Şimdi Ara

2+1 e elektro gitar bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
16.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben dar gelirli ve bir öğrenci olarak elimdeki imkanlardan maksimum şekilde yaralanmak zorundayım.. sorum şu ki elektro gitarımı 2+1 e bağlasam ne olur? verimli bir sonuş elde edebilir miyim?( daha 2+1'im yok düşünüorum hem hoparlçr olsun hemde amfisini kullanayım die)



  • Patlatırsın... Çok güçlü sistem değilse patlatırsın... Ancak ve ancak kısık seste çalabilirsin o da seni tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum(elektrocular genelde yüksek seste çalmayı sever)...
  • Elektro gitar çalmak için nasıl bir sistem gerekir peki?
  • Ben bagladım bass gitar gibi cıkıo sesi :D
  • Elektro gitarı bilgisayar ses sisteminde kullanmanın en iyi ve garantili yolu direkt ses sistemi yerine bilgisayara bağlamaktır. Bilgisayara bağlamak için en uygun yol ise mono giriş olduğundan mikrofon girişini kullanmaktır. Yalnız ses ayarlarındaki mikrofon boost özelliğinin kapalı olması iyi olur. Tabi bağlantıyı yapmışken bir de efekt yazılımına ihtiyaç var, eğer iyi bir ses kartınız varsa tabii ki Native Instruments Guitar Rig 2'yi tavsiye ederim ama normal hatta onboard ses kartı varsa o zaman Guitar FX Box 2.16 işinizi fazlasıyla görecektir.
  • microfon girişinden bilgisayar üzerinden bağlayarak kullanman tavsiyedir.Patlamaz ama bir amfi tadı da vermez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nighteen

    microfon girişinden bilgisayar üzerinden bağlayarak kullanman tavsiyedir.Patlamaz ama bir amfi tadı da vermez.


    X-Fi platinum ve Z-5500 varsa elinde inan bana amfinin bir daha yüzüne bakmazsın , hatta elimde 200 ytl'ye aldığım bir bas amfisi vardı, Z-5500'den sonra odanın bir köşesinde süs olarak duruyor şimdi.
  • Bende z-5500 alacağım 1-2 ay içinde de yanlız bilgisayar eski bayaa onboard 5.1 yok, elektro gitarı bilgisayar üstünden değilde direk z-5500 a bağlasak nasıl bi sonuç elde ederiz birde extra bir kabloya(optik coax vs.) ihtiyaç varmı acab?
  • Standart masaüstü hoperlörlere bile bağlanabiliyor

    Amplitube Live yazılımını yükle. Ses gecikmelerini engellemek için ise Asio All yükle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grameradam -- 25 Ekim 2006; 12:52:07 >
  • Amfi modellemeleri olan bir prosesör alırsan (mesela behringer v-amp 2) 2.1 hoparlör ile gayet güzel kullanırsın. Ama bası kısman gerekir biraz.
    [ gitar ~ prosesör ~ hoparlör ] şeklinde.
  • Hadi iyi bi processor de aldım diyelim psionic arkadaşın dediği gibi,z-5500 dan amfi tadı alabilirmiyim;hem z-5500 hem amfi bütçe yetmiyor maalesef de ondan soruyorum
  • amfi ayrıdır taşınması vs.Bilgisayardan zor olur.Amfi tadı vermez hiçbir set.15 watt elektroda ev kullanımı için sana çok bile.Roland cube 15 yada microcube ye bak fiyatı 230 ytl.Amfi olayına gir kesinlikle bunu kime sorarsan bunu söyleyecektir.Bende sistem almayı düşünüyordum bana amfi tavsiye ettiler.birkere amfinin opharlöründen tut kayıt yeri kulaklık çıkıiı vs gibi detayları ayrıdır.Sistemle tad alamazsın.Bu konuda elektro gitar amfi yardımı forum sitelerinden ayrıntılı bilgiyi alabilirsin.
  • Bence evde çalışmak için bir sistem düşünülüyorsa kesinlikle 15 wattlık amfi yerine bilgisayar bağlantısı ve efekt yazılımı daha iyi sonuç verir. Ancak bunun için de iyi donanımlara ihtiyaç var. Öncelikle "guitar rig 2" olmazsa olmaz bir yazılım. Amfiye verilecek parayla düşük asio işleme gücüne sahip bir ses kartı (audigy 2 veya x-fi olabilir) alınırsa GR2'yi takılma yaşamadan canlı olarak kullanabilirsiniz. GR2 sahip olduğu amfi ve kolon simülatörleri sayesinde tek başına gitarı bilgisayara bağlamak için yeterli sebep bence. Aşağıda simüle ettiği birkaç kolon ve amfi ekran resmini incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
     2+1 e elektro gitar bağlanır mı?
     2+1 e elektro gitar bağlanır mı?




  • ama arkadaşım onun zırtı bırtı çok onu tak bunu tak ben amfiye kulaklık takmaya bile bazen üşeniyorum.yani gitar çalmak içn o kadar şeyle uğraşmak yerine çalmam diyorsun biyerde.Hem amfini alır götürürsün taşınır yani okuluna yada nereye istersen hele microcube u cebinde taşı.Bide ekrandan ayar yapmak var gaini arttır effekt modellemelerini ayarla zor olur.Amfiyi alır gtürürsün ama sistem işi zor bili götürmen lazım setini gtürmen lazım.Yine de sen bilirsin.Bilgisayar kullanan arkadaşlar amfi hayaliyle yanıp tutuşuyorlar ve çok bilen insanların tavsiyesidir bu.Çalmak ile dinlemek ayrı olmalı.
  • Dediğim gibi evde çalışmak içinse ben yazılım öneririm ancak okula şuraya buraya gidilecekse o zaman amfi şart. Tabii evde çalışmak için aldığın 15 watt'lık amfiyle okulda şurada burada nasıl çalarsın o da ayrı bir konu. Ancak amfi de tek başına yeterli değil, sonuçta pedal da lazım, e bir kez başladın mı distortion derken flanger da olsun diyorsun, şu da olsun bir yerden sonra artık daha fazlasını istiyorsun, yazılımın en güzel avantajı bu. Yoksa benim evde ilk önce bir bas amfim vardı, açıkçası bir yerden sonra yetmedi. Ben sırf Guitar Rig 2'yi kasılmadan kullanabileyim diye gittim X-Fi platinum ses kartı aldım, kartın kasadaki ön panelinden gitarı da bağlıyorum, kasa resmen amfi oldu. Hem GR2 öylesine profesyonel bir yazılım ki orijinal sürümü yanında bir de 5-6 pedallık bir donanımla geliyor, içinde wah pedalı olarak görev yapanı da var. Ayrıca yukarıdaki resimlere bakıp da öyle ayarlar içinde kaybolacağını da kimse düşünmesin. İsteyen kendi ince ayarını yapar (100'lerce kombinasyon denenebilir) isteyen hazır efektlerden birini seçebilir.




  • evet güzel ama yeni başlayan için bence amfi(effect modellemeli) ve gitar.1 2 yıl sonra bir processor.Pedal işi de paran çok olunca ve bu işi iyice götürünce diyorum.tabiyki gitarın da değişmeli.
  • arkadaşlar ben elektro gitar çalmaya yeni başlayacam ve anakartın üzerinde on bort ses kartım var sadece cort x1 param yetiyor amfi ye param yetmiyor yorumlarını okudum peki ben gitarı aldığımda ses sistemimemi (gold master S-350) bağlayacam yoksa pcye mi ? on bort ses kartım bulunduğundan dolayı hangi programı kullana bilirim
  • Ben de 5 yıl gitar elektro akustik bass çalan biri olarak.Bütçen yoksa hiç amfilerle uğraşma adam gibi bir amfi bambaşkadır.Tavsiyem.Ortalama 60 70 lira ikinci eli de olabilecek bir distortion pedalı tavsiyem ibanez ds7 alman sonra o disti hoparlöre bağlamak için 1 liraya jakı 3.5 mm girişe çeviren bir aparat almak ve doya doya distortion ve clean modları ile çeşitli ayarlar ile istediğini çalmak.Zamanla paran olunca bir de reverb delay alırsın.Çoğu 200 liralık amfilerin distortion ve revcerbleri yavandır analog pedal sesi amfisiz bile başkadır.Kolay gelsin.
  • Yukarıdaki tavsiyelerim en iyisi fakat bütçe az kulak sağlamsa en iyisi son yazım.
  • arkadaşım ben gitarı aldım diyelim ben ses sistemime nasıl bağlayacam ve han programı kullanmam lazım ses kartım on board, bazı arkdaşlar ses sistemine değil pc bağlandığını sölüyorlar bir kesin çözümö bullalım buna :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.