Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Erwin , 27EyLuL , 27EyLuL , haqoco
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir - 9 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
69.600
Cevap
2.048
Favori
8.292.870
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben geçen yıl birmingham'daydım. yaklaşık 1 ay kaldım. bende eserden aldığım invictüs götürmüştüm. parfüm olaını fazla bilmiyordum.

    oralarda avm kültürü çok fazla her kasabada bile avm var ve her avm de 4-5 farklı parfümcü mevcut. özellikle boyner tipi bir mağaza da var ayrıca müthiş fazla şekilde tester mevcut. debenhams mağazanın adı. :) tüm parfümlerin testerları mevcut. bizim burda testerlar genelde alttaki dolabın çekmecesinde saklıdır. kolay kolay göstermezler ama orda ortada ve kesinlikle bonkörler. kimse de başında bulunmuyor. deneyebildiğin kadar deneyebiliyorsun. yanlış anlaşılmasın ama parfümü daha net bir şekilde tanıyabilme ancak böyle olur. bizimkiler bi fıs sonra gözünün içine bakıyor alıyormusun almıyormusun diye.
  • Sıfır fark bizim işimiz
  • STH prive için son 2 hafta arkadaşlar.

    Listedeki Ambre sultan yerine gelecek. Kalan Ambre Sultan stoklarımı bitene kadar Jubi gibi Layt versiyon olarak bitireceğim. Böylesi daha uygun olacak onun için.. :)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 26 Eylül 2018; 1:7:52 >
  • Biri de 50 kere sormuş yorum gelse diye, o kadar gelmiş, kaç kere sevilmiş.. Hala kötüyü arıyor, huyu o çünkü. Beğenmeyen yok mu hiç vardır illaki, çıksın da şuraya STH berbat koku desin de bi rahatlatın arkadaşı. Bekliyor bekliyor bir türlü gelmedi şu yorum.
  • Esanslar yurt dışından önemli ifra üyeliği olan firmalardan geliyor. Parfümü sıfırdan üretmek büyük maliyet ve tesis gerektiriyor. Bir de Eser e istediğimiz i sorup, biraz da ısrarla istediğimiz parfümü listeye ekletebiliyoruz. Maddi açıdan zorlamazsa bizi kırmadan her konuda yardımcı oluyor. Efendi bir arkadaş ve buradaki herkesin saygısını kazanmış samimi bir esnaf.
  • GKHN1905 G kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki yıl çift marka yapicam abi. Iki cins de olacak insallah.



    Ucuz bol kokan. Pahalı orj kokan şeklinde. Tutaste de 50 bay 50 bayan seçme urun kalacak diğerinde de çok gidenler şeklinde düşünüyorum. Isteyen istediği şeklini alabilir. Cunku istediğim mallara forumda bütçe hazırlayamıyorum bu şekilde tutaste de istediğim urunu satabileceğim. Şubat mart gibi halletmiş oluruz hem o malla bayilik de vereceğiz.
  • furkan123456 kullanıcısına yanıt
    İşte bilgili arkadaşlardan ricam, hoşgörülü olup öğretici olsunlar.

    Övme konusunu bilemem, çok sevdiğinden listeden kalkma endişesinden belki ama onun da ölçüsü olmalı diye düşünüyorum.Genel beğeniye açık olmayan riskli kokular açıkça belirtilmeli ki deneyimsiz burunlar riske girmesin boş yere.Herkesin bütçesi kör alıma uygun olmayabilir.



    Kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, sadece hoşgörü ile herşeyin çözüleceğine inanıyorum...Ki zaten koku konusu biraz da öznel bir konu, insanların geçmiş deneyimleri, algıda seçicilik yapıyor, bazen farklı algılanıyor kokular koklayanlar tarafından, saygı duymak lazım.
  • Rappapompom kullanıcısına yanıt
    Bakın çok kokan ve orijinal kokan gibi isimler çıktığında otomatik olarak grup ismi oluşuyor ben bu yanlış diyorum.Yarışma falan gibi sözler de bunu perçinliyor.Cümlelerim arasında insanları ayrıştırmaya çalışanlar var diye bir cümle yok, lütfen doğru anlayalım.Herkes hem orijinal kokmak ister hem de parfümü duyulsun beğenilsin ister.Kimse kalitesiz kokmak istemez.Ki listede bazı kokuların alternatifi de var, çok kokmak isteyen düz sth, az ama daha benzer kokmak isteyen prive gibi seçenekler var.Dediğim gibi herkes hem orijinal hem de kokusu biraz da olsa duyulsun beğenilsin ister.Tatmin etmezse çok beğendiği koku ise tazelemeyi göze alır yine kullanır.Bunun için grup ismi tanımlamaya gerek yok bence.



    Trakia meselesi ile ilgili birşey söylemedim, ama çok tekrar insanları rahatsız eder.Kasıtlı birşey olduğunu düşünmüyorum, ben de şu an bir parfüm hakkında insanları Rahatsız edecek kadar çok tekrar yapsam bana da tepkiler gelir.Kimse kimseyi tanımıyor burda, kasten ve şahsen kasıtlı tavır alacak durumu yok.Kötü yorum bekleyenler olduğuna da inanmıyorum, böyle düşünmek insanı birbirine karşı doldurur.Daha temiz düşünmek lazım.



    Ben grupta oluşan ortamın yanlış olduğunu ve hoşgörü ile bunun sona ermesi gerektiğini söyledim başka birşey söylemedim...Sadece ricada bulundum...
  • Foruma 2002 yılında üye oldum, 1052 üye numarasıyla eskilerden biriyim. Bunca yıldır onca tartışma gördüm forumda, bazılarının içinde yer aldım ama yine de kimseyi bloklamamıştım. Dün yazılan ve okuyana hiçbir fayda sağlamadığı gibi buradaki paylaşım ortamını sabote eden mesajları okuduktan sonra ileride tekrar zamanımı çalmamaları için bu başlığa pozitif bir katkısı olmadığını düşündüğüm kişileri bloklamaya karar verdim. Artık mesajlarını görmeyeceğim için son derece mutluyum.

    Bu başlığa gelip birşeyler paylaşan arkadaşları da aynısını yapmaya davet ediyorum. Aksi takdirde paylaşımlarımız, orijinal ve Tutaste'yle ilgili yorumlarımızı hem birbirimiz ve hem de ilgiyle takip eden arkadaşlar okumaktan mahrum kalacak. Ben şahsen bu başlıkta kimsenin ne dediğine veya ne düşündüğüne bakmaksızın tecrübelerimi, yorumlarımı paylaşmaya devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 30 Ekim 2018; 11:55:14 >
  • EserKozmetik kullanıcısına yanıt
    Eser hocam yaptığın işi ayakta alkışlıyorum, bu parfüm işini bir gökdelene benzetirsek ve en üst katta bu parfümlerin orjinalleri varsa senin eserlerin bir alt kattadır, bu sokakta gördüğümüz açık parfümcüleri ise ben bodrum katlara dahi almam öyle söyleyim. Ellerine sağlık, işini geliştirerek devam edersin inşallah.
  • Parfümlerin hava sıcaklığıyla çok ama çok yakın bir ilişkisi var. Kışlık parfümleri sıcak bir havada (18 derece ve üstü) denediğinizde hiç beğenmeyebilirsiniz, aklınızda kalan orijinal kokuya da hiç benzetmeyebilirsiniz. Aynı şekilde yazlık bir parfümü soğuk havada deneyince kokusuyla sizi hiç etkileyemez. Dikkat edin bahsettiğim şey performans hava sıcaklığı ilişkisi değil, koku algısı hava sıcaklığı ilişkisi. Tutaste/orijinal benzerliği hakkında konuşurken birçok konuya dikkat etmek lazım. Örneğin orijinali taze değilse o karşılaştırma yine doğru sonuç vermeyecektir. En temizi parfümleri aynı anda bir parfümeride sıkarak karşılaştırmak. İdeal ve eşit şartlarda karşılaştırırsanız orijinal parfümlere benzerliğini çok daha iyi yorumlayabilirsiniz.
  • Yıllardır hobi olarak parfümle ilgilenirim. Nerdeyse tüm tutaste ürünlerini edindim. Listenin kac katı parfümü de denedim ya şişeli ya da dekant aldım. Serge lutens Chergiu, Amouage opus V ve Amouage Epic. Bende bu kokular kadar etki bırakan çok nadir koku olmustur. Bir gün kendimle özdeştireceğim bir kaç koku etrafında dönmeyi, çok fazla koku kullanmamayı kararlaştırdığımda bu 3'lü muhakkak listede kalacaklar. Serge Lutens Chergiu: baharatlı kokuların bayraktarı canlı akışkan. Özellikle orjinalinde sıvı rengi o kadar güzelki insanın içesi gelir. Tutaste'nin en başarılı ürünlerinden. Opus V: Olgun ferah ve karizmatik. Opus V bana çok ilginç bir komposizyon sunuyor. Sanki bir işin üstadı böyle kokar. Örneğin, bir odada doktorlar toplantı yapıyor bir olgu üzerinde tartışıyorlar. Kapı açılıyor ve hocaların hocası işin erbabı geliyor. Diğer hekimler pür dikkat onun kararını bekliyor. İşte bu işin erbabı olan hekim opus V kokabilir. Yani üzerinizde olduğun da size özgüven verecek tarzda bir koku. Ben daha çok klasik giyime yakıştırıyorum ancak çok beğendiğimden günlük giyimde de elim gidiyor.Amouage Epic: Serin mi serin, sanki büyülü bir aromatiklik, tertemiz bir deri. Üzerimde olduğunda evet bu benim kokum diye mutlu oluyorum. Koyu yeşil serin bir ormana açılan pencere. İçerdeki oda karanlık, bir koltukta oturuyorsunuz. Koltuk da yeşil ve deri. İşte epic bu koltukta oturup o camdan serin koyu ormanı seyretmek gibi. Umarım listedeki varlıkları daim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delfino3 -- 25 Kasım 2018; 13:54:12 >
  • Amouge - Interlude
    Amouge - Reflection
    PDM - Pegasus
    PDM - Layton - Layton Exclusif
    Killian - Black Phantom
    Killian - Back to Black

    Listede olması gerektiğini düşündüğüm kokular, aynı şekilde düşünen var mı?

    Değerlendirir misin hocam, maliyet açısından uyarsa?
  • İnterest kullanıcısına yanıt
    dolar zaten 5tl lerdeyken zam yapılmıştı fiyatlara 1hafta sonra 6tl oldu 3gün sonra 7tl oldu. şuan yine 5.30 larda ? millet düşünemiyor sanırım bazı şeyleri. Örnek veriyorum siz bi malı dolar 6tl iken aldınız ve şuan hala elinizde o mal ? dolar 4tl olsa bile aldığınız fiyattan daha aşşağı verebilirmisiniz ? şuan çoğu yerde bu durum var
  • Diğer konuda adama demediginiz kalmadı şimdi buraya gelip indirim istemek ayrı bir kafa.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 10 Aralık 2018; 13:8:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rappapompom

    Bu mesajın alnı olsaydı operdim.

    Çok güzel açıklamışsiniz hocam.
    Hocam eksik olmayın.Ben size Eser’le tanışmamı anlatayım.Eser’le tanışmadan önce ben de Bargello/DP vs alıyordum.Nasıl hatırlamıyorum bir şekilde foruma ve Eser’in sayfaya yolum düştü.Bırakın niche’leri hep övgüsünü duyduğum,yerli/yabancı YouTuberların TOP 10 listelerinde yer alan Boss Bottled Intense,Prada L’homme,Aqua di Gio Profumo vs. listede görünce “kesin bu işte bir sahtecilik var dedim.Çünkü gerçek olamayacak kadar güzeldi liste.Ama bir yandan donanimhaber gibi ölücüleriyle meşhur bir yerde dolandırıcı bir satıcıyı barındırmazlar diye düşündüm.Eşimle de konuşarak 1 şişe deneme maksatlı almaya karar verdim ve Eser’i aradım ve ona da güvensizliğimi belirttim.Eser belki hatırlar biraz bozuldu bu tavrıma.Ben de zamanın kötü olduğunu kaba etimizi kollamamız gerektiğinden bahsettim.İlk siparişim CH Men Prive ‘ydi.Siparisim elime ulaşır ulaşmaz kalitenin farkına vardım ve tebrik ettim arayarak.O gün bugün başka hiçbir yere bakmıyorum Eser’in listesinde mevcutsa o parfüm.Daha ondan alacağım onlarca parfüm var.Hatta bazen bana takılır”Abi önce bitir şunları”diye.Gecenlerde Sephora’da Salvatore Ferragamo Uomo(Tiramisu gibi kokuyor) kokladım.Hemen aradım Eser’i yap bunu diye.Yemin ederim kendim için değil onun için.Çünkü işini aşkla,tutkuyla yapan insanlara ihtiyacımız var.Önce o kazansın,emeğinin karşılığını alsın ki bu hevesi devam etsin.İnanın bir elimde DP’nin alt markası Natural Same’den aldığım YSL L’homme diğer elimde Eser’in Dior Homme Intense (Prive)’si var ve Eser ‘e de dedim yap şu L’homme serisini bu adilikten kurtar bizi.Eser bunu yapsın direkt çöpe atacağım bu kalitesizliği.O yüzden istiyorum ki bu forum koku güzelliğinin,yeni keşiflerinin konuşulduğu,emeğe değer verilen bir forum olsun.Eser yeni güzellikler getirsin ve karsılığını alsın,biz de bu sayede muhtemelen hayatımız boyunca satın alamayacağımız güzellikleri deneyimleyebilelim.



    Bu arada hocam sizin ne kadar nitelikli bir üye olduğunuzun farkındayım.Keske daha fazla yazsanız



    Son sözlerim de Eser’e:Listen,kaliten,ilgin hepsi çok güzel Abicim.Herşey için sana teşekkür ederim.İşallah değerin daha iyi bilinir ve çok çok çok iyi yerlere gelirsin



    Hepinize iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 28 Aralık 2018; 23:31:53 >
  • "küçük" bir öneri;
    prive şişeler 50 yerine 20-25 ml. olsa ve tüm ürünler tek fiyata (yani şu anki haliyle tanesi 25 tl.) sabitlense daha iyi olur diye düşünüyorum ...
    sipariş verilirken prive ürünlerin 20-25 ml. olduğunu bilinir, 4'lü veya 7'li paket oluştururken fiyat karmaşası yaşanmaz ve fiyat (100 veya 160 tl.) sabit kalır ...
    ister düz ister prive parfümlerden karma liste oluşturmak daha pratik hale gelir, bu sayede onları da aynı fiyata denemiş oluruz ...
    kısacası; prive şişeler yarım boya (20-25 ml.) küçültülebilir mi ?..
  • Bence derhal kucuk siselerde yapilmali.



    Buradaki insanlar ne kullanacagini bilmiyor deneyerek aliyorlar. 50 ml alip sonra takas icin sirada bekliyor millet.

    25 ml olsa cesit cesit alirsin dogru kokuyu bulursun zor olmasa gerek
  • 1- Parfum sevgisi ya da kulturu; hosgoruyu, oznel bakis acisini, naif elestirileri kaldirmayi, her parfum hakkinda cok zit goruslere acik olmayi gerektirir.
    2- Burada biz genelde beğenilerimizi dile getirip tavsiyelerde bulunuyoruz. "Bana göre" bu sektörün en iyisi Eser Beydir. Fakat insanlar begenilerini ve övgülerini dile getirebildikleri gibi olumsuz düsüncelerini de dile getirebilirler. yani kalkipta kimse tutaste şovalyeligi yapmasin komik oluyor.Begenmiyorsan alma, git eyfel kullan vs vs olmuyor, size ne insanlarin secimlerinden yani.
    3-Olumsuz elestirilerde bulunurken asagilayici cumleler hos degil, geldin tutastenin kotu oldgunu soyledin, biz diger kullanicilari iyi niyetle uyardin, tamam bitti, ötesine gerek yok.
  • Son zamanlarda STH yazmaya korkar olduk ama pek umrumda değil bu durum Şuan sol bileğimde Eser'in bu şaheseri. Jubi'yi de bir gün önce denemiştim. Jubi bence listenin koku güzelliği bakımından en iyisi. Çok soft, köşesiz. Bazı kokular vardır ya ne kadar sıkarsanız sıkın hiç rahatsız etmez. İşte Jubi böyle bir koku. Kırmızı meyveler baştan sona hep var. Özellikle dip notalar insana bilek ısırtır öyle söyleyeyim.

    Şimdi koku güzelliği olarak Jubi en iyi dedim ama STH'nin farkı ne? STH inanılmaz seksi bir koku. Çok ısırgan, atılgan, özgün kokan bir koku. Isırgan, atılgan dediysem silaj bakımından değil kokunun karakterini baz alarak söylüyorum. Ben kızlardan en çok övgüyü kokularla amatör olduğum sıralarda kullandığım İnvictusla almıştım. STH'yi kullandığım birgün pek aramızın olmadığı bir kız yerinden kalktı ve telefonundan Sauvage resmini gösterdi, parfümün bu mu dedi. Ben de hayır bu değil dedim. İsmini söyledikten sonra çok orijinal bir koku, harika kokuyorsun dedi. Ben de teşekkür ettim kendisine. Asıl olay tabiki de bu değil böyle olumlamaları almak istesem invictus kullanırım. Asıl parmak bastığım nokta şu: STH çok orijinal kokan bir koku. Ah o rom yok mu o rom... Dünyanın en güzel içkisi olmalı. Hayatımda hiç içki içmedim aile kültürümüzde de yok. İçmeyi de düşünmüyorum ama bu parfümü ilk sıktığımda öyle bir nota veriyor ki rom, dünyanın en muhteşem insanı gibi hissediyorum kendimi. Half life oynarken aceleyle can dolduruyor gibi hissediyorum.
    Bu yazıyı yazarken birkaç saat önce sıktığım STH de bileğimden hafif hafif burnuma vuruyor kendini.

    Bir de şunu söylemem gerekiyor, burnun en çabuk alıştığı kokulardan birisi belki de birincisi. Parfüm denemeyi bilmeyen birine kokmaz bile o derece burun çabuk alışıyor. Niye kokmuyor der hatta. Onun için şunu bilin: Bu parfüm kokuyor ve yayılıyor. Benim sabah sıktığım kokuya akşam geç saatlerde iltifat geliyorsa bir bildiğim var demektir dostlar. Hatta ben şaşırıp kıza şuanda kokusu sana geliyor mu? diye sormuştum ve evet cevabı almıştım. Yani koku burnuma hiç gelmiyordu bile o zaman.

    Kışlık koleksiyonumda tütün-vanilya kategorisinin şahı Herod var. Koku güzelliği anlamında muhteşem olan Jubi var. STH'den sonra hediye ettiğim Terre ve Black Afganoyu da içlerine katarsak hepsi muhteşem kokular ama STH benim için hepsinden koku karakteri olarak ayrılan, herhangi bir kategoriye koyamadığım muhteşem seksi bir koku. Hani biri soruyor ne kokusu bu diye? direkt rom-odunsu koku demesi bile bir başka oluyor :)

    Tabi herşeyden önce şunu bilmek gerekir; herkesin burun algısı, sevdiği/seveceği kokular farklıdır. Bu sektörü/hobiyi asıl güzelleştiren de budur. Onun için dipten tepeye herkesin burnu değerlidir ve saygı duyulması gerekir. Benim anlattığım kokular başkasının hiç hoşuna gitmeyebilir keza aynı şekilde benim de sevemediğim kokular başkasının imza kokusu olabilir. Onun için herşeyden önce birbirimizin yorumlarına SAYGI duyalım ve bu kriterin her zaman farkında olalım.

    Bu arada @Rappapompom arkadaşımızın yaptığı yorumun da altına imzamı atıyorum. Parfüm denilen şeyin yapılma amacı oda parfümü gibi koku yaymak değildir. Kendisinin yaptığı parfüm tarifini aynen yapıştırıyorum: "Arkadaşlar parfum bu degil yani. Parfum denen sey ruzgarla kişinin haraketiyle hafif esintiyle karsindakinin hissedeceği birsey."

    Elektrikler olmadığından sıkılıp böyle bir inceleme yazdım, umarım sıkmamışımdır kimseyi. Saygılar selamlar herkese.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.