Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Ghost0791
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil1 Android
5 sn
69.710
Cevap
2.051
Favori
8.320.857
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ero158 kullanıcısına yanıt
    Erkekler bile sormaz çoğu zaman:)Aman gey demesinler diye:)Dün ki olayın da bir özeti olarak:Biz yermeyi severiz,açık ararız önce.Surekli uzun uzun yazılar yazarım burada bir emek sarf ederek,kimse bir paragraf methiye düzmedi bu yazılara.Ama eleştirmeye gelince maaşallah o parmaklar makina:)Demek yazdıkça bilenen,yazdıkça gıcık olan,”ne yazıyor bu yine entel kuntel “ diyen bir topluluk varmış:)

    Çünkü seviye bu.İhtiyaçları olan “Bayan azdıran Top 10” listesi belki de.”Sen notayı falan boşver,sen bunu sıkınca hatun ayıklar mıyım?Bundan bahset:)”

    Toplumun geneline nüfuz etmiş bir vasatlık var.Herkesin de o vasatlık havuzunda olması isteniyor.Biraz farklı birşey yaparsan hemen elitistlik ve kibirle suçlanıyorsun.Doğru ya biz yer sofrasında yiyip büyük ihale kovalayanları halk adamı,üç beş kuruş kazancından kitaba,tiyatroya para ayıran insanları elitist biliriz.

    Yahu daha geçen Haluk Bilginer büyük başarı elde etti Emmy alarak.Yorumlardaki hazımsızlık inanılmazdı

    Sonra niye parfümüm sorulmuyor.Sorulmaz arkadaşım sorulmaz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 2 Aralık 2019; 13:23:44 >
  • Bu forumun sakinlerinin bilgi alma hakkına saygımdan ötürü araya kaynamasın diye bu listeyi tekrar paylaşıyorum

    En Sevdiğim 10 Kış Parfümü (Designer)



    1.Dior Homme Intense / Dior Homme Parfum

    2.Maison Margiela By The Fireplace

    3.Guerlain L’homme Ideal

    4.Tom Ford Ombre Leather

    5.Dolce Gabanna The One

    6.Carolina Herrera CH Men Prive

    7.Yves Saint Laurent La Nuit de L’homme

    8.Mugler Pure Malt

    9.Tom Ford Noir Extreme

    10.Mugler Pure Havane

    Tom Ford Private Blend parfümleri niche listesinde değerlendirilecektir (Tobacco Vanille,Tuscan Leather,Noir de Noir,Oud Wood gibi)
  • Öncelikle herkese selamlar, saygılar🙂 Bir sürece önce, bir arkadaş vasıtasıyla "Tutaste" parfümden haberdar oldum ve merak ederek siparişte bulundum ve yaklaşık bir hafta önce de siparişlerim elime ulaştı. Bu hususta, ürünlerin kargolama hızı ve sağlamlığı açısından Eser Bey'e teşekkür ederim. Hem aldığım parfümleri naçizane yorumlamak için hem de konu fazlasıyla ilgimi çektiği için foruma yeni üye oldum.

    Tabii parfümlere geçmeden evvel şunu belirteyim; parfüm hususunda uzman sayılmam, daha önceden orijinal parfüm kullansam da kör alış usulüyle farklı kokuları da denemek istedim. Aldığım parfümler: Thierry Mugler - pure malt (malt), Dolce Gabbana The One (the one), Terre D'hermes (Hrm) ve Solo Loewe (Solo)

    Dolce Gabbana The One: Orijinalini bildiğim ve kullandığım bir parfümdü. Tutaste versiyonu, orijinaliyle neredeyse birebir diyebilirim, oldukça beğendim. Açık parfüm hissiyatını hiç vermiyor, bu yönüyle beklentilerimin hayli üstünde çıktı. Performans olarak 7-8 saat civarı kalıcılığa sahip ancak oldukça yayılan ve farkedilen bir yapısı var.

    Terre D'hermes (Hrm): Orijinalini kullanmadım ama deneme şansım olmuştu. Orijinaliyle benzerliği hususunda yüzde yüz emin değilim fakat benim kanaatim yüzde 90 lık bir benzerlik mevcuttur hemen hemen. Orijinaline göre keskinliği bir tık aşağıda gibi geldi bana ama bu husus daha çok hoşuma gitti😀 ilk sıkıldığında böyle hafif tozlu ve nemli bir narenciyeyle açılıyor ve devamında o bahsedilen yağmur yağdıktan sonra hissedilen toprak kokusu belirginleşiyor. Nota değişimi dedikleri o koku değişimleri hissedilebiliyor fakat herkese hitap etmeyebilir. Kalıcılığı bana hayli iyi gibi geldi rahatlıkla 10 saati görüyor, kıyafette ertesi gün dahi hissedilebiliyor ama farkedilebilirlik açısından gün içinde tazelenebilir.

    Solo Loewe (Solo): kör alış usulüyle seçtiğim bir parfüm oldu ama kokusunu merak ediyordum, içeriğinde hayli nota olduğu yazıyor zira. İlk denediğimde hayal kırıklığına uğradım, kokuyu burnum neredeyse zorlukla algıladı. Birkaç gün sonra annemin kokuyu kullandığı farkettim😀 ve koku oldukça fark edilirdi. Sonra ben kokuyu tekrar denedim yine belli belirsiz algılıyordum kokuyu, ve büyük ihtimalle burun çok çabuk alışıyor. Bu arada şaşırtıcı ama kış için bile kalıcılığı 10 saati buluyor ve yayılımı hayli yüksek, tabii kendi üstünüzdeyse koku fark edemeyebilirsiniz😃 koku narenciye ağırlıklı ve hafif bir tatlılık ve bir miktar odunsuluk içeriyor, fazla maskülen diyemem.

    Thierry Mugler - pure malt: direkt lafa gireyim, orijinalini bilmiyorum, benziyor mudur, benzemiyor mudur lakin en beğendiğim koku bu oldu, tarifi zor, harmanı bol, sofistike ve hayli tozlu ama canlı ve tatlımsı bir kokuya sahip. Denemeden neden alınmaması gerektiğini koklayınca ve daha ziyade insan kullanınca daha iyi anlıyor zira kardeşim ve arkadaşım bu kokuyu hayli ağır buldular ama bana göre böyle dumansı, oryantal ve boozy yani hafif viski tonlarında kokuyor. Notalarına ve başlancına baktım fragnatica dan ama ben hiç bergamot, portakal falan algılamadım daha ziyade tatlı meyve kokusu biraz hissedilebiliyor. Ama koku zamanla kahvemsi ve boozy ve hafif baharatlı bir hal alıyor, yani muazzam. Kalıcılık tatmin edici, 8 saati buluyor, kıyafette çok daha uzun kalıyor bu arada ama zamanla tene yaklaşıyor gibi geldi bana ama yanılıyor da olabilirim. Oldukça memnun kaldım.

    Tester olarak Eau Sauvage Parfum(ESP) geldi, koku bana göre değil pek, amiyane tabirle garip bir ilaç kokusu gibi açılıyor hayli keskin yani, biraz odunsu bir yanı da var. Performanslı bir koku yalnız, sıkan kişiye dahi buram buram geliyor, ama kokuyu sevemedim açıkçası.

    Beklentilerimin fersah fersah üstüne çıktığı için Eser Bey'e teşekkür ederim ve başarılarının devamını dilerim🙂
  • Chanel - Bleu de Chanel Parfum [CPP]

    Hadi bu da yeni yıl hediyem olsun :)
  • Bleu de chanel parfum... Söylenecek pek bir şey yok. Mükemmel. İlk çıktığında bayaa bir üzerine gidiliyordu bunun.. Yabancı youtuber'ların bir kısmı tarafından ne kadar övülse de, gereksiz yere nefret kusan bir kitle de vardı. (klasik mavi parfüm haterları) Bence aşşşırı güzel bir koku. Normal versiyonundan daha çok beğendim. 10/10

    Egoiste Platinum... 2009 gibi bunun platinum olmayan normal versiyonunu kullanıyordum, benzeseler de farkları var. Bu biraz daha weedimsi kokuyor, şık bir orta (ve üzeri) (hatta direkt üzeri) (bayaaa bir üzeri) yaş parfümü. Dolabımın en karanlık köşesinde saklayacağım.. şöyle bir 25-30 sene sonra hayvan gibi kullanırım ben bunu. İyi de demlenmiş olur. Misss!

    Issey Miyake... risksiz, hoş bir koku. Ama her ne kadar benzetsem de, bu klasmanda kesinlikle Erolfa'yı tercih ederim.

    Dior Sauvage... tam anlamıyla rezalet. Gerçekten sıkılmayacak kadar kötü.. hiçbir yaş grubuna önermiyorum. İstanbul'da yaşıyorsanız daha da önermiyorum. Çünkü pişti olmayalım :D şaka bir yana, galaksinin en mükemmel kokularından biri bu.. ilk şişe biter bitmez ikinciyi aldım, taptaze mis gibi stok. Oh. Edp'si de bir o kadar güzel bu arada. Yağışlı havalar için daha uygun hatta.

    Escada Collection... zor beğenen, parfüm konusunda aşırı seçici bir kadın akrabanız / eşiniz / dostunuz var ise kesinlikle önerebilirim. Kadın parfümlerinden pek anlamasam da benim de hoşuma gitti, tatlı hoş bir kokusu var. (Daha sığ bir yorum olamazdı heralde.. utanıyorum resmen)


    ESP... bu tester daha önce de gelmişti :( bundan sonra sipariş notunda belirteceğim elimdeki testerları. Kokuya gelecek olursak, Dior Sauvage ile hiçbir alakası yok.. nasıl bir pazarlama stratejisi yaptıklarını anlamadım ama ilginç bir isim tercihi olmuş (önce çıkan bu gerçi..) kokusu kesinlikle kötü değil, fakat 'iyi' olduğu her noktada, kendisinden 'daha iyi' olan parfümler var. Yani hangi durumlarda, hangi senaryoda bunu tercih edeceğimi bilmiyorum.. o yüzden 'yoklukta gider' klasmanına koyacağım sanırım.

    Yazmışken bir önceki aldıklarımı da yazayım..

    Azzaro Wanted... Lcw, koton, defacto tarzı kıyafet mağzalarının kasa önlerindeki parfümlere benziyor. Çok iyi olmaktan çok uzak, fakat kesinlikle kötü değil. Zaten Azzaro'nun diğer kokularından yola çıkarak, beklentim tam da bu yöndeydi. Kendime almadım zaten.. parfüm kültürü olmayan bir arkadaşınız / akrabanız varsa mükemmmel risksiz bir tercih olacaktır.. yani istediğim şeyi 10/10 aldım :)

    STH... Eğer kelimelerin bir kokusu olsaydı, 'kalite'ninki bu olurdu. İnanılmaz klas bir koku.. üstelik mükemmel kokan parfümlerin çoğunun aksine, kalıcılığı da çok iyi. Bugüne kadar aldığım en iyi üç testerdan biri kesinlikle.

    Diesel BAD... Bunu üreten kişi milletin annesine bıçak mı çekmiş napmış acaba? Fragrantica'da yerden yere vuruluyor.. cesedi tekmeleniyor.. kaldırılıyor tekrar dövülüyor.. yerde baygın yatarken üzerine rey mysterio gibi tekme atarak atlanıyor.. ayıp. Bu kadar dislike'ın sebebini anlamak mümkün değil, çünkü gerçekten kendi klasmanında olağanüstü bir parfüm bu. Ancak forumda gözlemlediğim kadarı ile orjinaline pek benzemiyormuş (ben denemedim). Eğer bu doğru ise derhal patentini alma yolunda adımlar atılmalı, gerekirse ismi değiştirilmeli.. ve hepsinden önemlisi, daha fazla üretilmeli. Elimdeki tester bitmedi henüz.. bitince şişesini alacağım.

    ~

    Eline sağlık Eser Hocam. Ekstra olarak şunu da söyliyim, bugün gelen siparişteki sprayerların hepsi kusursuz çalışıyor.. hiçbiri en ufak bir tutukluk yapmadı. Hepsini aynı yerden mi alıyorsun bilmiyorum ama lütfen buna devam et
  • Bide parfümlerin sahibi iyi bi insan parfüme merakınız varsa burdan alın derim. Ben ihtiyacım olduğu için aldığım parfümleri satıcaktım sonradan vazgeçtim bana mesaj atmış parfümleri satma ihtiyacınız varsa ben size parasını yollayım daha sonra bana verirsiniz diye güzel esnaf böyle malının arkasında duran insanlara destek olmak lazım. Eyfel den ordan burdan alcağınıza burdan alın böyleleri kazansın hemde oralardan alırsanız piştisi çok olur
  • ORC, Spice, Gioi Fuel stokları gelecek hafta perşembe açılacak arkadaşlar


    Grand Soir
    Gio Essenza
    Mfk Oud Satin mood
    iTalian leather

    Gelecek hafta cumartesi listeye eklenecekler.

    Hayırlı geceler dilerim.
  • Mr.Pacino kullanıcısına yanıt
    Sizi mi kıracağım. Verdim siparişini ama ürün gelecek falan 1 ayı aşacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burgerus

    Güzel bir ofis parfümü önerebilecek var mı kullananlardan? Şu ana kadar severek kullandığım parfümler : Creed Invictus, Virgin İsland Waters ve Aqva Marine. Yazın bunları kullanıyorum ferah bir koku bırakıyorlar üstümde. Bu aralar sadece invictusu kullanıyorum kış aylarında. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Creed İnvictus tövbe de çarpılırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mytra

    uzun zamanlar boyunca yönetici sekreterliğimizi yapmış bir hanım arkadaşımız, vakti zamanında benim hakkımda şöyle bir yorum yapmış ortak bir dostumuza. çok sonraları bir sohbet anında öğrenmiştim ben de. "bizim şef sürekli değişik, ama her zaman güzel kokan bir adam".

    bence kullandığım parfümler, eğer varsa böyle bir işlevleri, görevini yerine getirmiş görünüyor onca zamandır. yoksa hiç bir parfüm afrodizyak değil ve tek başına bir kadını etkisi altına alma gücüne sahip falan da hiç değil.

    bonobo643 dostumuzun yazdığı gibi, bu olsa olsa kadını küçümsemek olur. kolumdaki saat ne kadar etkiliyse kokum da o kadar etkili ikili ilişkilerde.

    sadece koku tutkumu ve kendimi tatmin etmek için kullanıyorum ben onları. birilerine fark ettirmek için değil. gerek tutaste olsun, gerek ciddi paraları gözden çıkardığım orijinal bir koku. beklentim, ürünün doğallığı ve kalitesi.
    kimisinin ömrü bir iki saati zor buluyor. üşenmiyorum ve tazeliyorum. kimisi günü bitirdiğimde de devam ediyor beni mutlu etmeye.

    özetlersem, kokularla zaman geçirmeyi, onlarla oynamayı ve bana farklı dünyalara yolculuklar yaptırmalarını seviyorum. ilginç notaların tuhaf bileşenlerinden ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıcı ve etkileyici olabiliyor çünkü. parfüm dünyasında keşfedilecek o kadar çok şey var ki, ne varsa deneyimlemek konusunda çok hevesliyim. dikkat ettiğim tek şey kimselere rahatsızlık vermemek.

    o nedenle parfümün mümkün olduğunca kol boyundan uzağa yayılmamasına dikkat ediyorum.
    Hocam güzel yorumunuza bir parantez açmak istiyorum. Grupta bilhassa genç arkadaşların parfümüm herkes tarafından hissedilsin, karşı cins etkilensin ve dayanamayıp gelip sorsun))) gibi beklentileri olabiliyor. Ben bu durumu kişinin espri yaptığında aldığı tepkilere benzetiyorum. Karşınızdaki insan sizden etkilenmiş ise (saygı, özenme, karizma veya direk karşı cins olarak) sizin saçma esprilerinize güldüğü gibi kokunuzuda merak eder ve sorabilir. Yukarıda sizin ve bonobo643'nde belirttiğiniz gibi eğer karşıdaki insanın beyninde değer olmayı başaramamışsan burnunda da bir kıymetin olmuyor istersen 5.000 euroluk parfüm kullan nasıl koktuğunu kimse umursamıyor. Ara ara benim başıma gelen bir durum bu, bazen iş çevremde parfümümün adı soran insanlar oluyor. Ancak kişinin gözlerinin içine baktığında o insanın seninle daha yakın olmak istediğini anlıyorsun. Yoksa beni umursamayan bir insanın hemen yan sandalyesinde 3 saat oturduğum halde birkez bile parfümümü hissettiğine dair (kokuyu o mesafeden almaması mümkün değil) bir emare göremedim. Sonuç olarak biri sizden etkilenmiş ise çamaşır yumuşatıcısının esansı bile kişinin burnuna ulaşıyor ve bunu fark ettiğini ve beğendiğini söylüyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Ne dedin 25 bayana gel beni kokla mı dedin
  • Bu adamin değerini bilelim, bu fiyata bu kalitede grand soir ve pegasus bulmak imkansız bisey, cok guzel olmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    Kimsenin ekmeğiyle oynadığımız yok konunun aktifliğine bakmadım 2500 sayfa olunca. Akıl vermenede ihtiyacım yok forumu nasıl kullanacağımı biliyorum.

    Alıntıları Göster
    Boş konuşuyorsun maalesef, yazdığın konunun birinin satış / ilan konusu olduğunun farkında bile değilsin , bu konuda sana yapılan uyarıya pardon diyeceğine , bana akıl vermeyin diyorsun
    Biri senin dükkanının önüne, sattığın ürünün seyyar tezgahını açsa ortalığı yıkarsın ama
  • Sadece Terre D'Hermes, sauvage edp, sauvage edt gibi 500 lira üstü parfumlerin nerdeyse aynısını 25 liraya sunduğu için bile hakkı ödenmez Eserin. Beğenmeyen eyfeli deneyebilir. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erha-n -- 24 Şubat 2020; 19:44:44 >
  • eser'den epeyce parfüm alımış, beğenmiş ve çevreme de aldırmış birisi olarak yorum yapma hakkım vardır diye düşünüyorum.

    eser'in yaptığı işi ekonomik olarak incelediğimiz zaman bi-buçuk sigara parasına bir iki ay güzel kokmanızı, modunuzu yükseltmenizi sağlıyor. bundan fazlası zaten bedava dağıtması ile mümkün olur, başka bir yolu yok. kendisi esnaflığı bilen, kendini geliştiren, mevcut ile yetinmeyen birisi, yolu açık olsun, kazançı bol olsun. zaten bu platform ölücüsü ile ünlü bir yer iken binlerce yorum alması, yılanların arasından kaçarak kurtulan iguana videosu ile eşdeğerdir. eser'in paraya olan bakışını önceki sayfalardan okuyarak anlayabiliriz, ama siz yorulmayın diye ben özet geçeyim; adam 100 liralık sattığı ürünleri 50lik grubuna dahil etti. ki müşterisi olan, zaten gidecek ürünler. herkesin paraya ihtiyacı var, kimse hayrına mal satmıyor ama sevdiği işi severek yapanlara da engel olmamalı diye düşünüyorum. yukarda bir arkadaşın dediği gibi yılbaşı zammını ertelemiş, bunu da ekleyeyim.

    gelelim diğer bir olaya, bu adam eleştiriye açık, mesajlarınıza önem veren karşılık yazan, cevapsız bırakmayan, hatta bu parfüm sana göre değil diyebilecek birisi, önemli olan üslup.

    ayrıca bu parfüm işi(bizdeki karşılığı parfüm hastalığı ) zevk arkadaşlar, o kadar parfüm aldım. hepsi fiyatına değer, helali hoş olsun. hepsini sevdim mi? elbette hayır. orjinalini de sevmeyeceğim bir parfümü denemiş oldum. bir sonraki siparişte başka bir parfüm denerim. bu son yazdığımı çoğu insan es geçiyor. eğer sen bitter sevmiyorsan en kalitelisini de yesen sevmezsin. eser'in misyonu kişiye sevmediği kokuyu sevdirmek değil, sevdiği kokuyu en uygun fiyata ve orjinaline en yakın şekilde satmak olduğunu düşünüyorum.

    sosyal medya mecralarında karşı tarafı sayısal bir kod değil bir insan olduğunu unutmayalım. iyi forumlar, hayırlı satışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt777 -- 24 Şubat 2020; 22:52:0 >
  • Eser'i 2012 'den beri tanırım. Şahsen yüzyüzü görüşmek nasip olmadı. İnşallah olur. Ama sağolsun ne zaman ufak ricalarda bulunsam hiç hayır demedi. O bizleri hiç üzmedi, bizlerinde onu üzmeye hakkı yok diye düşünüyorum. Toplum olarak elimizdekilerin kıymetini kaybedince anlıyoruz. O yüzden bırakın adam işini yapsın.....
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Şurada atom bombası yatıyor resmen. Kredi kartı cüzdandan gelip; "abi bi ihtiyacın var mı?" dedi. Şimdilik dövüp 2 ay sonra gel hergele dedim...
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Koku filminin 2. Serisi galiba bu :) Anlattıkların hayal dünyasından ibaret. Geçen de 22 tane kadına koklattım demiştin, komik...
  • Tüm yeni gelen yazlıkları denedim( blue hope hariç)

    Bu yaza damgasını vuracak kokular bence cedre , uden ve deauville olacak , hele cedre kesinlikle en kaliteli yazlık kokulardan bir tanesi , çok soft çok kaliteli bir iş olmuş, orjinalini uzun yıllar kullandım, hiçbir fark göremiyorum. Alın elinize sevil e gidin orada ikisini karşılaştırın. O derece iddialı olmuş.
    Baharlık ise kesinlikle rock diyorum , Allure ve rock ilk baharın mükemmel seçimleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badboy166

    Valla hocam 02 yi bende anlamadım bişey ben kokuyu almıyorum karşı tarafta gün boyu hiç koku almadigini soyledi kime sorduysam aynı hiç böyle beklemiyordum bu parfümü anlamadım gitti
    Hocam bu gözler Tom Ford Tobacco Vanille kokmuyor diyeni gördü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 15 Mart 2020; 1:14:26 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.