Şimdi Ara

Ubuntu Touch 17 Ekim tarihinde yayınlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Ubuntu Touch 17 Ekim tarihinde yayınlanıyor





    En popüler Linux dağıtımı kabul edilen Ubuntu'nun masaüstündeki kullanıcı tecrübesini mobil cihazlara da taşımak istediği Ubuntu Touch projesi nihayet resmen hayata geçiyor.




    Bugüne kadar sadece Galaxy Nexus ve Nexus 4 modelleri için test imajı dosyaları yayınlanan Ubuntu Touch, 17 Ekim itibariyle resmi olarak indirmeye sunulacak. 1.0 sürümü ile meraklıların karşısına çıkacak olan Ubuntu Touch, Ubuntu 13.10 güncellemesinin bir parçası olacak. 




    Final sürümü yine Galaxy Nexus ve Nexus 4 modellerine yüklenebiliyor. Tablet desteği ise gelecek yıl Nisan ayında Ubuntu 14.04 güncellemesi ile birlikte resmi olarak sunulacak. Şu anda bazı tablet modellerinde gayriresmi olarak sistem kullanılabiliyor.




    Canonical donanım tarafında bazı görüşmeler yapıyor olsa da 17 Ekim tarihinde herhangi bir referans cihaz tanıtılmayacak. İlk cihazların Haziran 2014 tarihinde lanse edilmesi bekleniyor. 




    Ubuntu Touch ne zaman üçüncü taraf uygulamalara kapısını açacak net değil. Şimdilik YouTube, Facebook, Twitter gibi 12 çekirdek uygulama ile işe başlayacak.  

     

     








  • Keşke s3 e yüklenebilse kurtulsam.

  • Android referans cihazları Nexuslar, Ubuntu için de referans cihazları olacak belli bir süre yani

  • uygulama mağazası zayıf işletim sistemlerinin yer bulabilmesi zayıf.. ne zaman ki uygulama mağazası yüzbinler sonra milyonlar seviyesine çıkar ancak o zaman rekabetçi olabilir.. sadece mağazası nedeniyle tercih edilir hale geldi platformlar..

  • Bilgisayarımda ubuntu kullanıyorum, bir süre önce galaxy nexus cihazımda ubuntu touch yüklemelerinden birini denemiştim ve özellikle görsellik açısından başarılı bulmuştum. 17 ekimde resmi sürümü mutlaka deneyeceğim. Yüksek beklentilerim var. Umuyorum hayal kırıklığına uğramam :)

  • keşke işe ilk başta tema olarak başlasalardı. Bu şekilde arayüz geri bildirimlerle pişerdi. Sonra ver işletim sistemini piyasaya yansın ortalık.

  • Peki açık kaynak felsefesi telefon marketinde veya deposunda da olacak mı? Linux mantığından kopacaklarsa bir anlamı yok.

  • Android le ortak Linux tabanlı olması nedeniyle android ten port işlemlerini kolaylaştıracaktır market açıldıktan sonra zenginleşecektir umarım çöp uygulama kabul etmez seçici davranır. Yayınlansında nexus 4 e bi kurup deneyelim inşallah eski deneme sürümlerinde ki bağzı takılmalar gitmiştir.

  • optimus 4x vardı en son cihaz listesinde gelsin deneyelim ben şahsen beğendim

  • Cynogen Sailfish ayrıca Ubuntudan haberler görmek güzel.Tizen de neler olacak bakalım.Firmaların dakika başı cihaz çıkartmalarını görmek hiçte hoş değil.Zor olduğunu biliyorum sistemi baştan yapmanın ama alternatif işletim sistemlerinide görmek isteriz tabiki.Her yeni sistem yeni bir deneyim yeni bir başlangıç yeni bir heyecan demek.Çünkü telefonlar baya gelişti.Yeni özellikler kazandı ama özellikle açık kaynak kodlu sistemlerden biri hariç ötekilerden daha ciddi bir atak görmedik.
  • Amaci masaüstü benzeri bir deneyim sunmak diye biliyorum.

    Ama arkadaş bu Galaxy Nexus ve Nexus 4 tasarım olarak harbinden çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avorlair

    Şu "uygulama mağazası zayıf" tarzında yorum yapanların kafasına kürekle vuracan arkadaş daha işletim sistemi piyasaya bile çıkmadı bela mısınız lan

    adam haklı
  • Desteklenen cihaz listesi

    https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices

    Uygulama konusunda ise canınız sıkılmasın. Muhtemelen içindeki uygulamalar size diğer uygulamaları aratmayacak. Tabi osuruk sesi çıkartan uygulama isterseniz başka. Ayrıca emin değilim ama android uygulamalarını çalıştırma ihtimali de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoHeretic -- 22 Eylül 2013; 17:32:42 >
  • Zaten kullandığım twitter dahil 10 tane uygulama var. Oyunlarla aram iyi değil. Varsın en temel uygulamalar olsun ama güvenli bir işletim sistemi olsun; telefonumdaki kişisel bilgilerle işi olmasın.

  • desire ve desire s var incredible s yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstünde severek kullanıyorum Ubuntu'yu, uygulama sıkıntısı olmasa telefonda da kullanırım. Ama aynı bu uygulama derdi nedeniyle mobil platformda tercih durumundan endişeliyim. Geliştiriciler zaten birden çok platforma geliştiriyorken ne idüğü belirsiz diyecekleri bir platforma da kaynak ayırmak isterler mi bilemem...
  • Kendilerine bir kitle oluşturdular çok iyi gidiyorlar fakat destekleri yok ilerlemeleri desteksiz zor görünüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    optimus 4x vardı en son cihaz listesinde gelsin deneyelim ben şahsen beğendim


    o cihaz nitro hd modeli. hdler karışmış anlayacağınız,model kodu p930, burada satışa çıkmadı o cihaz,optimus 4x hd'nin ise modeli p880.
    L9 var listede bir tek Türkiye'de satılan LG modeli olarak.

  • Listede motorola razr da var nasıl yükleyebilirim acep

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicoooo

    general mobile discoverye de olur mu acaba ?


    Ubuntunun geliştiricisi canonical üreticiler ile telefonlarına ubuntu touch koymaları için görüşmeler içindeymiş galiba.Aynı zamanda büyük operatörler ile düzenli toplantılar yapıyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.