Şimdi Ara

iPhone 5s, iPhone 5c'yi yaklaşık 4'e katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • iPhone 5s, iPhone 5c'yi yaklaşık 4'e katladı


    Apple, ilk hafta sonunda 9 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirerek tarihi bir rekorun altına imza attı. Ancak bu sene iki farklı iPhone satışa sunulduğu için, bu rekorun üstüne akıllara tek bir soru geliyor: Hangisi daha başarılı?


    Apple, iPhone 5s ve 5c’nin satış sayılarını ayrı ayrı basınla paylaşmadı. Bu yüzden bu soruya resmi bir cevap vermemiz imkansız. Ancak analitik firmalarının sistemleri, bu sorumuza yaklaşık bir cevap vermeyi başarıyor.


    Mobil uygulama tarafında istatistikler tutan Localytics firması, bu alanda veriler paylaşan ilk analitik firması olmuş durumda. Firmanın yeni iPhone’ların satışa sunulmasından sonraki ilk 48-72 saatlik süreci mercek altına aldığı çalışması haberin başındaki sorumuza elle tutulur bir cevap verebiliyor.


    Firmanın elde ettiği verilere göre ABD’de 20-22 Eylül tarihleri arasında (Süre 48 saatten fazla, 72 saatten daha az) aktif olan iPhone’ların %1,36’sını iPhone 5s ve 5c oluşturuyor. Bu payı kendi içinde değerlendirdiğimizde ortaya çıkan sonuç ise şaşırtıcı değil. iPhone 5s, bu pastadan %1,05’lik pay almayı başarırken; iPhone 5c’nin payı ise %0,31 seviyesinde. Bu veriler ışığında; ilk 48 saatte satılan iPhone 5c’lere karşılık yaklaşık 3,4 iPhone 5s satışı gerçekleştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.


    ABD’deki iPhone 5s’in üstünlüğünü, dünyanın diğer ülkelerinde de görmek mümkün. Hatta bazı ülkelerde bu oran çok daha yukarıda. Tüm global satışlar göz önüne alındığında bu süreçte satılan iPhone 5s’lerin iPhone 5c’lere oranı 3,7’ye kadar yükselmekte (iPhone 5s için yaklaşık %0,79 / iPhone 5c için yaklaşık %0,21). Japonya’da ise bu oran 5 mertebelerinde; yani ülkede satılan her 1 iPhone 5c’ye karşılık 5 adet iPhone 5s satışı gerçekleşmiş.


    Şu anda sadece ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Japonya, Çin, Singapur, Porto Riko,Hong Kong, Avustralya'da teknoloji severlerle buluşan yeni iPhone'lar, aralık ayı itibariyle 100'den fazla ülkede satışa sunulmuş olacak.




    iPhone 5s, iPhone 5c'yi yaklaşık 4'e katladı


    iPhone 5s, iPhone 5c'yi yaklaşık 4'e katladı


    iPhone 5s, iPhone 5c'yi yaklaşık 4'e katladı












  • iki üç haftaya ateşi düşer.

  • Belliydi zaten böyle birşey olacağı.
  • plastik ve eski donanım için 100 dolar hesabı yapılmaz. normal bi sonuç. 5c ucuz değil aksine pahalı bir telefondur. O parayı hak etmiyor.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Eylül 2013; 13:56:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp



    plastik ve eski donanım için 100 dolar hesabı yapılmaz. normal bi sonuç. 5c ucuz değil askine pahalı bir telefondur. O parayı hak etmiyor.




    kesinlikle 5c yerine 5 almak daha mantıklı.

  • 5c çok daha ucuz olmalıydı.

  • Umarim Apple bu satis rakamlarindan sonra yaptigi hatanin farkina varir...

  • Yillardir iphone kullanan biri olarak 5c kullaniciya kaziklama taktigi oldugunu dusunuyorum. 5s cikinca 5 infiyatini 100$ dusurecekti. Plastigini cikarip yine 100$ altina satiyor. I5 5c den daha iyi oldugunu dusunuyorum.
    Bari i5 in ustune bir iki ozellik ekleserdi. Ozaman kazik taktigi olmazdi. Yeni cihaz gibi olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5c yılın en gereksiz telefonu olmaya aday
  • 5c çok kısa bir zamanda oldukça ucuzlayacaktır
    şu an 5c almak yerine temiz ve kayıtlı bir İp5 almak daha
    mantıklı

  • Bu ilk dalga geçtikten sonra ki bunlar %90 Apple'ın sadık müşteri kitelesidir, 5C satışları artıp 5S rakamlarını yakalar hatta geçebilir bile bence.
  • 5c ucuz değil ki. iPhone 5 bu sene kaç paraya satılacak ise iPhone 5c o fiyata satılıyor ama artık iPhone 5 üretilmiyor. Yani iPhone 5 fiyatına daha düşük kaliteli iPhone 5c satıyor. Kazanan Apple.

  • Iphone 5'e uyduruk diyenler şu an 5'i nasıl alabilirimin hesabını yapıyor şaşırdım doğrusu
  • 5C daha cikmadan fazla heveslenilmemesi gerektigini soyledim. Apple napar eder ucuzu kendisine gore ayarlar.

  • Niye cikarttik ki diye düşünüyorlar mıdır acaba şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple tarafından bir açıklama gelmedi yazıyor.Aslında biliyorlardır rakamları.Bazen haber yaparken objektif olmadığınızı düşünüyorum.Telefon Aralık'ta buraya gelene kadar %50 resmi %50 gayri resmi haber mi yapacaksınız.İşletim sistemlerine daha fazla önem verilmesi lazım.Satış haberlerinin teknoloji ile alakası yok.Hangi firma olursa olsun.1 veya 2 haberi yapılır tamamdır.
  • arkdaşlar apple'ın yaptığı saçmalık yeni bir iphone çıkarmadı zaten 1 önceki nesil iphone 5'in donanımını alıp kasayı plastik yaptı ve 5c oldu o zaman Apple iphone 6c ve 6s çıktığı zaman 6c - donanımı 5s olacak ve plastik kasa olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeza42 -- 24 Eylül 2013; 12:53:25 >
  • Gayet normal, kim alır 5C'i :)
  • 5c ne yılın en gereksiz telefonu ne de düşük satış yapan bir telefon. siz zannediyor musunuz ki apple düşünmeden çıkarıyor bu iki modeli... olaya şu açıdan bakın.

    2 model var biri eski donanım yeni kasa diğeri tamamen yeni ve aralarında muazzam fiyat farkı yok. büyük çoğunluk iyi olanı alır değil mi? alıyor da. 5S almak varken neden 5C alayım ki. al sana 5S'i daha çok sattırmak için bir neden...

    bir de eski donanımı renklendirip 5S'in gölgesinde neredeyse hiç satamayacakken trend olsun diye alanlara da mükemmel (pahalı) fiyattan satmak var.

    yani Aplle 2 taşla kuş sürüsünü telef etti.

  • 1000 TL değeri olan 5C'yi hala 2000 TL civarında satmak istersen zaten satamazsın.

    Ülkemizde de 5S 2000 TL olacak ama 5C 1800 TL olacak. 200TL için herkes yine gidip 5S alacak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.