Şimdi Ara

Cep telefonunda taksit kalktı! SADECE NAKİT! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
2
Favori
19.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle destekliyorum bu uygulamayı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ezio-Auditore

    Yav sizene onu anlamıyorum size ne oluyor ? adamın ne alacagına nasıl alacagına da karışır oldunuz artık. tabi sıcak para akışı durmaya başladı degil mi millettin biriktirdigi paralarıda olayın içine katmak istiyorlar tek amaç bu. normal şartlarda 10 ay çalışıp para biriktirmesi gerekecek kişinin telefon alması için tabi o zamana kadar o telefondan eser kalırsa. ama bu şekilde adam telefonunu alıp her ay ödüyor taksitlerini. burdaki ampül yandaşlarıda sırf kıskançlıktan başka bir şey degil kimsede s4 ip5 olmasın diye uygulamayı savunuyor. Sizene kardeşim sizene ? Hükümet gitsin biraz daha zam yapsın böye boş uygulamalar ile ugraşmasın DURMAK YOOK YOLMAYA DEVAAAM

    +1 bizi germez millet sonuna kadar haklisin
  • bin lira maaşla iphone alan fakirlere dur demek lazımdı iyi olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 31 Aralık 2013; 16:01:22 >
  • Türkte çareler tükenmez illa bir çözümü bulunur. Telefon satan yerler komşu dükkanın poslardan çeker kartı yinede satış yapar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huddleston

    Yanılmıyorsam Almanya'da da böyle bir sistem söz konusu? Yani tam olarak böyle olmasada kredi kartı kullanımı pek yaygın değil, onun yerine EC-Karte dedikleri bankamatik kartı gibi bir şey kullanılıyor, yani yine kendi hesabında olan parayı kullanıyor sadece.

    +1

    5 yildir Almanya`da yasiyorum. Hesabinda para varsa nakit ödersin. Yoksa avcunu yalarsin.
    TAKSIT kavrami burda yok. Almanlara da cok komik geliyor.

    Ama bizim milletimiz alisti elinde olmayan parayi harcamaya. Onun icin batiyor bu düzenleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 31 Aralık 2013; 16:03:58 >
  • farketmez, HAYATIMDA Taksitli alışveriş yapmadım

    her zaman NAKİT, param yoksa ALMAM.
  • bence cari açık fazla olduğu ve yurt dışından alımları azaltmak için yapılan bi şey. Şöyle düşünün türkiye de bilgisayar ve telefon üretip bu işin kaymağını yiyen yada yurt dışına bilgisayar telefon satan bi firmamız yok. Geniş düşünün. Sonuçta tl her gün değer kaybediyor. Durum buyken ekonominin iyiye gittiğini söylemek ikiyüzlülüğün daniskası.
  • Yyi olmu? mantykly olmu? diyenler var hey Allah'ym

    Ulan bu telefon bilgisayar bir ?ekilde alynacak.Hava atmak için olmasa da insani bir ?ekilde lazym bu telefon.Bugün ortalama bir telefon 300 400 tl den ba?lyyor.Asgari ücretli nasyl verecek bunun fiyatyny ? ayny ?ekilde di?er elektronik e?yalarda.?u beyni kullanmak bu kadar my zor
  • Öğrenciye zararli oldu. Part time çalışıp kendine telefon ya da bilgisayar vs. Alan çoktu. Ben de öğrenciyim beni etkilemedi gerçi ama etkilenen çoktur.
  • Almanyada, amerikada taksit yok evet taksit yok ama onların hem gelir düzeyi bizden çok daha fazla hem de elektronik aletler çok daha ucuz
  • Çıkış noktası; ''Paran kadar harca.''

    Türk insanının gösteriş merakını karşı, ekonominin en yumuşak karnı olan cari açığını yedirtmeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 31 Aralık 2013; 16:10:46 >
  • Çok iyi oldu. Artistlik için 96 taksitle ayfon alanlar - alacaklar düşünsün.
  • bi açıdan mantıklı olmuş. en azından çok açıldım battım kredi kartı borcum gırtlağı geçti dedirtecek fuzuli harcamaların önüne geçer.

    ama şöyle de bi durum var cidden ihtiyaçsa ve alma gücü yoksa taksit büyük nimetti, örnek verecek olursam adam yoldaki su birikintisinin üzerinden atlarken telefon cup düştü suya ne olacak tamir imkansız tamir ettirecek olsan telefon parası bağlayacan, ee yeni modelli telefon almak daha mantıklı değilmi peki nasıl alacan cebinde (geçtim 3 bini) 1000 lira cash paran yoksa (ki bu bin lira orta halli bi telefon için), ya gidip evkurun kucağuan oturacan yada nokia 3310 tekrar moda olacak.
  • Yanlış olmuş.Yine yasak yine yasak.Çözüm yok yine yasak.Şaşırmadım ama burada bile bu kadar destek görüyorsa bu fikir daha önceden düşünülmemiş olması garip zaten.Acayip destek görmüş bu uygulama.

    Tamam ortada ciddi bir tüketim çılgınlığı var ama bu seni-beni ilgilendirmez.O kişilerin kendi vurdumduymazlığının sonucu.Bir insan bu kadar vergilerin ve fahiş fiyatların olduğu ortamda çat diye bir bilgisayar,telefon için 1500+ lirayı çıkarıp nasıl versin.Taksit ne derseniz diyin kolaylık sağlayan bir şeydir.ABD örneğiyle gelmek anlamsız çünkü oradaki şartlar ve buradaki şartlar farklı.

    İnsanların harcadığı paraya bile,aldığı şeylere bile karışma yetkisini kimse bize vermiyor ama biz kendimizde o hakkı görüyoruz ne üzücü.

    Keşke daha yapıcı çözümler üretilseydi bu konu hakkında.Yasaklar konuşmasaydı.
  • Başlık parası biriktirir gibi para biriktireceğiz demek ki. Bilinçsiz vatandaşlar için zorunlu bir tasarruf olmuş fakat bilinçli tüketici için çok kötü bir durum. Millet vekili olmak vardı. Aylık 13 bin maaş ile taksit mi düşünürdük?
  • Çokta iyi olmuş. Millet artık elindeki parasına göre hareket edecek OLMASI GEREKTİĞİ gibi. Bazıları yine sallamış hükümet yaptı diye. Chp yapsaydı ne kadar mantıklı derlerdi.

    Bazıları sanane felan demiş. Başkasının harcaması bizi ilgilendirmez çok haklısınız ama devleti engellenir. Sonra kredi kartı borucunu ödeyemeyince intihar etsin dimi. Hay ben sizin aklınıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tormintor -- 31 Aralık 2013; 16:30:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: injection

    O kadar saçma ve boş bir milletiz ki ancak boyle yasaklar gerekiyor durdurmak için. Cehalet çok kotu hülooooğğğ

    dostum taksitlendirilmiş borç milyar dolarlari aşti diye düzenlemeye gidiliyor en başindan yapilmaliydi yapilmadi simdi biri bu mesajimi ayakkabi kutularina baglayacak bekliyorum
  • ya kardesim konuda tuzu kuru herifler dolusmus. hadi parasi olmayip da gidip iphone alani anlarim, pirlanta pc ne alaka? fakir bir cift ne alt yiyip alacak evlendikleri yüzügü? pc toplamayi düsünen ben nasil alcam simdi? madem bizi borc altindan kaldirmak istiyorsun geliri de ona göre belirle.insanlar istediklerine de sahip olamayacaksa artyk. zaten zamlarla milletin ebesini mincirdiniz. umarim ölursunuz lan baska bisi demiyorum ben.


    ayrica umarim yalan haberdir.
  • Hiçbir şey değişmez, boşa telaş yapmayın. Mağazaya bir tane banka temsilcisi koyarlar, hemen oracıkta kredi çıkarırsın. Alırsın alacağını, banka kredisini vadeye bağlarsın. Tek sorun biraz uzun sürer alışverişin. Cidden ihtiyaç varsa bu şekilde halledilir, boşa harcamadan da caydırır. Bence bu hükumetin yaptığı en iyi iş bu uygulama. Alın verin ekonomiye can verin spotlarıyla falan kendileri fişteklediler en başta aslında ama bizim millet zıvanadan çıktı. Bu uygulamayla durulur ortalık, aferin tayyipe.

    Bizim evde bile çığrından çıkmıştı iş şu son 2 senede. 3 sene öncesine kadar eski televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ıvır zıvırla idare ediyorduk. İlk önce televizyon mu, buzdolabı mı bozuldu hatırlamıyorum. Bizimkiler bu ikisini arka arkaya taksite bağlayıp aldılar. Rahat ödemeyi görence sonradan koltuk takımını falan bile değiştirdiler, dağ oldu borç. Hala da taksit ödeniyor, aletler eskidi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 31 Aralık 2013; 16:43:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

    İyi olmuş, gösteriş meraklıları alamaz artık herkesin elinde s4ler iphone 5ler görmeyiz

    Sanane isteyen istediģini yapar.Senin özgürlü?üñümü kisytlyyor?

    Not:700liralyk telefondan yazyyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.