Şimdi Ara

Satınalmada dikkat edilmesi gereken ayrıntılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar burada gizli ya da göze çarpmayan ayrıntıları yazalım istedim. Core Duo mu Core 2 Duo mu tartışmasından kat kat önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda tecrübeli ve bilgili olanlar yeni notebook alacaklara çok yardımcı olurlar sanırım.

    Benim aklıma gelen şeyler şunlar :

    1. RAM hızı 667 destekler denirken BIOS sadece 533 Mhz desteklediğinden 667 MHz yanıltıcı oluyor. Mesela böyle Sony'ler var.
    2. Yine 533 veya 667 desteklenirken içindeki RAM uyduruk 266 ile çalışan olabiliyor
    3. Ekran kartları. Bir çok ekran kartı ısınma sorunu sebebiyle underclock edilmiş durumda. Galiba Monster'ların Asus modelindeki GeForce 7600 350/350 Mhz. hızlarında çalışıyor oysa HAL modelindeki atı 1600 , 450/450 çalıştığından GeForce'dan daha performanslı.
    4. Disklerin rpm'inden daha önemlisi markası bence, zira örneğin Seagate 5400 devirli diskler, 7200 devirli başka disklerden daha performanslı olabiiyor.
    5. Notebook seçerken kimse çıkışlara portlara dikkat etmiyor gözüküyor, arkadaşlar bu da önemli dikkatinizi çekmek istedim.


    Özellikle ekran kartı underclock edilmiş modelleri ve hızlarını yazarsanız çok yardımcı olur. Diğer konularda da uyarılar makbule geçecektir. Unutmayın şeytan ayrıntıda gizlidir.



  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.