Şimdi Ara

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
5.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup


(En Son Oy Tarihi: 13.2.2020)
Giriş
Mesaj
  • Haklisiniz hocam fakat yasin dogrulugunu nasil teyid edilicek.
  • Merhabalar, daha önce açılmış böyle bir konu bulamadım. Konumla alakalı olarak kendimden bilgi vereyim; 83'lüyüm ve 2004'den beri foruma üyeyim.

    Forumumuz yıllanıyor, yıllandıkça her yaştan insanla daha da kalabalıklaşıyor. Bilginin en ince detayına kadar paylaşıldığı ve tartışıldığı bu ortamda çok farklı karakterlere sahip insanlar var haliyle. Bu farklılıklara bir de yaş unsuru eklendiğinde daha değişik bakış açıları ve usluplar ortaya çıkıyor.

    Saygı ve uslup konusunu yaşa bağlı olarak değerlendirmiyorum kesinlikle fakat, kimi tartışmalarda ya da ciddi konularda, bilgi isteyen insan ile ona cevap yazan insanlar arasındaki yaş farkından dolayı farklı frekans ve ciddiyette yazışmalar olabildiğini düşünüyorum.

    Bir örnek vereyim,

    Otomobil forumu : Evli barklı 40 yaşlarında, aile sahibi ve buna göre bir aile aracı tavsiyesi isteyen birisine, 18-20'li yaşlardaki biri kendi beğenisine göre "fazla kaçan spor araba" tavsiye edebiliyor ya da başkalarından gelen aile aracı tarzındaki tavsiyelere "hayatta almam, uzak durun, tipten kaybediyo" gibi cevaplar yazabiliyor.
    İşte burada konu sahibi, ona cevap yazanların yaşlarını bilebiliyor olsa, gelen cevapları daha kolay süzebilir ve değerlendirebilir.


    Bir başka örnek de avcılık forumundan : 2-3 günlük kamplı trekking etkinliği için iyi bir kamp bıçağı tavsiyesi isteyen birine "stiletto italyan bıçağı al, betonu bile deliyormuş efsane bunlar" diyen bir cevap da gelebiliyor.



    Bu verdiğim örnekler olayın bu tarafından bakış. Karşılıklı olarak, "ne yaptın sbs'yi", "forum ergen doldu" "lanlı lunlu konuşma benimle", "bana arkaşım diyemezsin, nerden arkadaşın oluyorum" gibi konuşmaların azalmasına da olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum.


    Bu konunun ankete çevrilmesini de rica ederim yönetim tarafından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 2 Ağustos 2014; 10:37:53 >



  • dusunsenize millet fake uyeliklere anne baba T.C numarasiyla onayladigini 50-60 yasinda kisiler tureyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göze Kaçan Sigara Dumanı -- 1 Ağustos 2014; 21:55:07 >
  • Burası düzelmez boşuna uğraşmayın.Ergenlerin girmediği yer mi var? Gençler eskisi gibi değil.Biz sokakta arkadaşlarımızla oynayarak büyüdük.Bunlar ise evde bilgisayar başında büyüyor.
    Zaten internette paylaşım diye birşey kalmadı ya reklam var ya da ergenlerin yazdığı saçma sapan şeyler var.
    Bu forumdan ise kaliteli üyeler gideli yıllar oldu.Onların yerine asosyal, sorunlu, arkadaşsız ergenler aldı.Burası resmen böyleleri için bir sığınak oldu.Gelip burada birbirlerine saçma sapan şeyler yazıyorlar.
    Şurada bir temizlik yapsan bazı bölümlerde üye kalmaz.Bu da yönetimin işine gelmez.
  • Bu işin netlik kazanmasını istiyorsak T.C kimlik numarası şart bence , ama bunlar hep üye kaybettirir . Bende 21 yaşındayım .Bu yaş bilgisi gelirse hiç olmazsa ona göre bir muhabbet şeklimiz olur . Şahsen yorum yaparken kişinin kaç yaşında olduğuna filan dikkat etmiyorum , zaten nasıl bileceğim . Bunlar hep bolluktan geliyor , bir yerde çok insan var ise ister istemez kalite düşüyor . Bazı forumlar var misal sadece diecast araç koleksiyoncuların oluşturdukları , ya da bisikletçilerin aslında onlar çok güzel oluyor . Espriler filan dozunda muhabbetleri çok iyi . Toplasan 75-100 kişilik gruplar bunlar , belli bir olgunluğa erişmiş kişiler olunca da tadından yenmiyor . O zaman uğraştığın şeyi daha çok seviyorsun . Dediğiniz gibi konulara saçma sapan cevaplar geliyor . Bu mesaj kasma olayıyla da alakalı aslında . 10 bin mesaj olunca filan saygı duyulacağını zanneden üyeler , forumun verdiği rütbelerden bile saçma sapan tartışmalara girenlere şahit oldum :) bu iş tc. numarası + post kaldırma ile çözülür ama yönetim hayatta kabul etmez ...

    Birde bu son getirdikler yoruma + ve - verme olayı var ki , iş iyice çığırından çıkacak ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-293545EA6 -- 28 Mayıs 2014; 1:40:16 >
  • yaş gözükse de pek bişey degişmez, zihniyet degişmeli, geçen ay bir başlık açıldı benim meslegimle alakalı mevzuatı açıkladım, bir ergen çıktı öyle degil demez mi cevap yazdım, bahsettigin kurumun önünden geçtin mi? verdigi cevap pişkince hayır oldu. Yine meslegim ile alakalı biri özel mesajla ile sorular sordu. Bende elimden geldigi kadar anlattım açıkladım. Sonra ne mi oldu 'tamam kardeş saol' diye mesaj attı bana, oturdugum yerden fırladım ulan kaç tane kardeşin imar mevzuatına sana böyle anlattı dedim içimden profiline baktım yaş 17 :) şimdi profili incelemeden kesinlikle başlıklara cevap vermiyorum...
  • Karşımdaki kişi 10 yaşında mı 50 yaşında mı bunu bilmek isterim. Benden küçükse kardeşim gibi, büyükse abim gibi davranırım. Gerçek hayatta nasıl insanların yaşına göre saygımızı, üslubumuzu belirliyorsak burada da böyle olmalı.
  • Katiliyorum, eklenmeli...
  • Yerinde bir uygulama olabilir.
  • Çok haklısınız hocam, postbitlerde mesajın altına yaş: eklenebilir tc ile teyitli üyelikler açılabilir
  • kağıt ayakkabı K kullanıcısına yanıt
    Yaşını doğru olarak girenler büyük çoğunluktadır diye düşünüyorum. Yaşını farklı girenler ise zamanla yine sırıtacaktır. Yaş haricinde mesaj sayısı ya da o üyenin konularını forumda aratarak ne gibi ilgi alanları olduğunu ya da konulardaki ciddiyetini de değerlendirebilir isteyen.

    Bir başlangıç olur ve forumda güzelleşmeye sebep olur diyorum. Çünkü, ilgim gereği kamp, balıkçılık v.b. başka forumlara da üyeyim ve insanlar birbirlerini yaş olarak da tanıyabiliyor. Devamlı organizasyonlarda buluşacak, forum dostluğunu, gerçek yaşama ve hatta iş ortamına taşıyacak kadar samimiyet sağlanabiliyor bu forumlarda.
  • Gelse ne mutlu , konu disi ozel bolumude 20+ olsa keske
  • Haklisiniz da yasini yanlis girenler mutlaka olacaktir veya tc yazma getirilse yonetimin tc sorgulama yetkisi olmadigi icin o da bir ise yaramayacaktir.

    Burada en iyi yol bazi kategorilerin abonelik istemesi ve onun icin de bazi gerekliliklerin istenmesi gibi duruyor.
    Mesela otomobil kategorisi abonelik isteyecek ve bunun icin sorumlu ekibe araba sahibi oldugumuzu kanitlayacagiz gibi birsey.
  • Aslında çoğu forumda üyelerin yaşı yazıyor.Ne kadar doğru yazıyor o tartışılır.Ben yaşın yanında kayıt tarihinin de yazılması taraftarıyım.Benim için forumda rütbe kayıt tarihidir.Benim gözümde değerli olan eski üyedir.10 yıllık forum üyesinin 18 yaşında olma ihtimali yoktur , ama 10k mesajlı üyenin 18 yaşında olma ihtimali %70'dir.

    Misal rakip forumdan bir profil.

     ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup
  • Düşünce çok güzel mantıklı.

    Ama ne yazık ki forumda böyle şeyler olursa konu dışı karışacak herkes bir biriyle dalga geçmeye başlayacak. En iyisi böyle devam etmesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoturk

    Hemfikir olduğumuza sevindim, desteğiniz için teşekkürler. Acaba nerede olsa bu konu daha iyi olur? Moderatörler taşır mı acaba?

    sıcak fırsatlarda olabilir (dikkat çekmesi açısından tabi ki :))

    yada en iyisi kayıt sırasında doldurulması zorunlu alanlardan biri olabilir..

    mevcut kullanıcılar da her foruma girdiğinde profillerine yönlendiren bir uyarı alabilir..(zorunlu yönlendirme)

    yada her konunun başına "kullanıcıların dikkatine" şeklinde yazılabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U5K9

    Anlamadığım herkes bilgilerini internet ortamında gizleme hakları vardır.
    Bu açıkca küçümsemeye giriyor bu çocuk düşmanlığı nedir bizler başka türden miyiz?
    Siz hiç mi çocukluğunuzu yaşamadınız? Yani bu çocuk düşmanlığını yabancı forumlarda bulamasızsınız ama Türkiye'de nedense çocuklara çok büyük bir genelleme yapılarak insan yerine bile konulmuyor.Bir de ad takarak ergenler diyorsunuz.
    Büyüklüğünüzü yapın o zaman KÜÇÜMSEMEYİN. Troll vb. şeyleri yapanları şikayet edin uyarın, düşmanlık yapmaya çalışmayın. Yazık böyle düşünenlere!

    Şimdide biri çıkmış bir başka yaş ırkçılığı yapıyor.Al işte benim yaşım 15 isteyen dışlasın küçümsesin.
    Çok pardon da siz çok yanlış kullanıyorsunuz o beyinlerinizi.

     ÜYE YAŞLARI görünsün ve ERGEN MUHABBETİNE önlem alınsın isteyenler. Saygı ve Uslup



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 23 Mart 2015; 21:35:05 >
  • Merhaba,

    Saygı yaşla alakası olmayan insanın ilk başta kendine duyması gereken bir davranıştır. Bazen insana, bazen, düşünceye; bazende taşa, toprağa saygı duyarız.

    Fakat vicdan denilen şey gelişmemiş, insan beyni sığ kalmışsa yaşta, cinsiyette saygı duyulmasını sağlamaz.


    Saygı karşısındakinin yaşıyla alakalı değil, kişinin kendi egosu ve vicdanıyla alakalı bir olgudur. Yaşınızı söylemeniz karşınızda ki bir insan için bir şey ifade etmeyebilir ve çoğu zaman etmiyor da.


    Bu arada ben 85 doğumluyum. Yaş, yerine telkin ve düşüncelerimle saygı duymak isterim. Bu yüzden ankete hayır dedim.

    İyi forumlar.
  • Ya trollerin daha çok 20 25 yaşında olduklarını söylersem ?
  • 17 yaşındayım ve bu konuyu sonuna kadar destekliyorum. Ben her zaman forumda saygılı olmaya çalıştım. Keşke yeni hesap açıp direk konu dışına trollük yapmaya gelen veletler de olmasa.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.