Şimdi Ara

Pioneer SC-1223 ile yeni sinema sistemim... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
3
Favori
4.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben awg konusunda tam tersini düşünmüştüm. Spadeler geliyor ama bananalar gelmiyor hocam. Eğer elinde 4 adet varsa ücreti karşılığı alabilirim. İki adet uysa bile Türkiye' ye gönderi olmadığı için ne yazık kı işime yaratmayacak. İnce düşüncen için tekrar teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bu arada banana lari hoparlor tarafina kullanacaksaniz gercekten tavsiye etmem. Spade i sadece 4 cift almistim sag ve sol icin bi-amp olarak kullandim. Center a da banana taktim ama cok guvensiz geldi. Belki bendeki heco nun baglanti seklinden kaynaklaniyor olabilir. Banana lar kilit guvenlikli olmasina karsin hepsi connectore oturmuyor. yaklasik %15 lik kismi girmedi. AVR tarafinda sorun yok cikarmak icin zorlamak gerekiyor ama dedigim gibi centerda hafifi bir cekme ile banana lar connectorden ayriliyor. Bu guvenli gelmedigi icin center i ciplak bagladim su an. Hoparlor tarafi icin bence ozellikle heco ve magnat ta denedigim icin spade daha mantikli. AVR tarafida pioneer de banana guzel. Eger dusunurseniz ben 12 cift almistim, 7 ciftini kullaniyorum 5 cift fazla var. Fiyati bana hizli kargo kullandigim icin yaklasik 9.5 tl gibi bir rakama maal oldu cift basi.

    Bu arada baktim gercekten cok genis bir araligi var, 8AWG olcusune uyumlu demislerki dogru gibi, spade lere gore deligi daha genis. Sanirim siz bi-wire kullanacaksiniz. Dusunurseniz gonderirim begenmezseniz geri gonderirsiniz sorun degil benim icin .




  • İki çift yeterli olur hocam. PM attım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 18 Ocak 2015; 0:20:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese gunaydin. Kabloyu tahmini 7 - 8 saat kullandim. Dediginiz gibi inanilmaz, dun ciddi bir fark vardi. Sabah acinca bir kez daha sok oldum. Ses seviyesi bildiginiz artiyor, bass lar yumusamaya basladi cok keyifli. Su an eski kablomdan cok cok daha iyi 100 - 200 saatleri devirdiginde ne olacak merakla bekliyorum. Durum psikolojik diycem ama esiminde dikkatini cekti sesi artmis demeye basladi, firca yemekten kurtuldum :D. Kablo cok guzel.
  • zek kullanıcısına yanıt
    hoca,m sabah erken saatte sistemi dinlerseniz hem ortamin sessizliginden hem kafamizin dinlenik oldugundan hemde elektrik hattinin daha temiz oldugundan ses daha bir guzel cikiyor en azindan ben boyle bir kaniya vardim .sizdede aynisi olmasin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar

    BEnde 2 aydır pioneer 1223 kullanıyorum

    Medya oynatıcı olarak Egreat r200 pro var. Medya oynatıcı hdmi üzerinden bağlı olarak tv ve projeksiyonda kullanıyorum

    DTS HD MA filmler bazen açılmıyor.

    Egreat direk tv ye takılınca ise bir problem olmuyor. Bir de hd ses seçilmeyince problem olmuyor.

    Medya oynatıcı üzerinden HD seslerde sorun yaşıyorum.

    Aynı sorunu yaşayan var mı?

    Yada sorun yaşamayacağım hd sesleri sorunsız receiver üzerinden alacağım?
  • Selamlar, HD sese sahip bir film actiginizda AVR ekraninda ne goruyor sunuz? Egreat cihaziniz HDMI uzerinden HD sesleri passthrough yapmiyor olabilir. Peki DTS veya Dolby Digital seslerde sorun yasiyor musunuz? TV de sorun yasamamaniz normal cunku sesi decode ederek TV ye gonderiyor.
  • Haklisiniz diycem ama dun sabah da deneme yapmistim. Dune gore cok fark var. Birde hep ayni muzik ve sahneleri denemeye calisiyorum. Ha su farketmis olabilir oda nekadar etkili bilmiyorum ama dun mediamark dan tuncmatik enerchick korumali priz aldim, indirim vardi. Monster lar artik bulunmadigi icin en iyi alternatif bu sanirim. Belki bu etkilemis olabilir bilemiycem.
  • Evet bende supra ply 3.4.s bağladımda ilk dikkatimi çeken bas artışı olmuştu seste bariz bir iyileşme oldu eray ustad dahada iyi olucak dedi ben şu anda supraları kullanamıyorum yeni anfimin çıkışları çok dar uçlara banana almam lazım en kısa zamanda halledip yeniden supraları kullanicam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    Selamlar, HD sese sahip bir film actiginizda AVR ekraninda ne goruyor sunuz? Egreat cihaziniz HDMI uzerinden HD sesleri passthrough yapmiyor olabilir. Peki DTS veya Dolby Digital seslerde sorun yasiyor musunuz? TV de sorun yasamamaniz normal cunku sesi decode ederek TV ye gonderiyor.

    Decode edince takılmıyor

    Passthrough yapınca takılıyor

    Dediğim gibi her filmde değil.

    Zaten amaç dts hd ma olarak dinlemek
  • Peki bu sadece HD seslerde mi oluyor DTS veya DD de durum nedir? Belki ornekleme frekansi cok yuksektir. AVR ekraninda format ismi surekli degisiyorsa bu dedigim dogru olabilir.
  • Selam arkadaşlar geçen hafta forumdan 2. el sc 1223 aldım erdos113(erdoağan abi) den, sağolsun cihaz sıfır gibi. Bir süre stereo kullanıcam bir süre sonra 5+1 re çıkarma niyetim var, klasik müzik ağırlıklı bir çift bookshelf hopalör kablo konusunda ne tavsiye edersiniz fikir alablirmiyim sizlerden.
  • Selamlar, butceniz varsa bence iyi bir kablo alin 5.1 sisteme gecincede kullanabilirsiniz. Kablo secimini uzun sureli dusunmek gerekiyor bir kere aliyorsunuz, kullandikca da oksitlenme vs olmadigi taktirde ses daha guzellesiyor. Butcenizi belirtirseniz yardimci olmak daha rahat olur. Metresi 2tl yede kablo var 1000tl yede :D.
  • zek kullanıcısına yanıt
    Aslına bakılırsa kabloya 150 200 arası ancak ayırabilirim. bookshelf konusunda ne önerirsiniz ?
  • Turkiyeden lookab nin xtirilus 4 modeli olabilir, kabloyu begenen de var begenmeyende. Ben hic dinlemedim. Benim kullandigim supra yi veya ekranlamali versionu olan s modelini kullanabilirsiniz. Tahmini 3'er metre alacaginizi dusunursek supra icin 180 - 190tl gibi, ekranlamali modeli icin de 210 - 220tl gibi bir fiyat odersiniz. xtirilus 4 lerin metresi 40 - 45 tl gibi bir fiyata satiliyor.

    Bookshelf ben kendim dinledigim icin heco victa prime 302 oneririm. Daha kaliteli birsey olsun diyorsaniz Magnat Quantumlara bakabilirsiniz. Benim tercihim f/p odakli. Paraniz varsa isler degisir.
  • Arkadaslar kullandigim banana ve spade lerden yine bir arkadas vasitasi ile getirtiyorum. Bu sefer denemek icin cift vidali olan modelindende istedim. Denemek/almak isteyen olursa benimle iletisime gecebilir. Amac ticaret degildir, kendimde surround ve center da kullanmak icin getirtiyorum ve imkan varken fazla istiyorum. Cogu markaya gore fiyatlari cok cok iyi ve kaliteside iyidir. Amazon ve hi-fi forumlardan yorumlari okuyabilirsiniz. Turkiyede orta kalite spade ler dahi teki 25tl satiliyor, cifti 50-55 tl, denemek isteyenler icin fiyat cok uygun.
  • ya arkadaşlar uzun zamandır kafama takılan birşey var.kabloları çıplak bağlamak araya herhangi ekstradan bir metal vs girmediği için spade veya banana ile yapılan bağlantıdan daha sağlıklı ve kayıpsız olması gerekmez mi?
  • Selamlar, ciplak baglanti herzaman daha iyi ama pratikte durum boyle olmuyor. Banana ve spade ler direnci yukselttigi icin dez avantaja sahip ama kullanim kolayliklari ve kullandigimiz sistemlerin duzeyi dusunuldugunde kullanmak pratikte cok arti sagliyor. Tak-cikar yaptiginiz da ugrastirmiyor sizi ve kablo uclarinin oksitlemesi daha az oluyor. Ben denemelerde en azindan kendi kulagimla bir fark duymadim ve kullanislilik arttigi icin tercih ettim. Cok takilmamak gerekiriyor.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız kablonun kesitini çok iyi sekilde vermeniz zor
    Bu sebeple banana ile iyi bir yüzey sağlarsınız keza benim tercihim spade

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet banana ve spade ile sök tak daha pratik bunu kabul ediyorum ama bakıyoruz bir banana 100 liralara kadar çıkıyor çifti hatta daha fazlası da vardır benim takip ettiğim bu kadarı..ekstradan masraf hadi bunu geçtim araya fazladan bir metal koyuyorsun illaki düşecek iletkenlik o metal ne olursa olsun.neyse siz gözlemlemişsinizdir aradaki farkı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.