Şimdi Ara

lada samara mı şahin mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
123.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lada Samara dayımda vardı araba içinde 6 kişiyle 175 gördü.Arabanın yakıt serfiyatı gerçekten çok güzel benzin lambası tam olarak yandıktan sonra 40 km daha gidior.Rus arabası olduğu için kışları zorlanmassın ama yazları bilemem.Lada Samara ne olursa olsun Kuş serisini ezer geçer.
  • Bencede lada
  • Forever LADA
  • 90 model samaram var yaklaşık 8 senedir bende
    benzinli kullanımda ;
    1.vites 50
    2. vites 110
    3. vites 130 km gördüm ve iki kere kadranı koparttım , arabada herhangi bi modifiye veya motoru ile oynanan bi durum yok :)
    ama şahinde bu hızlara ulşılabilmesi için motor ile oynamak gerekiyor...
    lada konfor süspansiyon bakımından şahinden baya geride ama gidiş bakımından şahinin üstünde... aracım benzinde 270 ytl lpg de 145 ytl yakıo... bugün şahin lpg de neredeyse 200 ytl üstünde benzini içiyo zaten tabiki model ve ihtiyaç olarak bende aracımı değiştirmek istiyorum ama kesinlikle almıyacağım araç kuş serisi
    bence lada




  • BENCE LADA AL DOSTUM ÖNCELİKLE ÇOK SAĞLAM ARABA BİZİM TANIDIK 7-8 SENE EŞŞEK GİBİ KULLANDI HİÇ BİR ŞEY OLMADI.MOTORUDA GÜÇLÜ SERİ BİR ARAÇTIR.ŞAHİN BOŞ VER SENELERCE SATILDI AMA NAFİLE LADA ŞAHİNDEN ÇOK İYİ
  • ABİ SİZDE HİÇMİ GÖZ NİZAM YOK DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDEKİ ŞAHİN VE DOĞANA GÜZEL DİYEN ADAM IN ZEVKİNE BEN NE DİYEYİM TAKOZ KILIKLI ŞAHİNİ ÖVE ÖVE BİTİREMEYEN ZEVKSİZLERE NE DEMELİ BİLMİYORUM . LADA İLE ŞAHİN KIYASLANIRMI ŞAHİN 20 YIL GERİ TEKNOPLOJİ HATTA YENİ LADALAR SAMARA VE VEGA ENJEKSİYONLU NUN ŞAHİN TIRNAĞI OLAMAZ ladanın PARÇASININ OLMADIĞI BİR İL YOKTUR .burada cahil cahil parça yokmuş gibi yazmışlar adam hayatında lada parçası sordumu sanayide merak ediyorum.. AMA bizim millet tek KÖYLÜ ZEVKİ AKTIĞI YERE AKAR Alın abi siz takozu ancak ona layıksınız . Beyin bile gerektirmeyecek kadar basit bir araba şahin ve doğan enjeksiyonlu modelleri tek noktadan en ilkel tip o yüzden düz LPG kolay takılabiliyor çünki sıralı tipe ihtiyaç yok arabada elektronik beyne ihtiyaç bile yok çünki o teknıoloji yok . Şahin ve doğana A BİNENLERİN TİPİNE BAKIN ZATEN O ARABAYA ONLAR YAKIŞIR. fRENLERE VS LAF EDENLER LADA YI HİÇ BİLMEYENLERDİR. TAKOZA LAYIK OLANLAR ALSIN TAKOZ ŞAHİNİ GET ALLAHINI SEVERSEN ŞAHİN i beğenenenin zevkine!!!




  • kesinlikle lada samara 1,5 hb
  • yaklaşık 15 senedir lada samaraya binioz gerçekten harika araç samara nın 2109 undan war 2108 lerde samaralar arasında dandik tamponu fln ii deil ladayı dıştan tanımak çok yanlış içten tanıtiym size biraz samara 2109 da tampon esnektir we neye çarparsanız çarpın normal hız sınırları çerçevesindeyken hiç bişekilde zarar gelmez.. komşumuzun kartal ı war lüks sınıf olanlarından slx geçen bi kaza yaptı babam komşu diodu aynısını ben yapsam milyara yakın masrafım olurdu die cevap werdi amcamda aynı cevabı werdi amcamında renault spring i war lada samara tıpkı mercedes we bmw lerdeki lastik açılması gibi bi sisteme sahip ama lastikler açılmıyo nası oluyo bilmiyorm ama gaza bastıkça araç yere çöküyo yer tutuşu artıyo mükemmel bi yer tutuşuna sahip benzin harcamasına gelince çok çok ucuz dier araçlara göre ayrıca 2109 ların hızı belli etmeme gibi bi özelliği war geçen sene [2006 yaz ayları] bizim samara ile 170 i gördük babam wardı yine direksiyonda we arabamız bırakın motor modifiyesini motor bakımı bile görmemiş durumda we de yaklaşık 15 yıldır binioz söleyin bakalım şahin concept bile çıkarsa bu özelliklerde çıkaramaz ! ayrıca tip olarakta lada yine daha güzel we daha ucuz ladayı 2bin ytl den başlayıp 6bin ytl ye kadar bulabilirsiniz tabi 2108 we 2109 karışık 2109 lar 5-6bin ytl yanlış hatırlamıyosam ha bide unutmadan şunuda söleyim 2109ların tamponlarında iç kısımda sökerseniz görürsünüz bi parça war parça uçakların kaportasının yapımında kullanılıyomuş wede çok çok ucuz bişimiş uçak kazalarnda dikkatinizi çekmiştir km. lerce yükseklikten düşen uçak sadece kanatları fln kopar göwdesinin parçalandığı çok nadir olur işte o parça tamponda olursa nolur bi düşünün ?? ne kadar çarparsan çarp can güwenliğin tehlikede deil ladanın bu sözünü ettiğim esnek we kırılmayan tamponu olanlar kendini renginden belli ediyo tamponu kötü olan kırılır dediklerimin tampon rengi siyah oluyo öwe öwe bitiremediğiniz şahininki gibi fakat bu dediğim ladalarınki yeşilimsi bi renk lada gerçekten araba tutkunlarının binmesi gereken bi araç ;) ayrıca ladaya milyarlarını harcasan buna değmez dien adam çıkmaz çıksabile kıskananlar çıkar ama şahin e servetinide döksen o araca yakışmıyo işte kasası berbat baştan sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim ;) lada 4ever ;) habide unutmadan :D Türkiyede warmı bilmiyorm ama lada samara 2113-2114-2115 ler war harika araç gerçekten tip olarak muhteşem bişi onada bakın derim ;) ayrıca ladaların yedek parça bulma sıkıntısı olmaz heryerde blursunuz parçasını ;)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nadirgurece

    ŞAHİN GİBİ ARABAMI VARRR YAAAA bendede 92 şahin var 1.6 84 HP walla LPG'li ne doğanlar solladım geçtim bi bilsenizzzzFOREVER TOFAAAAŞŞŞŞŞ ŞAHİİİİİNNNNN

    yorumları okuyodum gıcıklıkya işte geriye doğru okuyodum senin yoruma cevap yazmak istedim '91 model 77hp. 1500cc bizim samarada bu gel kapış istersen :D sonuç belli ama neyse :D ha bide hala tofaş diosanız genelleme yaptım dikkat edin gerek şahin gerek kartal gerekse doğan hangisi olursa olsun ortaya 4 araç koyalım samara doğan şahin kartal hepsiylede 180 e basın trafiğe kapalı alanda beni anlarsınız ;) hatta size sonucu söliym mi ?? kartala binersiniz 150 lerde korkar durursunuz şahinle doğanda öle lada ya bindiğinizde ise ancak 180 dediğinizi ibreye bakınca anlarsınız ;) bunu yaşadım ;) direksionda ben yoktum olmayıda çok isterdim aslında ancak en fazla babamın yanında 140 basabildim 4.vitesdeydim we araç hiç zorlanmadı sanki 50 ile gidio gibiydi ;)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nolamaz



    geçenlerde bi lada sürdüm ama Allah'ım o ne frendi öyle resmen fren tutmuyor illa kökleyeceksin yine zor duruyor alıpta hayatını tehlikeye atma derim sana şahin en azından ladadan çıok daha iyidir konfor desen ladya 5 çeker fraleride iyi ladaya göre yani lada yı salla ama şahin al derim

    tm konfora laf yok sen külüstür lada sürmüşün walla bizim aracın frenleri gerçi bakımlı ama olsun şimdi freni sonuna kadar köklicek olursan bizim arabada ön koltukda oturan adam camdan fırlar ;) hem madem can güwenliğine önem weriyosun gel 40la giderken kafa kafaya gir bakalım ladayla kime ne kadar zarar ne masraf gelicek ben sana şunu söliym lada sürenin masrafı 0ytl olur arabaya hasar gelmez ama gelirse kendisinin yapabliceği kadar azdır ;)




  • fazla oluyorum ama fazla olmuşlar ondan k.bakmayın ladaya seri deil demişler bazıları kaç kere binmiş merak ediyorum ama lada nın 3.vitesi kendini belli eder 1deyken hantal 2 ye geçince biraz hızlı 3 e geçince sanki vites 2 deyken nos kullanıyomuşunuz gibi olur lada samara modeli artık bi efsane oldu babamı ikna edebilirsem kesinlikle kalina aldırıcam özelliklerine bakın araştırın sora kıyaslayın kesinlikle kıyaslatmayın ! kıyaslayın !
  • samara bizim ilk arabamızdı,ondaki kalorifer performansını daha sonraki araçlarımızda göremedik

    bir tanıdığımın lada samara sedanı 2. viteste 140kmh i görüyordu,sonraki viteslerde de kadran koparıyordu bu araç kadran şaşması deil di bu;birçok kapışmada kadranın doğru olduğu kanıtlandı
  • şahin daha teknelojik diyenler şahinde bi beyin bile yok beyinsiz bir araba.Konforluymuş neresi arka tekerleri birbirine bağlayan denge milimi o mili sökün araba yolda nasıl gidiyor bakın hiçbir arabada yok o mil yıllarca koç insanlarımızı kandırmış artık kanmayın ladayı kullanan bilir! bana şahinin ladadan üstünlüğünü sonut delillerle açıklayın.
  • eğer daha önce RUS arabası kullanmadıysan, lada seni biraz uğratırır. ama bence yine de şahinden iyidir...
  • Kesinlikle Şahin al derim. Arabalarımız 1980 yılına kadar Murat 124 ve 1980 - 1990 yılına kadar değişimli olarak beyaz 131 Şahin olmuştur. 1990 - 2004 arası tam 14 yıl siyah renk 1990 model Şahin arabamız oldu. 170527 km. de zamanı geldi diyerek 2004 yılında 2005 model Clio Symbo'e geçiş yaptım. Şahin baktığın sürece taş gib isapasağlam arabadır. Lada'dan da kat kat iyidir. Hre yerde parçasını bulursun. Lada arabaya Şahinin parçasını uydurup takanlar vardır ancak Şahine LAda parçasını takan da yoktur. Bizim 90 Şahin orjinaldi. Boyası, motoru vs. tertemiz ve bakımlıydı. En ufak vidası bile OPAR'dı. Arabayı Renault'a takasa verdim ve bir gün olmadan satılmış. Alan adam halen kullanır. Ara sıra görürüm tesadüf olarak ve bir kere görüşme fırsatımız oldu ve adam nerdeyse boynuma sarılmadığı kaldı. Arabayı alıp, sadece tüp taktırmıi. Başka hiç bir masraf yapmamış. Bence Şahin al. 1983 model Şahin görürsün trafikte ama 1995 Lada Samara pek görmezsin.
    Şahinden iyidir LAda diyenlere sorarım? Neresi iyi? Yapmayın Allah aşkına İçi bile berbat. Şahin Türk malı olduğu içinmi kötü? Elin Rus malı ve kafaları bavul ticareti ve başka şeylere çalışan Rusların en ucuz arabasına nasıl iyi dersiniz? Şahin kötü olduğu içinmi taksiciler halen daha vaz geçmiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 1 Ocak 2008; 11:15:20 >




  • yav hortlatmayın şu konuları 1.5 sene önce sormuş adam soruyu, alıp satmıştır bile belki
  • lada samaranın tekerlerinin açılması gibi bir teknelojisi yok fakat başka teknelojisi var hızlandıkca yere yaklaşması arabanın yol tutuşunun artması tavanın arka sında bulunan rüzgar rampasıdır. ve bu özellik bırak şahini hiç bir arabada yoooook.
  • BELKİ BİRİ MERAK EDER DİYE YAZIYORUZ KOÇUM BELKİ Bİ BAŞKASI ŞAHİN VE LADA ALACAK KARAR VEREMEDİ.
  • işte şahinin trafikte çok olmasının sebebi yıllarca koç insanlarımızı kandırmış türk malı diye yanlış şahin türk malımı bir kere daha düşün ha şahinin parçasını lada ya takanlarda cahil insanlar sarı kızın nazı ladanın ara gazı yürü yavrum kim tutar sani
  • kafası bavul ticareti ve başka şeye (bu neyse anlamadım) çalışan!!!! ruslar dünyada kimsenin yapamadığını yapıp uzaya istasyon kurdular, yıllarca kullandılar, çöpe attılar şimdi yenisini yapıyor. cehaletin bu kadarı?
    quote:

    Orjinalden alıntı: brkcad34

    Kesinlikle Şahin al derim. Arabalarımız 1980 yılına kadar Murat 124 ve 1980 - 1990 yılına kadar değişimli olarak beyaz 131 Şahin olmuştur. 1990 - 2004 arası tam 14 yıl siyah renk 1990 model Şahin arabamız oldu. 170527 km. de zamanı geldi diyerek 2004 yılında 2005 model Clio Symbo'e geçiş yaptım. Şahin baktığın sürece taş gib isapasağlam arabadır. Lada'dan da kat kat iyidir. Hre yerde parçasını bulursun. Lada arabaya Şahinin parçasını uydurup takanlar vardır ancak Şahine LAda parçasını takan da yoktur. Bizim 90 Şahin orjinaldi. Boyası, motoru vs. tertemiz ve bakımlıydı. En ufak vidası bile OPAR'dı. Arabayı Renault'a takasa verdim ve bir gün olmadan satılmış. Alan adam halen kullanır. Ara sıra görürüm tesadüf olarak ve bir kere görüşme fırsatımız oldu ve adam nerdeyse boynuma sarılmadığı kaldı. Arabayı alıp, sadece tüp taktırmıi. Başka hiç bir masraf yapmamış. Bence Şahin al. 1983 model Şahin görürsün trafikte ama 1995 Lada Samara pek görmezsin.
    Şahinden iyidir LAda diyenlere sorarım? Neresi iyi? Yapmayın Allah aşkına İçi bile berbat. Şahin Türk malı olduğu içinmi kötü? Elin Rus malı ve kafaları bavul ticareti ve başka şeylere çalışan Rusların en ucuz arabasına nasıl iyi dersiniz? Şahin kötü olduğu içinmi taksiciler halen daha vaz geçmiyor?




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.