Şimdi Ara

HP DV6000. Çalışmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Elimde kuzenin HP DV6000 laptopı var. İlk ekran açılmaması nedeniyle garantide iken servise göndermiş.
    Problem çözülmüş anladığım kadarıyla bazı parçalar değişmiş.

    Şimdi sorun tekrarlamış fakat bu sefer makina hiç çalışmıyor. Star düğmesine basıyorsun 3sn. sonra kapanıyor..

    Ben başka bir laptop tamircisine götürdüm, o da çözemedi.. Sorun ne olabilir bilgisi olan var mı?

    Yoksa makinayı yedek parça niyetine satacağım.. Yardııımm.



  • Merhaba ,

    Cihazı ilk açtığında 2-3 saniye içerisinde kapanıyor ise power / besleme kaynaklı bir problem yaşıyorsun gibi geliyor.Kullandığın adapter veya anakart kaynaklı olabilir.

    Garantin devam ediyor ise 4440307 yi ara garanti kapsamı içerisinde onarıma alırlar.

    Teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byfire

    Merhaba ,

    Cihazı ilk açtığında 2-3 saniye içerisinde kapanıyor ise power / besleme kaynaklı bir problem yaşıyorsun gibi geliyor.Kullandığın adapter veya anakart kaynaklı olabilir.

    Garantin devam ediyor ise 4440307 yi ara garanti kapsamı içerisinde onarıma alırlar.

    Teşekkürler,

    Ben teşekkür ederim. Sorun anakartmış. Hiç uğraşma dediler. Bende satıyorum. Zaten garantisi de yoktu.
  • Belki sorunun bu değil ama bilgin olsun diye söylüyorum , benimde eski bilgisayarım dv6000 di birkaç kez ekran kartı yandı ve chip i değiştirildi yaklaşık 150 tl civarı değişim masrafı alındı ancak bi kaç kez aynı hata tekrarlandı parça garantisi oldugu için 2 kere ücretsiz değişim yaptılar. ben yurtdışında üniversitedeyim ablam 5 6 ay önce yine ekranda görüntü olmadıgını söyledi . ekran kartı yine yandı diye hiç uğraşmadım ilgilenmedim ama bugün çok ilginç bi yöntem ögrentim internetten ve uyguladım . Eger DV6000 model pcleri olan ve herhangi bi nedenden dolayı ekranda görüntü alamayan arkadaslar varsa bu yöntemi kesinlikle uygulasınlar. bilgisayarı açık vaziyette hiçbiryerden hava almıcak şekilde kalın polar , örtü , battaniye artık ne bulursanız iyice sarın . özellikle fan kısımlarından hiçbirşekilde hava almasın , bu şekilde pc kendini ısıdan kapatana kadar eger kapatmazsa 1 2 saat içinde kendiniz kapatın . ( ben bu şekilde pcyi açıp dışarıya çıktım yaklaşık 3 saat sonra geldigimde hala çalışır vaziyetteydi ben kendim kapattım ) daha sonra pc nin sogumasını bekleyin ve tekrar çalıştırdıgınızda görüntünüz kesin olarak gelicektir. ( BUGÜN BİZZAT KENDİM DENEDİM VE BAŞARILI OLDUM ) eger sonuç alınmaz ise aynı işlemi tekrar deneyin , bilgisayarın içini açıp ısı tabancasıyla anakartı ısıtanlarda aynı sonucu almakta ama o çok zahmetli oldugu için bu yöntemi tercih ettim . bozuk diye bi kenara attıgınız bi dv6000 varsa muhakkak deneyin .




  • maTeryaL. M kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de vardı malum. Anakartı çıkarıp ekran kartını saç kurutma makinesi ile ısıtarak hallettim :) Senin yöntemi de denemiştim. Türk zekasına hayranım hayırlı olsun :)
  • daha sonra herhangi bi sorunlar karşılaştınmı peki , ben laptobu arkadaşıma sattım çünkü 2 gün sonra gelip beynimi yemesin :)
  • maTeryaL. M kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bazen tekrar ediyor ısınmadan kaynaklı. Laptobu çalışır halde havluya sarıp 3 saat bekliyorum, soğutuyorum ve sorun ortadan kalkıyor. Başka bir sıkıntısı olmadı şu güne kadar.
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba;
    Aynı sorunu defalarca yaşamış biri olarak tecrübelerimi sizinle paylaşayım. ekrana görüntü gelmeme sorunu bildiğiniz üzere ekran kartı lehim ayaklarının anakarta temas etmemesinden kaynaklanıyor. Bu sorunu çözmek için lehim ayaklarını tekrar ısıtmak gerekiyor. Bunu farklı şekillerde denedim;

    1. bilgisayarın fan açıklıklarını kolibandı ile kapatıp havluya sararak saatlerce kapanmasını bekledim.

    2. Bilgisayarın anakartını söküp saç kurutma makinesini nvidia chipinin üzerine uzun süre tuttum.

    3. Nvidia chipinin üzerinde metal bir kap (mini mumluk altlığı) içine alkol yakarak ısıtarak.

    bu 3 deneme sonucunda da (ayrı ayrı) her seferinde bilgisayar çalıştı ancak en fazla 2 hafta sürdü. Tekrar aynı arızayı verdi. Artık bilgisayarı sökmekten gına geldi. Son olarak kafama koydum gittim ısıtabancası aldım.

    bilgisayarın anakart üzerindeki navidia chipini yakmadan güzelce ısıttım chipi hafifçe bastırdım ve kaliteli thermal macunla sıvayıp kapattım. 1 senedir. sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Eskisinden sağlam oldu diyebilirim. needfour speed frycry carbon gibi oyunlarla uzun süre oynadım. Makinede tık yok.

    Bilgisayarın altında metal altlık bulunmakta, ve seyahat pili olarak bilinen ikili pil bulunmakta bu pil bilgisayarın arka tarafını biraz daha yüksekte tutuyor ve rahat hava almasını sağlıyor.

    Kullanmakta olduğu bilgisayarı 2007 de aldım ve üstüne 2 tane daha bilgisayar aldım ama hala daha dv6000 i kullanıyorum (intel işlemcili) Şuan itibariylede dv6000 den yazıyorum. Bitane ssd alıp takmayı düşünüyorum. 2007 de sağlam para ödemiştik nerdeyse bi şahin parası :)

    Son işlemlerden sonra gayet stabil çalışıyor. hdd ısınma sorunu vardı o bile geçti. Ancak bilgisayarın wireless kartın üzerinde japonla yapıştırılmış metal soğutucular var onlarında ısıyı dağıtma konusunda payı baya büyük.

    Not: Eğer bilgisayarınızın chipseti daha önce tamir görmüş chip değişmiş ise kurtarma şansı çok daha az diyebilirim. çünkü aynı yöntemi başka bir dv6000de denedik verim alamadık.

    bu işlemi deneyecelseniz bilgisayarı gözden çıkarmanız gerekecektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.