Şimdi Ara

BAYMAK KOMBİ ARIZALARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
5
Favori
19.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba servis ücreti 40 tl dilerseniz cihazı ve sistemi inceler teşhisi koyarız masrafını size bildiririz. Ankaranın heryerine servis hizmetimiz var. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umah

    baymak falke

    pompa sıkışması diyorlar fakat pompa vidasını çıkardığımda motorun döndüğünü görüyorum ama bir anlık fazla ısınma sonuçu sistem kitleniyor
    (kombi altındaki filtreleri temizlememe rağmen gene sorun devam edıyor acaba pompayımı sökmek gerekir? )

    kombinin genleşme tankına şebekedi sistem boşaltılıp havada basıldı (pompa göstergesi bozuk olabılır 1.5 olmayabilir tam emın degılım)

    1 ay öncesinde termostatik vana taktım ve 1 peteği değiştirdim bunun bir etkisi olabilirmi (pompaya pislik kaçtı vb gibi ? )


    Her iki tarafında 3 yollu sistemlerini ve motoru söküp (esanjör dahil ) temizlk yaptım ama o kadarda fazlaca pislik vesaire birşey çıkmadı....ısıtmaya geçtiğinde hızlı bir şekilde ısındıktan sonra bir anda yanma duruyor ve göstergedeki ısı hızlıca düşüyor.bu işi çözersem bu gidişle su tesisatçılığından kombi tamircisi olacam :P




  • kombici06 kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için tekrar teşekkür ederim hocam. Ev sahibinin isteği doğrultusunda yetkili teknik servis çağırdık, gelen arkadaş da sanırım sizinkine benzer bir saptamada bulundu; ancak kombide değil de bacada sorun olduğunu söyledi. Arkadaş alev kopması denen hatayı cihazın kapağını açtığı anda bildirdi ve bacanın şeklinde bir hata olduğunu söyledi. Bacayı düzelttirdiğimizde sorunumuzun çözüleceğini söyledi.

    Ben bir ara baca titreme sesi çıkartıyor diye söküp takmıştım, bacanın dışarıdaki bitiminde de diğer bacalardaki gibi plastik bir parça yok; büyük boru içinde küçük boru var. Sizce de bu sebepten olabilir mi? Bacanın fotoğraflarını da ekliyorum.

    sonradan gelen düzeltme:

    tesisatçı gelmeden bir bakayım dedim kendim bacaya ve komple söküp tek tek baktım ve ince boruları birbirine bağlayan bağlantı parçasındaki bir vida paslanıp düşmüş ve iki boru arasında boşluk oluşmuş. orayı kapatacak şekilde tekrar yapınca inanılmaz bir şekilde düzeldi hocam :) sanırım sizin baştaki tahminlerinizden birisiydi bu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texture -- 3 Şubat 2015; 0:18:43 >




  • Merhaba bana bacayı kurcaladığınızdan bahsetmediniz bahsetseydiniz atık gaz ile taze havanın karışması ve bunun sonucunda alev uçuşmasından dolayı alevdenetleme elektrodunun alevi görmediğini cihazın bu nedenle E-01 arızasına düstüğünü zaten söylerdim. Neyse geçmiş olsun halletmişiniz. Ayrıca biz baymak yetkili servisiydik bir zamanlar bıraktık artık kendi özel servisimizde hizmet veriyoruz şimdilerde. Saygılar. Birde baca ucundaki kafesi mutlaka takın kuşlar yuva yapmasın bu seferde E-03 e düşer cihaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombici06 -- 3 Şubat 2015; 1:16:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umah U kullanıcısına yanıt
    Sevgili umah pompa sökülüp mil gurubu ve yatağı kireç çözücüye yatacak bloklarda aynı şekilde dağıtılıp kireç çözücüye yatacak böylelikle pompa ve hidrolik blok temizlenecek. Hidrolik 3 yollu bloktaki mil ve yay gurupları dağıtılıp kireç çözücüye yatacak ve temizlenip tekrar toplanacak birde 3 yollu step motoru ileri itip geri çekiyormu diye kontrol edilecek . siz pompanın sadece kovan kısmının 4 alyanını söküpte bakarsanız tabiki pislik görünmez o pervaneli kısmı çekip tapanın olduğu bloktan bi ayırın bakalım karşınıza ne gelecek ondan sonra yazın yada facebook tan Ankara Teknik Kombi Servisimizin paylaşımlarına bi göz atın derim. Pompanın nasıl söküldüğü orda var saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söküp temizledim ama 3-4 gün sonra tekrar başladı ani ısınıp sonradan birdende ısı 38-42 ye ınıyor ....birde Kireç sökücü deneyelim;haber veririm hüstad,sagolun
  • Merhaba,

    Kiracı olarak oturduğum evde bulunan Baymak Eco 240 Fİ marka kombi, petekleri ısıttığı halde, banyo ve mutfağa sıcak su göndermiyor.
    Servis çağırdığımda adını bilmediğim bir parçanın oksiklendiğini ve değişmesi gerektiği söylendi. Teknik Servis Formu'nda yazana göre "3 yollu ön kit arızası"

    Bu parçanın değişmesi için servis benden 180 TL talep etti fakat yaptırmadım. Ev sahibi ücreti karşılamıyor.
    Bu parçayı bulup, benim takmam ya da taktırmam sizce mantıklı mıdır?
    Nasıl bir yol izlemem gerekir sizce?

    Cevap verirseniz sevinirim.
  • DD ün 15 yıllık kombisi artık çalışmamakta ve değiştreceğiz.
    Baymak idee veya duotec tavsiye ettiler
    240 m2 alanı ısıtacağız?
  • kombici06 kullanıcısına yanıt
    Pompayı bloktan ayırdım vede parçaları kıreç sökücü ile 10-15 dk içinde tuttum (her ne kadar fışırdama olmasada )...şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım;hakkınızı helal edin ;)
  • Baymak Baxi ECO 3 (bacalı) modellerinde; bina bacasının çekişinde problemler olduğu zaman kombinin davlumbazında aşırı sıcaklık birikir ve baca termostadının atmasına sebep olur?
  • Bakmak Eco4 24fi kombim var. Geçenlerde kombinin ön kapaklarını açtım içi baya tozdu yanma odasını falan temizledim. Kapattım. bunun öncesinde +- tuşlarına basılı tutarak parametre ayarlarından bişeyler değiştirmiştim ama ne değiştirdm hatırlayamıorum. Şuan sorunum suyu 55 dereceye ayarlıorum. ama çelmeden gelen su 55 derece olmuyor. ılık bir su oluyor öncesinde baya bi sıcak derecede su geliyordu. Kombiye en yakın yerde mutfak var buraya baya sıcak geliyor ama uzak noktada olan duşa bu derecede su gelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir. Kombinin parametre ayarlarında birsürü değer var. özellikle sormak istediğim f03 hidrolik sistem ayarı. 0 dan 9 a kadar değer alabiliyor. 0 yapınca kitapçıkta ani su ısıtıcı cihaz diyor. bu ayara alınca su ısınıyor baya bi sonra birden soğuyor. çeşmeyi kapatıp açıncada ısınmıyor tekrar 3 e alıncada iyi çalışıyor. fakat yeterli derecede ısıtmıyor. bunun sebebi ne olabilir. birde f07 sıcak kullanım suyu sensörü ayarı 0/1 değerleri alıyor. ben 1 yaptım bu nedir?
    Bu kombilerde parametre ayarlarını baymak ı arasam alabilirmiyim.
    birde bu ntc sensörü kombinin neresinde nasıl birşey 5 yıldır kombi hiç temizlenmedi. bu parçada. bu haftasonu temizlemeyi düşünüyorum. yardımcı olan tüm arkadsşlara şimdiden çok teşekür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watershine -- 25 Şubat 2015; 1:12:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ustam nerelerdesin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • watershine W kullanıcısına yanıt
    Mrb hocam benim kombide seninki ile aynı. Parametre ayarlarını bende bulamadım. Sen ne yaptın buldun mu bi çözüm?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kombici06 (Talha usta)'ya bu forum sayesinde ulaştım. Baymak kombimle ilgili bir kaç sorun için kendisinden servis istedik. Geldi ve tüm problemlerimizi giderdi, güzel bir de bakım yaptı. Yaptığı iş ve hassasiyeti için ayrıca bu devride artık hasret kaldığımız ustalık'ı için teşekkür ederim. Ellerine sağlık, yaptığı tüm tespitler nokta atışı ve cihazlara hakimiyeti tam. Ben şahsen memnun kaldım. Buradan da duyurup kendisine ve kombi sorunu olanlara faydası olması dileğiyle.
  • Abi bizi mahçup ediyosun faydalı olabildi isek ne mutlu saygılarımızla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar işlerimizdeki yoğunluktan forumdan baya bi uzak kaldık kusura bakmayın sorunu olan arkadaşlar telefonla ulaşabilirler elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız saygı ve sevgilerimizle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talha Bey selamlar.
    Size telefondan ulaşmaya çalıştım ancak telefonu açan olmadı. Öveçler 2. cadde üzerinde çatı katı dubleks binada oturuyorum. Benim evimde baymak energy digit 24 FI marka kombi bulunmaktadır. Kombinin bakımını geçen ay yaptırdık. Ancak en kısığın çok az üzerinde (yaklaşık 40-45 derece) sürekli çalıştırdığımızda 24 saatte 18 metreküp gaz harcıyor. Ev 140 metrekare ve yaklaşık 5,5 metre petek ve 1 havlupan var. Petekler tamamen ısınıyor ama evin alt katı 20 derecenin altına düşmese de üst kat (sadece 1 küçük oda ve banyo var) 14 derecede kalıyor. Benim sorularım şunlar:
    1- Kombinin harcadığı gaz miktarı normal mi? Azaltılabilir mi?
    2- Kombi kaç metreye kadar petekleri ısıtabilir? Bana Baymak yetkilisi 8 metreye kadar kombinin kaldırabileceğini söyledi.
    3 Peteklerin uzunluğunu artırırsam gaz tüketimim de aynı oranda mı artar?
    4- Diyelim ki peteklerin uzunluğunu 8 metreye çıkardım ve kombinin yeterli olmadığını, bazı petekleri bir kısmını ısıtmadığını farkettim. Bu durumda kombiyi yoğuşmalı bir modelle mi değiştirmem gerekir? Kombiyi değiştirmeden pompa gücünü artırarak kombinin tüm petekleri ısıtmasını sağlayabilir miyim?
    Yoğun olduğunuzu belirtmişsiniz biliyorum, yine de cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler...




  • Telefonla görüşmüştük bi sistemi inceleyelim çözüme bakarız. Saygılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombici06

    Merhaba servis ücreti 40 tl dilerseniz cihazı ve sistemi inceler teşhisi koyarız masrafını size bildiririz. Ankaranın heryerine servis hizmetimiz var. Saygılar

    Sayın Ustam Merhaba,

    Benim Baymak kombimin ayarlarında baya sorun var bir türlü evi 15 derecenin üzerine getiremiyoruz. Servisde baktı bir şey yapamadı.Sizede bir baktırmak isterim. İletişim bilgilerinizi atabilirmisiniz. Çok teşekkürler. Saygılar.
  • Merhaba 0532 45 45 775 Talha Usta saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.