Şimdi Ara

Nokia N95; tek bir telefon tüm iletişim ve çoklu ortam ihtiyaçlarınaza cevap verebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
22.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, dün 2007 yılı başında satışa sunacağı akıllı telefonu N95'in resmi olarak lansmanını gerçekleştirdi. N9x ailesinin en yeni üyesi olacak N95, aile geleneğini bozmayarak çoklu ortam yetenekleri ve taşıdığı ek fonksiyonlarla fark yaratacak bir telefon. Zira N91, sahip olduğu depolama alanı ve tasarımıyla müzik telefonu olarak tanımlanırken N93'ün DVD kalitesinde video kaydı yapabilme ve 3MP optik yakınlaştırmalı dijital fotoğraf makinası gibi görüntüleme fonksiyonlarını ön plana çıkaran donanımsal özellikleri mevcut.

    Nokia N95, bir önceki N9x ailesi üyelerinin tüm çoklu ortam özelliklerine ve fazlasına sahip bir telefon. Yukarı ve aşağı 2 yönlü kaydırılabilen tuş takımı bulunan N95, tuş takımı yukarı kaydırıldığında medya oynatıcıya, aşağı kaydırıldığında ise bir telefona dönüşüyor. HSDPA / UMTS / EDGE ve quad band GSM ağlarda çalışabilen telefon, tüm bu bağlanabilirlik özellikleri yanında dahili GPS konum belirleme donanımına da sahip. Belleğinde 100 farklı ülkenin haritaları yüklenmiş olarak satışa sunulacak N95'in Türkiye haritalarını içerip içermeyeceği hakkında bir bilgi bulunmuyor. N95, 3.5G ağlarda çalışan ilk Nokia telefon olma özelliğinin ve GPS fonksiyonu dışında Bluetooth 2.0+EDR, IrDA ve Wi-Fi 802.11b/g kablosuz ağlara bağlanabilme gibi gelişmiş kablosuz bağlantı yeteneklerine de sahip.

    Telefonun sadece bağlanabilirlik özelikleri değil çoklu ortam özellikleri de göz kamaştırıcı. 240x320 piksel çözünürlüğe 16 milyon renk gösterim yeteneğine sahip 2.6" büyüklüğünde LCD ekranı bulunan telefonun Carl Zeiss lensli 5 mega piksel çözünürlüğe sahip dijital kamerası da bulunuyor. Yüksek kalitede resimler yanısıra DVD kalitesinde video kaydı da yapabilen telefon, resim / video çekim gösterim yetenekleri yanında MP3 çalabilme yeteneği de sahip. Dahili stereo hoparlörleriyle veya kulaklıkla müzik dinleyebileceğiniz telefonun video, resim, müzik gibi bilgileri depolayabileceğiniz 160MB dahili belleği bulunuyor. N95 ile kayıt altına aldığınız görüntüleri ister telefonun 2.6" büyüklüğündeki geniş ekranında isterseniz TV çıkışı sayesinde televizyonunuzda izlemeniz mümkün.

    Telefonda depolama alanı arttırmak için microSD kart dedesteği bulunuyor. 2GB'a kadar microSD kartlara destek veren N95'e Bluetooth 2.0 yanında USB 2.0 bağlantı desteği üzerinden hızlı bir şekilde erişip bilgi aktarımı yapabilmek mümkün. İçerisinde 3. nesil S60 işletim sistemi yüklü olarak gelecek olan N95, anında mesajlaşma programları, HTML tabanlı web gezgini, ofis dosyalarını görüntüleyebilme ve benzeri tüm gelişmiş yazılımsal özelliklere sahip. 2007'nin ilk çeyreğinde mağazalarındaki yerini alacak olan telefonun, yaklaşık olarak 600 avro fiyat etiketi ile satışa sunulması bekleniyor.


    Sayfanın Linki : http://www.nokia.com/A4136001?newsid=1077775




  • 12 yıllık konuyu hortlatmışsınız.

    Nokia o zamanlar dünyanın en büyük telefon üreticisiydi ama yanlış hamleleri ve Android'e direnme çabası sebebiyle zarar etti ve Microsoft'a satıldı. Microsoft'da Nokia'yı tamamen bitirme hamleleri içerisine girerek bir devi öldürdü.

    Milli milli diyoruz ya işte bizde çok az görünen bir olayla milliyetçi Finlandiyalı iş adamları devreye girerek Nokia'yı tekrar satın aldı ve yavaş yavaş eski konumuna getirmeye başladılar.

    Keşke bizde de çok büyük olup yabancıya satılan milli değerlerimiz milliyetçi patronlar tarafından geri alınabilse. Tabi bizde milliyetçi patron varsa!
  • özelliklere bakinca bu tel türkiyede 2000 ytl nin altinda satilmaz ama çok bir alet.
  • Ah birde Symbian yerine windows kullansa hersey tam olacak
    neden symbian da israr ediyor halen anlayabilmis degilim
  • neyse en sonunda resmi olarak duyuruldu.
    hafızanın 160 mb olmasıysa çok kötü olmuş
  • maximum 2 Gb desteklemeside kötü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ggunay

    neyse en sonunda resmi olarak duyuruldu.
    hafızanın 160 mb olmasıysa çok kötü olmuş
    ,

    Dahili hafıza o bahsedilen dikkat edersen
  • Aslında telefonun tipi hoşuma gitti güzel sayılır ama çok para yaa 600 avro yurt dışında ise bizim memlekete gelince 2000ytl olur ancak vitrinlerde izleriz bu tel i hatta her gören dün telefonuca n95 gördüm diye topic açacak
  • görünümü gerçekten fena değil
  • Nokia iddalı cihazlara şimdi önem vermeye başladı.. Ancak bunun da kamerası umarım N93 gibi, daha sonradan hüsrana uğratmaz..
  • gerçekten süper bir cihaz
  • Bu cihaz tek renk olarak mı çıkacak yoksa siyahı var mı?
    eğer siyahı varsa gerçekten çok iyi olur n80 gibi
  • Dün kullandığımız teknolojinin ertesi sabah pabucu dama atılmış oluyor.

    Bunun rakipleri neler olacak diye sabretmeyede gerek yok. 1 hafta

    sonrada diğer markalar daha ileri teknolojisini daha uygun fiyata

    sunarlar. Artık yetişilmiyo teknolojiye.
  • cihaz guzel de ya agırlığı??
  • Nokia resmi detayları vermedi fakat Gsmarena.com, telefonun 99 x 53 x 21 mm boyutlarında ve 120gram ağırlığında olacağını belirtmiş.

    http://www.gsmarena.com/nokia_n95-1716.php
  • ACABA TITRESIM OLCAKMI
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yegoadam

    ACABA TITRESIM OLCAKMI


    dostum bunun fiyatı adamı titretir ... onun titremesine gerek yok
  • bence n93 daha karizam vede n93 de optik zomm var arkadaşalr vede nokai n seri için yeni frewarwwlr çıkarıyo yeni versioanlr yani n93 de çıakcak ilerede ve biliyorsunuz yeni yazılım atılınca telfonlara bir çok şey düzeliyo akmera vss oalyalr ben n93 favorim
  • Yakışıklı ve karizma cihaz, pek bir özellikten de noksan değil
  • dvd kalitesinde kayıt yapabiliyorsa artıkın yakında el kameralrınıda yerini alır bu cihazlar....
  • n93 un pabucu dama atılcaga benzıor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.