Şimdi Ara

hatalı 0 km araç alarak kazıklandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
7
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 ay önce ankara batıpark opis den opel astra J kasa 0 araç aldım aracıma bindim 5 km gitmeden direksiyonda titreme hissettim tekrar dönüş yapıp servise gittim şikayetimi belirttim kontrol ettiler fren diskleri eğri ve hatalı olduğunu belirttiler,yenisi takıldı sorun giderildi ancak buradaki kadar sakin değildim tabiki..0 araç alıyorsunuz 5 dakika sonra sorun yaşıyorsanız araçtan soğuyorsunuz..biraz arbede yaşandı ama sorun an itibari ile giderildi.aradan 2 ay geçti..4 defa aracımı yıkattım.geçen hafta yıkamacı arkadaşım kapıların boyalarında bir sorun olduğunu belirtti..bende dikkatli baktığımda 4 kapınında tutamaçlarının olduğu bölgede 20-25 cm çapındaki bölgede boya farklılıkları olduğunu gördüm..yoğun şekilde minik minik benekler olduğunuda görünce artık o anki halimi sizlere anlatmaktan güçlük çekerim..0 araç aldığımızda bukadar tetayların incelenmesi gerektiğini bilmiyordum ilk kez 0 araç aldığımdan;2 el alıp orasımı hatalı burasımı hatalı diye uğraşmayım diye 0 araç alayım demiştim ama şimdi bu büyük sorunlarla karşılaşıncada 0 araç almanında aynı riskleri taşıdığını görmüş oldum..neyse konuyu fazla uzatmayım boya olayınıda görünce o gece uyuyamadım ertesı gun ılk ısım servıse gıtmek oldu.kontrol ettıler bu kapıları robot boyuyor evet bu kısımları boyarken boya bıtmıs azalmıs olabılır fabrıkasyon hatası dendı..ben gine aracımı degıstirmenızı ıstıyorum dedım..ben 3 yıl sonra bu aracı satacam nasıl satarım bu halde dedıgımde servıs şefi hiç birsey olmaz satarsınız dedı.ben bunun mumkun olmadıgını ve degısım ıstedıgımı belırttım oda degısım olacagını sanmıyorum ama sıze hedıyeler sunabılırler ıste ılk servıs ucretsız olabılır vsvs cart curt bırseylerden bahsettı..ama ben yerımde duramıyorum rapor tuttular bolgeden gelecekler gerekırse almanyadan gelırler falan vs gıbı bılgıler verdıler ama 1 hafta oldu hala ses cıkmayınca bugun opis i aradım satış işimizle ılgılenen musterı temsılcımız ıle gorustum satısta yaptıgınız gıbı bu ıslemlerımın de hızlandırılması konusunda yardımını rıca ettım o da bu ıslerın boyle 1 gunde 1 haftada 1 ayda olacak bır iş olmadıgını ve beklemem gerektıgını belırttı.bende tuketıcı mahkemesıne basvuruyum ozaman dedım,tuketıcı mahkemesıne basvurursanız 3 yıl surer dedı hep 3 yıl suruyor dedı..arkadaşlar bu konularda pek bilgiye sahip değilim ,bu konularda bilgi sahibi veya bu gibi konuları yaşamış arkadaslardan yapmam gerekenler hakkında bana yardımcı olmalarını rica edıyorum..allah ömür verirse bundan sonraki yaşantımda opel markasını kafamdan silmiş durumdayım..

     hatalı 0 km araç alarak kazıklandım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuelvanunu1 -- 23 Haziran 2014; 11:24:33 >



  • Bayinin cazip tekliflerine kanmayın. Opele mail atın ve gidip tüketici heyetine başvurunuzu yapın. Bilginiz dahilinde olmadan bu şekilde size araç satamazlar. Geçmiş olsun, sorununuz Opel ile değil bayi ile... Faturasını opele kesmek biraz acımasız olur yani.
  • opelden ziyade bir çok markada olabilir kul yapısı sonuçta hani fabrikasyon hatası olur mesela disk eğriliği tamam dersiniz ama boya işi biraz saçma kontrol etmiyorlar mı hiç yok boya bitti vs..

    Hadi bunlar da olabilir her markada diyelim...

    servis ya da satıcı resmen sizi iplememiş gibi yok bir şey olmaz yok satarsınız vs vs......

    Hakkınızı sonuna kadar arayın opellerin genelde servislerinden şikyet ediliyordu ama

    bu kadarı pes
  • hocam çok geçmiş olsun, öncelikle hemen işlemleri başlatın.. opele mail atın durumu yazın, sonrasında varsa bildiğiniz iyi işten anlayan bir avukata danışın, neler yapılabilir sorun öğrenin.. satan bayi pek ciddiye almıyor gibi izlenim oluştu bende, verecekleri hediyelere sakın kanmayın..

    daha önce bir çok kullanıcı farklı marka ve modellerde benzer sorunları yaşadı ve ya araç iadesi oldu ya da belli bir miktar ücret iadesi aldı.. değer kaybı gibi birşey olduğundan.. araştırırsanız bulabilirsiniz..
  • opelin servisleri dedikleri kadar var gerçektende
  • =Troll mod on=

    General Motors Chevy'yi piyasadan çektikten sonra Opel servislerinde 10 yıl parça garantisi vs. sağlamıştı değil mi? Bu servislerde mi sağlayacak acaba?

    =Troll mod off=
  • Hiç durma dava aç,kazanma şansın %100 ayıplı mal satmasınlar.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum gerçekten. Araçlar tırdan iner, daha sonra bayide PDI kontrolü dediğimiz kontrole girer. Fakat bu PDI kontrolleri tam olarak yapılmıyor. Baştan savma yapıyorlar ve detayları atlıyorlar. Ama şu da var, disklerin eğriliği PDI kontrolünde belli olmaz. Kapı kollarında ki boya problemini görmeleri gerekiyordu mutlaka onu kaçırmışlar. Muhtemelen dikkat etmemişler o kadar. Arabanın diskleri eğri gelmişse bayinin bir suçu yok. Ama sizi kapı kollarında ki boya sorunu yüzünden uyarmaları ve bilgi vermeleri gerekiyordu.
  • Paranla rezil olmak bu olsa gerek.
    Hocam bayinin hediyelerine hiç kanmayın hediyeleri batsın.Hakkınızı arayın peşini bırakmayın.
    Maalesef bu işlerden pek anlamadığım için hukuki süreç konusunda tavsiye veremem ama mümkünse bir avukata vs danışın.
  • Geçmiş olsun.Son zamanlarda sık duyar olduk böyle şeyleri. Sizin gibi kişiler forumlarda paylaşıyor
    Ya farketmeyenler ve internette bunu paylaşmayanlar? Bence durum çok daha ciddi.
    Araç alırken sıfır diye kontağı çevirip gazlıyoruz. demekki yanımızda sanayiden bi tanıdıkla gitmeli sıfır araç almaya.
  • Hocam bence Opel Almanya'ya bir yazı yazın. Almancanız yoksa bir tercümana çevirtin ve gönderin. Bayinin size yaptıklarını da harfiyen yazın Dalga geçer gibi olmuş resmen, geçmiş olsun
  • Abi 3 yıl kullandığın kar kalır sana sıfır parasını öderler.

    Bakımları da beleş al+dava aç.

    Arada paran değer kaybeder onu da bindiğine sayarsın.

    Zaten 3 sene öyle bir araç kiralasan aydan 1.000tlden 36.000 TL eder

    Aça dava 3 sene de bin sonra paranı aş bence.Birde Avukat parası var onu unutma.
  • Bende geçen sene fluence aldım, 30-40 km sonra dedim gidip sisler farlar nasıl yanıyor bir bakayım dedim kontrol amaçlı, aha bir baktım sol sis yanmıyor kendi kendime ulen dedim kontrol etmeden niye teslim alırsın, neyse 1-2 hafta öyle kullandım serviste baktılar, soketi çıkmış, küçük ama mide bulandırıcı. Geçmiş olsun.
  • Opel Astra J aldım ve sattım benim aracımın başına gelenler.


    Boya dökülmesi bendede oldu minik minik kapıda rotuş yaptık.
    Fabrikasyon boya püskürtmesi kalmış arka kapakta, oda sineye çekildi,
    Vites park şalteri arızalandı değişti.
    Aldığım 2.Gün arka kapı fitili çıkmıştı.
    Yağmur sensörü 2 parça şeklinde plastik parça çıkmış sert bi şekilde ottutrdum elimle,
    Kapı kromajı yerinden fırlamış benim yarım metre peişmden geliyordu,
    Ön panjur ızgara logonun olduğu ızgara tırnakları yerinden çıkmış, yamuk duruyordu.
    Disk yamulmalarını yazmıyorum bile, aynı disk 2 kere yamuldu.

    Sert kullanırım fakat H kasa astra 1.3 CDTI almıştım. Marş motoru problemi hariç hiç bişey yaşamadım. HKasa çok sağlam bir araba
  • arkadaşlar bugun cok bastırdım bayıye ,ve bıraz once bayı benı aradı cuma gunu bolge muduru bayılerıne gelecekmış,benımde sabah 10 da oraya gelmemı soyledıler gıdecegım.ama gıtmeden oncede tanıdık ıyı bır kaportacı var oraya arabayı gosterecegım,hepınızın yorumlarını teker teker okuyorum cok tesekkur ederım ınsallah değişim işi olur.çünkü oradaki şef gayet normal cok normal bır durummus gıbı okadar rahatki,değişim olmaz ,olacağını sanmıyorum demesı benı çileden çıkarttı..şimdi tükedici haklarına gereklı dilekçeyi evrakları vs sunsam ,diyelimki bu süreç 2 yıl sürdü,bu 2 yıl sure zarfında allah korusun ufak tefekde olsa kazalar falan olsa değişim olacaksada bu kazalardan ötürü değişimin olmaması gibi bir durum olurmu acaba,varsa öyle bir durum 2 sene arabayı hiç kullanmamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuelvanunu1 -- 23 Haziran 2014; 16:02:27 >
  • araba degişimi sandıgınız kadar kolay bişey degil , boyle olması sinir bozucu tabiki aralarındaki en iyi servis toyotada pahalı belki ama ilgi alaka süper ötesi
  • Aslında benim amacım zaten toyota corolla almakdı ilk uğradığım yerde toyotaydı ama fiyatları ilk gördüğüm an afallamıştım 68000 tl den başlıyordu..

    her neyse öyle veya böyle kusurlu araç satılıyor ama değişim bukadar zor oluyorsa bu nasıl bir iştir anlayamadım .bu hafta sonu az çok birşeyler belli olur,sıkıntı çıkarsada gittiği yere kadar kovalamayı kafaya koydum
  • opel almanya ya posta atarsanız ilgilenirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    opel almanya ya posta atarsanız ilgilenirler

    Almanya'ya mesaj atsanda tekrar yabancı numara ile Türkiyeden dönüş yapıyorlar.
    ben yaşadım ordan biliyorum.
    opel hirbir zaman müşterinin yanında olmuyor.
    müşteri hizmetlride her zaman bayiyi kolluyor.
  • hiç posta işi ile falan uğraşmayın. yapacağınız çok basit

    aracınızın bedeli 1200 lirayı geçtiği için bulunduğunuz il yada ilçedeki adliyeye gideceksiniz. Orada tüketici hakları mahkemesi var, başınızdan geçen olayları ve yaşadıklarınızı anlatan bir dilekçe ile aracınızın faturasını dosyaya ekleyeceksiniz. birde tahmini olarak 160 TL para yatıracaksınız. şayet elinizde hatalı olduklarını kabul ettikleri kaşeli mühürlü bir belge varsa ilk celsede kazanırsınız. böyle bir belge varsa mutlaka dosyanın içine koyun. Avukata gerek yok, zaten mahkeme kalemi size ne yapacağınızı söylüyor.

    Süreç yaklaşık olarak 3 ay sürecektir. Bu süre zarfında aracınızı kullanmaya devam edeceksiniz. Mahkeme sonuçlandıktan sonra aldığınız tarihten itibaren mahkeme sonuçlanasıya kadar ki zaman için faiz + masraflar şeklinde geri ödeme yapılacaktır.

    Kolay gelsin.

    Bu kadar basit kesinlikle sizi sindirmelerine izin vermeyin. Zaten güvendikleri şey 3 yıl sürer 4 yıl sürer diyip sizleri caydırmak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.