Şimdi Ara

mini retina ekran değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımın 64gb iPad mini retinasını elimden düşürdüm. Ekranı kırıldı. Ekranını değiştirmem gerekiyor. Maliyeti ne kadardır? Kaç güne teslim ederler? Önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam geçmiş olsun, ne ara aldın ne ara kırdın ? Şuan piyasada retina mini ekran değişim parçası olduğunu sanmıyorum, belki yabancı sitelerde vardır(sanmıyorum google'da arattım ama olsun)
  • Geçmiş olsun, kötü bir durum. Orjinal parça bulmanız malum mümkün değil, Apple parça sağlamıyor ancak çıkma bulabilirseniz -ki retina mini henüz çok yeni biraz düşük ihtimal, yurtdışından getirtmeniz gerecek gibi. Ekran mı kırıldı yoksa sayısallaştırıcı mı (digitizer)? Eğer sayısallaştırıcı kırıldıysa masraf ekrana göre daha düşük. Örnek bir site veriyorum, sitenin güvenilirliği konusunda mesuliyet kabul etmem çünkü ne alışveriş yaptım ne de daha önce gördüm, sadece sizin için arama yaparken karşıma çıkan sonuçlardan seçtim:

    http://www.eforchina.com/list/3108/Spare-Parts-for-iPad-mini.htm

    Fiyatlar 25$ seviyesinden başlıyor, kargo da ücretsiz. Bu da bir ebay satıcısının ilanı ancak bunu da tanımıyorum, bilmiyorum:

    http://www.ebay.com/itm/Front-Touch-Glass-Digitizer-Screen-Repair-Parts-for-iPad-mini-2-Color-Free-tools-/271270432845?pt=Other_Tablet_eReader_Accessories&var=&hash=item3f28fa504d

    Taktırma işini mutlaka güvendiğiniz, bildiğiniz bir yere yaptırmanızı tavsiye ederim, iPad'ler tamir konusunda son derece başarısız üretilmiş cihazlar. Parçanın değişim işlemi (siz yapmayacaksınız sanırım ama bilgi olarak bulunsun):

    http://www.ifixit.com/Teardown/iPad+Mini+Retina+Display+Teardown/19374

    Son olarak, ana menü tuşu, kablosu ve yapıştırıcısı üzerinde olan parçayı almak daha avantajlı olacaktır, eski cihazdan yeni gelen parçaya aktarılması "bence" sağlıklı değil.

    Kolay gelsin, tekrar geçmiş olsun.




  • Zannediyorum sadece dış katman kırıldı çünkü dokunmatik sorunsuz çalışıyor. Görüntüde de LCD bozuklukları yok. Cihaz turkcell den alınmış garantili 2000 liraya yakın bir fiyata almış. 25cm mesafeden kilifindan çıkıp masaya düştü.

    Dış katman normal mini ile retina nin aynı olması lazım değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanın parça aynı mı farklı mı bilmiyorum, ancak aramalardan çıkan sonuçları paylaştım sizinle. LCD'de sorun yoksa (böyle şeye sevinilmez ama) en azından zarar az olduğu için iyi bir durum. Satıcılara danışabilirsiniz. Şu vatandaş aynı demiş, yine de iyice araştırıp emin olmak lazım:

    http://blog.etechparts.com/2013/12/04/ipad-mini-retina-glass-screen-compatibility/
  • Verdiğiniz linklere baktığım kadarıyla normal mini ile retina nin dış katmanı aynı. Arkadaşım cihazı az önce bir avea bayisine göstermiş 300 liraya yaparız demişler .yarın birkaç yere daha soracağım. Bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.