Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.376
Cevap
158
Favori
1.629.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mllm


    quote:

    Orjinalden alıntı: arkin11

    merhaba mllm bende aynı makınadan almayı dusunuyordum
    fakat okudugum youmlardan sonra samsungun çamaşı makinasında iyi olmadıgını öğrendim
    sizce nasıl makina bende çok beğenmiştim uzulmustum oyle olduguna
    tavsıye edermısınız sız dırek kullanan olarak
    ben candogan beyın onerısı uzerıne sıemens ve boschun s serısıne yonelmıstım


    Makineyi 2-3 defa kullandık. Bana -belki de hada iyi makineleri çalışırken görmediğim için olabilir- oldukça sessiz geldi.
    Hava ile yıkama yapmadık daha. 1-2 hafta kullanalım daha detaylı bilgiler vermeye çalışırım.

    Ben de senin gibi S760 serisi düşünüyordum ama bayiilerde 2000Ytl-200eski makine indirimi1800Ytl'ye bulabildim, beni biraz aştı.
    Beylikdüzü Outlet Center'da bir spotçu Siemens'i 1500'e indi. Alacak olursan bi bak.

    saol mllm merakla beklıyorum sonucları ben yaza dogru alıcam beyaz esyayı temmuzda dugun onuun ıcın sımdıden arastırıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bacey

    @ candogan62

    üstadım annemin yıllanmış AEG çamaşır makinesi alttan su akıtmış ve sanırım artık değiştirmemiz gerekiyor...alttan su akıtmasının değiştirmeye gerek kalmadan tamir edilmesi mümkün olabilir mi...değiştimenin zamanı geldiyse maximum 1000 ytl seviyelerinde ideal kapasitede kullanım kolaylığı,yakıt tasarrufu,sıkma ve kurutma kabiliyeti olan,mümkün olduğunca sessiz çalışan bir makine tavsiye eder misiniz?...şimdiden teşekkürler...iyi çalışmalar...

    Bence makine iyi durumdaysa değiştirmeyin. Makinenin modelini ve neresinden su akıttığını(arkadan mı, önden mi, bir köşesinden mi vs) yazarsanız yardımcı olurum. İlk olarak makineyi çekip hortumlarını kontrol edin, peçeteyle yoklayın. Buradan değilse makinenin kapağını açıp lastiğinin kıvrımlarını açarak kontrol edin. Büyük ihtimalle bu ikisindedir. Bunlarda da değilse kazanı pompaya bağlayan hortumdan olabilir veya pompa motorundan sızıyordur. Başka bir alternatif yok. En yüksek ihtimal su alma-boşaltma hortumları ve körük lastiğindendir. Maliyetli arızalar değildir.

    Ancak arkasından paslı su geldiyse bu keçenin su sızdırdığını ve rulmanların gitmek üzere olduğunu gösterir. Rulman değişimi de maliyetli değildir ama elinizin yatkın olması lazım. Servisler uğraşmaz ve direkt kazanı+tamburu değiştirirler bu da maliyetlidir.
  • Sevgili Candoğan arkadaşım,
    tavsiyen üzerine siemens 12S761 çamaşır makinesi aldım.
    Makine senin de dediğin gibi güzel bir makine.
    Ancak makineyi kurmaya gelen servis bir okadar amatör idi.
    Adam yanında su terazisi bile getirmemiş.Makine sallanmasa yeter diyor.
    Üstelik makine boşken bile terazi ağırlık gösteriyor.
    Biraz makineyi sallayınca ağırlık değişiyor.
    Set altı olduğu için arka taraftaki bacaklara erişemiyorum diyor.
    Ve öylece kurup gitti.
    Anlıyacağın gibi gibi tam bir amatörlük.
    Makine çalışırken hafifden sağa sola sallanıyor.
    Bu uzun vadede problem çıkarırmı?
    Acaba ne önerirsiniz?
    teşekkürler.
  • merhaba çok acil çamaşır makinası tavsiyesine ihtiyacım var
    forumu okumaya çalıştım siemens s serisi önerilmiş ama onlar 8 kg
    ben en fazla 7 kg düşünüyorum eski makinam AEG lavamat lv72 5 kg
    idi ki o bile bana yetiyordu önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Samsung'un en güzel yani durulama sayısıyla oynanabilmesi, gerçi Siemens S serisinde de ayarlanıyor ama Samsung orta seride bulunduğundan bu cihaz için önemli bir artı.
    Ben en çok bu airwash'un performansını merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim. Leke çıkarmıyor ama tazeleme yapıyor. Mikropları öldürüp kötü kokuyu gideriyor yani.


    Makineyi (Samsung 8700 RPA) bayağı kullandık. Bugün hanım yatak örtülerini AirRefresh ile yıkadı.
    Yanlış anlaşılmasın, kuru temizleme değil, havalandırma sayılır bu özellik.
    3 çeşit ürün için hava ile yıkama var. Örgü, takım elbise ve yatak takımı. Yaklaşık 30 dakika ile 45 dakika arası değişiyor programları.
    İlk başta 20 saniye kadar bayağı bir sesli çalışıyor (ne yapıyorsa?), ondan sonra sürekli çevirmeden hava püskürtüyor. Bittiğinde sıcak çıktı örtü içinden ve dışarıda havalandırılmış gibi temiz kokuyordu.
    En çok yazlık ve kışlıklar dolaptan naftalinli çıktığında yıkamak yerine bu şekilde temizlemek çok kolay olacak.
    Yıkamada hem su, hem deterjan, hem de fazla elektrik gidiyor.
    Uzun süre katlı duran giysilerin kırışıklıklarımı ütüden önce düzeltmeye de yarayabilir.
    Veya sigara içilen bir ortamda bulunulup (ben pek bulunmam) üste sinen kokuyu çıkarmak için kullanılabilir.
    Gülse Birsel'in Vhirlpool reklamlarında yaptığına benzer bir şey.

    Bize gelen servis elemanını da beğenmedim. Ben öğlenciyim, okuldan gelene kadar eleman kurmuş. 40X40 ebatında bir plastik bırakmış. Buna gerek olmadığını söylemiş.
    Üzerine yapışık kağıttan anladığım kadarıyla, makinenin altına yapışması gerekiyormuş. Üstünde çift taraflı bant vardı zaten. Makineyi tekrar yan yatırdık. Altında 2 pencere vardı, onları kapatacak şekilde yapıştırdım.
    Paketi açtığında makine yanken yapıştırsa ne olur? Herkes işini adam gibi yapsa bu ülkede, bu durumda olmazdık zaten.

    :İmlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 6 Aralık 2008; 17:36:41 >
  • mllm arkadaşım, makinayı 950 / 12 taksit şeklinde aldığını belirtmiştin. Nereden aldığını öğrenebilir miyim ? Ben de almak istiyorum. Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertol

    mllm arkadaşım, makinayı 950 / 12 taksit şeklinde aldığını belirtmiştin. Nereden aldığını öğrenebilir miyim ? Ben de almak istiyorum. Teşekkürler.


    Beylikdüzü Migros AVM'deki Samsung bayiinden aldım.

    Ama belirttiğim gibi, buzdolabı da aldıım için yaptı o indirimi.
    Oradan daha önce de alışverişimiz oldu, liste fiyatından bir miktar indirim yapıyor yine de.
  • Ben Arçeliğin 6 kg lık olanından aldım elektronik bir model üstünde saati vs var.1 aydır kullanıyoruz.Normalde iyi yıkıyor ve iyi sıkıyor ama arada kafası karışıyor.Servis çağırdık herşey normal dedi.Su basıncından yapabiliyormuş ve fazla yük ,dengesiz yükten de yapabilirmiş.Hanım eski 5 kg lık makinaya koyduğundan daha az koyduğunu söylüyor.Vanaları sonuna kadar açtık.Durulama da suyu boşaltırken yüksek devirde dönüp sabun çıkartılamısını sağlıyor normalde, ama kafası karıştığında vıcık vıcık sabunlu oluyor.Çünkü hiç hızlı dönme yapmadan suyu tahliye ediyor.
    Bu seferde sıkmada kendini durdurup arada suyu alıp hiç işlem yapmadan suyu boşaltıyor.Gelen teknisyen suyu sabunlu gördüğü için sıkmayı durdurup su alıyordur diyor ama müşteri hizmetlerindeki arkadaş makinanın böyle bir özelliği olmadığını söylüyor.Sabunu algılayamazmış.Ancak teknisyende bilgisinden emindi.Sonuçta %50 doğru yıkarken%50 de bu tip sorunlar yaşıyor.Deterjanı 3/1 koyarak,çamaşırı daha da az koyarak çözmeye çalışıyoruz.Ancak hanım eğer koyacağı çamasırı ve deterjanı daha az koyacaksa hiç yıkamıyım daha iyi düşüncesinde.Sonuçta eğer sorunların kaynağı bizsek bile kullanması çok zor bir makina.Eskisini aratacak gibi duruyor.
  • aeg var 18 senedir tık demedi rulmanları değişmek istiyor.Değiştirip daha bi 10 sene kullanırım çokde güzel yıkıyor.NEREDE o makineler.......
  • HOOVER PERFORMA A087 2000 model makine kullanıyoruz,özellik yok tabi eski makine,ek durulama ve suda bekletmesi var,800 devir,bir önceki AYGAZ AY26 çamaşır makineyi yazlığa götürünce HOOVER almıştık,bana göre enteresan olan yanı eski makinemiz son duruluma suyundan sonra 1 sefer sıkma yaparken,HOOVER de ana yıkama sonunda,3 durulama sonunda,yani kısaca her su boşaltığ almda sıkma yapıyor,toplam 4 kere sıkıyor...

    Memnunuz..:))
  • WAE 1621 S TR Herhangi bir ofsaytı yok şimdiye kadar.Her ne kadar candoğan kardeşin verdiği bu makina yerli bilgisi dolayısıyla pişman olsamda icra ettiği başarılı performansından dolayı çok pişmanlık yaşamıyorum
  • Öncelikle candoğan 'ı kıskançlık ve imrenmeyle takip ettiğimi söylemek istiyorum a bilader yaşın kaç hangi ara bu kadar bilgiyi biriktirdin we hangi ara update ediyosun. Matrix mi war orda kasetlen mi yüklüyosunuz o kungfu hareketlerini inşallah öledir yoksa fena ezilirim altında. ( Ayrıca sabırla milletin sorununa derman yarasına merhem oluyosun bu kadar wakti nerden buluyosun ? azım açık izlemedeyim bişiler çewiriyosunuz ya orda hadi hayırlısı )Neyse uzun geyiğin kısası hayranıyız ailecek izliyoruz. Gelelim saadete

    Hacı abim aralık bitmeden içinde battaniye yün neyin yıkayabileceğim dayanıklı bi alete en fazla 1000 lira para bayılmak istiyorum Sayfalardır okuyorum benim kulwarımda siemens profilo ve aeg ( belki samsung da dieceksiniz ama niyeyse içime sinmedi ? ) bulunmakta bu makinalar arasından tercih yapmak zorundayım.

    Bana makul güzel kendine alsa tercih edeceği bi makinayı iç huzuruylan tawsiye edecek arkadaşa duacı olur günde beş wakit mübarek geceler sabaha kadar bayram sabahları öğlene kadar şükür butonuna imleç sürerim tık tıklarım.

    Bu forumu bir Siemens SX1 fanı olarak tanıdım we buradaki özwerinin hayranı oldum çok yüksek birikimi olan insanların burada hiç anlamayanlara bile sabırla yardım etmeleri takdire şayan gözlerim doldu bu noktada daha fazla bişi söleyemiycem Allaha Emanet Olun

    NET SİZİNLE OLSUN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dabbetul_arz


    Öncelikle candoğan 'ı kıskançlık ve imrenmeyle takip ettiğimi söylemek istiyorum a bilader yaşın kaç hangi ara bu kadar bilgiyi biriktirdin we hangi ara update ediyosun. Matrix mi war orda kasetlen mi yüklüyosunuz o kungfu hareketlerini inşallah öledir yoksa fena ezilirim altında. ( Ayrıca sabırla milletin sorununa derman yarasına merhem oluyosun bu kadar wakti nerden buluyosun ? azım açık izlemedeyim bişiler çewiriyosunuz ya orda hadi hayırlısı )Neyse uzun geyiğin kısası hayranıyız ailecek izliyoruz. Gelelim saadete

    Hacı abim aralık bitmeden içinde battaniye yün neyin yıkayabileceğim dayanıklı bi alete en fazla 1000 lira para bayılmak istiyorum Sayfalardır okuyorum benim kulwarımda siemens profilo ve aeg ( belki samsung da dieceksiniz ama niyeyse içime sinmedi ? ) bulunmakta bu makinalar arasından tercih yapmak zorundayım.

    Bana makul güzel kendine alsa tercih edeceği bi makinayı iç huzuruylan tawsiye edecek arkadaşa duacı olur günde beş wakit mübarek geceler sabaha kadar bayram sabahları öğlene kadar şükür butonuna imleç sürerim tık tıklarım.

    Bu forumu bir Siemens SX1 fanı olarak tanıdım we buradaki özwerinin hayranı oldum çok yüksek birikimi olan insanların burada hiç anlamayanlara bile sabırla yardım etmeleri takdire şayan gözlerim doldu bu noktada daha fazla bişi söleyemiycem Allaha Emanet Olun

    NET SİZİNLE OLSUN

    Merhabalar:) Öncelikle samimi yazınız için teşekkür ederim.

    Makinede yorgan yünü yıkanmaz ama hazır tek kişilik yorganlar sorunsuz yıkanabilir. Battaniye de aşırı büyük ve ağır değilse yıkanabilir elbette.

    Sanırım geniş kapasite istiyorsunuz.

    1000YTL bütçe ile 8kg makine bulmak zorlaştı. Ama yine de buldum:) Bu site güvenilir diye tahmin ediyorum, çünkü site sahibi mail adresime doğru bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim diye bir mail yazmıştı. Belli ki işiyle ilgili bir firma. En mantıklı tercih bu olur. Alman malı bir üründür 65lt geniş tamburu var.
    http://www.beyazesyaspot.com/pinfo.asp?pid=3611
  • Eywallah candoğan kardeş saolasın güzel bi makine uygun fiat kombine etmişin elin dimağın dert görmesin lakin walde hanım 7-8 kilo ya gerk yok deyü çark yaptı. simens bi makine alcam 6 kiloluk yada proilo yeter bizimkilere genede saolasın

    bende aldığım makina hakkında yorumları yazarım buraya o sınıfta makinaya ihtiyacı olan insanlara ol göstermiş olurum
    kalın salıcakla allaha emanet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dabbetul_arz

    Eywallah candoğan kardeş saolasın güzel bi makine uygun fiat kombine etmişin elin dimağın dert görmesin lakin walde hanım 7-8 kilo ya gerk yok deyü çark yaptı. simens bi makine alcam 6 kiloluk yada proilo yeter bizimkilere genede saolasın

    bende aldığım makina hakkında yorumları yazarım buraya o sınıfta makinaya ihtiyacı olan insanlara ol göstermiş olurum
    kalın salıcakla allaha emanet

    Bu makine doldurduğunuz çamaşır miktarını tespit ederek çalışır, mesela 5kg doldurursanız 5kg makineymiş gibi su ve elektrik kullanacaktır. Ama yine de siz bilirsiniz.
  • Bu ariston'un 5 yil giden kireç çözümü nedir arkadaşlar?
    diğer manyetix, ekosu vb sistemleri kullanan var mı önerir misiniz?


    quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1

    Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar
  • Bir de Samsungun 7+3.5 kg yazan agion ve airwash sistemli kurutmali makinasi var. Kullanan var mi aramizda?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Bir de Samsungun 7+3.5 kg yazan agion ve airwash sistemli kurutmali makinasi var. Kullanan var mi aramizda?

    Daha evvel yazmıştım cevabı alıntı yapıyorum
    quote:

    Yıkama ve kurutma makinelerini ayrı ayrı almanızı öneririm. Ayrı ayrı önermemin sebebi bu cihazların yıkadığı kapasiteyle kurutma yapamaması. Mesela yıkayıp ardından kurutma istiyorsanız çoğu modelde yarım yükte yıkama yapmanız veya yıkanan çamaşırları ikiye bölüp ard arda kurutmanız gerekiyor. Bir de kurutmalı makinelerin sıkma devirleri çok yüksek değil ve enerji sınıfları verimsiz oluyor, çamaşır makineniz bozulursa kurutmadan da vazgeçmeniz gerekiyor vs vs. Tüm bu sebeplerden kurutma makinesinin ayrı alınmasını ben daha doğru buluyorum.

    Örneğin beğendiğiniz Samsung kurutmalı makine D enerji sınıfına sahip. Yani yıkadığınız çamaşırları bir de kurutma istiyorsanız elektrik tüketimi 7-8Kw'ı bulup aşıyor. Haftada 2 kez çamaşır yıkadığınızı varsayarsak büyük miktarda su ve elektrik israfı yapmış olacaksınız.

    Oysa piyasada B ve A sınıfı kurutma makineleri var. Bunlarla yıkadığınız 6-7 kg çamaşırı 1 seferde kurutabiliyorsunuz. Hem de makinenin devri yüksekse 2-3kw arası enerji tüketiyor. 1,2 de makine yaksa en fazla 4kw elektrik yakmış olursunuz, bu da yarı yarıya tasarruf demek.
  • merhaba candoğan bey..evime 8 kg luk çamaşır makinesi almak istiyorum...bosch was 2461tr veya aeg 84960 düşünüyorum...arçelik 8144bj de olabilir...çift kişilik yorgan da yıkamak istiyorum...bosch un tambur hacmi 65 lt,arçelik ve aeg nin tambur hacimleri hakkında bilginiz var mı?hangisini önerirsiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su___

    merhaba candoğan bey..evime 8 kg luk çamaşır makinesi almak istiyorum...bosch was 2461tr veya aeg 84960 düşünüyorum...arçelik 8144bj de olabilir...çift kişilik yorgan da yıkamak istiyorum...bosch un tambur hacmi 65 lt,arçelik ve aeg nin tambur hacimleri hakkında bilginiz var mı?hangisini önerirsiniz?

    AEG'yi maalesef bilmiyorum ama Arçelik ve LG'deki tambur hacmi 60lt'dir.
    Arçelik'in artısı özel yorgan programı olması ve ultra sessiz çalışmasını sağlayan direct drive sistem var.
    Siemens'in artısı yük gösterme ve yüke göre dozaj önerisi, leke çıkarma programları, özel hız programları vs.
    AEG'nin artısı durulama esnasında su doluyken çamaşırı sıkma, jetsystem duşlama, tambur aydınlatması, Siemens'teki kadar hızlı olmasa da bunda da özel hız programları var. Arçelik kadar sessiz olmasa da inverter motor ile Siemens'e göre daha sessiz.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.