Şimdi Ara

WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
902
Cevap
70
Favori
78.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    ★ Windows 7 ANA KONU DH Özel Sayfasına Hoşgeldiniz

    Öncelikle belirteyim ne kadar çok yorum ve istek gelirse ben o ölçüde yenilerini koyacağım..

    ~~ )Windows 7 Nasıl Yüklenir / Format Nasıl Atılır ? ~~

    Bu konunun altında Formatlık dvd ve usb hazırlama işlemi Resimli birşekilde anlatılmıştır.

    Anlatım tamamen bana aittir ! İzinsiz kopyalanması yasaktır !

    Öncelikle belirteyim bu sadece temsili bir anlatımdır. Orjinal windowsta bu şekilde kurulur ve kurulum bittikten sonra en sondaki ekrana elinizdeki orjinal keyi girerek sisteminizi orjinal olarak kullanabilirsiniz.

    NOT : Formata başlamadan önce bütün yazıyı çok dikkatli bir şekilde okuyun yapacağınız işlemleri iyice anlayın ondan sonra işleme başlayın. Aksi takdirde işleme başlarsınız sonra biryeri anlamazsınız veya yanlış yaparsanız istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

    Arkadaşlar maalesef bu konu halkımız tarafından hala benimsenemedi hala zor bir işlem olarak görülüyor.Halbuki çok basit ve yararlı bir işlemdir.Size hazırladığım rehber ile hiç bilgisayar bilmeyen birisi bile format atabilecek. Çok basit ve sade hiçbir noktasını atlamayarak anlatım yapacağım.

    ~~ Hazır aldığınız laptop ve masaüstü bilgisayarlara mutlaka bu işlemi yapıp windows kurmanızı öneririm zira hazır aldığınız pc lere en ucuz ve en kötü windows sürümünü yüklerler ve birçok gereksiz program yüklenmiş olur. Bilgisayarınızdan gerekli verimi asla alamazsınız.

    ★Önerdiğim En Hızlı, Sorunsuz Windows Sürümü : Windows 7 Ultimate SP1 (sp1 sonradan yüklenmeyecek içine gömülü olan sürümü bulup yükleyin)

    ★Önerdiğim Windows Bit Sürümü : Ram'iniz 3GB ve aldındaysa X86 yani 32Bit kurunuz. Ram 3GB üstündeyse X64 yani 64bit işletim sistemi kurunuz.

    ★Önerdiğim Yükleme Şekli : Format atarken yükseltme veya windows açıkken Cdyi takıp yükleme işlemi sağlıksızdır , format değildir ve verim vermez. Gerçek format bilgisayar açılırken yapılan kurulumda Özel seçeneği seçilerek windowsun kurulu olduğu harddisk birimini Disk Seçeneklerine tıklayarak Silmek ardından yeni oluşturmak ve üzerine gelip İLERİ tuşuna basarak kurmaktır.


    Kuruluma geçelim.

    ★BIOS AYARLARI : ★

    1)İlk önce format atacağınız DVD veya USB takılı olmak durumundadır. (USB'den kurulum bu konunun altında anlatılmaktadır. DVD ile format atmaktan 3 kat daha hızlıdır ve daha sağlıklıdır.)

    ~~ NOT 1 : Bios seçeneklerindeki "USB-HDD" yi olmazsa Usb Flash Drive ya da "USB-FDD" 'yi seçmeniz lazım. Bazılarında zaten direk usb nin markası gözükür onu seçin. Örnek : Kingston DataTraveler , TOSHIBA Memory vs. vs. gibi.

    2)Ardından bilgisayar açılırken çok dikkatli bakın F2 - Go to BIOS yazar bu tuş herkesde farklı olabilir. Yaygın olarak kullanılanlar : DEL , F2 , F12 dir. Bu tuşa basarak BIOS'a giriyoruz.

    ~~ NOT 2 : Bende hiçbir şekilde USB gözükmüyor diyenler ; Advanced >> USB BIOS Legacy Support " ENABLED " yapıp tekrar denesinler.

    ~~ NOT 3: Windows 8 ' den 7 ' ye geçecek olanlar için bu yazı gelmez. Bilgisayar Kapalı iken F2 tuşuna basılı tutun ve bilgisayarı açma tuşuna basın . Elinizi biosa girene kadar F2'den çekmeyin. Biosa girince UEFI modu LEGACY moduna çevirin veya DISABLED yapın ve "Secure Boot Control" ve " FAST BOOT " bunları DISABLED yapın artık bu yazı gelir. ~~


    3)BOOT sekmesine gidiyoruz. Bazı bilgisayarlarda bu ADVANCED BIOS FEATURES'tir.

    4)1st veya First BOOT Device seçeneğine basıp Dvd veya USB(neyle yapıyorsanız işlemi) seçiyoruz. Bazı bioslarda seçenekleri "F5 ,F6" ile bazılarında "+ ve -" ile yerinden oynatabiliriz. Sağ altta yazar o 1.Sıraya USBmiz 2.sırayada HDD yi aldıktan sonra "F10" a basarız bize eminmisiniz diye sorar "Y" ye basıp Enter veya Direk "Enter" a basınız.

    Bios kısmı bu kadardır bundan sonra sorunsuz dvd veya usb'niz varsa CD'den Önyükleme için bir tuşa basınız yazısı gelir veya bazılarında direk Windows Loading Files yazar ve dolmaya başlar.


    Resimler temsilidir her bilgisayarda farklı olabilir.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    UEFI Biosa sahipseniz

    Sağ üstte gördüğünüz gibi USB 1.de HDD 2.de olacak şekilde mouse ile tutup sağa sola sürükleyip bırakabilirsiniz , ardından F10' a basıp ENTER' a basmanız yeterli olacaktır.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    ★WİNDOWS KURULUM EKRANI AYARLARI★


    Resimleri takip edin ve aksi denmedikçe resimde ne görüyorsanız onu yapın.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Bu kısıma dikkat edelim. Hddyi ayırmadan tek bölüm olarak kullanmak isteyenler sadece disk seçeneklerinden Yeni'ye tıklayıp Uygula ' ya bastıktan sonra (yanında BİRİNCİL veya PRIMARY yazması gerekiyor) ileri diyerek kuruluma devam edebilirler.

    Diyelim ki daha önceden başka bir işletim sistemi kurulu. Genelde C: de kuruludur(fakat daha önce bilgisayar açıkken mutlaka GB boyutuna bakarak hangisinin windows birimi olduğunu kontrol ediniz.)

    Temiz kurulum için Sistemin kurulu olduğu sürücüyü ve gördüğünüz bütün disk sürücülerini tek tek seçip biçimlendirmemiz gerekiyor veya ilk önce sil ardından aynı birimi seçip Yeni'ye tıklayıp Uygula diyerek aynı işlemi yapmış oluruz(ben bunu öneririm). Yok D sürücüsü kalsın orada verilerim var diyorsanız sadece o aynen kalsın diğer herşeyi silin kalan Ham sürücüyü seçip Yeni ' ye basıp Gb boyutunu girerek oluşturun ve ileri deyin.

    Hdd'nizi ikiye veya daha fazla bölüme bölecekseniz ;


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Dikkat etmemiz gereken yer burasıdır.

    Sistemin kurulu olduğu sürücüyü seçip biçimlendirmemiz gerekiyor veya ilk önce sil ardından aynı birimi seçip Yeni'ye tıklayıp Uygula diyerek aynı işlemi yaptıktan sonra Windowsu kuracağınız diski boyutunu girip yaptıktan sonra ayrılmamış kısım altta durur(yanında BİRİNCİL veya PRIMARY yazmaz) eğer onuda aynı bu şekilde yapmaz iseniz bilgisayar açıldığında o kısım gözükmez. Bu işlemi yaparsanız Windows açıldıktan sonra Bilgisayarımda D sürücüsü olarak gözükür ve onada sağ tuş Hızlı Biçimlendir yaparak kullanıma hazır hale getirebiliriz.

    Bunu yaptıktan sonra windows kendine özel 100Mblık kısım oluşturur oraya dokunmayınız. Siz Windows için oluşturduğunuz BİRİNCİL diski seçip İLERİ ye bastığınızda kurulum başlayacaktır.

    Bundan sonrasına dokunmuyoruz kendi kendine yüklüyor . Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için bir tuşa basın ekranı gelince bir tuşa basınız.

    ~~ DİKKAT : Reset attıktan sonra dvd ile atanlar tekrar CD den Önyükleme için bir tuşa basınız yazar , buna sakın basmayın tekrar format ekranına girersiniz. USB ile atanlar USB yi çıkartınız yoksa otomatik olarak format ekranını yüklemeye başlar.

    Ve sonrasında windows kendi kendine yüklemelerine devam eder bundan sonra bize kullanıcı adı soruyor bize kullanıcı adımızın ne olmasını istiyorsak o yapıyoruz… Bundan sonraki ayarlar keyfimize kalmış.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Tüm işlemler bu kadardır. Bundan sonra bilgisayarınıza uygun driverlari kurunuz. Özellikle yazılar çok büyük olacaktır endişelenmeyin ekran kartı sürücüsü kurulu olmadığı içindir. Kendinize uygun sürücüyü kurduğunuzda sorunsuz olacaktır.


    NOT : Eğer kurulum sırasında aşağıdaki hatayı alıyorsak çözümleri veriyorum.

    Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik.Sürücü disketiniz , CD, DVD veya Usb sürücünüz varsa şimdi takın. [Load Driver A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a floppy disk, CD, DVD, or USB flash Drive, please insert it now. ]


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Çözüm 1 : Eğer Usb' nizi Usb 3.0 portuna taktıysanız onu çıkarıp Usb 2.0 portuna takıp formatı yeniden başlatınız.

    Çözüm 2 : Elinizdeki iso uyumsuz veya eksik sata sürücülü bir sürüm olabilir. Başka bir windows kalıp dosyasıyla deneyiniz.

    Çözüm 3 : DVD'den bu hatayı veriyor ise Usb ile format atınız.




    ~~ 1)Windows 7/8/8.1 Formatlık Usb ve DVD Sürücüsü Hazırlamak ~~


    Formatlık Dvd Sürücüsü Hazırlama Anlatımı:


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda "Browse" deyip isoyu göstericeksiniz. 2.ekranda DVD yi seçeceksiniz bu arada boş dvd niz takılı olsun. "Burn" a basacaksınız ve yakma işlemini başlatacak bitince yeşil yanacak completed diyecek dvd niz artık formata hazırdır.!




    Formatlık USB Sürücüsü Hazırlama Anlatımı :


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Alttaki linkten programı indirip yükleyin ilk ekranda isoyu göstericeksiniz 2.ekranda flashbelleği sonra "begin copying" diyeceksiniz format felan diyecek "yes" diyeceksiniz bitince yeşil yanacak.
    "Completed" diyecek sağ üstteki çarpıya basıp kapatıcaksınız normal formatınızı atıcaksınız.

    DİKKAT : BIOS ta Boot Device Priority seçeneğinin altındaki Hard Disk Drives'a girip 1st Device = USB : Toshiba , Kingston , Datatraveler (sizdeki hangi markaysa o isim yazar) 2nd Device = HDD Device (harddiskini seçin) F10'a basın YES deyin.


    Önemli NOT !!! : Format esnasında kendi kendine restart atınca usbyi çıkarın hemen yoksa yeniden kurulum başlar.!!!! (bu çok yaşanılan bir sorun çok geridönüş aldığım için yazma gereği duydum.)


    Windows 7 Usb Tool İNDİR

    NOT1 : Bu program Windows 8 ile tamamen uyumludur Windows 8 üzerinde hem win7/win8 isonuzu yazdırabilirsiniz. (Tarafımca test edilmiştir.)

    NOT2: Eğer Windows 7 Usb Tool ile yaptığınız işlemin sonu alttaki gibi başarısızlıkla sonuçlanıyorsa bir alttaki wintoflash programını deneyiniz elinizdeki iso sorunsuz ise işlem başarılı olur.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    ~~2) CD \ DVD \ Klasör üzerinden USB ye Windows XP - 7 - 8 Kurulumu Nasıl Yapılır ? ~~

    ((Notebook ve Netbooklarına xp veya lite windows 7 kurmak isteyenler için ideal.))


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Elimde windows var ama .iso olarak değil dosyalar klasörde duruyor diyen varsa onunda çözümü var. Alttaki linkten bana ait resimli anlatımla beraber sorunsuz programı indirebilirler.


    WintoFLASH İndirmek İçin TIKLA !!


    Elinizdeki .iso windows dosyasını Daemon Tools Uygulaması ile Sanal sürücüye gösterin ardından programla işleminize devam edin.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Not3: Bu programda win7/win8 üzerinde tamamen uyumludur tarafımca denenmiştir.


    ~~ 3) Windows 7 Nasıl Türkçe Dili Yüklenir ?

    İlk olarak Başlat >> Control Panel >> Windows Update' e giriyoruz

    Optional Update Are Available yazısına tıklıyoruz

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Turkish i seçiyoruz.

    Sonra Install Updates diyoruz ve bu ekran geliyor.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Yükleme bitince bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve ardından yine Başlat >> Control Panel e giriyoruz. Buradaki Region and Language seçeneğine tıklıyoruz.


    Biçimlerden türkçeyi seçiyoruz.

    Keyboard and Languages ten Görüntülenme dilini türkçe olarak değiştiriyoruz. Uygula deyince Log off now diyoruz.

    Buna rağmen hala bazı yerler ingilizce kaldı ise veya karakterlerde bozuk yazılar çıkıyor ise şu ayarları yapınız.

    Denetim Masası >> Bölge ve Dil

    Biçimler : Biçim : Türkiye

    Konum : Türkiye

    Klavyeler : Görüntülenme dili : Türkçe

    Klavye değiştir : Varsayılan : Türkçe Q

    Yönetimsel : Ayarları kopyala : Karşılama ekranı , Kullanıcı hesapları >> Tamam

    Sistem yerel ayarları : Türkçe



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    ~~ 4) Driver Sorunlarına Kökten Çözüm.! TÜM BİLGİSAYARLAR ve TÜM WİNDOWSLAR İÇİN TEK PROGRAM !! Eksik Driverlarınızı Otomatik Kendi Bulup Tek Tuşla Yükleyen Program !! ~~


    Programımız DriverPack Solutiondur. Artık windows ve bilgisayar gözetmeksizin tüm bilgisayarlarınızda sorunsuz kullanacağınız çok güzel bir programdır. Tek tuşla basın ve hepsini yüklesin !



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Verdiğim link .torrent uzantılıdır. Utorrent tarzı programlarla indirebilirsiniz. ( torrent programlarından maximum verimi almak için ayarlar 39.başlıkta )


    Versiyon tarihi : 03.01.2015


    DriverPack Solution v14.14


    Programın Yüklenişi


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    ~~ 5) Eksik Driverlarımı İnternet Üzerinden Kendi Bulup İndiren Program Arıyorum ? ~~

    Bizzat tarafımdan kullanılıp denenmiştir. Xp/Win7/Win8'te sorunsuz çalışmaktadır.En son çıkan güncel ve pro versiyonudur.Program linki alttadır.
    Kullanımı basittir . Açılışta Start Scan dersiniz arar ve eksik olan driverları bulur sonra download all veya istediğinizi tekil olarak seçip download derseniz onu indirir sonrada install a basarak yüklersiniz.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    (not: bu program internete ihtiyaç duyar o yüzden en azından sisteme ethernet kartını tanıtmanız gereklidir veya bir internet bağlantısı şarttır.)

    TIKLA&İNDİR...


    ~~ 6) Windows 7 Güncel Driverları Otomatik Kuruyor fakat Bazı Donanımlar Buna Uyumsuz Eski driverimi Nasıl Yüklerim ? ~~

    Örneğin Win7 in otomatik yüklediği wireless driverları online oyunlarda "lag" dediğimiz anlık kasmalara sebep olabiliyor.Bunu ben dahil yaşayanlar oldu o yüzden bu başlığı ekledim.
    Win7 için olan driveri bu şekilde yükleyebilirsiniz.

    Resimli Anlatım aşağıda mevcuttur takıldığınız yer varsa sorabilirsiniz.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    ~~ 7) Windows 7 Yükledim Bilgisayarın Hızlı Olması İçin Ne Yapmalıyım ~~


    Evet Beyler bu ayar çok basit bir ayar ama bunu çoğumuz yapmayı unutuyor. DİKKAT : Laptoplar için fazla güç tüketebilir ! Masaüstü bilgisayarlarda kesinlikle önerilir.


    Başlat >> Denetim Masası >> Güç Seçenekleri


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR







    ~~ 8) Windows 7 Yükledim Bilgisayarın Hızlı Açılması İçin Ne Yapmalıyım ~~

    10.başlıktaki auslogics boostspeed programındaki ayarla beraber ulaşabileceğiniz en hızlı süreye ulaşırsınız.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    ~~ 9) Bilgisayarı ve İnterneti Hızlandıran En iyi Bakım Onarım Programı olan Auslogics BoostSpeed(Tavsiyemdir) ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR






    Bunun dışındaki bakım ve onarım programlarına itibar etmiyorum . ! Program türkçedir.


    TIKLA&İNDİR...



    Evet beyler kendiminde kullandığı program olan auslogics boostspeed programını sizede şiddetle tavsiye ediyorum.Birsürü tweak dediğimiz sistem iyileştirmesini tek tuşla yapmanıza olanak veriyor özellikle bunları türkçe olarak detaylı açıklamasıda ayri bir artısı. Açılış kapanış hızı için ayarları var. Ben şahsen formattan sonra kurduğum ilk programdır.


    Önerdiğim Ayarlar >>

    1.Sistem Danışmanı altında size gereksiz olan özellikleri kapatın.

    Ayrıca windows önyüklemesini etkinleştir ve windows kapanmasını hızlandır seçeneklerine tıklayın..

    2.Gelişmiş Araçlar >>Disk Bakımı(Temizle) ve Gizlilik (Geçmişi Sil) tuşlarına basıp sol taraftaki herşeyin seçili olduğuna emin olun. Haftada bir mutlaka bunu yapın.
    İnternette ve bilgisayarda genel gezinme hızınız gözle görülür artacaktır.

    3.Sistem Taramasını mutlaka yapın.

    Bilgisayarınızın yavaşladığını mı düşünüyorsunuz? Programları çalıştırırken eskisi kadar hızlı açılmıyor mu? İnternette gezinirken hız eskisi gibi değil mi? İşte bu gibi sorulara “evet” yanıtını veriyorsanız Auslogics BoostSpeed ile bilgisayarınızın açılış hızını arttırabilir, internet bağlantınızı optimize edebilir, programlarınızın daha çabuk açılmasını sağlayabilirsiniz.

    BoostSpeed disk ve registy (kayıt defteri) temizliği yaparak bilgisayarınızın performansını arttırmak üzere hazırlanmış profesyonel bir Windows aracı. Ödül almış bu program ile sisteminizdeki yavaşlama sorunlarını düzeltebilir, ilk kurulumdaki tazeliği ve yüksek performansı yeniden elde edebilirsiniz.

    Özellikle Windows başlangıcı ve program çalıştırması gibi konularda bilgisayar kullanıcılarının derdi olan yavaşlık BoostSpeed ile çözüme kavuşuyor. İşletim siteminizin ayarlarını en hızlı çalışacak şekilde ayarlayabilen bu program ile ayrıca internet üzerinde tarayıcı ve e-posta istemcisi gibi programların da çalışma hızları artmış oluyor.






    ~~ 10) Windows 7 Ekran Yenileme Sıklığı Değişimi Yarar Sağlar Mı ? ~~


    Çok bariz bir fark yaratıyor. Monitörünüzün desteklediği en yüksek yenileme sıklığını seçin oyunlar ve masaüstü arasındaki geçiş hızınız bariz oranda artacaktır bekleme süreniz kısalacaktır.

    Not : Bu durum ekran kartınıza bağlı olarak herkeste aynı sonucu vermeyebilir. !!


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR







    ~~ 11) Windows 7 ATI ve NVidia Ekran Kartı Driverlarımı Nereden En Güncel Versiyonunu Bulabilirim ? ~~



    AMD İçin:


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    http://www.amd.com/tr/Pages/AMDHomePage.aspx


    Siteye girip Destek & Sürücülere Tıklayıp Bilgileri bilen arkadaşlar tek tek kutucukları seçip ekran kartı seriisini seçip download a tıklayabilirler bilmeyen arkadaşlar için OTOMATİK BULMA PROGRAMI var aşağıdan indirin açın otomatik bulup size göre ati driverinizi bulsun.

    ATİ İÇİN OTOMATİK DRİVER BULUCUYU İNDİR



    NVİDİA İçin:


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    http://www.nvidia.com.tr/page/home.html

    Sitesine giriniz. Sol üstten SÜRÜCÜLERİ >> Sürücüleri yükleyiniz e tıklayınız.

    Java programı yüklü ise otomatik taramaya basarak gene otomatik olarak ekran kartınızın güncel driverini bulabilirsiniz.

    Ekran kartı bilgilerinizi biliyorsanız Manuel Taramadan girerek uygun driveri indirebilirsiniz.






    ~~ 12) Windows 7 OYUNLARDA ÇOK DAHA GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜ VE AKICILIK İÇİN MUTLAKA YÜKLEYİNİZ !! ~~

    Directx 9 ve Directx 10 & 11 Paketleri



    Directx 9 her bilgisayar için ekran kartından sonra yüklenmesi gereken pakettir oyunlar buna ihtiyaç duyar.


    Directx 10&11 SDK paketini yüklemeyen oyunları çok gerçekçi oynuyorum sanmasın. Özellikle GTA4 gibi oyunlarda aşırı fark oluyor ikisi arasında bazı resim örnekleriyle farkı koyacağım mutlaka yükleyiniz.


    Boyutu 571 MB tır. Yüklediğinize kesinlikle değer. ilk önce 9 u sonra 10&11 SDK paketini yükleyiniz.


    NOT : SDK Paketini yüklemeden önce program ekle kaldır da Microsof C++ 2008 2010 yazılımlarının hepsini siliniz yoksa hata verir.


    Directx 9 June 2010 Full PAKET İNDİR !!


    Directx 10&11 SDK Full PAKET İNDİR !!


    Not : Dx11'i destekleyen ekran kartına sahipseniz 570MBlik paketi yüklediğinizde pcnize otomatik olarak DX11 yüklenecektir. !

    İşte farklar :

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Crysis 2 deki fark:












    ~~ 13) Windows 7 Eksik Codec Sorununa Kesin Çözüm Bütün Medya Dosyalarını, Filmleri, Bütün uzantıları Açın ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    K LİTE CODEC PACK FULL PAKET İNDİRMEK VE RESİMLİ ANLATIM AYARLARINA GİTMEK İÇİN TIKLA !!






    ~~ 14) 720P - 1080P Filmleriniz için Özel Program ; SPLASH PRO FULL HD izlemek İçin Bu Program Şart ! Bu programsız hd filmleri hd izleyemezsiniz ! Resimli Anlatım !!!~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    İşte normal playerlar ve splash pro farkı



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLARWİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    SPLASH PRO İNDİRMEK VE RESİMLİ AYARLARINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ.!!







    ~~ 15) MAXBLAST 4 HARDDİSK' İNİZİ KOMPLE SIFIRLAMA HARD FORMAT ! Resimli Anlatım !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Bu programı niye yapmalıyım ? Bilgisayar açılışına yerleşen ve hiçbirşeyle gitmeyen virüs bilgisayarınıza girerse format bile atamıyorsanız bu yöntem tamamen işe yaramaktadır.
    - Bilgisayarınız çöplük olmuş ise yapabilirsiniz.
    - HDD nizde badsector ler varsa yapabilirsiniz.
    - Format atamıyorsanız format sürecinde yazılımsal hatalarla boğuşuyorsanız yapabilirsiniz.
    - Formatın bile çözüm olmadığı hatalar için kullanabilirsiniz.


    Bu program harddiski aldığınız ilk güne döndürür var ise BADSECTORleri silebildiği kadar siler bilgisayarınızdaki yavaşlık hdd kaynaklı ise kesinlikle çok faydasını görürsünüz. Tarafımca denenmiştir işe yaradığı.

    Bilgisayarını aldıktan 1 sene üstü geçen herkes yapabilir. Bilgisayarı ciddi derecede rahatlatır. Bu program format değildir format basit bir silme işlemidir üstüne bilgi yazılana kadar geçici silme işlemdiri ama bu işlem komple sıfırlamaktır.


    Benimde deneyip kullandığım ve etkili bir program yalnıız dikkat etmeniz gereken en önemli bir unsur var KESİNLİKLE ELEKTİRİK KESİNTİSİ OLMAMASI VE PROGRAMI DURDURMAMANIZ GEREKİYOR. Aksi halde HDD niz zarar görebilir. Sorumluluk bana ait değildir.

    Programın süresi 5 ila 8 saat arası değişir. HDDnin boyutu ne kadar yüksekse o kadar uzun sürer endişe etmeyin sabırla bekleyin. Fakat tanık olduğum olaylar var 15 dk üzerinde %1 bile değişme olmaz ise bir sorun var demektir yarım saat bekleyiniz değişme yok ise kapatınız o hdd ölmüş demektir.


    MAXBLAST 4 İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!



    ANLATIM
    İndirdiğiniz winrar'ın içinden iso dosyasını çıkarın.
    nero veya cd yazma programınızı açıp
    cd'ye yazdırın sonra
    MaxBlast4 CD sini takıp..PC mizi yeniden başlatıyoruz..

    Resimli anlatımı inceliyoruz.



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR








    ~~ 16) Windows 7 De Anlam Veremediğiniz Yavaşlıklar, Stabilite Sorunları, Saçma Hatalara SON ! +

    Spy ve Birçok Virüsüde Temizleyen COMBOFİX yazılımı tarafımca kesinlikle önerilir. !! ~~




    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    TIKLA & İNDİR


    Linke girip download now a basın .


    YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

    NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!


    ~~ 17)Dosyalarınızı En Yüksek Hızda İndirmek için ; INTERNET DOWNLOAD MANAGER !!(Tavsiyemdir) ~~

    Ayrıca Youtube ve diğer video sitelerinden tek tuşla Video İndirmek İçin İdealdir !!


    Evet arkadaşlar idm siz bir bilgisayar bir indirme düşünemiyorum kabus gibi geliyor. Bu konuda çok iyi tavsiye ederim.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    TIKLA & İNDİR !!


    ~~ 18) Silinmeyen Dosya ve Program Kalıntısı Temizleme ! Bu Dosyayı Silemezsiniz Hatasına SON ! UNLOCKER ! ~~

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Unlocker ile artık silemediğiniz, hata veren dosyaları tek bir tıklama ile silebileceksiniz. Size zorluk çıkaran, hata mesajı veren, kaldırıldığı halde ardında dosya uzantılarını bırakan programları Unlocker ile rahatlıkla bilgisayarınızdan temizleyebileceksiniz.


    TIKLA & İNDİR !!



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Silmek istediğiniz dosyanın veya uygulamanın üzerine gelip, sağ tıklayıp "Unlocker" simgesine tıkladığınızda karşınıza yapacağınız işlemin parametreleri çıkmaktadır. Böylelikle istediğiniz işlemi seçerek temizleme ve kaldırma işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.





    ~~ 19) Nvidia Optimus Sorunu KESİN ÇÖZÜM VİDEOLU ANLATIM ! (EKRAN KARTI GEÇİŞ SORUNU İntel - Nvidia ) ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Laptopunda bu sticker olanlar bu uygulamayı yapabilir.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    1.Intel Hd graphics ve Nvidia ekran kartı yazılımının son sürümü yüklü olduğuna emin oluyoruz . ilk olarak intel sonra nvidia yüklenmeli !

    2.Nvidia control panel e girerek 3D Ayarlarının Yönetilmesi >> Program ayarları >> Tercih edilen grafik işlemci : YÜKSEK PERFORMANSLI NVidia seçin ve tamam deyin.

    3.Yüksek performansı seçiyoruz.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    4.Google'dan Nvidia inspector 1.9.5.7 adlı programı indirip açacağız ve alttaki videodaki adımları tek tek yapacağız.









    ~~ 20) Bilgisayarınızın Sıcaklığını , İşlemcisini , Anakartını, Ramini , Ekran kartını , BIOS sürümünü Özelliklerini En Detaylı ve Doğru Şekilde Gösteren Program : AIDA64(TAVSİYEMDİR !) ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    AIDA64 TIKLA & İNDİR !!


    İçinde resimli anlatım var kuruluma dair. Yüklemek yeterli.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Sıcaklığı öğrenmek için program içinde BİLGİSAYARIM > ALGILAYICI


    Bilgisayarın genel özelliklerinii öğrenmek için BİLGİSAYARIM > ÖZET





    ~~ 21) USB Aygıtı Tanınmadı ! Hata Kod 43: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu vb. gibi Tüm USB Hataları için ÇÖZÜM !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Hatanın olası sebepleri şunlar olabilir:

    1) Usb girişinde güç azalmasından dolayı sorun yaşanıyor ve usb hata veriyor,
    2) Güncelleştirmeler yüklenirken bir güncelleştirme Usb'nin usbstor dosyasını siliyor ve aynı sorun yaşanıyor, (Son güncellemeleri geri alın)
    3) Birden fazla Usb takıldığında usbler arasında çakışmalar oluyor ve usbstore dosyasının bozulmasına neden oluyor,

    ÇÖZÜMÜ:

    1.AŞAMA

    Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

    1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

    2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve

    3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,


    2.AŞAMA

    1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_buradaki kod farketmez) klasörünü tıklayın ve açın.

    2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

    3.AŞAMA

    1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın, dizüstü bilgisayarsa pilini çıkarın. Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.






    ~~ 22) Internet Explorer , Mozilla , Chrome Anasayfamı Değiştiremiyorum Diyenler için KESİN ÇÖZÜM !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Başlat >> Çalıştır >> Regedit yazıp Enter'a basınız.

    Ctrl+F diyerek... Start Page yazarak , aratin. Çıkan sonuçta eğer ki sorun yaşadığınız internet adresi de yazıyorsa , çift tıklayıp bu adresiwww.google.com.tr yazarak kapayin...

    ardından

    1- Internet Explorer için
    Masa üstünüzde bulunan Internet Explorer simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin

    Hedef sekmesinde ki ”C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”www.v9.com/gls/gls_1327422345_716708” kısmı

    ”C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”www.google.com.tr” olarak değiştirin.

    2- Google Chrome için

    Masa üstünüzde bulunan Google Chrome simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin.

    Hedef sekmesindeki ”C:\Users\bjkmurat\AppData\Local\Google\Chrome\Applica tion\chrome.exewww.v9.com/gls/gls_1327422345_716708” kısmı

    ”C:\Users\Han\AppData\Local\Google\Chrome\Applicati on\chrome.exewww.google.com.tr” olarak değiştirin.


    ve Chrome >> Ayarlar >> Sayfaları Ayarla >>www.google.com.tr olarak ayarlayın ve görünümden Anasayfa Düğmesini göstere bas değiştir e tıklawww.google.com.tr olarak giriniz.

    Notlar : 1)Mozilla içinde yapım bununla aynıdır. 2)Yukarıdaki v9.com yazan yerde sizin yediğiniz virüse göre farklı şey yazabilir çözüm aynıdır. 3)Users\bjkmurat yazan yerde benim bilgisayarımın ismidir. Orası sizin bilgisayarın ismi neyse o olacak.







    ~~ 23) BOOTMGR is Missing Hatası için KESİN ÇÖZÜM !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    1-Bios'a girerek Load Optimized Default Settings'e basın evet deyin ve yeniden başlatın. Bios pilini çıkarıp 2 dk beklemekte aynı şey.

    2- Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız bütün güç ve veri kablolarını söküp tekrar takmayı deneyin. HDD okumuyor olabilir.

    3- Bilgisayarı Windows 7 DVD'sinden yada WinRE CD'sinden başlatarak Başlangıç Onarımı'nı çalıştırın. İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatın.

    4- Başlangıç Onarımından Komut İstemcisi'ni çalıştırın.

    5- Komutİstemcisi'ne C: yazın ve Enter'a basın. (Windows 7, C dışında bir hdd biriminde kurulu ise C yerine o birimin harfini yazın) Ardından alttaki komutları her satırdan sonra
    Enter'a basarak girin;

    cd boot
    bootrec /FixMbr
    bootrec /FixBoot
    bootrec /RebuildBcd

    yeniden başlatın.



    ~~ 24) Windows 7 1920x1080 Tam Ekran Sorunu , HDMI Kablo ile LCD,LED Monitör tam ekran olmuyor(ATi Ekran kartı) Sorunu KESİN ÇÖZÜM !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Resimdeki gibi sorunların çözümü için resime bakmanız yeterlidir.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR






    ~~ 25) Chrome'da Ses Çıkmaması Sorunu KESİN ÇÖZÜM !! ~~


    1) Adres çubuğuna “chrome://plugins/” (tırnaklar olmadan) yazın. Bu sizi eklenti ayarlarına götürecek.
    2) Muhtemelen en yukarıda “Flash” olmalı. Yanında “2 files” (2 dosya) yazıyorsa, doğru yerdeyiz.
    3) Sağ üst köşedeki “details” (Detaylar) butonuna tıklayın. Tüm eklentilerin detayları açılacak. “Flash” altında 10. ve 11. sürüme ait bir takım bilgiler yer alıyor.
    4) Shockwave flash Player 11.0‘ın altındaki “disable” (Devredışı bırak) butonuna tıklayın. Diğerini ellemeyin.
    5) Gerekmiyor ama temiz iş olması için tüm Chrome pencerelerini kapatıp yeniden açın."




    ~~ 26) Harddiskinizin Özelliklerini : Kopyalama, Yazma Hızını , Tepki Süresini - Sağlık Durumunu , BadSector Var Mı Yok mu ? Hepsini öğrenmek için tek program : HdTUNE ! ~~ (TAVSİYEMDİR)


    Evet arkadaşlar bu program çok kullanışlı ve yararlı bir programdır. Bunca zaman nasıl koymayı unutmuşum bilmiyorum dalgınlığıma gelmiş herneyse lafı uzatmıyorum herzamanki gibi resimli anlatımıma başlıyorum.

    İlk önce programımızı ****.

    HDTUNE İNDİRMEK İÇİN TIKLA !

    Bakmanız gereken yerler. Bunun dışında bu mavi eğrinin çok aşağıya düşüp birden yukarı çıkması yani düzensiz bir görüntü çizmeside o hdd nin öldüğünü söyler. Değiştirilmesi gereklidir . Bilgisayarınızın yavaşlığı HDD'den olabilir.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR





    ~~ 27) Lyrics Plugin ile Windows Media Player , Winamp , iTunes'ta çalan Müziklerinizin Sözlerini Görmek İçin Eklenti ~~



    Windows Media Player için TIKLA !

    Winamp için TIKLA !!

    iTunes için TIKLA !!



    Eklentiyi yükler yüklemez direk olur zaten aşağıya resim koyacağım. olmaz ise gene resimleri takip edin.

    Direk yükleyince olmaz ise :

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    İşte Sonuç :

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR






    ~~ 28)Windows 7'de 5+1 Ses Sisteminden 2+1 Ses Almanın Çözümü !! RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    Alttaki resimdeki ayarı yapıyoruz ve ses üreticimiz Realtek ise Realtek Driverimiz yüklü olmalı ve alttaki resimden ayarlarını yapmalıyız.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Speaker Configuration dan 5.1 ve kırmızı kutu içerisindeki yerlere tik atıyoruz.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR





    ~~ 29) Windows7'de Koyduğunuz Oturum Şifresini Unutanlar için Kesin ÇÖZÜM + RESİMLİ ANLATIM !! ~~






    LİNK DÜZELTİLECEK - KIRIK LİNK !!

    DİKKAT : İSO dosyasını CD'ye yazdırıp boot etmeyi unutmayın. Nero Programıyla imajı cd/dvd ye yazdır seçeneğinden yapabilirsiniz.

    Bilenler Usb'yede atabilir. Usb boot etmek için pm atabilirsiniz biraz uzun sonra bu konudada paylaşabilirim duruma göre.



    1.adım: 1. Seçeneği seçip yani 1 yapıp ENTER yapıyoruz.






    2.adım: Windows kurulu olan bölümümüzü seçip enter yapıyoruz. Sistem şifrelerin saklı olduğu SAM dosyasını karşınıza çıkartacaktır. Bu dosyayı seçip enter yapıyoruz.






    3.adım: Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda parolasını sıfırlamak istediğiniz kullanıcıyı seçin.





    4.adım: Son ekranda bize şifre seçenekleri sorulacaktır. Clear this User’s Password olan satırı seçtikten sonra işlemi tamamlayıp kaydetmek için Y tuşuna basmamız gerekiyor.







    ~~ 30) Windows 7'de Sanal Sürücü Oluşturmak ve İso kalıplarından Oyun Yüklemek için DAEMON TOOLS + RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    DAEMON TOOLS İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Evet arkadaşlar artık bildiğimiz gibi olmazsa olmazlarımızdandır daemon tools. .MDS .MD5 .İSO kalıplarını sanal sürücüde açmamızı sağlar çok kullanışlıdır.

    Oyunları Yüklemek için sanal sürücüye dosyamızı göstermek yeterlidir. 2 veya 3 dvd li oyunlarda aynı şekilde 1.dvd yi gösterip yükleyiniz 2.dvd kalıbını isteyince 1 nasıl gösterdiysek aynı şekilde 2yide öyle sanal sürücüye göstermeliyiz ve ardından DEVAM'a tıklamamız yeterli olacaktır.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    Daemon Tools ile İso Kalıbı Oluşturma !



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR








    ~~ 31)YUMI ile Programlarınızı veya Windows Sürümlerinizi USB ' ye BOOT ETMEK !! + RESİMLİ ANLATIM !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Evet arkadaşlar çok kullanışlı bir program olan YUMI'yi herkese tavsiye ediyorum.

    Herhangi bir programı USB' den boot etmek için ne yapacağım diye düşünenlere birebir çözüm. Mesela bu sayfadaki maxblast veya reset windows programını bu şekilde boot edebilirsiniz.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Resimli Anlatım Rar'ın içindedir.

    YUMI + RESİMLİ ANLATIM ' ı İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Kolay gelsin. :)




    ~~ 32) Windows XP, Vista , 7 , 8 , 8.1 için Koyduğunuz Şifreyi Unutanlar için KESİN ÇÖZÜM + RESİMLİ ANLATIM !! ~~



    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    Program ile oturumunuza koyduğunuz şifreyi kaldırmanın kesin çözümü.

    İstek üzerine kendimde az önce denedim ve kesinlikle olumlu sonuç aldım hatasız sıkıntısız şifreyi direk kaldırıp bilgisayarı açmayı başardım.

    Program çok basittir hiçbir extra bilgi ve ayar gerektirmez.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Resimli Anlatım rar'ın içerisindedir.


    Reset Windows Password RESİMLİ ANLATIM İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!





    ~~ 33) Raw Formatına Dönüşen Harddiski Kurtarma KESİN ÇÖZÜM + RESİMLİ ANLATIM !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Bu olay iki şekilde karşımıza çıkıyor birincisinde disk boyutu olduğundan az gözüküyor ikincisinde disk komple gözükmüyor. İkisi içinde çözümü vereceğiz.

    1) Disk Kapasitesi Olduğundan Daha Düşük Gözüküyorsa ( Örnek : 1 TB >> 500 GB )


    SeaTools Programını İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    RAW olan diskimiz bilgisayara bağlayınız.


    Üstteki linke tıklayarak .iso olan dosyamızı indirip Nero ile Kalıp imajını yazdır diyerek boş cd ' ye yazdırıyoruz ve bu cd'yi format atarken windows cd'sini boot eder gibi boot ediyoruz yani başlangıçta açılmasını sağlıyoruz.


    Cd okuyunca SeaTools Desktop 'u seçiyoruz.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    İlk olarak Programda üstte bulunan Advanced Features menüsündeki Set Capacity to MAX işlemini uyguluyoruz.
    İkinci olarak Basic Tests menüsünden “Short Test” bağlantısına tıklıyoruz ve kısa bir teste sokuyor program diskimizi. Test bittikten sonra diskimizin orjinal kapasitesinde göründüğünü göreceksiniz.

    Artık programdan çıkıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve Diskimizin normal kapasiteye ulaştığını görüyoruz.



    2) Diskimiz bilgisayara takınca hiç gözükmüyorsa


    Disk Internals Partition Recovery İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Programı indiriyoruz ve kuruyoruz.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    Program açılınca bütün harddisk birimlerini gösterecektir.

    Resimde de gördüğünüz gibi RAW olan birimı bulup üzerine sağ tık yapıyoruz. Buradan Expert ve Open as Reader bağlantısına tıklıyoruz.

    Eğer bu şekilde olmaz ise yukarıdan wizard ' a tıklıyoruz. Next diyoruz gelen menüde Full Recovery seçili oluyor ve altta NTFS seçiyoruz NEXT diyoruz ve diskimizi olduğu gibi göreceğiz.




    ~~ 34) Windows 7 Güncelleştirmeleri Denetleyemiyor Hatasının Çözümü !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    C:\Windows\System32 gelip cmd bulup yönetici olarak çalıştır diyoruz

    net stop WuAuServ

    komutunu verip servisi durdurun ardından:

    Başlat>çalıştır %windir% yazıp ve enter tuşuna basın ardından :

    SoftwareDistribution adlı dosyayı bulup adını SDold olarak değiştirin.

    ardından ;

    Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter tuşuna basın ve

    net start WuAuServ yazıp servisi tekrar başlatın.

    Bundan sonra güncellemeleri sorunsuz denetleyebilirsiniz.



    ~~ 35) Windows 7 Deneyim Dizini Puanını Sıfırlamak ! ( Windows 7 Derecelendirme Sorun Çözümü ) !! ~~

    1.YOL

    1) Başlat >> CMD >> sağ tuş yönetici olarak çalıştırın.

    2) Açılan siyah komut dizinine alttaki kırmızı ile yazılmış yazıyı aynen yazın ve Enter'a basın.

    del /f %SYSTEMROOT%\Performance\WinSat\DataStore\*.xml

    3) Şimdi tekrar Bilgisayarım >> Özelliklerden >> Derecelendirme kullanılabilir değil yazısına tıkladıktan sonra " Bu Bilgisayarı Derecelendir " yazısına tıklayın, işlem bu kadardır.

    2.YOL

    1)Bilgisayarıma girin

    C:\Windows\Performance\WinSat\DataStore yolunu izleyin ve DataStore klasörünün içindeki herşeyi silin.

    Sonra tekrar üstte yazdığım 3.adımı uygulayın, işlem bu kadardır.





    ~~ 36) Nvidia Ekran Kartına Sahip Kullanıcıların Daha Gerçekçi ve Canlı Film İzlemesi için Yapması Gereken Ayarlar RESİMLİ ANLATIM !! ~~

    Gördüklerinizi uygulayınız. Ayrıca buna ek olarak gene 720p ve 1080p filmlerinizde inanılmaz fark yaşayacağınız Splash Pro programını mutlaka öneririm. Bu ikisiyle filmlerinizi izlerseniz çok büyük gerçekçilik ve canlılık artışı sağlayabilirsiniz*

    Splash Pro Resimli Anlatım Linki :http://forum.donanimhaber.com/m_78042340/tm.htm


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR







    ~~ 37) Günümüzde Bir Bilgisayar için Olmazsa olmaz .DLL dosyalarının ve Visual C++ Full Paketi !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    DLL Files & Visual C++ Paketi İNDİRMEK İÇİN TIKLA !!


    Driver, program, oyun kurulumları ve açılmalarında sorun olmaması için format attıktan sonra bu paketteki dosyaların ilk olarak kurulması size çok büyük yarar sağlar.

    Dll dosyalarının eksikliğinde msvcp100.dll eksik gibi hatalar alırsınız. Bunlar için DLL paketi kesin çözümdür.

    Visual C++ Paketinin içinde 2005, 2008, 2010, 2012, 2013 yıllarına ait hem 32bit hem 64bit sürümleri vardır , öteki türlü tek tek el ile yüklemeye çok uğraşırsınız. Ekran kartı driverindan tutun da , oyunlar , programlara kadar hertürlü şey için lazım oluyor artık günümüzde.





    ~~ 38) Format Ekranında Setup Was Unable to Create a New System Partition Hatasının KESİN ÇÖZÜMÜ !! ~~


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    Setup was unable to create a new system partition or locate existing system partition. See the setup log files for more information.

    Dostlar, bu hatayı alıyorsak ya SATA konfigürasyonumuzda bir yanlışlık var ya da format attığımız usb & dvd aracında bir sorun var demektir.

    1) Biosunuza giriniz, Sata Mode kısmını bulunuz, eski bios'larda IDE Configuration olarakta geçer. Sata MODE = "AHCI" yapınız. IDE Configuration varsa = "Compatible" olarak kalsın. (diğer seçenek Enhanced'tir) "F10" yapıp "YES" diyerek çıkalım.

    2) Format attığınız araçta hata var ise, indirdiğiniz Windows isosunun sorunsuz ve sağlam bir iso olduğunu mutlaka teyit edin eğer sıkıntı var ise farklı bir iso ile deneyin.

    3) Bu Windows 7 , Windows 8 , Windows 8.1 isolarınızı mutlaka Windows Usb Tool Programı ile USB' nize veya DVD ' nize atın. Diğer yöntemlerde sıkıntılar olabiliyor en sağlıklısı bu programdır.

    Son olarak hepsi doğru ise tekrar format ekranına geldiğinizde Ham Sürücünüzü "Silip" "Yeni" diye oluşturmaya çalıştığınızda yanında 100 veya 300 MB ' lık OEM kısmınıda beraber kurduğunu ve diskimize tıkladığımızda artık sorunsuz "İLERİ" dendiğini göreceksiniz.

    Hala sorusu olan varsa pm atsın bu konuda.



    ~~ 39) Torrent Programlarından En Verimli Şekilde Dosya İndirmek + Reklamları Kaldırma ( Hız dalgalanmalarına, düşüklüğüne son ! ) ~~


    Hattınızın değerleriyle birebir download etmek için aşağıda verilen ayarları yapınız , bizzat tarafımca denenmiştir olumlu sonuç alınmıştır.

    Üstteki resimde gördüğünüz şekilde uTorrent yazılımında Seçenekler > Tercihler > Gelişmiş bölümü altındaki Filter metin kutusu içerisine "offers." yazıp aratıyoruz.

    Offers yazdıktan sonra isim sütunu altında “offers.left_rail_offer_enabled” , “offers.sponsored_torrent_offer_enabled” ve "gui.show" yazıyorsunuz “gui.show_plus_upsell” yazan bölümleri buluyoruz. Bu değerleri tek tek seçip Doğru(True) olan seçeneği Yanlış(False) olarak değiştiriyoruz. Programdan çıkış yapıyoruz ve tekrar girdiğimizde herşey düzelmiş oluyor.


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    ~~ 40) Bilgisayarımda Gözükmeyen D sürücüsünü Ortaya Çıkartmak - Resimli Anlatım ! ~~

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    ~~ 41) Windows 7 Üzerinde Windows 8 - 10 Ses Kontrol Barı ~~

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR


    Israrla Windows 7 kullananlar için çok kullanışlı olacağını düşündüğüm bir program ; Volume2

    Windows 8 ve 10 kullanıp W7'ye geçtikten sonra sol üstte çıkan ses kontrol barını çok arayanlar olabilir birebir aynısını vereceğim programı yükleyerek getirebilirsiniz.

    Volume2_1_1_5_399(Beta) Link

    Programı yükleyin ve gerekli ayarları keyfinize göre yapın.

    Ses kontrol barının nerede duracağını, kaç saniye duracağını, ne kadar transparan olacağını ayarlayabilirsiniz, farklı çeşitte barları seçebilirsiniz.

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    -Programlarla ilgili ben anlatıma rağmen yapamadım veya sormak istediğim bir şey var diyorsanız ister konuya yazın ister PM yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

    -Windows 7 sorunları hakkında sorularınız varsa onlarıda elimden gelince yanıtlayıp konuya ekleyeceğim.

    -Bütün anlatım tamamıyla bana aittir. Önerileriniz, görüşlerinizi, eleştirilerinizi, katkılarınızı beklerim.


    -Bunların hepsi karşılıksız bir şey beklemeden yapılmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Ağustos 2017; 15:34:52 >







  • ALTERNATİF KONULAR

    WİNDOWS 7 SÜPER & DEV TEMA ARŞİVİ & YÜKLENİMİ RESİMLİ ANLATIM
    http://forum.donanimhaber.com/m_82424959/tm.htm

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    WİNDOWS 8-8.1 (ANA KONU) - SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR
    http://forum.donanimhaber.com/m_68174390/tm.htm

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR



    WİNDOWS 8 DEV & SÜPER TEMA ARŞİVİ YÜKLENMESİ RESİMLİ ANLATIM !
    http://forum.donanimhaber.com/m_72294312/tm.htm

    WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Ağustos 2017; 15:34:43 >




  • Yararlı bir konu.

    Advanced system care ultimate i ekleyebilirsiniz hem antivirüs hemde bilgisayarı tarayıp kayıtdefterindeki hataları yada parçalanmış dosyaları düzeltiyor ve windows da önemli güvenlik güncelleştirmeleri varsa yüklüyor ayrıca bilgisayarı yavaş olanlar için turbo mod da var aero yu falan kapatıyor.
    NOT: Antivirus sadece ultimate versiyonu için geçerli,toplam 3 versiyon var free,pro ve ultimate, free ile pro arasında biraz fark var ancak pro ile ultimate arasında Antivirus var.
    Link isterseniz göndereyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [TR]-Lion -- 11 Ekim 2013; 3:52:22 >
  • on numara faydalı konu murat kardeşimizin eline sağlık der devamını bekleriz :) Bolca emek sarf edilmiş güzel bir konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [TR]-Lion

    Yararlı bir konu.

    Advanced system care ultimate i ekleyebilirsiniz hem antivirüs hemde bilgisayarı tarayıp kayıtdefterindeki hataları yada parçalanmış dosyaları düzeltiyor ve windows da önemli güvenlik güncelleştirmeleri varsa yüklüyor ayrıca bilgisayarı yavaş olanlar için turbo mod da var aero yu falan kapatıyor.
    NOT: Antivirus sadece ultimate versiyonu için geçerli,toplam 3 versiyon var free,pro ve ultimate, free ile pro arasında biraz fark var ancak pro ile ultimate arasında Antivirus var.
    Link isterseniz göndereyim.

    onu kullandım ve yaptıklarını anlayınca kaldırdım auslogics daha iyi. advanced çok fazla şeyi değiştiriyor çok fazla registry ile oynuyor ben önermiyorum..
  • Konu yararlı bakım programlarını denemek istiyorum bakalım pc nin son durumu nedir
  • Geçen birini bu başlığa yollayacaktım yok olmuştu.
    Gerekli ve yararlı bir başlık. Iyi oldu tekrar gelmesi.
    Bilmeyenler veya yeni başlayanlar için ideal bir konu.
    Tebrikler @bjk__murat
  • Yararlı konu

    Sağolsun sorularada en kısa sürede cevap veriyor.. :)
  • Elinize sağlık murat abicim çok yaralı konu,yardımcı oldu
  • Combofix kullanmıştım ben eskiden.kullandıktan sonra pc ye cd taktığımda otomatik başlatmıyordu,virtual cdlerde de öyle otomatik başlatmama sorunu ile karşılaştığım için bir daha kullanmadım.Windows7 ultimate'te ve xp'de denedim.
  • saol kardesım
  • Ellerine sağlık o SDK olayını bilmiyordum ben. Çok güzel bir konu olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Konu direk çöp .. bu başlığa bakıp sistem kuran 3 gün sonra tekrar basar formatı :D heee deyin geçin

    bildiklerini sen bir yazda görelim. bu şekilde hallediyorum bende kendi bilgisayarımı gel bir otur başına ondan sonra başka bilgisayarlara oturmak istersen helalinden 50 tl veririm sana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Konu direk çöp .. bu başlığa bakıp sistem kuran 3 gün sonra tekrar basar formatı :D heee deyin geçin

    Sen çok biliyorsan yaz senin bildiklerinide görelim,öyle konu çöp demekle olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı Konu Forumda Böyle Kişileri Görmek Çok Güzel :)
  • TEŞŞEKKÜRLERR
  • arkadaşlar ayrıca sorularınızıda dile getirebilirsiniz sadece açtığım başlıklar üzerine değil amacım. bu konuyu dev topic yapmak her türlü sorunuzu sorunuz.
  • yararlı programlar fakat çoğunun paralı olması sinirimi bozdu :) Teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar bugünkü konum bir hata

    Bilgisayarım bazı programları açıyor ne oyunlar açılıyo ne notepad açdığım şeylerde 0x103434 felan filen adresinde yönerge böle hatalar geliyo oyunlar yüklenirkende sinir oluyorum resim gösteriyim mesala böyle

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1651331/577b1df9-dd4a-4932-bfd4-c7bdadbd051e.png
    oyunlardada

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1651331/7db76004-45bf-4e7e-b3e0-3d458d2d90ea.png

    böyle programlar açarken oyun indirdikten sonra açarken hiç bir program açılmıyor nerdeyse lütfen yardım edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zreoman12333 -- 11 Ekim 2013; 19:19:47 >




  • pcm 64 bit win 7 32 bit cd ile Windows u yeniden yukledim pc açıldığında Windows var 1ciye direk giriyor Windows baslatiliyor diyor ama olmuyor kendini yeniden başlatıyor hep tekrar edip duruyr bunu
    http://l1310.hizliresim.com/1g/c/th0vm.jpg hepsi denedim ama olmuyor yani başlatıyor diyor hepsindede ama pcyi yeniden başlatıyor.

    http://l1310.hizliresim.com/1g/c/th0xt.jpg
    diyir ama pcyi yeniden başlatıyor direk ve bu tekrar edip duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.