türkiye'de yaşadıktan sonra bu düzen devam eder.


    50 bin tl parası olan arkadaşın ay sonu cebine 700 lira 1 yıl sonunda 9500 lira kazanç elde ediyor.

    500 bin tl parası olan arkadaşın ay sonu cebine 7000 tl 1 yıl sonrasında 95 bin lira kazanç elde ediyor.


    Yurt dışındaki bir çok ülkede araba 1 aileye ihtiyaç iken bizim ülkemizde zenginliği temsil ediyor.

    Eğer ki yurt dışında yaşasaydım Türkiye'de hesap açar bütün paramı yatırır çatır çatır faizini yerdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 21 Ocak 2021; 7:14:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Gidin az ötede ağlayın. Üretmeyen ülke, toplum niye gider böyle yüksek montanlı şeylere ağlar ki. Sanki bilime ve ahlaka tam riayet ediyoruz. Hay Allah acaba neden böyle ki. Emeğinin değerli olduğunu düşünen sizin gibi toplumlar çalışmadan para kazsnma adına sıfırından daha pahalı 2.el fiyatlar çekerler.

    Gerçekler ise dalga dalga geliyor. Gerçekler 300 dolar asgari ücret, %25-30 işsizlik, boşuna okunulan ünv ler, pahalı hayat. Hayaller 500 dolar ücret ile %80 ötv li araç alma, tatile çıkma, keyif yapma, makara yapma, az çalışma. Ağlamayın yeter artık. Atalarım tek çarıkla, kuru ekmekle bu nesilden daha mutluydu. Sizi mutlu edecek şey imkanlar değil beklentiler. Gidip sosyal medyada garip garip kişileri takip burada sarmakta yeni moda sanırım.

    Ağzına sağlık.





  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Bilerek geçen yılın taban fiyatlarını yazdım hocam ve yeni bir kullanıcıyı da baz almadım ki abartıyorsun diyenler olmasın diye. Eğer bu yıl ilk defa kasko sigorta yaptıracaksanız vay halinize.

    Şirketteki hondayı bakıma götürdüm geçen hafta 1500e yakın fatura kestiler.

    Kendi aracım seat, onu aradım 1300 diyor doğuş. O da 2 yaşını geçtiği için zubizu indirimli. Araç 2 yaşını doldurmamışsa 1560tl.

    Geçen yıl 1200 lira olan 4 lastik bu yıl 2000tl.

    Yeni araçların çoğu start-stop aküleri efb, fiyat 1000 üstü.

    Doğru düzgün zam da alamadık, cebimdeki para eridi gitti resmen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 21 Ocak 2021; 10:8:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne maaşından bahsediyorsun, 10k civarı olacak ki egea falan alasın. 2008 2.0 motorlu araca 692 TL 6 aylık vergi ödüyorum, kasko sigorta ücretini de ekle. Yemesen içmesen anca alırsın. 2005 den beri çalışıyorum, halen ev alamadım.

  • Ne 4-5 k si 10k bile araba almak cok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escanor_ kullanıcısına yanıt

    İstanbulda yaşıyorsan otobanlar,köprüler tüneller dünya para..

    Her gün köprü geçiyorsan, arada avrasya kullanıyorsan, yılda 1-2 istanbul izmir ankara yapıyorsan aylık en az 200-300 daha ekle..Hele osmangazi ve yeni otoyolları kullanıyorsan bittin..

    Tabi bunun otopark ve yıkama masrafı gibi şeyler var, ayda 10 kere otoparka bıraksan, 1 kere yıkatsan ekle 150-200 daha,

    Yılda 1-2 kere de ceza yesen, aylık 50 de bu..

    Tabi sürpriz arıza, kaza masraflarını saymıyorum..

    Aracını İstanbul'da düzenli kullanan birinin masrafı aylık 1500 e kadar çıkabilir,

    Tabi hergün avrasya tüneli git gel yaparsan sadece tünele aylık 1500 verirsin..


    Araç sahibi olmak maalesef lüks artık, zaten yaşam standartlarının yüksekliğini buzdolabı sahipliği ile ölçüldüğü bir ülkede normal..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.