Şimdi Ara

Turbonun Faydaları!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turbonun Faydaları

    Dünya genelinde gittikçe daha da sıkılaştırılan emisyon yönetmelikleri otomobil üreticilerini, tüketicinin sürüş zevkini azaltmadan doğanın ihtiyaçlarına cevap verecek motorlar üretmeye zorlamaktadır.

    Turbocharger üreticileri, araç üreticileri ile ortaklaşa çalışarak, daha küçük hacimli motorlar ve daha az emisyon ile yakıt tüketimini kontrol etme konularında çalışmaktadır. Ancak bunu yaparken sürüş keyfinden ödün vermemeye dikkat ederler.

    Bu amaçlar birilerini tamamlayarak otomobili daha güvenli, daha temiz ve daha zevkli sürmeye yardım eden performans kriterlerini oluştururlar. Turbochargerlar araç sürücüsüne bir çok fayda sunar:

    Daha Güvenli : Turbochargerli bir motor aynı büyüklükteki turbochargersız bir motordan 7 kat daha fazla güç üretebilir. Mesela 1.5 litrelik turbochargerlı bir Formula 1 motoru 1000 HP'den fazla güç üretmektedir. Daha standart uygulamalarda turbocharger sayesinde motorun gücünü ikiye katlamak mümkündür. Bu da aracın ihtiyaçlara daha iyi cevap verip daha güvenli sürüşü sağlar. Ayrıca turbochargerlar yüksek rakımlarda performans düşüşünü engelleyerek süreti ilen özellikle kamyon ve off-road araçlarına belirgin bir avantaj sağlar.

    Daha Ekonomik :Turbochargerlar otomobil motorlarının ürettiği enerjiyi kullanarak tüketilen yakıttan daha fazla güç üretir ve daha az parasitik ısı ve sürtünme yaratırlar. Bu özelliği ile turbochargerlı araçlar diğer araçlara nazaran bariz yakıt tüketim avantajı taşırlar.

    Daha Çevreci :Turbocharger motora daha fazla hava gönderdiği için yakıtın yanması daha kolay, daha düzgün ve daha temiz olur. Günümüzdeki turbochargerlarlı dizel motorlar diğer motorlara göre %50 daha az NO X ve CO 2 emisyonu üretir.

    Daha Keyifli : Turbocharger daha fazla tork üretir. Bu da aracın performansını arttırarak sürüşü gerçek bir zevk haline getirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRk_OyUnCu -- 25 Ağustos 2006; 19:41:33 >







  • e sağol kardeşim ama turboyla ilgili ben başta olmak üzere zaten son 4 aydır bilgileri paylaşıoruz kısayollar bölümünde süpercharger ve turbocharger arasındaki farklar bölümünde bulabilirsin .....

    emeğine sağlık bilgiler için sağol...



    SAYGILAR....
  • Emisyon ve çevre ayağına motorundan boyasına kadar firmalar maaliyeti düşüyor , olan son kullanıcıya oluyor.
    Eski arabalar aldığında evladiyelik oluyordu , şimdi 5. seneden sonra yürüyen teneke haline dönüşüyorlar
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.