Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
166.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde giderek artan Lav Taşlı Mangalların sağlıklı kullanımı hakkında maalesef bazı satıcılarında alıcılarında bilgi eksikleri var. Forumlarda Lav taşlı mangal kullanımı Hakkında Birkaç önemli bilgiyi sizlerle paylaşmak ve bu konu hakkında sorular olursa elimden geldiğince cevaplamak istiyorum.
    Lav taşı kullanılarak pişirme yapan Gazlı mangallar artık eskiye oranla çok daha yaygın olarak kullanılmaya başlandı bundan 5-6 yıl öncesine kadar sadece profesyonel kullanıcılar kullanırken artık Piknik Tipi Mangalların üretiminin arması ile Mangal keyfi yaşamak isteyen herkese Pratik ve Ekonomik bir olanak sağlandı.
    Gazlı(Tüplü) Piknik tipi Lav Taşlı Mangallar ile duman, is problemi yaşamadan pratik bir şekilde mangal keyfinizi yaşayabilirsiniz Piknik tipi bir mangal almadan önce alacağınız mangalın güvenilir bir üreticinin ürünü olmasına dikkat edin 10 ila 20 TL daha ucuz diye tanınmamış marka almayın
    Mutlaka Mangalın TSE ve CE belgesinin varlığını araştırın yeni yasa ile CE Belgeside zorunlu oldu.Bu konu çok önemli sonuçta herşey sağlık için.
    Mangalınızın içinden üretici tarafından sağlanan musluk,hortum ve kelepçeleri gaz kaçırmadığına emin olarak monte edin.
    Lav taşlı mangalların en alt kısmında alevin çıktığı brülör kısmı vardır bunun üzerinde bir kat ızgara bölümü vardır bunun üzerine Lav taşlarınızı tek kat halde mümkün olduğunca aralıksız olarak dizin bunun üzerindeki ızgarada pişireceğiniz yiyecekleri dizebilirsiniz.
    Hortum veya tüp çıkışından herhangi bir gaz kaçağı olmadığına emin olduktan sonra brülörü ocak çakmağı ile ateşleyin lav taşları brülör gaz çıkış ayarına göre 5 ila 10 dakika arasında pişirme sıcaklığına ulaşır.
    Burada en önemli konulardan biride Lav taşının cinsi Lav taşlı mangal denmesinin sebebi bunlar herhangi bir taş değil bu amaçla üretilmiş özel volkanik kaynaklı yani ısıya dayanıklı ve ısıyı üzerinde toplayan,kazara ıslatılsa bile patlayıp herhangi bir istenmeyen sonuç yaratmayacak ÖZEL Taşlardır.
    Lav taşı gözenekli olması gerekir çünkü gazı süzmesi gerekecektir Lav taşları doğanın bir mucizesi ile birbirinden bağımsız binlerce mikro mağaracık içerir bu şekilde gazın yanma aşamasında çıkardığı bütün zararlı maddeleri süzer ve ısıyı üzerinde toplar.
    Piyasada beyaz,kirli sarı ve Kahverengi taşlar satılıyor Hangisini kullanmak uygundur işte bu konu da maalesef bazı üretici firmaların bile bilgi eksikliği var Beyaz taşlar Asidik Pomza denilen türevdir Kahverengi,Kırmızı ,Siyah,veya koyu gri olanlar ise Bazaltik Pomzadır. Asidik Pomza yani Beyaz olanların element yapısında yüksek miktarda %65 ila % 75 SİO2 bulunur.SiO2 kumun hammaddesidir ve ısı tutmaya etkisi yok denecek kadar azdır.Kahverengi olan Lav Taşlarında ise SiO2 oranı SADECE %43 ila %47 arasındadır.
    BuradaKİ EN ÖNEMLİ KONU Kahverengi Lav taşının ısı toplamasına ,yani kısa zamanda yüksek ısıya ulaşmasını sağlayan Fe2O3 % 11,3-13,5 .Bu oranlar Beyaz Asidik Lav Taşlarında Fe2O3 % 1-3 tür.
    Görüleceği gibi maalesef Beyaz lav taşı kullanan tüketiciler çok daha fazla gaz tüketip aynı ısılara ulaşamamaktadırlar. Tavsiyem Kesinlikle Kahverengi Kırmızı Lav Taşı yani Bazaltik pomza kullanımıdır.Taş seçimi konusunda biraz uzun durmamın sebebi Tüketicinin bilinçlenmesi aynı para ile daha çok hizmet almasıdır.
    Üçünçü en önemli konu Piknik Tipi Lav taşlı mangallar kapalı alan mangalı değildir yarı açık (Balkon vb) ve açık alanlarda kullanılmak için imal edilmişlerdir Kesinlikle kapalı alanlarda kullanmayın..
    Lav taşlarının kullanım süresi nedir Bu konu kullanım sıklığına ve genelde pişirilen yiyeceğin yağ oranı ile ilgilidir. Buradaki Gösterge Lav taşınının Gözeneklerinin kapanıp kapanmadığı ile ilgilidir.Bir örnek verecek olursak aynı lav taşları ile her hafta tavuk, kanat,piliç pirzola gibi yağ oranı yüksek olan bir yiyecek pişirmek kaydı ile bile minimum 3 ay aynı taşlar kullanılabilir.
    Gelelim lezzet Konusuna Kömürlü mangal ile aynı tadı alabiliyormuyuz.Bu Konu da herşeyde olduğu gibi renklerle,zevkler tartışılmaz ama ete sinmiş is konusunda çok ısrarcı değilseniz aynı tadı alabilirsiniz.Yıllardan beri Kömürde Piliç Çevirme aldığınızda %90 restaurant sahibi Lav taşında pişen piliç satmaktadır gayet de leziz ve sağlıklıdır,Çünkü sanıdığının aksine karbon monoksit kömürlü mangallarda yanma sırasında çıkan bir gazdır gazlı mangallarda değil.Buraya kadar okuduysanız konu ile gerçekten ilgileniyorsunuz demektir teşekkür ederim.Bunlar dışında bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.Hepinize Sağlıklı günler







  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedatbaşkan

    bende bimden aldım tavuk sucuk ve kasap köfte yaptım gayet memnunum yanlız dediğiniz gibi içinden beyaz taş çıktı ve felaket tozu var altındaki közleme fırınını kullanma ihtimalim olmuyor ve borudaki gaz deliklerinede toz giriyor krmızı veya kahverengilerde de aynısımıdır.

    Alıntıları Göster
    ben bu mangalı 6 yıldır kullanıyorum , yaklaşık yılda 10 defa yanmıştır , markası zannedersem erçelik olması lazımdı , veya başka bir şey hatırlamıyorum , üzerinde az yağlı etlerin pişirilmesi tavsiyemdir , mesela çok yağlı köfte filan pişirilmemesi tavsiyemdir , çünkü akan yağlar çok ollursa ızgaranın arasından taşların üzerine düşer bu da zaten yanmakta olan burlörden alev alabilir ( tecrübe ile sabittir) arkadaşın anlattığı gibi işiniz bittikten sonra 5-10 dk daha yakarsanız taşların üzerindeki yağlarıda yakmış olursunuz , bendeki taşlar beyazdı öyle tozlu filan da değildi evet kırmızı taşlar daha iyi olabilir ama ben memnunum, gördüğünüz çekmecede 4 adet orta boy patlıcan 6 adet de orta boy domates var , arkadaşlar o çekmecede pişen domates biber patlıcan ın tadını bir bilseniz bu arada mangal; o tarihte 40 tl demişlerdi ama para vermemiştim resim düne ait niye çektiğimi ben de bilmiyorum
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tedarikci

    Merhaba,
    Pişirme işlemi sırasında gaz devamlı surette açık olmalıdır. Lav Taşları ısı depolamasına rağmen alev ile ısı takviyesi kesilirse bir müddet sonra pişirme işlemi için gerekli olan ısıyı temin edemeyecektir.Yalnızca ilk anda ki gaz miktarı taşlar iyice ısındıktan sonra isteğe bağlı olarak biraz düşürülebilir.

    Şimdi zamanı geldi, gazlı lava taşlı bir mangalı gözüme kestirdim ama almadan bir iki sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=34001281&Productid=hrland12441

    doğru seçim olurmu? Ev 4 kişi ama sık sık 8 kişi oluyoruz bahçede.
    Yanında ek neler alalıyım?
    Başka bir mangal öneriniz olur mu?




  • tedarikci T kullanıcısına yanıt
    evet simkor,
    bu kırmızı taşlar nereden bulunur, link verebilirmisiniz.?
    http://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/lav_tasli_mangal/aktuel.aspx

     Lav Taşlı Mangal Kullanımı Lav Taşlı Mangal Kullanımı




  • Merhaba,
    Kırmızı lav taşını çeşitli yapı marketlerden bulabilirsiniz İnternet ten almak isterseniz aşağıdaki linkteki firma sadece bu tür taşların satışını yapıyor.
    Saygılar

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/lav-tasi-mangal-kirmizi-amp-kahverengi-112849417
  • __PROMETHEUS__ kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım senin yorumunu yeni görüyorum. Daha dün 2 brulörlü landmann sipariş verdim.
    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582
    Gerçi bu sadece hızlı alda satılan döküm malzemeli 2 li ocak ama moralim dibe vurdu. Yeni eve geçtik terasta mangal yakma hayali ile taşındım. Ama 280 tl verdim konfor ve iyi pişim düşüncesi ile anlaşılan başıma bela alıyorum. Sendeki model hangisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertter -- 16 Haziran 2014; 18:03:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla kafamız çok karıştı bu lav taşlı mangallardan memnun olan var olmayan var ?

    Bizde 6 kişilik kalabalık aileyiz evimizin terası mangal için uygun kömürle,isle,dumanla artik uğraşmak istemiyoruz şu iki modeli netten buldum almayı düşünüyorum hangisini tavsiye edersiniz yada başka hangi alternatifleri önerirsiniz ?

    http://www.n11.com/simkor-cam-firinli-lavtasli-tuplu-mangal-P19792501

    http://www.n11.com/ce-belgeli-tuplu-mangalnormal-boy-35x45cm-P19655706




  • BgrhnYlmz38 B kullanıcısına yanıt
    Hocam linkteki Simkor ürünü nasıldır Tamamen emaye özellikle pişirme ızgarası emeya olmasının bir zararı olurmu yani bu emeyenin üzerinde pişirme yapıldığında emayenin çok fazla ısıya maruz kalıp kalkması soyulması gibi bir durum olabilirmi sizce emayemi yoksa paslanmaz bir mangalmı tercih edilmeli yada siz hangi ürünü tavsiye edersiniz ?

    http://www.hepsiburada.com/liste/simkor-lav-tasli-cam-firinli-tuplu-mangal/productDetails.aspx?productId=hrpradomnsemaye&categoryId=34001281



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 25 Haziran 2014; 9:10:39 >




  • Arkadaşlar landman 2 brülörlü mangalını aldım ilk tecrübelerimi paylaşayım.

    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582

    Öncelikle demonte geliyor kendiniz bir yıldız veya düz torbavida ve karga burunveya pense tarzı biri sıkmak biri tutmak için iki aletle toplayabilirsiniz. Burda tavsiyem hiç toplamaya başlamadan klavuzdaki şekil ve bilgileri bi incelemenizdir ki bence gayet yeterli.
    Kurulum bittiğinde mangalın beklediğimden baya bir büyük olduğunu farkettim. Hem kullanım hem değolama için Yeriniz müsait değilse daha ufak modelleri seçin

    İlk sıkıntı tüp bağlantı tarzı bir başlık çıkmıyor. Kendiniz çözmeniz gerek. Ben bir küçük tüp ve (BURAYA DİKKAT) mangal borusuna bağlanabilecek çıkışlı başlık alarak (20-25tl) çözdüm. Tüp çeşidine göre başlıkta değişiyor denemeden almayın. Burada aygaz bayisi küçük tüpün basıncının yetrli olmayacağını söylesede ben aldım. Adamın söyledğinden hareketle ilk denemede basınç yetmez veya zaten gaz ayar düğmesinden kontrol ederim diye tüp başlığından gazı sonuna kadar açtım siz yapmayın bir anda mangalın ger yerinden alev fışkırdı tüpü zor kapattım. Tüpçü dayı fıs çıktı çok az bile açsanız küçük tüptede basınç fazlası ile yeterli.

    Daga önce Prometius 2 brulör yeterli değil değiştirdim yaznış büyğk ihtimalle aldığı tüp başlığında sıkıntı vardı şöyleki başlığın mangala bağlanacağı uç öyle sibop gibi olanlardan olmayacak direkt boruya geçen turturlu boru şeklinde olacakki gazı yoğun şekilde mangala ulaştırabilşn. Bahsettiğim gibi bende tüp ve gaz düğmelerini kökleyşnce ejderha gibi parladı mangal.

    20 dk boş yaktıktan sonra kutudan çıkan KIRMIZI lav taşlarını yerleştirip pişirmeye başladım. Ateş oldukça yetrli hele kapağını kapatınca içindeki ızgaralar nar gibi kızarıyor. Bu modelde kaoakta derece var ısı 350-400 dereceye ulaşıyor. Tavuk kanat incik bobfile ve kuzu pirzola biftek köfte patlıcan vb. hepsinden denemelik azar azar almıştım. İlk başta iyi başkadık fakat başka arkadaşlarda bahsetmiş pişen yiyecekten yağ damladıkça alev alıyor. Özellikle kapağı kapatınca ısı çok çabuk yükseliyor damlama artıyor çok ciddi alevlenme oluyor. Yaklaşık2-3 kilo bahsettiğim malzemelerden piştikten sonra mangalı kapattığımda kav taşlarının üzeri simsiyah olmuştu. Lezzet ilk deneme için isare eder. Tecrübe kazandıkça normal mangalı yakalar gibi. Ama damlama ve sonrasında alevlenme öyle folyo ile vb. Çözülecek gibi değil. Varsa landmann müşteri destek hattı vs. Onlarla bi görüşmeyi deneyeceğim bakalım bizdemi bir hata var yoksa bu iş böyle olurmu diyecekler.

    Şimdilik bu kadar. Maksadın ben alırken fazla bilgiye ulaşamadım yeni alacak arkadaşlara bi nevze faydamız olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertter

    Arkadaşlar landman 2 brülörlü mangalını aldım ilk tecrübelerimi paylaşayım.

    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582

    Öncelikle demonte geliyor kendiniz bir yıldız veya düz torbavida ve karga burunveya pense tarzı biri sıkmak biri tutmak için iki aletle toplayabilirsiniz. Burda tavsiyem hiç toplamaya başlamadan klavuzdaki şekil ve bilgileri bi incelemenizdir ki bence gayet yeterli.
    Kurulum bittiğinde mangalın beklediğimden baya bir büyük olduğunu farkettim. Hem kullanım hem değolama için Yeriniz müsait değilse daha ufak modelleri seçin

    İlk sıkıntı tüp bağlantı tarzı bir başlık çıkmıyor. Kendiniz çözmeniz gerek. Ben bir küçük tüp ve (BURAYA DİKKAT) mangal borusuna bağlanabilecek çıkışlı başlık alarak (20-25tl) çözdüm. Tüp çeşidine göre başlıkta değişiyor denemeden almayın. Burada aygaz bayisi küçük tüpün basıncının yetrli olmayacağını söylesede ben aldım. Adamın söyledğinden hareketle ilk denemede basınç yetmez veya zaten gaz ayar düğmesinden kontrol ederim diye tüp başlığından gazı sonuna kadar açtım siz yapmayın bir anda mangalın ger yerinden alev fışkırdı tüpü zor kapattım. Tüpçü dayı fıs çıktı çok az bile açsanız küçük tüptede basınç fazlası ile yeterli.

    Daga önce Prometius 2 brulör yeterli değil değiştirdim yaznış büyğk ihtimalle aldığı tüp başlığında sıkıntı vardı şöyleki başlığın mangala bağlanacağı uç öyle sibop gibi olanlardan olmayacak direkt boruya geçen turturlu boru şeklinde olacakki gazı yoğun şekilde mangala ulaştırabilşn. Bahsettiğim gibi bende tüp ve gaz düğmelerini kökleyşnce ejderha gibi parladı mangal.

    20 dk boş yaktıktan sonra kutudan çıkan KIRMIZI lav taşlarını yerleştirip pişirmeye başladım. Ateş oldukça yetrli hele kapağını kapatınca içindeki ızgaralar nar gibi kızarıyor. Bu modelde kaoakta derece var ısı 350-400 dereceye ulaşıyor. Tavuk kanat incik bobfile ve kuzu pirzola biftek köfte patlıcan vb. hepsinden denemelik azar azar almıştım. İlk başta iyi başkadık fakat başka arkadaşlarda bahsetmiş pişen yiyecekten yağ damladıkça alev alıyor. Özellikle kapağı kapatınca ısı çok çabuk yükseliyor damlama artıyor çok ciddi alevlenme oluyor. Yaklaşık2-3 kilo bahsettiğim malzemelerden piştikten sonra mangalı kapattığımda kav taşlarının üzeri simsiyah olmuştu. Lezzet ilk deneme için isare eder. Tecrübe kazandıkça normal mangalı yakalar gibi. Ama damlama ve sonrasında alevlenme öyle folyo ile vb. Çözülecek gibi değil. Varsa landmann müşteri destek hattı vs. Onlarla bi görüşmeyi deneyeceğim bakalım bizdemi bir hata var yoksa bu iş böyle olurmu diyecekler.

    Şimdilik bu kadar. Maksadın ben alırken fazla bilgiye ulaşamadım yeni alacak arkadaşlara bi nevze faydamız olsun


    Merhaba!
    Aynı ürünü, yazlıkta kullanma maksadıyla, ben de aldım ve dün kurulumunu yapmaya çalıştım. İlk problemi tekerleklerin takıldığı demir çubukta yaşadım. Bir tarafın dişleri ters olmuş, hiç bir şekilde somunu takamadım.

    Neyse, devam edeyim daha sonra bir şekilde hallederim dedim!

    Kapağın kurulumuna kadar bir sorunla karşılaşmadım ama kapağın menteşe diyebileceğimiz kısmında deliklerden birinin eksik olduğunu farkettim ve sinirlenip öyle bıraktım çünkü dönmem gerekiyordu! Bu hafta distribütör ile irtibata geçeceğim!

    Size soracağım kısım bu değildi! Okuyan arkadaşlar da bilgili olsunlar ve aldıkları ürünü en ince ayrıntısına kadar incelesinler diye yazdım.

    Size soracağım şey şu: brülörün gaz vanası bağlantısını nasıl yaptınız? Sadece resimdeki gibi yerleştirdiniz mi? Bu konularda bilgili değilim, gaz girişinin olduğu yerde 4 delik var gaz brülöre nasıl gidiyor? Bir problem olmuyor değil mi?
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı


    Bu da kapaktaki eksik delik
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 18 Ağustos 2014; 14:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • Uzun bir araştırma sonucu Lav Taşlı Mangal almaya karar verdim. Aşağıdaki Linkte bahsi geçen Erçelik Mangal için satıcıyla irtibata geçtim, yanında göndereceği lav taşlarının rengini sorduğumda standart beyaz olduğunu belirtti, bende onun yerine kahverengi gönderebilirse siparişi vereceğimi söyledim kabul etti ve siparişi verdim.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/ercelik-mangal-ercelik-tuplu-mangal-35x45cm-129961449

    Mangal bugün elime ulaştı, ilk denememde şiş ve tavuk kanat yapmaya karar verdim, ızgara olmadan koyacağım için yetkili firmayı aradım, herhangi bir sıkıntının olmayacağını söylediler, ilk olarak 5 - 10 dk arası yüksek ateşte lav taşlarını yaktım, ilk olmasındanmı kaynaklanıyor yada bundan sonra bu şekilde devam edecekmi bilmiyorum yoğun ve rahatsız edecek şekilde lav taşlarının kokusu geldi. Şişleri koymadan ateşi kıstım ve yorumlarda bahsedilen ateş alma korkusuna lav taşlarının üzerine folyo koydum onun üzerine şişleri dizdim, herhangi bir duman yada ateş olayı olmadı ama ısının yetersiz kaldığı düşüncesi ile folyoyu kaldırıp ızgara üzerine dizdim şişleri, yukardaki yorumlarda bir arkadaşımız arka kısmını yükseltilmesi gerektiğini söylemiş aynen o şekilde arka ayaklarını yükselttim ve yağlar ızgarada bulunan hazneye doldu, herhangi bir ateş alma ile karşılaşmadım. Tavuk kanatları tel ızgaraya dizip öyle mangalın ızgarasına koydum.

    İlk denememde biraz risk alıp misafir davet ettim, ama sonuç mükemmel :) herkes çok beğendi. Özellikle şişler daha güzel oldu, folyodanmı kaynaklanıyor yada sosundanmı bilmiyorum, 2. denemede anlıyacağız artık.




  • Selamlar,

    Yaklaşık 2 senedir, bilinen adı ile tüplü mangal kullanmaktayım. Bu süre zarfında hem erçelik marka hem de açan marka mangalları kulladım.

    Tüplü mangallarda tüpten çıkan alevin taşları ısıtarak etin, balığın vs. pişirilmesine zaten hiç inanmadım. Pirişim işini yaparken illa tüpün az da olsa açık olması gerekmekte bu da içime sinmemektedir. Ayrıca esas kömür tadını alamazsınız. Bu aslında kaliteli tüplü mangallar için de geçerli. Bir arkadaşım da vardı randıman alamadığına şahit oldum.

    Ben mangalı şu şekilde kullanmaktayım,

    Mangal yüzeyinin %50'sini bildiğiniz beyaz lav taşı, kalanını normal mangal kömürü (odun kömürü koyuyorum). Mangalın üzerinde yer alan oluklu ızgarayı yerine ekledikten sonra, tüpü açıyorum, ilk 5 dakika harlı sonra ki 3 dakika kısık alevle mangal kömürlerini zahmetsiz şekilde yakıyorum. Sonra tüpü kapatıp, bildiğiniz klasik mangal şekilde etlerimi pişirmekteyim. Mangalın içindeki odun kömürü ve beyaz lav taşları ile beraber etlerim, balıklarım çok güzel ve kısa zamanda pişmekte.

    Yani anlayacağınız, tüplü mangalı yarı yarıya klasik mangal olarak kullanmakyayım. Sadece klasik mangalı yakarken çok vakit kaybetmekteydim. Şimdi ise çırasız yellemesiz, sadece tamıtamına 7-8 dakikada mangalım kor halline gelmekte.

    Sizlere bazı ip uçları vereyim.


    1-Erçelik mangalın metali kaliteli ve kalın. Hatta oluklu ızgarası açan marka mangalada da kaliteli ancak şu şekilde sorun var. Erçelik mangalda mangal pervazı yok. Bu nedenle kademe ayarı yapılamıyor. Normal şartlarda tel ile et arasında 15 cm olması gerekmekte. Ancak genelde tüplü mangallarda bu uzaklık neredeyse sıfıra yakın. O yüzden etlerden damlayan yağlar alev almakta, Normal mangalda da alev almakta ancak tüp açık durumda ise alev miktarı artabiliyor. Herkesin şikayet ettiği bu sorunu çözmenin en güzel yolu pervazlı mangal kullanmaktır. Bu yüzden bu yaz başı bir de açan marka tüplü mangal şiparişi verdim. 3 kademe pervazlısında olanı aldım. Pervaz br mangalın olmazsa olmasıdır, etlerin balıkların pişirim ayarları ve sıcaklık kademeleri sadece pervazla olur. Neyse,

    Açan marka tüplü mangalım geldi. Dediğim üzere bu mangalın kalitesi erçelikten düşük, mesela oluklu ızgarası teneke gibi, ilk ateşlemede yamulmakta, zira çekmecede yamulmuştu. Ayrıca mangalın tutamaçları kötü dizayn edilmiş. Bir de tüp brolürü takmalı çıkarmalı değil. Bu çok zahmetli. Normalde (mesela erçelik mengalde) tüp broluru tak-çıkar şekilinde olduğu için mangalı taşımada zorluk çekmiyorsunuz, Tak-çıkar sistemi olmayınca da tüp hortumunu mangala eklenen yerdeki vidalama sisteminden çıkarmanız gerekmekte. Bu da çok ilkel.


    Neyse,

    Açan marka mangalın içerisine yarısı odun kömürü yarısı beyaz lav taşı koyuyorum. 7-8 dakikada mangalım pişime hazır hale geliyor. Mangal kömütlerinin üzerini ince bir kül kapladığında oluklu ızgaranın daha da üstünde yer alan ve pervaza sabitlenen tel ızgaraya etleri koyuyorum. Tüpü kapatıp pişirimi yapıyorum. Pervaz sayesinde ateş ile balık arasında tam 15 cm olmasa da 12 cm mesafe kalıyor. Bu şekilde bu son 1 aydır 4-5 kere lüfer pişirdim:) Telden akan yağlar oluklu ızgaraya damlamakta. Tüp kapalı olduğu için çok çok az hatta hiç alev almamaktadır. Yani kısaca ateş ile balığın arasında her zaman oluklu ızgarayı bırakıp, pişirimi tel ızgarada yapıyorum. 2 sene içinde bulduğum en pratik yöntem bu. Telden damlayan yaglar oluklu ızgara geldikten sonra alev almadan ciddi miktarda duman yapıp tekrar balığa yansımakta. Bu işlem aynı zamanda tütsü gibi balığa ayrı bir nefaset katmaktadır.

    Bunun dışında küçük balıklar ya da ince dilim etler için mutlaka çift taralı tel ızgara kullanın,http://www.hepsiburada.com/liste/met-k-215-et-ve-balik-izgarasi-kucuk/productDetails.aspx?productId=hrmetizgara&categoryId=34001252&SKU=HRMETIZ-215)

    buyuk balıklar için lüfer vs.. bu tarz balıklar için satılan ızgarayı kullanın. (örn.http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-tekli-balik-tutucu-izgara-55cm/productDetails.aspx?productId=hrland345&categoryId=34001252&SKU=HRLAND345)

    Örnekte verilen ızgara biraz pahalı olabilir, ancak ben tchibodan aynı işlevi gören ızgarayı 10 tl den almıştım, starndart bir mangalda tek oturumda 350 grlık 3 adet lüfer pişiriyorum. O yüzden bana göre bunlardan en az 3 adet almanız gerekmekte. Ben bu şekilde yaptım. evde 4 kişi olsak bile tek oturumda 3 ten fazla pişiremeyeceğiniz için 3 adet yeterlidir. (tek mangal için) Bunun dşında şu şekilde bir ürün daha var (http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-uclu-balik-tutucu-izgara-76cm-krom-kirmizi/productDetails.aspx?productId=hrland282&categoryId=34001252&SKU=HRLAND282) bunu tavsiye etmem, nedeni ise mangalın ortası daha sıcak oldugundan ortadaki balık daha hızlı pişmekte yanlardaki biraz daha geç pişmektedir. Bu yüzden yukarıdaki gibi bir ızgara bu durumda size asla yardımcı olmayacaktır.

    Vaktim kalmadığımdan benden şimdilik bu kadar.




    Sorularını cevaplayabilrim.

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viva_bach -- 1 Aralık 2014; 15:42:54 >




  • bende bu klasik mangal is duman yakma ve kül olayından dolayı tüplü mangal siparirişi verdim balkondaki barbeküle sığacak ölçülerde olanı almak zorunda kaldımhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/ce-belgeli-tuplu-mangal-kucuk-boy-35x30cm-135778896 dün geldi bugun kurdum satıcı ile iletişime geçtiğimde beyaz taş gönderiyorz dediğindenhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/simkoryapicioglu-ercelik-mangallar-icin-lav-tasi-136763293 siparişinide verdim ama içerisinden kırmızı taş çıktı göndermiş bende o taşlarla sipariş verdiğim taşlarla mangalda hiç boş yer kalmayacak kadar taşları koydum küçük ve çok gözlü taşları seçerek koydum tüpü yaktım mangalın teneke saç kokuusu gitmesi için yaktım yüksek ateşte baya bir koku çıktı ... hafta sonunu bekliyorum bakalım sonuç nasıl olacak :)




  • marhaba arkadaşlar malum piknik sezonu geldi çattı, konuyu hortlatayım. ben de geçen yıl GGden gürsaç markalı mangalı aldım. en çok bahsedilen yapışma sorununu bende yaşadım. ancak kullandıkça yapışma sorunu azalıyor. hatta uzun süredir kullananlarda gördüm hiç yapışmıyor. eğer çok sorun oluşturuyorsa kıstırmalı tel de kullanabilirsiniz. en son balık pişirdim ve gayet güzel oldu. alevlenme falan da olmadı. tavsiyem, balığı telde pişirirseniz, iki tarafı da tamamen piştikten sonra tele balığın yapıştığı yerlerden çatalla veya maşayla vurun. sonra yavaş yavaş teli açarken yapışan kısımları çatal yardımıyla ayırın, büyük balıkları büsbütün çıkarabilirsiniz. kullandığım üründe levrek gibi iki büyük balığı (karnından ikiye açılmış) aynı anda pişirebiliyorum, iki tarafı 15-20dk gibi sürede çok güzel bir şekilde pişiyor. ben gayet memnunum. herhangi bir gaz yanık is kokusu oluşmuyor. apartmanınızda sıkıntı çıkaracak kişi yoksa rahatlıkla kullanılabilir. sonuçta is oluşmuyor sadece pişirdiğiniz gıdanın kokusu çıkıyor.

    Benim merak ettiğim, pikniğe gittik, herşeyi hazırladık birinci parti pişti, ikinci partiye geçtik, orada tüp biterse ne yapacağız Tüpçüyü arayıp bilmem ne dağına bi ufak tüp gönder de diyemeyiz
    Şaka bi yana manometre denen cihazlar var basınç ölçen, onlardan entegre edilse, bilsek bi parti pişirmede ne kadar yakıyoruz, tüpte ne kadar kaldı, ne zaman değiştireceğim. Böyle bi sistem gören var mı?

    mesela böyle bişey, free shipping olsa alır denerdim :)
    http://www.aliexpress.com/item/NEW-1pc-Propane-table-Pressure-reducer-valve-Propane-gas-pressure-gauge-for-Torch/32235381841.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertaylan -- 23 Mart 2015; 17:45:59 >




  • Ben de bitane alayım diyorum yalnız, deliklerinden taşlara akan yağın alevlenmemesi için bir çare var gibi sanki.

    Simkor'un burdaki ürününün üst tarafı yani telleri düz olduğu için ya yağı toplayacaktır zamanla taşlara akıtabilir muhtemelen. Tabi bir kısım yağ, yağ haznesine akacaktır.

    Yapıcıoğlu diye bir ürün daha buldum. Burdaki ürün için konuşayım.

    Pişirilecekler telde olduğu için temizlemesi rahat olur sanırım. Ayrıca taşların üzerine konacak yüzey tırtıklı olması ve yüksek kısımların delikli alçak kısımların hazneli olması sanki yağ sızma ihtimalini epey düşürecek gibi.

    2. ürün bu sebepten daha mantıklı geliyor ne dersiniz?




  • 2 üründen birini alıyorum.

    İlki:
    Erçelik'in alt pişirme hazneli üstü telsiz modeli, link

    İkincisi:
    Yapıcıoğlu'nun alt pişirme olmayan ama üstte teli olan modeli, link

    Tel olması artı özellik gibi ama hangisi seçilmeli, kullananlardan yorum alabilir miyim? Fiyat aynı.




  • ornapsen kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim evde 7-8 ızgara var 3 ad. gazlı hiç biri randımanlı değil (bilemiyorum o mehşur Weber 2000-3000 liralıklar nasıldır) 3 ad. elektrikli onlardan sadece borulu sistem olan kusursuz 1ad. kömürlü ve 1 ad. Lava gril tava tam bir fiyasko hanım neredeyse balkondan aşağı atacaktı mutfak bir duman bir acı duman nefes alınmıyor alacaklara duyurulur.Burada birde en çok pikniğe gittiğimde kullandım kormatiki tavsiye ederim sonuna kadar parasını hak ediyor link veriyorum

    http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-tutusturma-bacasi/productDetails.aspx?productId=hrland0131&categoryId=34001252#Gorseller
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hepsiburada.com%2Fliste%2Flandmann-tutusturma-bacasi%2FproductDetails.aspx%3FproductId%3Dhrland0131%26categoryId%3D34001252&ei=OwdeVaacOcL5ygPrxYHYAg&usg=AFQjCNEihrrdjpt8ZKxWhRyrxNucF4Um1A&bvm=bv.93990622,d.bGQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 21 Mayıs 2015; 19:27:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mac14

    Merhaba benim evde 7-8 ızgara var 3 ad. gazlı hiç biri randımanlı değil (bilemiyorum o mehşur Weber 2000-3000 liralıklar nasıldır) 3 ad. elektrikli onlardan sadece borulu sistem olan kusursuz 1ad. kömürlü ve 1 ad. Lava gril tava tam bir fiyasko hanım neredeyse balkondan aşağı atacaktı mutfak bir duman bir acı duman nefes alınmıyor alacaklara duyurulur.Burada birde en çok pikniğe gittiğimde kullandım kormatiki tavsiye ederim sonuna kadar parasını hak ediyor link veriyorum
    http://www.hepsiburada.com/landmann-tutusturma-bacasi-p-HRLAND0131?productId=hrland0131&categoryId=34001252#extendedImageContainer

    evet haklısınız lav taşlılar balkon için uygun değil.
    verdiğiniz link açılmadı. merak ettim gerçekten. Piknik sezonu da açılmışken, gene masraf çıkacak galiba bana




  • geçen hafta bir tane bende aldım.balık mangal yapalım dedik ama bi türlü yağ damlaması ve alev alması,is problemi,alevin sarı renkli ve düzenli bir yanma yapmaması sorunlarını çözemedik.bu konuda çözüm önerisi olan var mi?.

    ürün adresi:

    http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/mangal-pervazli-kademeli-tuplu-lav-tasli-krom-178997041

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.