Şimdi Ara

HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE (ÇIKTI) 'TÜRKÇE ALTYAZI'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
7
Favori
28.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AA kalite, Uygun fiyat, İlgi çekici senaryo, Türkçe desteği... Bir oyundan daha ne bekleriz ?

    Eminim ki ülkemizde iyi satış rakamı yakalayacaktır.
  • Hocam demek ki sizin üstün oyun becerilerinizden ben hiç nasiplenememişim. Oyunlar konusunda keşke sizin kadar becerikli olabilseydim. Ama işte olmayınca olmuyor. :)

    Aşağıdaki Souls oyunlarından kaç tanesini bitirdiniz acaba ? Lords of the fallen, Surge, Salt And Sanctuary, Death's Gambit, Dead Cells, Hollow Knight , Celeste, Rad Rodgers,Matterfall vs bu tür oyunlardan hiçbirini deneyimlediniz mi veya bitirebildiniz mi ? Oyunun dövüş kısmı tamamen scripte bağlı. İlerleyen sekanlanslar da çok fazla düşman geldiği için haliyle fazlaca ölmek mümkün. Ve evet oyun benim için çok kolaydı. Üstelik oyunun çok başındasın. Böyle konuşman normal.
  • Oyunu bitirin ve en son yapımcıların videosunu menüdeki seçenekle mutlaka ama mutlaka seyredin.

    Muazzam bir iş, muazzam bir emek, muazzam duygular, muazzam bir bakış açısı.

    Kuzenimle beraber oturduk oynadık, bitirdik. Ve hayatımda Witcher'dan sonra hiç bir oyunu korsan oynadığım için bu kadar pişman olmamıştım.

    Bu yorumun ardından gidip oyunu satın alıyorum.

    3D Binaural ses tekniği, mocapın dibine vurmaları, viking-kuzeyli-kelt temaları, sizi sürekli ne oluyor sorusuna itip boşluklara anlamlar katmanızı ve en sonunda o boşlukları kendi gerçekliği ile doldurması ile tatmin olmanızı sağlayan vurucu yönü ile çok çok başarılı bir oyundu.

    Görseller, sanatsal yapısı hakeza laf söylemeye gerek dahi yok.

    İşte bizlere böyle olgun oyunlar lazım. Ve bu adamlar bu işi bağımsız olarak yaptılar, bir kez daha önlerinde saygı ile eğiliyorum.

    Şöyle bir dönüp oynadığım o saçma sapan "dünya kurtarmacalı, vurmacalı, kırmacalı, bir kurşunla 100 kişi öldürmeceli" oyunlar yığınına bakıp kendimden ve ayırdığım zamanımdan utanıyorum.

    20 yaş altı, LoL cü kitle için pek bir anlam ifade etmeyecek, ancak farklı düşünmenin bu hayatta ne gibi cevapları olduğunu bilen, olgun, hayatı görmüş, ailesi veya çevresinde psikolojik rahatsızlıklar yaşamış bir veya daha fazla kişiyi tanımış herkesi derinden etkileyecek tadı damakta kalan epik bir serüven.

    Farklı bir şeyler oynamak istiyorsanız kaçırmayın derim, parasının hakkını (dil desteği ve özel fiyatlandırmada işin içine katılınca) fazlası ile hak ediyor.

    Not: O jimquisition dediğiniz keko oyundaki bir bug yüzünden bir yerde takılı kaldığı için oyuna 1 puan vermiş. Sonrasında zaten düzeltmiş incelemeyi ve 70 vermiş. Oyunun 10 üzerinden 10 alamamasının tek sebebi çoğu zaman savaş dinamiklerinin yavan olması. Farklı, güçlü, tok ancak çeşitliliği az, daha çok dark soul vari, korun, kaç vur üçgeni ile vuku buluyor savaşlar -ki oyunun ana teması değil-

    Bundan mütevellit IGN'nin puanını son derece yerinde buluyorum. 85-100 arasını her türlü hak eden bir oyun.




  • Tr Psn'den alınan oyunlar ingiltere'ye yazılır diye bir şey yok. Bunu aklı mantığı yerinde olan herkes rahatça kavrayabilir. Koskoca Sony dijital satın aldığımız oyunların istatistiğini tutmuyor öyle mi ? Güldürmeyin lütfen.

    Bu olayın tek açıklanabilir tarafı şöyle olur, Sony ülkemizde dijital satışlarından çok fiziksel satışlara önem verebilir. (Diğer 3.parti firmalar içinde geçerli) Yani Türkçe desteği verdiği bir oyunun fiziksel satışına bakar, dijitali ise biraz daha alt sınıfta değerlendirirler... Başka mantıklı açıklaması varsa duymaktan memnun olurum...

    Birde uzun süredir söylemek istediğim konu var. Şimdi beni tanıyanlar biliyor, Türkçe oyunların yaygınlaşması için elimden geleni yapıyorum. Forumda belki adı duyulmayacak oyun sırf Türkçe dilinde olduğu için güzelce reklamını yaparım ve illaki alan olur. Buna bende dahilim.

    Bunca zamandır keyifle yaptığım bir hobi. Ufak, büyük konuşmadığım yapımcı ekip yok. Hepsi genellikle Türkçe dilini istiyoruz yazar ama bazı detaylar belli olduktan sonra '' üzgünüz Türkçe desteği veremiyoruz '' lafına döner. Ben bunu çok gördüm ve normal karşılıyorum. Bahsettiğim ufak çaplı ekipler maddi olarak oyuna ağırlık veriyor. Hal böyle olunca oyuna farklı diller eklemek ekipler için zorlaşıyor. Ortalama 6-7 dil eklenir. Ve bu da oldukça masraflı iş. Bir şekilde olur yolu bulunuyor... Bunları neden söylüyorum, indie ekiplerin dil konusunda her zaman mazereti olacaktır. Çünkü birinci öncelikleri oyunu ortaya çıkartabilmek. Parasal yönden arkalarında EA,Ubisoft,Sony,Microsoft,Deep Silver,2K,Capcom,Bethesda ... gibi destekçiler olmadığından ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar.

    Şimdi gelelim Ubisoft gibi oyun dünyasının zirvesinde bulunan firmalara. Ubisoft'u tanıtmama gerek yok. Herkes az çok tanıyor. 10'dan fazla ülkede satış ofisi, 5000 üzerinde çalışan ve inanılmaz geniş bir satış ağına sahipler. Yani böyle bir şirketin piyasa hacmini konuşma dahi gerek yok öyle değil mi ? Oyuna dil ekleme konusunda para yönünden hiç bir zarara uğrama şansları yok. Bunu yazmak bile saçma geliyor başka ne diyebilirim. Ortada 20 sayfalık bir senaryo var, Koca Ubisoft parasına kıyamadığı için 30 yıldır Türkçe eklemiyor demek mantıklımı sizce ? :D Bu firmayı hala daha canı gibi savunan varsa bir şey demiyorum.

    Ubisoft'un yıllarca eklemediği Türkçe dilini Ninja Theory gibi ekip gözünü kırpmadan ekliyor. Belkide Ubisoft'un çeyreği kadar değilller ama uygun görüp uğraşıyorlar.

    Hellblade bu konuda bize oldukça fazla şey öğretti. Artık sizde ubisoft oyun satamıyor onun için Türkçe dili eklemiyor saçmalığına uymazsınız diye düşünüyorum. Böyle bir firmanın bunları söylemeye hakkı yok. (Tabi onlarda demiyor bizim çok akıllı insanlarımız uyduruyorda neyse)




  • inceleme beklemeye gerek yok, kesinlikle alıp oynanması gereken bir oyun olmuş. Dövüş sistemini dokunmatik ekran oyununa benzetenlere de gülüp geçiniz. Combat için zorluk seçimi var. Vurus hissi haddinden fazla başarılı. Her oyunda olan dodge sistemi mevcut. Gayet başarılı bir atmosferi var. Sesler özellikle muazzam. Grafikler unreal engine 4 ve gayet başarılı. Kesinlikle önyargıyla yaklaşmayın, alın ve psikolojik gerilim yüklü bir 6-7 saat geçirin. Zaten daha uzun olsa bünyede farklı etkiler doğurabilir. Süresi tam tadında olmuş, naçizane kannatim budur.
  • neo23 kullanıcısına yanıt
    Yallah mobil oyunlara o zaman.

    Eskiden de oyunlar bu tarz mücadeleci ruha hitap ederdi. Çakma oyuncular türeyince bu bi süre unutuldu ama souls serisi yeniden alevlendirdi bu trendi. Umarım tüm oyunlar örnek alır.
  • Görevler aşırı tek düze dümdüz git sembolleri zihninde tut şeklinde gidiyor, düşman çeşitliği yok denecek kadar az, grafikler ve animasyonlar efsane film izlermiş havası veriyor, bu fiyata göre alınır ama çok da övülecek bir yapım değil abartmaya gerek yok.




  • Ön siparişi 1 saat önce verdim, Ubisoft yıllardır bizi düşünmüyor, o kadar zengin bir firma olduğu halde. Bu adamlar onlardan daha düşük olduğu halde bizleri düşünmüş haklarını yedirmem hatta adamlara mail çaktım, cevap alırsam dönerim.
  • Adamlara bu sabah Twitter'dan yazdım '' Ön sipariş verdim, Türkçe altyazı eklediğiniz için teşekkürler'' dedim.

    ''teşekkür ettiler''

    Ön sipariş etmiş olan arkadaşlar varsa, Ninja Theory twitter adresine yazsın, ne kadar çok yazarsak adamlar oyunlarını türkçe çıkarırlar
  • Başyapıt olmayı ucu ucuna kaçırmış. Muhteşem bir senaryo. Sesler muhteşem. Replikler muhteşem. Boss tasarımları muhteşem. Grafikleri atmosferi muhteşem. Ufak tefek eksikleri olmasaydı en az Horizon kadar sevilirdi. Son zamanlarda gördüğüm en felsefik oyunlardan biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 9 Ağustos 2017; 15:57:12 >
  • --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    O kamil in begendigi bir oyun var mi zaten.
  • Arkadaşlar şimdi oyun Türkçe altyazı gelicek ya. Bu oyunu kesin almamız şart, neden diye soracaksınız bu adamlar hangi ülkede ne kadar sattığını görecekler sonuçta ve ileride yeni çıkarıcak oyunlara yine türkçe altyazı eklerler diye düşünüyorum ama satışlar düşük olursa birdaha hiç uğraşmazlar orası ayrı bi durum. Tabi maddi imkanlar iyi olmayan varsa, indirim görünce alsın ya da kardeşlikle alınabilir 44-45 diye. Maddi imkanı iyi olan varsa oyunuda sevdiyse ön sipariş versin, ya da çıktığı zaman alsın oyunun durumuna göre. Açıkcası ben çok beğendim oyunu fiyatta uygun Türkçe olması da zaten cabası. Şöyle düşünürsek sinemaya 20-23 lira para veriyoruz 3d'li felan birde yanına mısır alıyoruz aşağa yukarı 40-50 lira para gidiyor. Bu oyunda PS Storede 89 lira. Steam'de 49 lira. PS4'den alıcaklar kardeşlikle alır zaten, maddi imkanı iyi olan düşünmeden alır. Kardeşlikle uğraşmayanlar varsa indirim görünce alsın.




  • Adamlar Türkçe dahil 20 tane dil seçeneği eklemiş ve ilgi çekici merak uyandırıcı bir konu ile muazzam grafikleri uygun bir fiyata piyasaya sürüyor, bu tür oyuncu dostu firmaları desteklemek boynumuzun borcu ilk defa bir oyunu ön siparişle alacağım, iskandinav topraklarından ne çıkarsa izler ve oynarız bekliyoruz merakla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAKÁ

    Görevler aşırı tek düze dümdüz git sembolleri zihninde tut şeklinde gidiyor, düşman çeşitliği yok denecek kadar az, grafikler ve animasyonlar efsane film izlermiş havası veriyor, bu fiyata göre alınır ama çok da övülecek bir yapım değil abartmaya gerek yok.

    oyunun olayı görev çeşitliliği veya zorlu bulmacalar değil

    amacı da o değil

    atmosfer ve anlatmak istediği şeyi çok iyi başarıyor

    puanları da o yüzden yüksek zaten

    aksiyon arayan için yüzlerce çer çöp oyun var

    o tiplerin buna para vermesine gerek yok zaten
  • Ekibin önceki oyunlarını düşünürsek beklenti o yönde oluyor tabii ama Hellblade ile adamların yapmak istedikleri şey HnS bir oyun değildi. Kendileri günlüklerinde anlatıyor zaten, asıl amaçları psikoz hastalığına vurgu yapmak. Oyunun tüm süreci doktorlar, tedavi merkezleri ile birlikte ilerlemiş, psikoz hastalarının yaşadığı süreci en iyi şekilde vermek için uğraşmışlar. Senua'nın sürekli yürüyor olmasının bile bir sebebi var, kadın hastalığından ötürü fizik ve metafizik arasında bir dünyada yaşıyor, gerçeği ayırt edemiyor. Aslında fiziksel dünyada basit toprak bir yolda yürüyorken, o ise ödemeye çalıştığı kefareti için korkunç bir yolda yürüyorken görüyor kendisini. Şahsen oynadığım en iyi oyunlardan biridir, aynı tutku ile yaparlarsa ikincisinin de şahane olacağından eminim.
  • Türkçe altyazı kesinleşti

    HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE (ÇIKTI) "TÜRKÇE ALTYAZI"

    http://www.playstationlifestyle.net/2017/06/07/hellblade-length-to-be-6-8-hours-long/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 8 Haziran 2017; 14:8:21 >




  • Yaklaşık 3 saatlik oynanıştan oldukça memnun kaldım, özellikle çürümenin yayılmasını engellemeye çalışmak, hatta zihne yayıldığında karakterin kendi benliğini yitirmesi ve bu durumun bizim de kayıt dosyamızın silinmesine sebep olması bence muhteşem bir sistem olmuş, son yılların mantık çerçevesinde en başarılı yeniliği bence artık darısı From Software'e...

    Nors mitosunu seven adam kaçırmasın, hikayesi güzele benziyor zaten oldukça merak uyandırıcı bir şekilde başlıyor, anlatım şekli de bir hayli farklı bu konuda pek alışık olmadığımız bir tarzı var. Atmosfer, görseller her şey leziz, benim için tek kötü yanı dövüş mekaniği aslında bunu ilk gösterdikleri videodan beri eleştiriyorum, çok kısıtlı hareket ve saldırı imkanı tanımaları böyle bir oyuna yakışmamış, önce ki oyunlarında bundan daha iyi mekanikleri sundular o yüzden beklenti oluyor ama yine de tatminkar, henüz boss dövüşüne denk gelmedim belki orada biraz daha iyi olabilir.

    Sürpriz bir şekilde Türkçe desteği vermeleri de ayrı bir güzellik oldu, oyun kötü de olsa tarzınız olmasa dahi kesinlikle parasını verin alın, böyle yapımcılara destek vermek kendisine "oyuncuyum" diyen herkesin boynunun borcudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: --CarpeDiem--

    Dost da söve söve bitiremedi. Burada da herkes övüyor.

    oyundan zerre anlamayan bomboş bir beyin ile en fazla o kadar yapabilir
  • ölü doğan, eski donanıma sahip playstation 4'te; oyun içinden alınmış, indie bir yapımın ekran görüntüsü

    HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE (ÇIKTI) "TÜRKÇE ALTYAZI"

    HELLBLADE: SENUA'S SACRIFICE (ÇIKTI) "TÜRKÇE ALTYAZI"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 11 Ağustos 2017; 7:33:23 >




  • Bu firmanın yaptığı, Heavnley Sword, Dmc ve yine bu tarz olup da başka firmaların yapmış olduğu Ninja Gaiden,Onimusha, Dante İnferno gibi oyunları severek oynayıp bitiren bir oyuncu olarak oyunu aldım ve keyifle oynuyorum..Oyundaki ,kayıtlı oyunun silinmesi cezası, hoşuma gitmemişti ve oyunun atmosferini,grafiklerini,anlatım şeklini değil de,sırf bu yönünü eleştirmiştim..Oyunu, 2 saat oynadım ve bu kayıtlı oyunun silinmesi gibi bir durumla karşılaşmadım..Şu an için oyuna notum 100/85..Oyunda ,bazı kapı açma bulmacaları kendini aşırı bir şekilde tekrar ediyor ve eksiklik olarak bu gözüme çarptı..Ayrıca vuruş komboları ,biraz daha geliştirilebilirdi..Şimdi gelelim, bazı,eleştiriye açık olmayan,sevdiği oyunun hiçbir kusurunu görmek istemeyen ve o oyunu eleştirenlere hakaret edebilecek kadar gözü dönmüş fanatiklere..Eleştiriye açık olun,oyunu siz yapmadınız ki, tapınırcasına savunuyorsunuz!!Burada,insanların eleştirilerini, hakaret ederek ,alay ederek,susturabileceklerine inanan,benim delicesine sevdiğim bir oyunu, başkası hiç sevmeyebilir şeklinde düşünemeyen,2-3 beyinsiz, ahmak var.. Üstü kapalı olarak,laf sokmaya çalışan,oyunu eleştirenlerin ismini bile vermekten aciz olan cesaretsiz kişiler var..Eleştiriye açık olun,sizler sadece oyuncusunuz, kendinizi ,bu oyunun yapımcısı,sahibi zannetmeyin!!Lafım sadece,üstü kapalı olarak laf sokmaya çalışan 2-3 kişiyedir ve oyunu beğenen ama eleştiriye açık olan diğer tüm arkadaşlara saygı duyuyorum.
    Son söz olarak,oyunun boyutuna bakıp, kötü,basit oyundur şeklinde düşünmeyin...Böyle oyunlar,kolay kolay gelmiyor,alın, bu oyunun keyfini çıkarın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 11 Ağustos 2017; 19:28:47 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.