Şimdi Ara

# BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
16.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Merhabalar, forumda her ne kadar BMX ile ilgilenen çok kişi olmasa da bilgi paylaşımı, sohbet ve tavsiye gibi durumlar için bir sabit konu olması gerektiğini düşündüm. Daha önceden ufak bir konu başlığım vardı ve pek aktif değildi. Bu konuyla beraber tüm BMX severleri buraya bekliyorum. (: Yaşadığımız tüm sorunları, bisiklet tavsiyesi & seçimini, hareketleri, uygun alanları ve birçok konuyu beraberçe paylaşabileceğiz.



    Öncelikle BMX nedir, bunun tanımını yapalım. 70'li yılların başında motocross sporuna özenen bisikletçi abilerimizin motocross hareketlerini bisiklet ile yapma isteğiyle ortaya çıkan bir spor dalıdır. 20 inç jantlı bisikletlerdir. Açılımı ''Bicycle MotoCross'' idir. (Cross zaten ''çapraz'' anlamına geldiğinden X yazılır) Uç bir spor dalı olduğu için ''ekstrem spor'' kategorisine dahil edilir.

    BMX bisiklet yapısal olarak 3 türe ayrılır, kullanım alanları olarak 6 dalda ilgi görür, bu alanlar içerisinde de sayacağımız 3 çeşit bisiklet kullanılıyor, bunlar şöyle;

    1-) Street BMX: Adından da anlaşılacağı üzere şehirde, sokaklarda kullanılan ve en yaygın olan bisiklet türüdür. Sürücü genelde çevredeki objeler üzerinde hareket yapmaya odaklıdır, yüksek yerlerden zıplama, hoplama, korkuluk üzerinde grind atma, havada yapılan çeşitli hareketler (180, 360) gibi birçok akrobasi hareketi bu bisiklete göredir. Street BMX'in en önemli özelliği sağlam yapısıdır, tüm darbelere ve hor kullanıma karşı dirençlidir. Kullanıcılar genelde bu tarz bisikletleri frensiz olarak kullanır, eğer Gyro takılırsa bisikletin ağırlığı artacağından bisiklet rahat kontrol edilemez ve kolayca hareket yapılamaz. Sağlam grind atmak için bisiklette pürüzsüz peg kullanılması gerekir.
    (Sele boyu olabildiğince alçak olmalıdır)

    Dipnot: BMX bisikletin ağırlığı ne kadar düşük olursa kullanıcısı için o kadar avantajlıdır, bu yüzden seçim yaparken ağırlığı da dikkate almak gerekir.



    2-) Flatland BMX: Amacı tamamen dengede durma üzerine kurulu olan BMX bisiketi. Yine bu dalın isminden de belli olduğu gibi bisiklet genelde düz asfalt zeminde, basketbol kortlarında vb. zeminlerde kullanılır, amaç bisikletten düşmeden çeşitli hareketleri sergilemektir, street BMX'te olduğu gibi düşme, sakatlanma riski yoktur. Sürücü bu dalda da BMX'i vücudunun bir uzantısı gibi kullanmak zorundadır, hafif kadro ve tırtıllı peg kullanması sürücüye avantaj sağlar bisiklet üzerinde tutunabilme açısından.
    (Sele boyu en yukarıda olmalıdır, tutuş rahatlığı açısından)

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #


    3-) Dirt / Trial BMX:Bu tarz BMX bisikletler özel toprak pistlerde bulunan rampalardan zıplamak için tercih edilir. Yapılacak olan hareket rampadan zıplandıktan sonra gerçekleştirilir, bu bisikletlerde peg'e ihtiyaç yoktur, çok sağlam bisiklet olmakla beraber kadroları normal BMX'lere nazaran biraz daha uzundur.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

    Kullanım alanlarına göre;

    4-) Park: Genelde skatepark içerisinde BMX kullanan sürücülerin tercih ettiği dal. Street BMX'te olduğu gibi çevredeki her obje, her rampa sürücünün odaklanması gereken şeylerdir.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #


    5-) Vert: Tamamen half-pipe rampası üzerinde gerçekleştirilen BMX dalı. Half-pipe'ın yüzeyi genellikle ahşaptır ancak bazen başka bir materyal de olabilir. Görünüm olarak iki çeyrek boru ve bunları birleştiren düz bir uzun zeminden oluşur. Düz zemin sporcunun inişten sonra tekrar dengeyi sağlaması ve yeni hareketine hazırlanması için gereklidir. 180, 540, 900 gibi dönüşler, grind ve benzeri tüm hareketler bu zeminde yapılabilir. Gösteri dünyasında tercih edilen bir dal idir.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #


    6-) Race - Yarış: Belirli patikalara sahip özel pistlerde profesyonellerce düzenlenen BMX müsabakalarıdır. Genelde dirt dalında olduğu gibi toprak zemin ve rampalardan oluşan pistler kullanılır. Yurtdışında epey ilgi gören bir organizasyondur.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #




    Yukarıdaki yazıda birkaç bilinmeyen terimden bahsetmiştim, şimdi onları açıklayayım;

    Gyro: Barspin, tweak gibi hareketleri yapmak, gidonu 360 derece döndürebilmek için kullanılan fren sistemidir, klasik kablolu frenlerde gidon, kabloyla ilişkili olduğundan haliyle tam tur dönemez. Gyro sistemi bisiklete takıldıktan sonra gidon ile alakalı tüm hareketler özgürce yapılabilir.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

    Peg: Grind hareketini yapabilmek için bisiklete monte edilen aparat. Şekli şöyledir:

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

    Bike Check: İnternet ortamında sıkça karşılaşılan ''bisiklet ve sürücü tanıtma'' terimidir. Genellikle belli bir üne sahip sporcular kendilerini veya bisikletlerini videolar aracılığıyla tanıtır, bisikletinin teknik özelliklerini belirtir. Sürücüyle yapılan röportajlar, kutusundan yeni çıkarılmış bisiklet ile ilgili tanıtımlar ve benzeri her şey bu terimin kapsama alanındadır.




    Gelelim bazı temel hareketlere. Bahsedeceğim hareketler sadece açıklama amaçlıdır, nasıl yapıldığını youtube'dan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

    Bunny Hop: Kaykayda en temel hareket ''ollie'' ise BMX için de en temel hareket bunny hop'tır. Bisikletin önce önünü, sonrasında vücut hareketiyle arka tekerleğini kaldırarak zıplama olayıdır. Şöyledir:http://www.bmxplusmag.com/images/uploads/BMX_animated_bunny_hop.gif

    Wheelie: Eskilerin tabiriyle ''pedal atmak'' yani bisikletin ön tekeri havada olacak şekilde pedal çevirerek ilerlemek.http://stream1.gifsoup.com/view4/4086726/fixed-gear-wheelie-o.gif

    Manual: wheelie hareketiyle aynı fakat bu harekette pedal çevirmeden dengede gitmek söz konusu.http://www.bmxplusmag.com/images/uploads/BMX_wheelie2.gif

    Grind:Peg kullanarak korkuluk üzerinde veya düz bir kenarda sürtünerek kaymak.http://www.bmxplusmag.com/images/uploads/sprocket_grind_tip.gif

    180 ve 360: Adından da anlaşılacağı üzere bir rampadan veya yükseklikten zıplayıp havada dönmek.http://www.bmxplusmag.com/images/uploads/BMX_animated_180.gif

    Wallride : Bir duvarda dengeli olarak bisikletin iki tekerleğini de değdirip sürmek.http://www.bmxplusmag.com/images/uploads/Wallride_template.gif

    Barspin: Havadayken gidonu 360 derece döndürerek düz hale getirmek.http://4.bp.blogspot.com/_9eeEjgPoQSw/TKMlPj08ZYI/AAAAAAAAAFI/KeaEXDa6GhM/s640/bmxeeee.gif

    X-Up: Havada gidonu 180 derece döndürerek kolların ''X'' şekline gelmesi olayı.http://fc03.deviantart.net/fs32/f/2008/187/b/7/bmx_manual_x_up_by_Mordakross.jpg

    Frontflip & Backflip: rampadan havaya zıpladıktan sonra tam tur düz veya ters takla atmak.http://i613.photobucket.com/albums/tt218/Odok12/dirt-bmx.gif

    G-Turn: Ön tekerlek üstüne çıkarak gövdeyi gidon çevresinde 360 derece döndürmek, burada ön teker sabit kalacak. TIKLA

    Fakie: Ağaç, duvar gibi düz bir zemine zıplayıp geri geri gelme olayı.http://www.youtube.com/watch?v=3uGQT0pzz0Y

    Eklemek istediğiniz hareketler olursa bana Ö.M. ile ulaşabilirsiniz, bu kadarı yeterli diye düşündüm temel hareketler olarak. (:




    # Önemli Detaylar, Bilgiler #

    BMX seçimi yaparken en başta düşüneceğiniz konu ''ne amaçla kullanacağım'' sorusuna cevap verecek nitelikte olsun. Park, sokak ve çeşitli yerlerde kullanacaksanız Street BMX, dağda bayırda veya imkanınız varsa güzel dirt sahalarında kullanmak istiyorsanız Trial BMX seçebilirsiniz, Flatland için birikiminiz ve BMX'e küçük yaşlarda başlamanız sizin için avantaj olur, yukarıdaki açıklamalarda da bahsettiğimiz gibi tamamen denge işi olduğundan epey çaba sarf etmeniz gerekecek bu dal ile uğraşırken. (:
    Bunu kafanızda oluşturduktan sonra sıra geliyor kadro boyu seçimine, verdiğim siteden (buraya tıklayın) inç yerine CM seçeneğine tıklayıp boyunuzun ölçüsüne göre seçmeniz gereken kadro boyunu öğrenebilirsiniz. Atıyorum boyu 180-190 cm olan arkadaşlar 21 inç ve üzeri BMX seçerlerse bisikleti aldıkları zaman hareket yapmada sıkıntı yaşamaz, eğer kadro boyu sizin boyunuz ile orantısız olursa bisiklet üzerinde doğru pozisyonda durmamış olursunuz ve bu ileride sorun yaratabilir. Türkiye'de satılan BMX'ler genelde 20.25 inçten 21 inç'e kadar ölçülere sahiptir. Eğer boyunuz çok uzun ise biraz sorun teşkil edebilir. 170-180 cm boya sahipseniz, hesapladığınız ölçüden yarım inç daha kısa kadrolu BMX alsam mantıklı olur mu derseniz evet, almanızda sıkıntı yaratmaz.
    Bisikletiniz için malzeme alırken her ne olursa olsun en iyisini, en kalitelisini almaya çalışın çünkü BMX bisikletler ucuz parçaları kaldırmaz, sert kullanmaya yönelik bisikletler olduğundan paraya kıymanız sizin açınızdan faydalı olur vadeli olarak.
    Ve unutmadan, hiçbir zaman güvenlik unsurlarını es geçmeyin, kask ve korumalıklarınızı takarsanız sizin açınızdan çok olumlu olacaktır.




    Reklamlar
    Online olarak parça ve bisiklet satın alabileceğiniz birkaç site yazacağım.

    HKK BMX:http://www.hkkbmx.com/index.php
    DarkSide:http://www.darksidedistribution.com.tr/urunlerA.php
    ExSport:http://exsport.com.tr/
    Delta Bisiklet:http://www.deltabisiklet.com/



    ###


    Konuyla ilgili görüşlerinizi ve dileklerinizi bana iletebilirsiniz. Her türlü fotoğraflarınızı, videolarınızı paylaşabilirsiniz. BMX hakkında aslında yazılacak epey şey var, aklıma geldikçe konuya ekleyeceğim, temel öğeler şimdilik bunlar.

    Herkese keyifli sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 26 Mart 2015; 14:49:41 >



  • Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 23:23:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim elimden geldiğince açıklayıcı anlatım yapmaya çalıştım, umarım tüm bisiklet severlere faydalı olur konumuz. (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 12 Haziran 2014; 19:16:09 >
  • Güzel konu hayırlı uğurlu olsun Aktif olarak basketbol oynamasam devam edecektim de kol bacak bana lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 23:26:35 >
  • Merhabalar, hocam
    diğer konunuzu da takip ediyordum bunu görünce yazmak istedim , gayet profesyonel birine benziyosunuz
    sorum olacaktı, ben bmx e başlamak istiyorum bütçem 500 tl kadar , nasıl birşey önerirsiniz ve benim kilom biraz fazla boyum 177, kilom 85 falan yani bu melet benim altımda kırılıp dökülmesin bide görüntü de iğrenç olur zayıflamaya çalışıcam. kilo çok sorun olurmu fazla hareket yapmasamda olur bi kaç tur dönüp zıplıyım yeter:D

    EDİT: Bende bursadayım hocam osmangazi merinos kent meydanı civari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texas1910 -- 15 Haziran 2014; 12:20:11 >
  • Gifler için çok teşekkür ederim, videolara hiç gerek kalmadan hepsi detaylı bir şekilde belirtilmiş, tabii hareket tekniklerini yine de araştırmak gerekiyor. (: Barspin giflerinde ilk hareket farklı birşey, havada g-turn yapmaya ne deniliyor bilmiyorum ama ikinci gif'teki sporcu rampaya çıkarken barspin yapıyor. (: Hepsi harika. @fatihto




    Merhabalar @texas1910 , aslında BMX sporunda profesyonel değilim ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışabilirim. Öncelikle ucuza alacağın BMX seni bu spordan soğutabilir çünkü 500-600 lira civarı olan bisikletler genellikle çocuk BMX'i diye piyasada satılan kıytırık ve ağır bisikletlerdir. Yapabileceğin hareketler sınırlı olmakla beraber bisikletin kalitesi ve sağlamlığı yüksek olmayacağından uzun ömürlü olamaz, çok çabuk eskir.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

    500 liraya bundan başka BMX satılmıyor. Ağır jantlar, gereksiz ek aksesuarlar, gyro fren ve kaba kadro ile bu bisiklet havaya bile kalkmaz. Bu sporda bir yerlere gelmek istiyorsan paraya kıymalısın. Bütçeni 300-400 TL daha açabilirsen Mongoose'un uygun bisikletleri var, Program, Logo gibi.
    Boy olarak sıkıntın olmaz fakat kilon biraz fazla imiş. Bi 10 kilo falan verebilsen şahane olurdu. Bunny hop yaparken bile zorlanabilirsin yani demek istediğim çok kolay yorulabilirsin. Ama kilolu olmak bu spor için engel değil. Aşırı bi kilon yok.
    Kısacası BMX'e başlamak istiyorsan mutlaka paraya kıyman gerek. Belki öğrencisindir, şu an durumun el vermiyor olabilir, bu durumu ben de yaşadım ama geç olsun güç olmasın, bu spor pahalı bir spordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayyuka

    Gifler için çok teşekkür ederim, videolara hiç gerek kalmadan hepsi detaylı bir şekilde belirtilmiş, tabii hareket tekniklerini yine de araştırmak gerekiyor. (: Barspin giflerinde ilk hareket farklı birşey, havada g-turn yapmaya ne deniliyor bilmiyorum ama ikinci gif'teki sporcu rampaya çıkarken barspin yapıyor. (: Hepsi harika. @fatihto




    Merhabalar @texas1910 , aslında BMX sporunda profesyonel değilim ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışabilirim. Öncelikle ucuza alacağın BMX seni bu spordan soğutabilir çünkü 500-600 lira civarı olan bisikletler genellikle çocuk BMX'i diye piyasada satılan kıytırık ve ağır bisikletlerdir. Yapabileceğin hareketler sınırlı olmakla beraber bisikletin kalitesi ve sağlamlığı yüksek olmayacağından uzun ömürlü olamaz, çok çabuk eskir.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #

    500 liraya bundan başka BMX satılmıyor. Ağır jantlar, gereksiz ek aksesuarlar, gyro fren ve kaba kadro ile bu bisiklet havaya bile kalkmaz. Bu sporda bir yerlere gelmek istiyorsan paraya kıymalısın. Bütçeni 300-400 TL daha açabilirsen Mongoose'un uygun bisikletleri var, Program, Logo gibi.
    Boy olarak sıkıntın olmaz fakat kilon biraz fazla imiş. Bi 10 kilo falan verebilsen şahane olurdu. Bunny hop yaparken bile zorlanabilirsin yani demek istediğim çok kolay yorulabilirsin. Ama kilolu olmak bu spor için engel değil. Aşırı bi kilon yok.
    Kısacası BMX'e başlamak istiyorsan mutlaka paraya kıyman gerek. Belki öğrencisindir, şu an durumun el vermiyor olabilir, bu durumu ben de yaşadım ama geç olsun güç olmasın, bu spor pahalı bir spordur.


    peki ikinci el falan bulabilirmiyim 500 civarında , yani şuan aslında hiç param yok ama bi iş buldum günlük 50 lira iş devamlı olmucak 10-15 gün sürücek. o yüzden o paraylada bmx almak istiyorum yani kilom sürmek için sorun olurmu fazla hareket yapmasamda olur zaten ben zayıfkende yapamam çok zor gözüküyor en azından bisikleti falan kaldıramazmıyım yada rampadan falan zıplayamazmıyım.
  • Eğer istekli olursan yapamayacağın hareket yok işin özünde, zaten bunny hop yapmak için bile epey çalışmak gerekiyor. O yüzden kiloyu çok sorun etme, bi tık fazla şu an ama azıcık zayıflarsan daha rahat kontrol edebilirsin bisikleti. İkinci el bisiklet almak gayet mantıklı eğer sağlam bir bisiklet bulursan.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-mongoose-program-pazarlik-sunnettir-166298189/detay

    Ayrıca Bursa'da isen Kaplıkaya'da Skate Park var, ben henüz gitmedim ama uğrayacağım müsait bi zamanımda. Kimler var kimler yok bi görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 15 Haziran 2014; 13:09:04 >
  • gitmiştim bi ara paten kayıyodum oralarda , aynı şekil almadan önce şüpheliydim kilo sorun olur diye ama patende olmadı inş bundada olmaz. (cazibe merkezi) diye biliyorum orayi kaplikaya diyince garip geldi :D

    Not: Şu hevesler beni bitiriyor ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texas1910

    gitmiştim bi ara paten kayıyodum oralarda , aynı şekil almadan önce şüpheliydim kilo sorun olur diye ama patende olmadı inş bundada olmaz. (cazibe merkezi) diye biliyorum orayi kaplikaya diyince garip geldi :D

    Not: Şu hevesler beni bitiriyor ya

    Özgen Keskin her açtığı yere cazibe merkezi ismini koyduğundan sen de haklısın aslında, Yıldırım'daki her parkın ismi Cazibe Merkezi. Her spor dalının bi zorluğu vardır, bu belki patene göre bi tık daha zor olabilir çünkü kontrol etmeye çalıştığın şey ekstradan 10 kilo ağırlığında. Yaparsın yaparsın.
  • Destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinankrall

    Öncelikle 14 yaşındayım ve bmxe acayip merak saldım, ve bir bmx almak için arayışa geçtim. Babamın işyerindeki birinin çocuğu geçmiş zamanlarda bmx yapmış sonra bırakmış. Bu bisikleti almayı düşünüyoruz. Henüz bmx bisikletler hakkıında çok yeni olduğum için pek birşey bilmiyorum ve size bu biskletin iyi olup olmadığını sormak istedim. Bisikletin gidon kısmı satılmış, yeni gidon almamız gerek.
    Onun dışında bu bisiklet flatland mıdır yoksa street midir bunun arasındaki farkı nasıl anlayacağımı bilmiyorum bunuda yazarsanız sevinirim.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #
     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #


    Kadronun şeklinden, gidondan ve peglerden street veya flatland ayırımı yapabilirsin, bu bisiklet street BMX sanırım. Kaç para istiyorlar bu bisiklete?
    Toplama BMX olduğundan her bir parçası kaliteli, o yönden sıkıntı yaratmaz, ama ikinci el alırken sen yine de dikkatli ol, bisikletin sağına soluna bak alırken, test sürüşü yap.


    @Sinankrall
  • selamlar, burada bmx hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapabiliriz.

    @LameWorm @pro_to_tip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Within

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sinankrall

    Öncelikle 14 yaşındayım ve bmxe acayip merak saldım, ve bir bmx almak için arayışa geçtim. Babamın işyerindeki birinin çocuğu geçmiş zamanlarda bmx yapmış sonra bırakmış. Bu bisikleti almayı düşünüyoruz. Henüz bmx bisikletler hakkıında çok yeni olduğum için pek birşey bilmiyorum ve size bu biskletin iyi olup olmadığını sormak istedim. Bisikletin gidon kısmı satılmış, yeni gidon almamız gerek.
    Onun dışında bu bisiklet flatland mıdır yoksa street midir bunun arasındaki farkı nasıl anlayacağımı bilmiyorum bunuda yazarsanız sevinirim.

     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #
     # BMX Hakkında Her Şey - ANA KONU #


    Kadronun şeklinden, gidondan ve peglerden street veya flatland ayırımı yapabilirsin, bu bisiklet street BMX sanırım. Kaç para istiyorlar bu bisiklete?
    Toplama BMX olduğundan her bir parçası kaliteli, o yönden sıkıntı yaratmaz, ama ikinci el alırken sen yine de dikkatli ol, bisikletin sağına soluna bak alırken, test sürüşü yap.


    @Sinankrall

    Cevap için teşekkür ederim. Bisiklet için 800 tl gibi bir fiyat istedi ama satılan parça sadece gidon değilmiş gidonla birlikte elcikler, pedallar ve dış lastikler satılmış. Kafama takılan bir şey daha var, bu bisiklet street bike olduğundan street hareketleri yapacağım tabiki ama street bike ile flatland hareketleri yapılamaz mı? Yani street ile flatland arasında bir uçurum varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinankrall
    Cevap için teşekkür ederim. Bisiklet için 800 tl gibi bir fiyat istedi ama satılan parça sadece gidon değilmiş gidonla birlikte elcikler, pedallar ve dış lastikler satılmış. Kafama takılan bir şey daha var, bu bisiklet street bike olduğundan street hareketleri yapacağım tabiki ama street bike ile flatland hareketleri yapılamaz mı? Yani street ile flatland arasında bir uçurum varmı?

    Rica ederim. (: 800 TL bisikletin tamamı için uygun bir fiyat ama dediğin gibi elcik, pedal, dış lastikler eksik ise zaten onlara da 100-150 TL kafadan masraf yapacağından düz hesap 1000 liraya denk gelecek, We The People gidonu tahminen bi 150-200 TL vardır, tabii sen yeni gidon almaya kalkarsan en az yine 100 lira masrafa gireceksin. Yani eksik parçalı bisiklet alıp böyle uğraşacağına 1200-1300 liraya temizinden ikinci el Sunday komple BMX bak ya da daha farklı komple modellere yönel.
    Street BMX ile flatland hareketleri tabii ki yapılabilir ama en başta tırtıklı peg takman gerekir ayaklarının kaymaması için. Kadro boyları ikisi arasında önem teşkil eder. Street'te gidon daha iri ve kaba iken flatland gidonu daha naif ve kullanım için ergonomik idir. Çok bir uçurum yok aralarında kısacası. Birkaç parça değişikliği ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Within -- 26 Haziran 2014; 22:24:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Within

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sinankrall
    Cevap için teşekkür ederim. Bisiklet için 800 tl gibi bir fiyat istedi ama satılan parça sadece gidon değilmiş gidonla birlikte elcikler, pedallar ve dış lastikler satılmış. Kafama takılan bir şey daha var, bu bisiklet street bike olduğundan street hareketleri yapacağım tabiki ama street bike ile flatland hareketleri yapılamaz mı? Yani street ile flatland arasında bir uçurum varmı?

    Rica ederim. (: 800 TL bisikletin tamamı için uygun bir fiyat ama dediğin gibi elcik, pedal, dış lastikler eksik ise zaten onlara da 100-150 TL kafadan masraf yapacağından düz hesap 1000 liraya denk gelecek, We The People gidonu tahminen bi 150-200 TL vardır, tabii sen yeni gidon almaya kalkarsan en az yine 100 lira masrafa gireceksin. Yani eksik parçalı bisiklet alıp böyle uğraşacağına 1200-1300 liraya temizinden ikinci el Sunday komple BMX bak ya da daha farklı komple modellere yönel.
    Street BMX ile flatland hareketleri tabii ki yapılabilir ama en başta tırtıklı peg takman gerekir ayaklarının kaymaması için. Kadro boyları ikisi arasında önem teşkil eder. Street'te gidon daha iri ve kaba iken flatland gidonu daha naif ve kullanım için ergonomik idir. Çok bir uçurum yok aralarında kısacası. Birkaç parça değişikliği ^^

    Alıntıları Göster
    quote:


    Rica ederim. (: 800 TL bisikletin tamamı için uygun bir fiyat ama dediğin gibi elcik, pedal, dış lastikler eksik ise zaten onlara da 100-150 TL kafadan masraf yapacağından düz hesap 1000 liraya denk gelecek, We The People gidonu tahminen bi 150-200 TL vardır, tabii sen yeni gidon almaya kalkarsan en az yine 100 lira masrafa gireceksin. Yani eksik parçalı bisiklet alıp böyle uğraşacağına 1200-1300 liraya temizinden ikinci el Sunday komple BMX bak ya da daha farklı komple modellere yönel.
    Street BMX ile flatland hareketleri tabii ki yapılabilir ama en başta tırtıklı peg takman gerekir ayaklarının kaymaması için. Kadro boyları ikisi arasında önem teşkil eder. Street'te gidon daha iri ve kaba iken flatland gidonu daha naif ve kullanım için ergonomik idir. Çok bir uçurum yok aralarında kısacası. Birkaç parça değişikliği ^^

    Tavsiye edeceğiniz 2.elini 1000 lira civarında bulabileceğim bir street bike önerebilirmisiniz? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinankrall

    quote:


    Rica ederim. (: 800 TL bisikletin tamamı için uygun bir fiyat ama dediğin gibi elcik, pedal, dış lastikler eksik ise zaten onlara da 100-150 TL kafadan masraf yapacağından düz hesap 1000 liraya denk gelecek, We The People gidonu tahminen bi 150-200 TL vardır, tabii sen yeni gidon almaya kalkarsan en az yine 100 lira masrafa gireceksin. Yani eksik parçalı bisiklet alıp böyle uğraşacağına 1200-1300 liraya temizinden ikinci el Sunday komple BMX bak ya da daha farklı komple modellere yönel.
    Street BMX ile flatland hareketleri tabii ki yapılabilir ama en başta tırtıklı peg takman gerekir ayaklarının kaymaması için. Kadro boyları ikisi arasında önem teşkil eder. Street'te gidon daha iri ve kaba iken flatland gidonu daha naif ve kullanım için ergonomik idir. Çok bir uçurum yok aralarında kısacası. Birkaç parça değişikliği ^^

    Tavsiye edeceğiniz 2.elini 1000 lira civarında bulabileceğim bir street bike önerebilirmisiniz? Teşekkürler.

    Mesela şu pek canavar bir alettir.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-wethepeople-justice-bmx-bisiklet-147633091/detay

    Onun dışında mongoose, haro, fit, sunday, kink gibi markalar BMX dünyasının paşalarıdır.
    Miracco, GT biraz daha alt seviye bisikletlerdir, işini görür mü, görür. (:
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.