Şimdi Ara

1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun süredir toplamayı düşündüğüm htpc sistemi nihayet biraraya getirdim. İçindeki parçaların maliyet 1100 tl gibi bi rakama denk geliyor, sıfır olarak aldığım parçaların yanısıra daha önceden almış olduğum ikinci el parçalarda var, bu parçaları seçme nedenlerimi ve maliyetleri aşağıda paylaşıyorum.

    Kasa:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Kasa olarak mitx anakart kullanmak istediğim için silverstone sugo sg05bb tercih ettim. Teknobiyotikten 307 tl ye aldım, kasanın içinden 450 watt 80 ¬+ bronze sertifikalı güç kaynağı geliyor bu kasayı tercih etmemin sebebi ; mini itx anakartlar için üretilmiş olmasına rağmen geliştirilmeye açık, sade ve güç kaynağıyla birlikte fiyatının bu seviye ve kalite için makul oması.


    Anakart:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Anakart olarak gigabyte ga-b75n mini itx analkartını tercih ettim. Mormani den 218 tl ye aldım, tercih sebebim; piaysada malesef z77n wifi bulunamıyor artık sıfırı zaten hiç biyerde yok ikinci el olarakta bi süre araştırdım ama karşıma çıkmadı. z77n wifiden kabaca farklarına gelirsek, dahili wifi yok dahili bluetooth yok, ve sadece tek sata 3 portu var malesef, oc ile ilgilide tabiki z77 nin mutlaka farklılıkarı vardır ama beni çok ilgilendirmiyor, tek sata 3 portu gerçekten kötü oldu ama 1155 pin için başka anakart bulamadım.


    İşlemci:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri


    İşlemci olarak vatanın bayram sonrası % 30 indiriminden 126 tl ye pentium g2020 işlemciyi tercih ettim, aslında işlemci konusu biraz karışık, tercih sebebine gelirsek; 126 tl için performansı harika, ivy bridge, tdp değeri max 55 watt yazılı fakat testlerde çok daha altında olduğu görülüyor, i3 işlemcilerden hyper threading olmaması ile ayrılıyor fakat fiyatına göre performansı muhteşem. Daha önce farketmemiş olanlar için incelemerine gözatmalarını tavsiye ederim. 3570 k da kullanmıştım salondaki htpc için kullandığım sistemde ama böyle bir gücün hakkını veremeden kullandığımı farkettim çünkü film ve basit oyunlar için fazlasıyla yeterliydi, ihtiyaç hissedene kadar daha mütavazi ve maliyeti düşük bir işlemci denemeye karar verdim. Birazda g2020 yi farkettikten sonra denemek istedim aslında. İşlemcinin içindeki dahili gpu yetersiz ben ekran kartı kullandığım için beni çok ilgilendirmiyor fakat dahili gpu ile kullanacaklara min i3 3225 tavsiye ederim.


    Ram:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Ram olarak tek slot corsair 4 gb 1600mhz cl 9 lp ram kullandım, ram daha önce elimde mevcutt forumdam 5o tl ye almıştım.

    Ekran Kartı:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Ekran kartı olarak gtx 650 zotac kullandım, forumdan ikinci el olarak 170 tl ye almıştım, daha önce bu tarz bir sistem kurmayı düşündüğüm için almıştım kısa, küçük bir kart, fanı oldukça büyük ve sessiz. gamepad ile oynayabileceğim fifa , nba 2k serileri ve yarış oyunlarını gayet rahat bir şekilde oynatabileceğini tahmin ediyorum.


    SSD:

     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Samsung 840 evo 120 gb sata 3 ssd tercih ettim vatanda kampanyayla 229 tl ye geldi, tamamen fiyatı için tercih ettim kargo geldikten sonrada daha önce kullandığım ssd lere göre çok hafif ve ince olduğunu farkettim çok hoşuma gitti.


     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri
     1100 tl Bütçeli HTPC Tecrübeleri

    Son Sözler:


    Sistemden genel olarak bahsetmek gerekirse çok memnun kaldım, kasanın kurulumu bi hayli zorladı, daha önceden stok fanlara bu kadar takılmazdım ama kesinlikle kaliteli sessiz bir fana ihtiyacım olacak oldukça sesli çalışıyor şuan, sistemin genel performansı oldukça güzel windows 8.1 ile çok stabil ve sorunsuz çalışıyor. işlemci ve ekran kartı ile ilgili oyun testlerini ilerleyen günlerde paylaşıcam fırsat bulabilirsem.

    ben sistemi topladıktan sonra farkettim anakartın olduğundan haberim vardı gerçi ama haswell işlemciler pahalı diye uzak durmuştum, şimdi mini itx sistem toplamayı düşünenler için gigabyte h87n wifi anakart mevcut çok güzel ve donanımlı bir anakart, ve benim bu sistemde kullandığım g2020 nni 1150 pin olanı g3220 modeli mevcut 150 tl seviyelerine düşmüştü bu işlemci vatan indirimlerinde, ama anakart 350 tl nin üstünde yani biraz daha fazla ödeyerek biraz daha donanımlı ve güncel bir sistem oluşturulabilir, ben bunun pişmanlığını azıcık yaşıyorum. sistem toplamayı düşünenlere belki yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 4 Kasım 2013; 1:41:28 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: alyy

    dostum bütçe nekadar o önemli, anakartının üzerinde değil alacağın işlemcinin üzerinde dahili ekran kartı var, anakartta sadecee işlemcideki ekran yongasının görüntüsünü dışarı aktaracak çıkışlar mevcut, bu nedenle içinde hd 4600 olan i3 4330 gibi bir işlemci tavsiye edebilirim sana, ama oyunla ilgili beklentin yüksek olmasın benim denediğim kadarıyla düşük çözünürlük ve ayarlarda şuan piyasadaki oyunlarının birkaçı hariç oynayabiliyorsun ama beklentin nedir tam olarak bilemiyorum. bunun dışında film işi içinde hd 4600 çok çok yeterli olacaktır ben şuan yukardaki sisemdeki ekran kartını çıkardım için intel g2020 nin gpu sunu kullanıyorum, gpu çok dandik olmasına rağmen blu-ray iso lar dahil tık demeden her formatı destekliyor.1080p dahil beni hiç üzmedi,

    eğer oyun oynama konusunu biraz daha önplanda tutmak istersen, sisteme ekran kartı eklemeyi düşünürsen kısıtlı bütçe varsamıyla sana benim kullandığım işlemcinin soket 1150 versiyonu g3220 yi tavsiye edebilrim, yanınada ikinci elden gtx 650, 650 ti , 7770, 7790 gibi bir ekran kartı eklersen bir çok oyunu full hd orta ayarlarda oynayabilirsin çünkü ben yukardaki sistemi aynı şekilde kullandım.

    Hocam beklentılerım cok fazla degıl ama bır ekran kartınada 500 tl cıvarı veremem yanı cok buyuk rakamalar bunlar ,

    hocam konu actım bunun ıcın sımdılık bu sekılde devam edıyorum yardımcı olursanız sevınırım

    http://forum.donanimhaber.com/m_89230540/f_//tm.htm#89281362

    anakart vede ıslemcı konsuunda cıdden suanda yenı nesıl ıcın bısey dıyemıyorum anakartın uzerınde ekran kartı varmı yokmu halen cozemeddm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.