Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ser_khan
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69.601
Cevap
2.048
Favori
8.293.325
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Oda parfümleri sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

    Invictus kalıcılığıyla meşhur bir parfüm (orijinalinden bahsediyorum) biz burada kalıcılık değil orijinalle tamamen aynı olmasını bekliyoruz.

    Misal ; the one’ın orijinali 2 saati zor çıkarır ama bunu bilmeyenler gelip the one için gogmuyor diye diye the one şu an boğucu yani orijinalinden uzak bir hal aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phileo Sophia_ -- 4 Nisan 2019; 19:25:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endersgame0120

    Abi nedense bu parfümler bende tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı. Kalıcılık anlamında resmen 10 üzerinden 2 falan. Bu arada kullandıklarim Voyage ve invictus. Yani en çok ovulenler. Üstelik Zara'nın parfumlerinin bazılarından daha pahalı.
    Hocam invictus konusunda haklısın. Şöyle birşey var invictus burda ilk satılmaya başladığında tam bir performans canavarıydı. Ama ne canavar, tutaste invictus un 2 fısı 10 ml orjinale bedeldi.
    Biraz daha somut örnek verecek olursam. O yıllarda aldığım invictusu bayramın 1. günü sıkıpta 3. günü koktuğumu hatırlarım. Gel görki zamanla invictusa bir haller oldu. bu süreçte 3 kez tutaste invictusa şans verdim hepsi ardına ardına hayal kırıklığı oldu. Her şans vermemde bu seferde problemli seriye denk geldim dedim. Son olarak 1 ay kadar önce son şansımı verdim fakat sonuç yine hüsrandı.

    Artan döviz kurları ile maliyetler artmakta. Ürünlerin ulaşılabilir kalması için kaliteden fedakarlık yapmak gerekiyo olabilir.

    (üstteki kalite yorumum tamamiyle esans/konsantre üreticisi için yazılmıştır. Eser Bey e bir itham bulunmamaktadır)
  • Selamlar...

    STH Prive bittiğine göre yazabilirim artık....

    3 şişe bitirdim bu kış ve 5 şişe de stoğum kaldı....Orjinaline bu derece benzer ürünlerin bitmesi de fazlasıyla üzdü....


    Suavage EDP için Black Orchid ve Rochas karışımı demişsiniz yapmayın bunu....İyi niyetiniz paylaşımınız için tamam da bu formu takip edenlere yazıktır.

    Black Orchid ve Rochas karşımı gözümde şekerli ağır bir koku canlandırdı ama Suavage öyle bir koku değil aksine ferah parfüm...

    Bu kokuyu bilmeyen biri bu yorumunuzu görüp almaktan vazgeçebilir herkes fikrini söyleyebilir tamam da bu direk yanlış yönlendirme oluyor.

    Forum da bu ve benzer yorumları okumak insanları iyi niyetli de olsanız yanlış yönlendirmek oluyor çünkü ne tütsü ne deri hiç birisi yok içeriğinde parfümün.

    En azından Fragrantica'dan bakıp öyle birkaç yorum söyleyin ama 180 derece farklı şeyler söylemek insanları yanlış yönlendirmek oluyor.

    Hele içeriğinde Bergamot Lavanta biber ambroxan olan parfümü Rochas ve Black orchid karışımı yapmak pek mantıklı olmuyor.

    Fresh parfüm arkadaşlar Sauvage edp de edt de öyle tabanda aynı açılışta edt daha agresif ve biber daha baskın edp ise daha sakin yumuşak yapılı bunda lavanta ve vanilya etkisi mevcut ama fresh parfüm genel beğeniye açık 4 mevsim kullanılabilir

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 9 Nisan 2019; 14:23:17 >
  • yeni bir akım doğuyor maşallah inşallah




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkiwi -- 21 Nisan 2019; 16:10:30 >
  • Kisiler parfumler hakkindaki yorumlarini acik bir sekilde belli edemedikleri icin olabilir :)
  • denizkent D kullanıcısına yanıt
    Konu girişine çok satılanlar şeklinde bir liste yapmayı istemiyorum. Bu şekilde sorana zaten yazarım 'genelde gidenler' şunlar diye.

    İlk sayfada bunları sıralamak psikolojik olarak yönlendirmeye giriyor ve bunu sevmiyorum. Bir de 'Bu mu çok satılan, bana mı yanlış geldi, Eser heralde bunu satmaya çalısıyor' seklinde basit düşüncelere imkan vermek istemiyorum. Öneri ve yönlendirmelerde suçlama ile bile karşılaştığım oluyordu. Bu yüzden kesin bir şekilde öneri ve yönlendirme yapmıyorum.

    Her link içinde fragrantica ekli. Buna tıklayıp kalıcılığını, yayılımını, mevsim tercihleri oylamalarını ve hatta türkçeye çevirip altta insanların yorumlarını okuyabiliyorsunuz.

    Önceliği bildiğiniz kokulara vermenizi, bilmiyorsanız da araştırmanızı öneriyorum. Çok satılanları merak edenler de özel mesaj atsın sıralamayı iletirim. Bunlar genelde değişmiyor.

    invictus
    Vanilyalı boss
    Creed Aventus
    Sauvage düz / şu sıra edp
    Bvlgari a.marine
    Givenchy insense ultramarine
    212 men
    Versace eros
    armani code / one million / boss bottled

    Zaten tahmin edilen kokular. Bunları uzatınca da şaşırtıcı bir ürün çıkmıyor. Gio armani, Creed serisi vs..


    Acil ve cevaplamam gereken konularda lütfen özel mesaj atın arkadaşlar. Buraya sık sık bakamıyorum.



    Sevgilerimle,
    Eser
  • zedegex kullanıcısına yanıt
    Birader hala uzatiyorsun. Bak buradaki arkadaşların en büyük şikayeti parfüm yorumunu görmek yerine senin benim sacma sapan mesajlarınızı okumak. Ayrica bunu parti ile bağlaman tahmin ettiğim düşüncendi. Tebrik ederim. Boyle devam et. İlla cevap yazacaksan dm açık oradan yazarsın.
  • cinematic kullanıcısına yanıt
  • Siparişlerim geldi 5 senedir eser abiden alışveriş yapıyorum ilk aldığımda 15 yaşındaydım 4 gün sonra 20 oluyorum :)
    Öhöm öhüm , önceliklen listedeki çoğu tarzdaki parfümü kullandığımı düşünüyorum bu seferki siparişimde biraz önceden almaya cesaret edemediklerime şans verdim .

    Montale Chocolate Greedy : Biliyorum gardaşım yaz geldi almanın zamanı değil :D ama merak işte. Şöyle ki benim 5 senelik parfüm maceramı bir kenara bırakalım bu konularda bir fikri olmayan bir insan bile bir parfümün böyle kokacağını düşünemezdi.Gerçekten koku çook ilginç bi koku değil bunu belirtmek istiyorum ama inanın bana bunu sıkınca kendinizi ısırmak isteyeceksiniz öyle bir koku ben şuan kağıttan kokluyorum kimisi zamanında eti negro kimisi kakaolu kek demişti ama benim net cevabım ise bu parfüm evet belki böyle şeylere benzeyebilir ama kesinlikle biri olamaz yani koklarken ben kokunun kokladıkça burnumda açıldığını hissediyorum.Bence muhteşem,belki kimileriniz böyle kokmak istemez ama ben kesinlikle böyle kokmak istiyorum ve bu kokuyuda duymak istiyorum.Nasıl olsa unisex hıhıhıhım

    Lacoste white : Bu koku için çok fazla şüphem vardı ama bazı arkadaşların yorumları cesaretlendirdi.çünkü bende birçoğunuz gibi listede orjinali daha pahalı olan parfüm varken :D lacoste un kalitesiz olacağını düşünmüştüm.İlk izlenimim çok hafif bir tatlılık var sanırım 212 vip men in yazlık versiyonu gibi amaaa durun vurmayın hemen yanılıyorda olabilirim :)

    Givenchy insense Ultra marine : Bu kokuyu zaten kullanıyordum ve bana sorarsanız bu kokuyu seviyorsanız yanına creed Silver Mountain Water da almalısınız bu biraz daha rahat ortamlarda creed ise daha ciddi bi ortamda benzediğini düşündüğüm kokuları veriyor. Kokuya gelirsek açılımı gerçekten sizi çok ürkütebilir merak etmeyin hayal kırıklığınız 1 dk falan sürecek (orjinalindede bu böyle ) daha sonra güzel bir karpuz patlaması ve sanıyorum yani bana göre biraz metalimtırak bi havası var ve (diğer 2 parfümü ilk defa kullandığım için bu yorumu yapamıyorum ama bunda yapıcam ) cidden fark edilirlik ve kalıcılık anlamında başırılı bir ürün asla üzmez hatta yeni aşklara yelken açabilir

    Azzaro Wanted : Tam bir geceler benim kokusu,kokunun tam olarak bi yeri yok bende ama beğeniyorum boynerde denemiştim ve bunu alacam ula demiştim :D evet biraz yapışkan bi koku genel olarak koyu ve cool bi atmosferi var koyu dediysem olgunluk isteyen bi koyuluk değil daha çok genç işi bişey yazın serin akşamlarına uyacağını düşünüyorum ama termometrelerinizi kontrol edin ve ona göre hareket edin ne olur ne olmaz

    Kenzo Pour Homme : Koku çok hoş biraz tuz kokusu alıyorum ama creed parfümlerindeki tuz gibi değil daha bi utangaç.Koku temiz ve oldukça ferah ama ilk açılışı için aynı şeyi söyleyemicem açılış beni biraz ürküttü ama güzel topladı sonradan.Kenzoyu 10 yaşlarımdaki anılarımdan bi akrabamın kullandığnı hatırlıyorum ve nedense aklımda sadece o kalp notası kalmış ondandır ki açılışta dedim acaba şişeler mi karıştı :D ama konu öyle değil cidden başarılı bi parfüm ve burnu asla yormuyor tabiri caizse kendisi çok kibar bi istanbul beyefendisi ama asla monoton değil ve espirileri yerinde bir arkadaşımızı canlandırıyor gözlerimde sanırım kendimden bahsediyorum

    arkadaşlarıma invictus sauvage ve gucci guilt intense de almıştım (bu arada bunlarda en az 2 şer şişe bitirdiğim parfümler ) ama bunların çok yorumu konuşulduğu için tek tek yazma gereği duymuyorum kesinlikle çok iyiler bunlarda özellikle denemediyseniz gucciyi denemelisiniz tabiki o da yazın sıcak akşamlarına asla gitmeyecektir ama alın ve kış ve sonbahar için ne kadar güzel bi yatırım yaptığınızı görün.

    Testerlar 212 vip rose (bayan) : İsmindeki rose ilk başta bana çok olgun bi kadını çağıştırdı ama işler spreye bastığınızda değişiyor.Kendisi bahar veya yaz aylarında beyaz bi elbise giymiş üzerinde kırmızı çiçekler olan 20-27 yaşlarında çok hanım hanımcık güzel bir kız. Kalıcılık ve yayılım hakkıdna şuanlık yorum yapamayacağım ama sağlam kokusu o konuda endişelenmemiz gerektiğini söylüyor. Koku aşırı tatlı olmayan güzel meyve ve şampanya harmanı ben beğendim yanımda bi kız olacaksa böyle kokması beni mutlu da ederdi.

    Bu seferlik bu kadar dostlar zamanla kalıcılık ve yayılım yorumlarımı ekleyebilirim
  • izmirimm35 İ kullanıcısına yanıt
    Kalıcı ve yayılımının az gelme sebebi şunlar olabilir ;

    1-)Her zaman söylediğimiz gibi burun körelmesi.7-8 fıs sıkmama rağmen, ben şahsen sıktığım çoğu parfümün kokusunu gün içinde almıyorum, evet ciddi söylüyorum sıktığım parfümün kokusunu gün içinde çok nadir alıyorum ama biliyorum ki bunun nedeni burnumun parfüme alışması ve biliyorum ki yanımdakiler kokusunu alıyor. Bunu test etmenin en iyi yolu bir gün sadece sol bileğinize 2 3 fıs sıkın başka hiç bir yere sıkmayın. Bilekteki o koku size ara ara gelecektir ve kokusunu net olarak alacaksınız. Ya da siz parfüm sıkmayın aynı parfümü yakınınız kullansın , size kokusu rahatlıkla gelecektir

    2-) Bilinmelidir ki özellikle yazlık parfümler ortalama 5-6 saat kalıcılıkta olur ve ortalama 2 saatten sonra tene yakın durur. Hatta çoğu bu değerleri görmeyebilir.(benim kullandığım tutasteler bu değerleri rahatlıkla gördü.)Yani beklentimizi çok fazla yükseltmemeliyiz Ufak dekantlar kullanılarak tazeleme yapılabilir.

    3-) Sürekli iltifat beklemek.. Çoğu kişi kokumuzu almasına rağmen bunu dile getirmez hatta bir çok kişi parfümü çok çok beğenmesine rağmen karşısındakine sormuyor bile. Kullananlar iyi bilir parfüm kullanma süresi ve iltifat sayısı oranlanırsa çok iç açıcı bir değer çıkmıyor 😀 Bu sebepten kokmadığını düşünebiliriz lakin ki öyle değil 🙂

    4-) Her ne kadar her şey normal olsa da bazı arkadaşlara yazlıklar fresh basit sade ve az yetersiz gelebilir. Yani tatmin etmeyebilir. Bu nokta da ilk olarak yazlık Sauvage EDT öneririm. Kalıcılık ve Fark edilirlik çok başarılı.Mefisto da bana başarılı geldi.(eski şişe)
    Ya da baharlık,kışlık parfümleri miktarını iyi ayarlayarak kullanabilirler bunu uygulayan çok kişi gördüm

    Kısacası, siz 7 - 8 fıs kullanıyorsanız ve 6 saat sonra tazeleme yapıyorsanız merak etmeyin KOKUYOSUNUZ

    Son olarak kullanım önerisi;
    Kolların serum bölgesi ve bilekler 1'er fıs.
    Ense sağ ve sola 1'er fıs.(Ense olmazsa olmazdır )
    Boyun 1 ve tişörtün ön kısmı 2 fıs.

    İyi forumlar


  • Listeye giren Xerjoff more than words den bahsedeyim biraz.

    Oud temalı bir parfum öncelikle ancak burdaki öd sert ve yogun odunsu degil. Amber, meyve, ciceksi notalarla(gül bence başrolde) oldukça yumusatilmis bir yapida diyebilirim. Zaman zaman tütsülu zaman zamanda yumusak meyveli yapısıyla kendini hissettiriyor.

    Kalıcılık ve performans yönünden gayet başarılı bu bakimdan dozajlamaya dikkat etmenizi oneririm.

    Tam anlamiyla sıcak ve oryantel bir koku.Orjinale benzerlik acisindan son derece başarılı 50 tl fiyatının karşılığını verir diye düşünüyorum.Imkani olanlar orjinali ile birlikte denerlerse tutaste kalitesine hayran kalacaklardir bu parfumdeki. Böylesine pahalı ve özel kokulari bu kadar kaliteli bir şekilde kullanabilme imkanı benim açımdan oldukça mutlu edici bir durum.

    Parfum Resimdeki gibi bir ortamda. Los ışık veya mumlarin olduğu şık bir yere,cok yakisacagini düşünüyorum. Gündelikten ziyade daha özel an kokusu gibi geliyor bana.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rappapompom -- 8 Ağustos 2019; 3:1:11 >
  • 3 saniye bakınca burnunuza Creed VİW kokusu geliyor
  • Sıcak ve ılık havalarda kullanilacak bazi parfumleri anlatacağım kısa kısa detaya girmeden.

    Eau de Memo 50 Tl
    Yesilcay bergamot ve deri notalarini içeren oldukça ferah ve ic açıcı bir koku. Niş parfum. Benim favorilerimde cok kaliteli yapılmış onerimdir.

    Dior homme cologne
    Bergamot ve zencefil notalariyla kolonya tarzinda sade basit ama ferahlatan bir koku genel begeni yuksek.

    Fico di amalfi
    İncir ve turuncgil notalari olan hos bir incir kokusu. İncir temali parfum sevenlere oneririm.

    Armani D'Aromes
    Etraftan begeni alabilecek vetiver ve mandalina kokusu. Genel begenisi yuksek turuncgil hissiyati yuksek bir koku.

    Bvlgari - Aqva Marine
    Forumda gördüğüm kadarıyla baya seviliyor. Yosun ve deniz temali ferahlatan bir koku.

    Chanel - Allure homme SPORT

    Pudramsi ve biraz yeşil bir hissiyati olan turuncgil temali bir parfum. Hoş bir koku.

    Creed - Millesime imperial
    Tuzlu deniz ve sekersiz kavun benzeri meyveler.. Farkli hoş ferah. Sevdiğim bir koku.

    Jil Sander - Sun Men
    Sanırım çoğu kişi bilir bunu. Gunes kremi gibi kokan tatli hafif yazlık bir koku.

    Lacoste - White
    Orjinalini çok yakin. Cok kaliteli yapılmış denizimsi hissiyati ve kavuna benzer bir kokusu var gayet hos ve karşı cinsten begeni alabilecek bir koku.

    Mont Blanc - Legend
    Orjinale benzerlik muazzam. Metalik hissiyati olan kırmızı elma ananas gibi notalar içeren bir koku.

    Nautica Voyage - Nautica For Men

    Forumda begenisi yüksek bir koku bu da. Deniz ve yeşil bir kokusu var salatalığı da andiriyor. Gayet hoş..

    Paco Rabanne - iNViCTUS
    Bunun icin diyecek birsey yok forumun en cok satan parfumu ve kör alıma en uygun urun.

    Tiziana Terenzi - Gumin
    Daha fazla adı geçmesi lazım forumda yeterince farkedilmedi bence. Genel begeniye yatkın, ananas ve turuncgil iceren ama içerdiği farkli notalarla klasik turuncgil parfumlerinede benzemeyen hos bir koku. Aventus ve creed smw karışımi gibi bir koku :)

    Tom Ford - Grey Vetiver

    Greyfurt ve vetiver içeriyor bana göre beyaz gomlege cok yakisacak bir koku. Sabunsu ve odunsu bir yönüde var. Klasik tom ford parfumleri gibi yoğun değil.

    Açıkladığım parfumler uniseks veya erkek parfümleridir bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rappapompom -- 5 Eylül 2019; 12:44:54 >
  • MAISON FRANCIS KURKDIJAN BACCARAT ROUGE 540 EXTRAIT DE PARFUME

    Parfümör:Francis Kurkdijan
    Mevsim:Sonbahar-Kış
    Zaman:Gece
    Menşei:Fransa

    Francis Kurkdijan,parfüm dünyasında oldukça ünlü bir parfümör.Nasıl olmasın ki başta Jean Paul Gaultier Le Male olmak üzere bir çok modern klasiğin yaratıcısı.Bir çok firma için parfümler yarattıktan sonra 2009 yılında kendi ismiyle kendi parfumevini kurdu ve şimdiden 45 adet parfümü var MFK ‘nin.Grand Soir,Oud Satin Mood,Petit Matin,Lumiere Noire gibi başaralı parfümlere imza atmış parfumevinin rockstarı ise çıktığı günden itibaren fırtınalar koparmış,bizim forumda bile büyük kavgalara,ayrılıklara sebeb olmuş,sansasyonel,Aventus ile beraber belki de en popüler niche parfüm olan Baccarat Rouge 540

    Baccarat Rouge hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler.Ülkemizde bu kadar ünlü olmasının sebebi Şeyma Subaşı olabilir.Bir de kötü ünü var bu parfümün.Safran ve Çam kombosunun yarattığı medikal hava..Kimi baticon’a ,kimi dişçi muayanesine,kimi hastaneye kimi ise dispansere benzetti bu kokuyu.Forumda tartışmalar devam ederken ben bu havanın varlığının doğruluğundan ama parfümün de sadece bu kokuya indirgenmemesi gerektiğini savundum.

    Geçen kış EDP versiyonunu kullandığım Baccarat Rouge ‘a,her ne kadar kalitesini ve karakterini takdir etsemde gerek ihtiva ettiği medikal hava ve gerek fazla kuru yapısı nedeniyle ısınamamış ve anneme vermiştim.Annem de sağolsun imza kokusu yapınca Baccarat ‘ı,onda çok beğendim ve tekrar almaya karar verdim.İşte tam o sıralar Extrait versiyonu listeye girmişti ancak heyhayt memlekete yaz gelmişti bile:)

    Bu ayki siparişimde her iki versiyonu birlikte almam iki versiyonu karşılaştırma imkanı verdi bana.Yazının buradan sonrası karşılaştırmalı şekilde devam edecek o yüzden.

    EDP Yoğun safran ve yaseminle açılrken,Extrait ‘de yaseminin yerini badem almış ve safran bu sefer çok daha evcil.Bu durum o meşhur medikal havayı minimuma indirgemiş.Fragrantica’da belirmesede portakal çok güçlü hissediliyor açılışta.Gumin’in açılışındaki portakala benziyor buradaki portakal.Açılışı harika ve lezzetli Extrait ‘ın.

    Zaman geçtikçe EDP ve Extrait ‘in kokuları birbirine yaklaşıyor bu bölümde hala portakal hissedilirken sedir ağacı ve safran kokuya hakim.Buradan sonra de çok fazla değişiklik göstermeden tenden ayrılıyor hem EDP hem de Extrait

    Baştan sona hissettiğim portakal hem daha sevilebilir kılıyor Extrait ‘i hem de kısmi bir ferahlık vererek EDP ‘deki kuru yapıyı dağıtıyor.Gerek bademin varlığı gerekse safranın evcilleştirilmiş olması ise medikal havayı neredeyse yokediyor.

    Erkek kullanımına daha uygun bulduğum Extrait,EDP’nin fazlalıklarının törpülendiği ve formülün kusursuzlastırıldığı,daha tamamlanmış hissi veren başarılı bir harman.Özellikle EDP’yi fazla kuru bulan ve medikal havası sebebiyle tereddüt eden arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilirler.

    “Şeker serpilmiş yanan ağaç” benzetilmesi sıklıkla yapılan Baccarat bana ise bazen fırından yeni çıkmış keki bazen de pamuk şekeri anımsatıyor.Benzersiz bir DNA ‘ya sahip Baccarat ‘ı seveceğinize garanti veremem ama mutlaka denenmesi gereken bir parfüm olduğu şüphe götürmez bir gerçek

    Puan:8/10

    Yarın:Mugler Pure Havane
  • Hayırlı olsun favlarınızı bekliyorum:)

  • Burafa her zaman yazamasam da herhalde hergun ismini andigim tek kisi Eserdir:) Uzerimdeki parfumden oda parfumlerine kadar hergun Eser'i hayir ile hatirliyorum.

    Uzun suredir siparis vermiyorum, evdeki parfumler o kadar fazlalasmisti ki, her yeni sipatiste atil kaliyorlardi. 3 ya da daha eski sureli parfumler var. Sanirim hem burada gecirdigim hem de tukettigim parfumlerden dolayi en kidemli musterilerinden biriyimdir. Fake degilim:) Yıllandikca daha de notalarini vurgulayan parfumler, markasi nedir diye gelen sorular, 5 kat daha pahaliya satilan oda parfumunden cok daha fazlasini veren esanslar....

    Ilk defa siparis verenler, anlatilanlardan etkilenip istedigini bulamayinca bir serzenis moduna giriyorlar daha da kotusu Eseri ovenleri tutastenin ortagi gibi yerden yere vuruyorlar. Tavsiyem bir hafta tum parfumleri karistirmadan test edin, hepsini uzerine sikamayacak kadar cok siparisiniz varsa yastiga, yorgana bir iki fis kullanin. Ara ara koklayin. Kendi zevkinize uymayan parfumleri elestirmek yanlistir, zevk meselesi koklamadan aldiginiz icin 100 parfum icinde tabi ki hepsini begenmeyeceksiniz. Her sipariste belki bir parfumu daha cok begeneceksiniz ama bu Eser'in isini iyi yapmadigi ya da parfumu tavsiye edeni Eser'in ortagi gormenize sebep degil.

    Mesela ben verdigim siparis sayisini hatitlamam. Hem kendime hem cevreme oldukca parfum aldim. Simdi cherguim bitti. Bana gore yenileri denemedim daha ama listenin yildizi.Alternatifim yok. Eger Eser'i tanimasam muhtemelen boyle bir imza parfumum olmayacak ya da orjinali bitmesin diye gozunun icine bakacaktim. Demem o ki, Eser'in parfumlerini begenmemekle kaybedecek olan Eser olmaz. Ancak kisisel memnuniyetsizlikleri baskalarini etkilemek icin yazdiginizda kendiniz ile beraber bircok kisiye kaybettirmis olursunuz. Yoksa secenek ortada ya minumum 400tl'ye bir tane orjinal koku alip avunacaksiniz ya da 400tl'ye 21 parfum arasindan dunyanin en guzel duygularindan bir olan hos kokuyu zerk edip, tercih yapma sansini kendinize taniyacaksiniz.

    Saygilarimla.
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Listede acik parfum icin cok kaliteli ürünler varken kokuyor kokmuyor muhabbeti bana abes geliyor.

    Üstelik orjinalini bilen kişiler zaten genel olarak tutaste parfumlerinin orjinalden az performansli olmadiginida bilir.

    3 gun kokan ama kotu kokan markalarla kiyaslanmamasi gerekiyor tutastenin.Fiyatla performans artsaydi niş parfumlerin tenden kimyasalla falan çıkması lazımdı. 25 tl ye bu kadar olur mantığı malesef en hafif tabirle '' iş bilmemektir''. Kaldıki misal eiskent in yazdigi cok performansli mallar var örneğin. Illa performans isteniyorsa ona göre urun seçilmeli. Limon kokayim tum gun koksun olayi yok parfumde.

    O yuzden tutaste gibi bir marka bulmuşken acik parfumde en azından on planda konuşulması gereken başka şeylerin oldugunu düşünüyorum ki zaten bu konuda örneğin bol bol inceleme yazıyorsun. İş nedeniyle bende eskisi kadar yazıp takip edemiyorum forumu.
  • Aman Eser hocam sen buradaki yorumları okuyup parfümleri kalıcılık arttıracağım diye bozma.

    Biz beğeniyoruz parfümlerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucs -- 20 Ekim 2019; 21:45:2 >
  • Chanel - Allure homme SPORT [ALL]
    Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme [YSL]
    Carolina Herrera 212 MEN [212]
    Armani- Acqua Di Gio [GiO]
    Prada - L'Homme [L'Hm]
    Versace - Dylan Blue [DYL]
    Dolce & Gabbana - The ONE [THE]

    7adet Sipariş geçmiştim sonrasında bir 7+5 adet daha sipariş geçti arkadaşlarım. Kokuların hepsi yıllardır bazı modelleri 6-7 yıldır kullanıyorum. Şurada eleştiriyi anlayabiliyorum ama orjinalinin yanından geçmemiş adamın eleştiride kantarın dozunu kaçırması çok doğru bir yaklaşım değil. Ben çoğunun orijinalini de deneme fırsatı bulmuş biri olarak söyleyebilirim ki, çoğu model neredeyse ayırt edilemeyecek kadar yaklaşıyor.

    Yorumlara gelecek olursam çok fazla detaylara inmeyeceğim zaten içinde ve notalarında neler oldugunu hepınız biliyorsunuz;
    -"ALL", 3 yıldır vazgeçilmez kokum olarak kullanmaya devam ediyorum 3.yılındadır.
    -"Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme" daha beğenmeyenin olmadıgı, yaklaşıp kokunun adını sormayanın olmadığı hoş bir koku.
    -"Carolina Herrera 212 MEN" Benim 6.yılına girmiş en favori son bahar ve kış kokum, 3-4 fıs sıktığımda neredeyse kurumda herkesin kokumdan hemen, geldiğimi anladıkları bir koku 2-3 arkadaşım selamlaşırken kokuyu alıp müptelası olup sürekli almaya devam ettiler.
    -"Dolce & Gabbana - The ONE [THE]" hayatımda kullandığım en bana şekerimsi gelen kokuydu inanın bu kokuyu sadece yatarken eşorfmanıma sıkıp koklayarak uyumak ve uyanmak için kullanıyorum, bu kokuyla güne uyanmaktan daha keyifli birşey yok. Şiddetle öneririm. Kız arkadaşımın en çok begendıgı 3 kokumdan birisi. Resmen afrodizyak gibi etkisi var.
    -"Armani- Acqua Di Gio [GiO]" bildiğiniz gibi çok çok eski bir koku. Eskiden beri kullandığım daha çok özel günlerde toplantıda kullandığım güzel ama gün içerisinde yenilenmesi gereken tadı hoş kalıcılığı orjinalindeki gibi biraz az olan bir koku.

    -Esas bomba Eser'in gönderdiği Creed - Aventus [Yeni] kokusu. İnanın böyle bir koku, kalıcılık yok dedim. Kurumdaki yardımcı personel arkadaşımız rica etti kıramadım üzerinde hoş kokması için 2 fıs sadece 2 fıs sıktım. Ertesi gün oldu Kurum Müdürü'de dahil herkez ama herkez kokuya aşık olmuş, bugüne geldiğimizde
    2x Carolina Herrera 212 MEN [212]
    3x Creed - Aventus [Yeni]
    Paco Rabanne - iNViCTUS [iNV] siparişi geçtim. İnanın deneyimlediğim en güzel kokuydu desem yalan olmaz. Baştan bilinmeli ki koku göreceli bir kavram. Mesela bir meslektaşımda bendeki 212'yi begenmesi sonrası ona 2 adet verdik. Ben Psikolojik Danışmanım mesleğim gereği ilde aktif projelerdeyiz, toplantıdan toplantıya kurumdan kuruma gidiyoruz, 1tane bile burnunu çeken rahatsız oldugunu anlayabildiğim olmadı bu kokulardan, ama bazı kokular vardı herkesin burada önerdiği ama benim hoşuma gitmeyen kullanmadan rafa kaldırdığım, dediğim gibi koku konusu son derece öznel bir kavram. ama Creed - Aventus [Yeni] başka bir boyuta taşımış işi.

    Eser çok dürüst, saygılı, değerli bir esnaf onca yıldır 1 tane sorun yaşatmadı, çevremde onlarca kişiyi kendisine havalet etmişimdir, her defasında imkanları ölçüsünde yaptığı işi bir üste taşımaya çalışan birisi. Yok şişenin kadınsılığı yok bilmem armudun sapı, üzümün çöpü muhabbetine girmek ne derece yararlı bilemiyorum, orjinal şişeleri kolonya şişesi sanma fikrinde iseniz vazgeçmelisiniz bundan. şunu da unutmamak gerek orjinal kokular aldığımız rakamların bazen 30-40 katı fiyatta, ve arada asla bunu hak edecek fark yok hatta bazen orjinalden daha kalıcılığı yüksek başarımda ürün ortaya çıkıyor. Biraz yapıcı davranmak gerek beğenmedi iseniz açın ilan takas yoluna geçin ben bunu da çok defa deyimledim. Sizin beğenmemeniz asla ürün kötü idi anlamına gelmez, sadece sizin ten renginize ve beğeni yada beklentinize uygun değildi demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boyle Buyurdu Zerdust -- 26 Ekim 2019; 18:6:26 >
  • p.seco kullanıcısına yanıt
    Boy'a göre parfüm mü arıyorsun?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.