Şimdi Ara

Yeni Ürün - Bosch WAT24460TR Çamaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
7
Favori
30.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bosch un yeni ürünü WAT24460TR.. Henüz bayilerde yok sanırım. İnternetteki alışveriş siteleri genelde özellikler için resmi siteye yönlendirir ama Bosch'un sitesinde de bu ürün yok. Makineyi bilen varsa değerlendirebilir mi. Artısı eksisi nedir ?

    8kg 1200 devir A+++-30
    63 lt tambur hacmi
    Eco Silence Drive Motor
    3D AquaSpar ( Bu su jeti mi demek?)
    40C de 50dB ses

    FİYATI : 1400 TL

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/BOSCH-WAT24460TR-A----30-Enerji-S%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1-8Kg-Kapasiteli-TouchControl-Panelli-Otomatik-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-Makinesi-Beyaz,103452,465714,1507891.html?langId=-14







  • Kerem Bey merhaba;

    WAT24460TR modelinin kullanma kılavuzunu inceledim su jeti yok.

    Aşağıdaki linkten kullanma talimatları, program tablosu ve montaj talimatlarının olduğu yani kısacası makinenin kullanma kılavuzuna ulaşabilirsiniz. En alttaki iki TR dil seçenekli olanı bilgisayarınıza indirip inceleyin.


    https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1kZSZjPTAwOQ==)/PORTALFRAME.HTM


    Link attım ama tam olarak açılmıyor. Siz orada Servis i tıklayın oradan kullanma kılavuzu seçeneğini tıklayıp arama çubuğu çıkacak sayfada oraya WAT24460 yazın kullanma kılavuzları çıkacak karşınıza. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 24 Eylül 2014; 18:48:31 >




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Aşağıda yazdığım adresten girerek bulmaya çalıştım. Ülke seçimi var sonrasında kullanıcı adı ve şifre istiyor. Orada servis sekmesi yok. Yanlış bakıyorum galiba.

    https://portal.bsh-partner.com
  • https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1kZSZjPTAwOQ==)/PORTALFRAME.HTM

    Kerem Bey önce attığım link çalışıyordu ama şimdi çalışmıyor nedense. Üstte attığım yeni linke tıklayıp açın şimdi baktım çalışıyor. Açılan sayfada Servis i tıklayın oradan Kullanım Kılavuzlarını tıklayın. Açılan sayfada arama çubuğuna WAT24460 yazmanız kafi


    Yukarıdaki linkten ulaşamazsanız aşağıdaki linkten Ürün Kullanma Kılavuzu İndir i tıklayıp yukarıda anlattıklarım gibi yol izleyin. Kolay gelsin.


    http://www.bosch-home.com/tr/müşteri-hizmetleri/online-yardım/ürün-kullanım-kılavuzları.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 24 Eylül 2014; 23:25:40 >




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Son linkten bilgilere ulaştım. Size çok teşekkür ediyorum. Sırf yardımcı olmak için tanımadığınız biri için araştırdınız hatta okuyup bilgilendirdiniz. Allah sizden razı olsun.

    İki pdf dosyasını da inceledim. Büyük olan dosyada genel olarak WAT serisinden ve bu serinin kullanımından modele göre değişir diyerek bahsetmiş. Küçük olan dosyada ise direkt olarak WAT24460'ın program özelliklerini anlatmış.

    Bunların dışında motorunun yeni nesil Eco Silence motor olup olmadığını,
    Tambur hacmini
    A+++-30 enerji sınıfını
    3d Aqua Spar Duşlama
    Çıkardığı sesin dB birimini
    Çamaşırlarda kalan nem oranını vs.. belirtmemiş.

    Bu bilgiler satışı yapılan alışveriş sitelerinde yazıyor. Ben bu özellikleri resmi dökümanlarda görmek istemiştim. Çünkü aynı makine için örneğin Bimekste 7kg 1000 devir yazıyordu. Aldığımda hangisiyle karşılaşacağımı bilmek isterim doğrusu:)

    Ben makinelerden anlamıyorum. Sizlerin sayesinde az çok fikir sahibi oldum. Elektronikten ağzı yanan annem bu görevi bana bıraktı. Ben de hem mahcup olmamak icin hem de gönlü olsun diye sizlerin de yardımıyla doğru tercihi yapmaya çalışıyorum.

    İlave olarak, makinenin özelliklerine baktığımda neredeyse Home Professional serisi için yazan özellikleri görüyorum. Ama fiyat ise nerdeyse 1000TL daha düşük. İşte tam bu noktada tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum.

    Sonuç olarak; MediaMarkt sitesinde yazan özelliklerin doğruluğunu teyid ettiğimde, fiyatını da göz önünde bulundurursak bu makine için F/P ürünü diyebilir miyiz. Bunu almalı mıyım. Bu makineyi alırsam herhangi bir mahcubiyet yaşar mıyım:)

    MediaMarkt :http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/BOSCH-WAT24460TR-A----30-Enerji-S%C4%B1n%C4%B1f%C4%B1-8Kg-Kapasiteli-TouchControl-Panelli-Otomatik-%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r-Makinesi-Beyaz,103452,465714,1507891.html?langId=-14#teknik-bilgiler

    Bimeks :http://www.bimeks.com.tr/urun/144577/bosch-wat24460tr-camasir-makinesi.aspx

    Tekrar teşekkür ediyorum Sn Felice Forte. Saygılar




  • @never_ever19

    Hocam mesajınıza geç cevap veriyorum kusura bakmayın bir kaç gündür foruma bakmıyordum.

    Allah sizden de razı olsun hocam yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

    Bosch yada Siemens markasında kesin karar kıldınızmı yani farklı marka önerisine açıkmısınız. Mesela Electrolux 1286LEW modeli su jetli bir model istediğiniz gibi. 66 lt tambur hacmi var, yükleme ağzı daha geniş.

    Bosch ta çok iyi yalnız özelliklere bakınca su jeti yok bu sizin için çok önemlimi. Mesela benim kullandığım Bosch Home Professional I-Dos ta su jeti yok ama ben çok memnunum.

    Birde beğendiğiniz WAT24460TR de tambur hacmi 63 lt fakat tambur yapısı-dokusu yeni WaveDrum.

    Pm atmışsınız hocam şimdi hemen onada bakacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 29 Eylül 2014; 22:09:58 >




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah ne kusuru. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Telefona bildirim geldiği için anında haberim oluyo benim de.

    Elektroluc1286 modeli aslında ilk tercihimizde ama bulunduğumuz ildeki servis sorunundan dolayı onu elemek zorunda kaldık. Su jetinin ne demek olduğunu da sizlerden öğrendik zaten olmasa da olur diyeceğiz artık:)

    Bu yüzden Bosch ve Siemens'e yöneldik. Bu noktada candogan62 Bosch WAT24460TR'yi önerdi. Sizin de bilgilendirmenizle bu makinede karar kıldık. Bosch Çağrı merkezini aradım ürün özelliklerini teyit ettim. Zor da olsa:)
    Makinede 3D Aqua Spar var dediler. Bunun su jeti demek olduğunu sanıyordum.Değilse bu özellik de yoktur.

    PM'inizi şimdi okudum. Serdar Bey o fiyatı veriyor ama ben Siemensi arayıp sorduğumda ürün bilgisini bile veremediler.Böyle bir makinenin olmadığını söylediler hatta:) Bosch WAT24460TR de internette peşin 1300TLye bulunabiliyor ama bayiden almayı düşünüyoruz. Yarın başka bir bayiden de fiyat alacağım.

    Aklıma takılan tek şey bu makinenin iyi bir makine olup olmadığı. Makinelerden anlamıyorum.Yorumlarınıza çok değer veriyorum. Sizce bu makineyi alsak yanlış bir seçim yapmış olur muyuz?

    Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.




  • @never_ever19

    Hocam WAT24460TR daha çok yeni inceleme şansım olmadı maalesef keşke @candogan62 konuya gelse ve makinenin dış kazanının yapıştırma olup olmadığını, amortisörlerinin Home Professional I-DOS taki gibi çelik olup olmadığını ve rulman kalitesini söylese.

    Bosch un yeni tambur yapılı 63 lt hacimli modellerinden. Bence iyi cihazdır. 1400 devir, Eco Silence Drive, 10 yıl motor garantisi, yeni büyük ekranlı ve fiyatı gayet uygun genel kalitesinden şüphem yok ama üstte yazdığım şeyleri teyit ettirebilsek gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

    Ben yarın Bosch u arayayım hocam fırsat bulursam rulman kalitesi hakkında bilgi veremez Teknik birim ama kazanın yapıştırma olup olmadığı konusunu hakkında bilgi verirler. Yarın buraya yazarım.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Valla çok makbule geçer hocam. Yarın bu makineyi almaya gidecektik. Cevabınızı okumak için gözüm forumda olacak. Çok sağolun.
  • Dostlar paylaşımlarınız çok iş görüyor , hepinize teşekkür editorum , halen takipteyim , umarım ben de güzel bir cihazda karar kılabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @never_ever19

    Kerem Bey merhaba;

    Bosch teknik birimden geri dönüş az önce yaptılar WAT24460TR ile ilgili.

    Makinede su jeti yok bunu teyit ettirdim.

    Üretim yeri Türkiye.

    Amortisörler plastik.

    Kazan yapıştırma yani tek parça bundan dolayı rulman değişimi olmuyor. Rulman dağılınca kazan grubunu komple değiştirmeniz lazım.

    Electrolux 1286 LEW dede durum aynı yani yapıştırma tek parça kazan var.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Bu söyledikleriniz bir anlamda fiyatının da bu seviyede olmasının nedeni galiba. Elektrolux 1286 da da durum aynıysa ibreyi başka bir makineye çevirmeye gerek yok sanırım.

    Bu sabah yolumun üstünde bulunan Siemense uğrayıp WAT24460TR nin muadili olduğu söylenen Siemens WM12T460 a baktım. Boschla aynı fiyatı verdi. Bu modellerin özellikleri emin değilim ama aynı galiba. Yarın anneme de gösterip ikisinden birini alacağız artık. Araştırdıkça daha zor bir hal alıyor:)

    Siemensle veya bu iki modelin aynı olup olmadığıyla ilgili olumsuz bir görüşünüz varsa bilmek isterim.

    İlginiz için teşekkür ediyorum. Çok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar bey Siemens WM12T460TR nin detaylı özelliklerini nerede bulabilirim. Bosch WAT24460TR ile tamamen aynı mı. Bu makineletin özelliklerinin bulunduğu yazılı bir broşürleri yok henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @never_ever19

    Hocam Electorolux 1286 LEW dede kazan yapıştırma ama su jeti var ve bildiğim kadarıyla amortisörlerin hidrolik yerleri çelik ve üçlü süspansiyon sistemi var.

    Siemens ile Bosch ise aynı makine daha önce iç aksam açıklamasını yazmıştım.

    Bütçeniz el verirse Serdar Bey WM12S765TR satıyor Almanya üretimi 1870 tl idi sanırım.
  • Bu modelin 1400 devirlisi de var, BOSCH WAT28460TR olarak geçiyor, bir tekno markette 1552 lira.
  • Bosch wat24460 veya wat28460 a profilo cm1201 modeli alternatif olur mu? Profilo cm1201 i 1499TL ye buldum alınır mı?
  • http://www.n11.com/bosch-wat24460tr-8-kg-1200-devir-a-30-ecosilencedrive-P33257272

    Burada var bu makine ama önerir misiniz?
    Önceki modeli WAQ24481'in yeni modeli gibi görünüyor.
    Öncekine göre avantajı elektrik tüketimi düşük 10 yıl motor garantisi var ve enerji tüketimini gösteriyor.

    Kullanan var mı? İyi midir?
  • Bu boschlarda körük yirtalmasi oluyormus dogruluk payi varmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli modellerde hiç duymadım ama Alman modellerde son 2-3 yıllık seride o sıkıntı var maalesef. Umarım Bosch malzeme konusunda değişikliğe gitmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar siemens wm 12t 480 hakkinda pek bilgi bulamadim.ithal oldugunu soyledi calisan ve 9 kg.
    1300 tlnye birakacaklar,nasil makinedir bilgisi olan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.