Şimdi Ara

Fahri Trafik Müfettişleri ne iş yapar? Yetkisi nedir? Nasıl olunur? [AÇIKLAMA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar forumda "...Fahri Trafik Müfettişi ceza yazmış" tarzında konular artmaya başladığından dolayı böyle bir konu açma gereği duydum. Konuların altında "..kim bunlar, neden apaçilere ceza yazmıyorlar?" tarzı sorular gördüm. Şimdi elimden geldiğince ve bildiğim kadarı ile bu olayı açıklamaya çalışacağım.

Fahri Trafik Müfettişi olan insanlar en az 10 yıldır ehliyet sahibi olan, alkolden yakalanmamış, trafik kazasına sebebiyet vermemiş, üniversite mezunu ve 40 yaşını aşmış kişilerdir. Şu an ülkemizde 10.000 müfettiş bulunuyor ve bu sayı 2014 yılında 20.000'e çıkartılacak. 10.000 trafik müfettişinin 1 yılda yazdığı ceza ise 10 trilyonu geçmiş.

Bu müfettişlerin ortaya çıkma sebebi de biziz aslında. İnsanlarımız polisin olduğu yerlerde kurallara riayet edip, polislerin olmadığı yerlerde kural tanımadığı için böyle bir "sektör" çıktı ortaya. Bir nevi gönüllü polis oluyor bu arkadaşlar. Ve içlerinde Mehmet Ali Erbil'den tutun da Erman Toroğlu'na kadar herkes var. Aziz Yıldırım, Müjdat Gezen vs.

Peki nasıl çalışıyorlar ? Diyelim ki bu müfettiş arkadaş trafikte ilerliyor ve makas atan ya da ne bileyim park yasağını çiğneyen bir arkadaş gördü. Hemen eline alıyor ses kayıt cihazını ve başlıyor kayıda. Şu şu tarihte, şu şu yerde, şu renkli araç bu yasağı çiğnemiştir. Ardından bunu kendi tutanağına yazıyor ve trafiğe teslim ediyor. Onlarda ceza tutanağına çevirip, geçiriyorlar.

İşte bu iş böyle. Velhasıl kelam demem o ki trafikte gözünüz polisleri aramasın, kural tabelalarını arasın. Ve hata yapmayın, dikkat edin!

Kurallar sizi söğüşlemek için değil sizin hayatınızı korumak, kollamak için var. Siz kurallara uymazsanız da cezayı yersiniz tabii.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 15 Aralık 2013; 19:25:20 >

• paylaşım için teşekkürler
  • İtiraz ederim, bir lira da ödemem. mahkemeye kadar yolu var.
  • Yakında ben de başvuracağım. O kadar ihlal yapan var ki etrafta, hepsine ceza yazmaya kalksan başka iş yapamayacaksın!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

İtiraz ederim, bir lira da ödemem. mahkemeye kadar yolu var.

Hocam ödememek gibi bir şansınız yok. Sonuçta fahri trafik müfettişi diye geçse de size gelen tutanak polis ekipleri tarafından hazırlanıyor.

@akorkmaz11 Şartları yerine getirebiliyorsanız kesinlikle sizde yapın bu işi
  • Yiyorsa ben fahriyim desin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl dolsun ben de basvuracam. Benim tek hedefim sinyal vermeyenler olacak ama .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapıyor bu denetçiler?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Heryer oldu yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

İtiraz ederim, bir lira da ödemem. mahkemeye kadar yolu var.

Hocam ödememek gibi bir şansınız yok. Sonuçta fahri trafik müfettişi diye geçse de size gelen tutanak polis ekipleri tarafından hazırlanıyor.

@akorkmaz11 Şartları yerine getirebiliyorsanız kesinlikle sizde yapın bu işi

Fazlasıyla tutuyor da bir boş vakit bulup başvurmak lazım. Başvuru proseduru hakkında malumatınız var mı?

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Ödememek gibi bir şansım her zaman var, ki defalarca itiraz edip ödemedim, fahri olsun normal trafik polisi olsun cezayı ispatlamakla yükümlü. itiraz eder foto yada kamera kaydı isterim. yoksa ellerinde kusura bakmasınlar ödemem. keyfi ceza yazımı konusunda üstlerine yok.

3-4 kez radara girip durduruldum ve ceza yedim, sesim çıkmadı verdim ehliyetimi imzamı atıp devam ettim, suçum varsa öderim sorun yok. ama kaç kez de saçma sapan keyfi cezalar geldi hepsine itiraz ettim, birgün de al sana video kaydı, al sana fotoğraf diyemediler.

Kimseye kötü niyetli demiyorum ama cezalar kişilerin insiyatifinde olmamalı. Milyonlarca lira ceza kesiliyor, %10'u ile her yeri kamera ile donatsınlar, hem trafik düzene girer hem de kazalar azalır. suç varsa önce ispatı olsun sonra cezası.
  • bizim amca oğlu da fahri müfettiş gece kulaklarım nasıl çınlıyorsa uyuyamıyorum diyordu geçen
  • quote:

Ödememek gibi bir şansım her zaman var, ki defalarca itiraz edip ödemedim, fahri olsun normal trafik polisi olsun cezayı ispatlamakla yükümlü. itiraz eder foto yada kamera kaydı isterim. yoksa ellerinde kusura bakmasınlar ödemem. keyfi ceza yazımı konusunda üstlerine yok.

3-4 kez radara girip durduruldum ve ceza yedim, sesim çıkmadı verdim ehliyetimi imzamı atıp devam ettim, suçum varsa öderim sorun yok. ama kaç kez de saçma sapan keyfi cezalar geldi hepsine itiraz ettim, birgün de al sana video kaydı, al sana fotoğraf diyemediler.

Kimseye kötü niyetli demiyorum ama cezalar kişilerin insiyatifinde olmamalı. Milyonlarca lira ceza kesiliyor, %10'u ile her yeri kamera ile donatsınlar, hem trafik düzene girer hem de kazalar azalır. suç varsa önce ispatı olsun sonra cezası.

Dediklerinizde haklılık payı var. Zaten bu işe girersem araca en iyisinden bir kamera alacağım ve günün belli bir zaman dilimini kamera görüntülerini ayımlamaya ayıracağım.

• neilblack kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Fotoğraf yoksa ödemezsiniz.

• Dürüstçe yapıldığın da aslında çok güzel bir uygulama , paylaşım ve bilgilendirme için Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Dürüstçe yapıldığın da aslında çok güzel bir uygulama , paylaşım ve bilgilendirme için Teşekkürler.

Aslında fotoğrafla desteklenmesi lazım müfettiş tutanaklarının.

Teşekkürünüz için ben teşekkür ederim. Forumda bilgi paylaşımı olan konuların artması, tartışma yaratacak konuların azalması dileği ile.

• quote:

Kurallar sizi söğüşlemek için değil sizin hayatınızı korumak, kollamak için var. Siz kurallara uymazsanız da cezayı yersiniz tabii.

Hocam kuralları bilmemde bu cezaların resmen söğüşlemek için var olduğu aşikar. Sizi bilmem ama bana göre devlet kurallara uyulsun diye yapmıyor bunu bütçeyi denkleştirmek için yapıyor. Eğer hayatımızı korumak, kollamak gibi bir hedefi varsa yüce devletimizin, % 40 Ötv %18 kdvyi kaldırsın bir de hurda yasası çıkarsın bizde şahine doğana değil adam gibi güvenlik donanımı tam arabaya binelim. Arabayı alırken ayrı söğüşlüyor benzinde ayrı söğüşlüyor yetmiyor, mtv ile söğüşlüyor o da yetmiyor. Muayne ile söğüşlüyor, o da yetmiyor,parkomatla söğüşlüyor o da yetmiyor ceza kitleyerek söğüşlüyor. Sonra çıkıpta biz sizin güvenliğinizi düşünüyoruz derseniz gülerler adama. Belki cahil kesimi inandırabilirsiniz ama bilinçli insanlar yemez bunu. Harun Taştan ve onun gibiler trafikte rahatça cirit atarken, bu vatanın evlatlarını makas atmaya özendirirken, internete 10 larca video yükleyip hiç ceza almazken, milletin yanlış yere park etmesiyle uğraşmak sadece bütçeyi denkleştirmeyle açıklanabilir.

Ceza yiyen adamın psikolojisi şu olmamalı ; benden daha beterleri var ama cezayı ben yedim sadece. Herkese yazsınlar cezayı o zaman tamam ama bir amcanın videosu vardı polise isyan ediyordu kemer cezası yediği için. Bu resmen tezgahı kurup kotayı doldurana kadar cezayı giydirmektir. Eğer ciddi denetim yapılacaksa adam gibi herkesin arabasını durdurup, muaynesiyle ilk yardım çantasıyla her şeyini incelesinler. Ama hadi bugün geçen tüm siyah arabalara ceza yazalım mantığıyla yola çıkarsan halk cezayı ne için kestiğini anlar. Adil bir şekilde herkese aynı muamele olsa inanın insanlar o cezayı öderken sesini çıkarmaz.

Şahsen cezayı hak edecek bir sürüş sergilemiyorum ama yazmak isteyen adam bulur bir şey yazar bana fahri trafik müfettişinden ceza gelse mecbur öderim ama adamın sülalesinide anarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Hocam kuralları bilmemde bu cezaların resmen söğüşlemek için var olduğu aşikar. Sizi bilmem ama bana göre devlet kurallara uyulsun diye yapmıyor bunu bütçeyi denkleştirmek için yapıyor. Eğer hayatımızı korumak, kollamak gibi bir hedefi varsa yüce devletimizin, % 40 Ötv %18 kdvyi kaldırsın bir de hurda yasası çıkarsın bizde şahine doğana değil adam gibi güvenlik donanımı tam arabaya binelim. Arabayı alırken ayrı söğüşlüyor benzinde ayrı söğüşlüyor yetmiyor, mtv ile söğüşlüyor o da yetmiyor. Muayne ile söğüşlüyor, o da yetmiyor,parkomatla söğüşlüyor o da yetmiyor ceza kitleyerek söğüşlüyor. Sonra çıkıpta biz sizin güvenliğinizi düşünüyoruz derseniz gülerler adama. Belki cahil kesimi inandırabilirsiniz ama bilinçli insanlar yemez bunu. Harun Taştan ve onun gibiler trafikte rahatça cirit atarken, bu vatanın evlatlarını makas atmaya özendirirken, internete 10 larca video yükleyip hiç ceza almazken, milletin yanlış yere park etmesiyle uğraşmak sadece bütçeyi denkleştirmeyle açıklanabilir.

Ceza yiyen adamın psikolojisi şu olmamalı ; benden daha beterleri var ama cezayı ben yedim sadece. Herkese yazsınlar cezayı o zaman tamam ama bir amcanın videosu vardı polise isyan ediyordu kemer cezası yediği için. Bu resmen tezgahı kurup kotayı doldurana kadar cezayı giydirmektir. Eğer ciddi denetim yapılacaksa adam gibi herkesin arabasını durdurup, muaynesiyle ilk yardım çantasıyla her şeyini incelesinler. Ama hadi bugün geçen tüm siyah arabalara ceza yazalım mantığıyla yola çıkarsan halk cezayı ne için kestiğini anlar. Adil bir şekilde herkese aynı muamele olsa inanın insanlar o cezayı öderken sesini çıkarmaz.

Şahsen cezayı hak edecek bir sürüş sergilemiyorum ama yazmak isteyen adam bulur bir şey yazar bana fahri trafik müfettişinden ceza gelse mecbur öderim ama adamın sülalesinide anarım.

Kesinlikle katılmıyorum. Söğüşlemekle alakası yok hocam. Adamlar kurallara uymayanlara ceza yazıyor mu? Yazmıyor. Uy kurallara, yeme cezayı bu kadar basit.

Hurda yasası mevzusuna gelince.. O yasayı bende bekliyorum. 91 Kartal var bende de. O konuda her 2 tarafta da haklılık payı var aslında. 4 milyon hurda arabayı almak biraz zor hocam. Bütçe dayanmaz ona.

Harun Taştan geçenlerde sağlam bir ceza yedi, merak etmeyin. İçiniz ferah olsun

• Trafik kurallarını uyan için sorun yok bence benim 12 yıllık ehliyetim var henüz 1 tane bile cezam yok o yuzden trafik ceza yazıyorlarmış şuna ceza varmış artmış falan filan hiç beni alakadar etmiyor çünkü kurallara uyuyorum.Keşke cezalar 10 kat daha ağır olsa özellikle hız ve emniyet şeridi ihlal cezaları. Kamera ile desteklense daha iyi olurdu ona katılıyorum itiraz hakkı olmazdı kişinin.
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    İş arkadaşıma geldi. Itiraz etti, red geldi. Çok uğraşmamak lazım.

• 2014'de ben de başvuracağım. Diğer şartları zaten sağlıyorum, 40 yaşımı doldurmamı bekliyorum.

Fahri müfettiş olunca da torpidoda duran kamerayı ön cama sabitleyeceğim ve tehlikeli araç kullanma, emniyet şeridi kullanımı, tek yöne tersten girme ve kırmızı ışık ihlali konularında kimseyi affetmeyeceğim. Belgeleriyle beraber. Cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri gibi ihlaller ön camdaki kamera ile kayıt altına alınmayacağından onlarla ilgilenmeyeceğim. Benim esas ilgi alanım kırmızı ışık ihlali ve tehlikeli araç kullanma.

İnsanımızın başka türlü adam olacağı yok. Ceza ile canını yakacaksın ki akıllansın. Ne yazık ki başlarına çoban lazım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.