Şimdi Ara

Maaşımızın 25-30 katı fiyatlarıyla araba alan tek ülkeyiz sanırım.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
3
Favori
10.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesele dolardan ote arabalardaki vergi, sizde hala bunu anlamiyor, boyle anlamsiz cumleler kuruyorsunuz ya bende ona sasiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brskcr

    Mesele dolardan ote arabalardaki vergi, sizde hala bunu anlamiyor, boyle anlamsiz cumleler kuruyorsunuz ya bende ona sasiyorum.

    git araştır o vergi neden alınıyor
    sadece araçta değil dolar euro ile gelip trde üretilmeyen herşeyde
    adamlara euro dolar veriyorsun
    ülkene o dolar euro girmiyor denk gelmiyor
    aradaki farkı devlet dolar euro basarak mı verecek?

    bende dünya para verip aldım bende şikayetçiyim tabiki merakıi değilim o kadar vergiye
    lakin bunu hüloooooo diyerek eleştirmekte rezillik başka birşey değil
  • Gevurun AHLAK AHLAK AHLAKı var. Soruların cevabı bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada maasli calisan turklerin ortalama maası 2000 euroyu zor buluyodur. Alman "memur"larin maasıda ortalama 3000 euro falandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumleniz anlasilmiyor. Neden alindigini biliyorum, dolar euro ile almakla alakasi yok. En azindan bu kadar yuksek olmasinin alakasi yok. Bu tamamen devletin vergi politikalariyla ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 19 Ekim 2016; 10:04:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

    Çok abartıyorsunuz

    rumuzunla birlikte kullandığın arabanın içinden bir resimden neye biniyorsun görelim genelde böyle sallayanlar paralı oluyor :D
  • 3 sene önce 7 bin TL'ye aldığım 1994 Model Tipo aracımı şuan 12-13 bin TL'ye satabiliyorsam bu ülke eknomisinin kendimce düştüğünü gösterir bana. 2013 yılında aldığım maaş 1900'dü şuan 2300. Gelirim 3 senede 400 TL arttı, ama altımdaki arabanın değeri nerdeyse 2 kat artmış.
    2011'de eniştem 11.000 TL'ye volkswagen bora almıştı(hala kullanıyor) ve bora'nın piyasası şuan 25-35 bin TL arası.

    Ayrıca insanlarımız lükse özeniyor, lüks çılgını değiliz ,özentiyiz. Daha yeni bacanağım aldı 1800 maaş alıyor 38000 TL'ye araba aldı krediyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 19 Ekim 2016; 10:06:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crashris

    quote:

    Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

    Çok abartıyorsunuz

    rumuzunla birlikte kullandığın arabanın içinden bir resimden neye biniyorsun görelim genelde böyle sallayanlar paralı oluyor :D

    Otomatik 206 ya biniyorum. Bir sıkıntım yok ve yetinmeyi biliyorum. Sizin bir sıkıntınız mı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha yurtdışına giden türklerin zihniyetide patlak biraz. Sanırım millet olarak tembel olmamızdan kaynaklanıyor olsa gerek Hollanda'daki kuzenlerim ve çevresindekilerin hepsi ((bazen 2.sınıf vatandaş muamelesi görebiliyorlar)) ama okullarını saçma salak derecelerle bitirince dandik dandik bölümlere kalmışlar. Hayat zor burada diye ağlıyorlar. Bunların okullarının hafo mafo bilmem ne bir ton dereceleri var. Halamlar sağ olsun çocukları takip etmemişler. Onlarda ipe un sermişler. Bunların sonradan tanıştığı bir Türk cerrah okul derecelerinde orta seviyede ilerlemiş ilerlemiş cerrah olmuş 15000 euro maaş alıyormuş. Yine kuzenim bu ay evlenecek. Eşi olacak kişinin kuzeni ekonomist gibi bir şey olmuş. Okulu derece ile bitirmiş. Başvurduğu bütün avrupa üniversitelerinde kabul edilmiş. Amerikaya mı ne gitmiş daha sonra. Vesselam bizim kuzenlerin salaklığı yüzünden olmuş olan. Bilmiyorum diğerleri ne yapıyor ama Almancı olarak giden anne babalar ezilmiş olabilir. Çocukların anne babanın ve kendi mallıkları yüzünden bu hale geldiğini gösteren başarılı Türkler de var. Boşa laga luga yapmasınlar. Tekstil pahalı orada ama 1 Euroyu 3.5 TL olarak hesaplarsan pahalı. 1 e 1 düşününce normal gibi. Kuzenin eşine damatlık almışlar tam 1200 EURO. Gerizekalı damada dedik gelin perde,damatlık bilmem ne Tr'den alın. Akrabalarınız da var kalırsınız orada. Yok uçak bileti ile daha pahalıya gelir dedi gelmedi gerizekalı. 250 eurodan 4 kişi 1000 euro uçak bileti yapar. Damatlık burada 200 euroya bile alınır. Üstüne perde merde alırsan zaten karlı olarak geri dönersin şehrine ama işte bizim dışardakilerin akıl seviyelerini siz düşünün. Avrupalısı bile Euroyu 3.5 la çarparak düşünüyor. Yazık. Fırsatı değerlendiremedikleri için oturup ağlasınlar. Halam 25 senedir hollanda da olup sadece "bunun fiyatı ne kadar" demenin hollandacasını öğrenmiş birisi. Aynanın karşısına geçip suratınıza tükürün peh.




  • benim fikrim: Almanyada üretilen bir araçın almanyada satışı mesela 10.000 euro bunu türkiyeye 15.000 euroya satıyor işte içinde gidip gelmesi vergisi falan filan türkiyedede oluyor bu fiyat size (15.000x3) 45.000 tl e bizim türkler kar etmiycekmi edecekler tabiki onlarda koyuyor üstüne 5 10 15 artık neyse oldu mu size 60 işin içine vergisi kdv si falan girince biraz daha fiyat artıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid


    quote:

    Orijinalden alıntı: Closer

    Türkiye dışındaki her ülke almanya gibi zaten..

    Bundan 15-20 yıl öncesine kadar borç batağındaydık hatırlatmak isterim.

    O borçlu yılları mumla arıyorum biliyor musun.

    Huzur kelimesinin anlamını biliyor musun.

    Huzur?

    Tam 2002 den beri o kelimenin anlamını unuttuk biz.

    -onlaaaaaaarrrrr

    Ve

    -evde zorla tutulanlar

    Olarak iki kesimiz artık bu ülkede.

    Onun dışında,

    Doğduğum günden beri bu ülkenin sınırları aynı komşuları aynı..

    Ben hiç görmedim böyle bi durum.

    Ben hiç görmedim ülkemde 4 milyon yabancı insan.

    Ben hiç görmedim ülkemin mahallelerinin canlı bomba yetiştirme kamplarına döndüğünü.

    Ben hiç görmedim hayatın bu kadar zorlaştığını. Yaşamanın bu kadar zorlaştığını.

    Ben hiç görmedim böyle baskıyı böyle bastırılmayı.

    Ben bu ülkeyi bu kadar mutsuz hiç görmedim.

    Yemişim borcunu.

    Bir de sana tavsiye. Google diye bir yer var. Bi sor bakalım imf dışında türkiyenin borcu ne kadar.

    80 senede ne kadar borç alınmış. 2002 den beri ne kadar borçlanılmış. Bonus olarak da devletin her kuruluşu satılmasına rağmen.

    Paranın değeri vardı, yediklerimiz doğaldı, borçlu olsa ne yazar?

    Eskiden asgari ücret ile çok şey yapılabiliyordu.

    Bunlar milli selamet döneminde yok milleti vergiyle soyuyorlar cart curt yalanlarla kendilerine çektiler, sonra milleti en fazla soyan bunlar oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ju3x

    Hadi yollar kopruler ozel sektorde onu gecelim yap islet devret modeli var. Acilan devlet hastaneleri acilan okullar ilaclarin fiyatlari okul ogrencilerine kitabi gectim tabletler veriliyor artik. Akilli tahtalar bilmem neler var. Doguda hakkarinin bi koyunde hamile kadin paletli ambulanslarla hastaneye gituruluyor. Ambulans helikopterler var. Bazilariniz diyor ki erzurumlu adam 3.kopruye istanbuldaki adam mardindeki havaalaniyla niye ovunuyor? Kardesim bu ulje benim yasadigim ilden ibaret degilki?


    Tek taraflı bakınca kolay yazmışsın.Herşey süt liman.GÜLERYÜZLÜ insan kalmadı sokaklarda...
    Yap işlet devret güzelde, ayarsız soygunculuk geçiş ücretleri.
    Özel iletişim vergisi, ÖTV halen alınması ülkedeki insanların enayi yerine konduğunun bariz örneğidir.
    Normal sosyal devletin yapması gereken şeyleri nimetmiş gibi gösteriyon ya.Zihniyet zaten bu.Cebinden para alır.Halen borçlu gösterir.
    Tabletmiş tabletin bana yararını kimse açıklayamaz.Tabletle gelişen ülke gören var mı.Sosyal ağ esiri olmuş bir ülkeden bahsediyoruz.
    Amerika cahil mi tabletli eğitim vermiyor.Komik olan zaten bu...
    Ülkeyinin kötü gidişini sadece geziye bağlamak oda çok acayip bir zihniyet.


    En önemlisi de şu...
    Herşey elinde olup sürekli mağdur olan bir iktidar var.DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK bu durumun...
    Sürekli kandırıldık diyen.Ama 1 sonrası değil, 5 adım sonrasını düşünerek hareket eden bir iktidar var...
    Çok acayip bir ülke olduk.Zeki insanların aptal rolu yaptığı çağda yaşıyoruz.



    Bakın, iktidari sevmeyen herkes cok sacma yonden elestiriyor. Millet sosyal esiri olmusta bilmem ne. Bunun iktidarla ne alakasi var.

    2005 ye acilan petrol konusunda birisi bu vergilendirmeyi cok iyi sekilde anlatmisti. Devlet parayi mumkun mertebe icerde tutmaya calisiyor. Aldigimiz urunlerin %80 ini ithal. En cok kullanilan urunler akaryakit ceptelefonu tablet otomobil. Devlet burda ozel seltor gibi dusunup surumden kazanayim deyipde 10 litre benzin 100 lira kazanirken surumden kazanmak icin 50 litre benzinden kazanmaya calismaz. Cunku fiyat dustukce talep artacak talep artinca arz artacak arz arttikca iyhalat artacak ithalat arttikca ulkenin parasi daha cok disari akacak.he su yapilabilir. Vergi alacak misin gene al ama bari vergili fiyattan vergi almada insanlar biraz nefes alsin.

    Vergilendirme veya kopru fiyatlarini elestirelim. Gerek osman gazi gerek 3.kopru makul fiyatlarda olsaydi kullanirmiydiniz? Evet. Simdi bunun fiyati yuksek diye bunu hizmetten yapilan isten saymamak olmaz.

    Yasadigin cografya uzerine en cok plan yapilan cografya bunu unutma. İngiltere israil abd yillarca birseyler icin ugrasti. Simdi dost gorundugun rusyanin vaktiyle uzerinde planlari vardi. Ulke sokaklarinda kaos gercekten gezi olaylarindan sonra basladi. Benim cok yakin arkadasimda gezideydi. "İlk 3 gun ordaydim isin rengi degismeye baslayinca geri cekildim evime döndüm" dedi. Size soruyorum. Gezi olaylarinda makul olan birsey soylermisiniz bana? Cevrecilik nâmına ordaydilar ilerleyen gunlerde çevrenin anasini aglattilar. Agac icin orda olanlar agaca ve cevreye ne kadar cok zarar verdi. Yuzu maskeli insanlar vardi eylemcilere paran veren is adamlari vardi. Emin olun para davasini onceden bilsem giderdim. Hani yillardir dediker ya ak parti mitinglerine parali adam getiriyor. Ailemden o kadar kisi gitti hicbirsskilde para alinip verilmedi :).

    Su doneme kadar fetoyu sag kesim savunuyordu neden islam cemaati diye. Kim karsi cikiyordu sol kesim. Neden islam cemaati diye laiklige aykiri ya. Simdi roller tam tersine degisti sol kesim imanami geldi yoo hicte alakasi yok. Adamlarin isleri planlari ayyuka cikti. Chp dedigin parti hdpyle ayni dili konusuyor. Evetleride ortak hayirlarida ortak. Burda hdp nin ne oldugunu herkes biliyor. Ulkenin en guclu muhalefet partisi onunla agiz ve is birligi ediyorsa hemde bu parti mustafa kemalin kurdugu bi parti ve her yaptigini ataturkculuk adi altinda yapiyorsa konusulcak pek birsey yok aslinda. Butun avrupa ulkeleri cumhurbaskanina karsi aleyhine demecler veriyor. Gitmesi devrilmesi hatta ölmesi icin planlar yapiyor. Dusmani bu kadar heistiyan yahudi olan bi insandan bahsediyoruz. Sevene kim sevmeyeni kim. En azindan bunu gorursek azda olsa biseylerin farkina variriz.

    Son olarak ana konuya tekrar degineyim. Ulkedeki vergi politikasi gercekten agir ama bu vergilerde kimsenin cebine gitmiyor direk halka gidiyor. E bunlari onlarin gorevi dogru. E o zaman ya bu ulke 14 yil once kuruldu yada 2002 oncesi gene bu vergileri alanlar baska haltlar yedi.

    2002 oncesinde bilmemlac tane bankanin ici bosaltidi simdi boyle basbas bogurenler gibi kimlerin sesi cikti. Alooo 20 tane banka diyorum. Milyar dolarlardan bahsediyorum. Dolar bi anda iki katina cikti o zaman simdi ki gibi peyderpey degil. 2008 de 1.80 olan dolar bi gexede bi haftada bir ayda 310 olsaydi? Birakin araba almayi bos zamanlarinizda bayi gezecek mecaliniz olmazdi.

    Fiyatlar yuksek olmasina ragmen hersene otomobilde satis rekorlari korilsin. Su gibi ekmek gibi lazimmis gibi iphone kuyruklarina girilsin onda burda gerizekali gerizekali agzini yaya yaya "ulje eyiye gidiyy hukumet coh calisiy" tarzi sacma salan laflar edilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sorunun AKP ilede ilgisi yok aslında; Sorun Vergi sisteminin adaletsizliğinde o karşılaştırdığınız ülkelerde verginin nereye gittiği nerede harcandığı ŞEFFAF ne idüğü belirsiz bir bakan yakınına ne kadar vergi aktarıyor bu ülke biliyormuyuz? ha bunu açıkça parayı vererek yapmıyorlar tabiiki bizde kontrol olmadığından açıyorlar bir ihale kılıfına uyduruyorlar bir iş 1 liraya yapılacak iş 10 milyona yaptırıldı deniyor hoop senin paran gidiyor, bunu sorun bir merci olsada (sayıştay her yıl bakıyor) siyasi bir YAPTIRIMI YOK. Türkiye demokrat parti döneminden beri AYNI PİSLİKLE BATIYOR ve bu böyle giderse değişecek gibide değil.

    Bir profesör demişti 90 lı yıllarda "DEVLET; EĞER YETMEZSE VERGİSİNİ ARTIRARARKDA OLSA PARASINI ALIR, DEVLET İFLAS ETMEZ" yani sen bozukluğu düzeltmediğin kara deliği büyüttüğün sürece bu vergi saçmalığı ARTARAK devam edecek geçen gün öldü kemal unakıtanın oğlunu ve kızını google a bir yazarmısınız ne işlerle meşguller? en nadide örnektir kendisi zamanında iyi ununu akıttı bu ülkeye.




  • Adamlar gelmiş Turkiyeyi Amerika ile Almanya ile kiyasliyor. Hedef olarak bu ülkelerdeki durumlar gösterilebilir Eyvallah ama yaptığınız Real Madrid ile Fenerbahçeyi kıyaslamak gibi

    Biz 1. Dünya savaşında sıfıra düşmüş bir ülkeyiz Amerika dünya lideri. Almanya desen mağlup olsada savaşta kendi silahlarını kullanan bir ülke.

    Fakir olup zenginlere bakarak ağlamaya gerek yok durumunun farkında olup çalışmaya gerek var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş balçıkla sıvanmaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etkinus

    Kesinlike size katılıyorum. Avrupada sıfır aldığı aracı satan biri hayır işlemek için ucuz veriyor, karşıdakini düşünüyor. Oysa biz, çok benciliz çok... Ne var yani 60–70 bine aldığın aracı 2 sene sonra 20–30bine satsan...

    Bu arada hocam araç satmak isterseniz haberim olsun isterim. Çok iyi bir insana benziyorsunuz.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence başkanlık değilde ötv kaldırılsın mı referandumu yapalım sorun çözülücektir.
  • Sesinizi çıkarmayın biat etmeye devam edin. %350 otv olsa bile huloogg demeye devam hem Avrupalılar domatesi tane ile alabiliyorlar halimize sukredin :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durun hele bide başgan olam siz o zaman göreceniz vergiyi zammı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanelly O kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, çoğunluk ötv devam etsin diyecektir.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.