Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
615
Cevap
14
Favori
35.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartus dolum isi yapan yada murekkep satan yada tecrubesi olan herkesin tavsiyesine acil ihtiyac bulunmakta.
    Canon MG 5350 ve Epson XP 700 arasinda kaldim. Acil yazici almam gerekiyor. Tereddutte kaldigim konu ise foto baski kalitesi ve kolay dolan kartuslar ile dolum murekkepleri.
    xp700 un dolum murekkepleri bugune kadar uyumsuz oldugu icin foto baskida kotu sonucler cikmis. Muhtemelen 1 hafta icinde sorun cozulecekmis hatta diger bir firma yeni murekkep getirttigimi ve sorunun cozuldugunu iletiyor. Ama kullanan kimseden olumlu bir donus yok. En azindan henuz yok. Bu arada ayrica kartuslar bir firmada sorunlu gorunuyor: 20 sayfda cikti almak gerekiyormus.
    Mg 5350 ise 2011 de piyasaya cikan ve bircok pc yorum dergisi ve sitesinden tavsiye alan bir yazici. Kolay dolum kartulari kolayca bulunuyor ancak murekkepler kolayca bulunsa bile forumda renk farklarindan bahsedilmis. Kisaca eski olsa bile renk uyum sorunu var gorunuyor.
    Bunlar forumdaki kullanicilardan gunlerdir okuyarak gordugum paylasimlar. Dolumcu yada tecruberi arkadaslarin paylasimi karar vermemde etkili olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 24 Ekim 2013; 17:09:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kesinlikle hali hazırda oturnuş bir sistemi olan MG5350'yi tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Mg5350 için kim renk sorunlarından bahsetti bilmiyorum ama, forumda bu yazıcıyı kullananların tavsiyelerine göre mürekkep ve kartuş seçimi yaparsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Sizinde dediğiniz gibi 2011 yılında piyasaya çıkan bir yazıcı olan Mg5350'nin şu anda kartuş ve mürekkep durumu son derece oturmuş ve sorunsuz baskı vermektedir. Siz yeterki mürekkep ve kartuş seçeneğini kullanlardan referans alarak seçiniz. XP Premium serisi mürekkepler 1 hafta 10 gün içerisinde satışa sunulacak ama sizinde dediğiniz gibi; daha biz tam test edemedik ki kullanıcıya tamamdır diyelim. Fakat bazı firmalar daha kartuşlar çıkar çıkmaz uyumlu mürekkep adı altında mürekkepleri claria mürekkeplerini satışa sundu ama kaybeden kendileri oldu. Kullanıcılara çektirdikleri sıkıntılarda çabası. Kısacası bence mg5350'yi tercih edin. Hiç uyum süreci vb. beklemeden baskılarınızı rahat rahat alabilirsiniz...




  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim. Peki 5350 alırsam hangi mürekkebi almalıyım renk uyumu yaşamamak için. Bir de dilim kartus istiyorum, hangi d kartusu almaliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim sattığımız mürekkeplerde kesinlikle renk uyumu yaşanmamaktadır. Forumda firmamızdan mürekkep ve kartuş takımı alan kullanıcılar yorum yapabilir bu konuda. Sonuçta kimse sattığı ürüne kötü demez. Benim de mürekkeplerimiz sorunsuz demem sizi tatmin etmez. Sizi en iyi yönlendirecek buradaki kullanıcıların yorumları olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

    Kesinlikle hali hazırda oturnuş bir sistemi olan MG5350'yi tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Mg5350 için kim renk sorunlarından bahsetti bilmiyorum ama, forumda bu yazıcıyı kullananların tavsiyelerine göre mürekkep ve kartuş seçimi yaparsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Sizinde dediğiniz gibi 2011 yılında piyasaya çıkan bir yazıcı olan Mg5350'nin şu anda kartuş ve mürekkep durumu son derece oturmuş ve sorunsuz baskı vermektedir. Siz yeterki mürekkep ve kartuş seçeneğini kullanlardan referans alarak seçiniz. XP Premium serisi mürekkepler 1 hafta 10 gün içerisinde satışa sunulacak ama sizinde dediğiniz gibi; daha biz tam test edemedik ki kullanıcıya tamamdır diyelim. Fakat bazı firmalar daha kartuşlar çıkar çıkmaz uyumlu mürekkep adı altında mürekkepleri claria mürekkeplerini satışa sundu ama kaybeden kendileri oldu. Kullanıcılara çektirdikleri sıkıntılarda çabası. Kısacası bence mg5350'yi tercih edin. Hiç uyum süreci vb. beklemeden baskılarınızı rahat rahat alabilirsiniz...

    şu aralar benzer bir ikilemi bende yaşamaktayım. 2 yıldır kullandığım ve verdiği renk skalasından dolayı photo baskıları çok iyi olan 6 kartuşlu epson px720wd yazıcım LC renk nozzle'ının iflas etmesi sonucu artık yeterli baskıyı yapamıyor. şu anda LC rengi ya çizgili çizgili yada hiç basmıyor. bu durumda da ten renkleri açık sarı-yeşil arası vermeye başladı.

    bende sırf bu yüzden yeni bir yazıcı arayışına girdim. yeni doğan bebeğimizin fotoğraflarını basabilmek için. zaten px720'yi de düğün fotoğraflarımızı basmak için kullanmıştım. sağolsun tarayıp basıldığında orj. fotoğrafçının verdiklerinden hiçbir farkı olmuyordu.

    konuyu açan arkadaşlar benzer olarak bende fiyat/foto kalite dengesi açısından şu anda canon 5350 ve epson x700 arasında kalmış durumdayım. daha yüksek bütçeler ile daha pahalı modellere yönelmek istemiyorum. çünkü nihayetinde ne alırsam alayım (mürekkep püskürtmelilerden) %70-80 oranında 2-3 yıl içerisinde yeniden kafa sorunu ile çöp olacağını düşünüyorum. ancak özellikle de insan fotoğraflarını düzgün bir şekilde basamıyorlarsa bunları da almanın bir manası yok. keşke halen 720 yada 730 modelleri satılıyor olsaydı. şu anda piyasadaki yeni modeller gerçekten eskilere pek alternatif olamıyorlar. gerek fotoğraf/renk kalitesi gerekse kartuş uyumu açısından.

    Size şöyle bir soru sormak istiyorum. canon 5350'de doğru ürünlerle kullanıldığında renk uyumu sorunu olmaz ve oturmuş bir sistemdir diyorsunuz. peki bu renk uyumundan kastettiğiniz şey acaba kendi orjinal mürekkepleriyle kıyaslama mı yoksa bağımsız gerçek renk uyumu mu? yani misal, dolan mürekkepler canon'un orj mürekkepleriyle 100% aynı tonları veriyor olabilir. peki ama canon 5350 modeli kendi orjinal mürekkepleriyle birlikte yapılan fotoğraf baskılarında ne kadar doğru renk skalası verebiliyor? 720 modeli ile karşılaştırınca mesela hangisi daha iyi ve gerçekçi tonlarda baskı verebiliyor? benim de merka ettiğim soru bu?




  • En başta şunu söylemeliyim ki her ne kadar dpi değeri yüksek olsada sonuçta Epson PX serileri 6 kartuşlu olduğu için 5 renkli Canon serilerinden üstündü. Ama artık üretilmediğinden ve Epson'da yeni modellerinde 6 kartuştan vazgeçtiğine göre yapacak bir şeyimiz yok. Mg5350 ise bu 6 kartuşlu yazıcılardan bir tık alttadır. Renk uyumu gerçekten çok iyi. Gerek orijinal kartuşlarında gerek ise iyi mürekkep ve fotoğraf kağıdı kombinasyonu ile alınan çıktılarda çok tatmin edici performans vermektedir. PX serisi ile karşılaştırılınca çoğu kullanıcının gözünün farketmeyeceği kalite düşüklüğü mutlaka vardır. Keşke piyasada olsa da PX 720-820-830, P50, PX660 gibi modelleri tavsiye edebilseydik. XP Premium serisi de 5 kartuşlu olmasına rağmen PX serine neredeyse yakın oranda kalite sunuyor orijinal mürekkepleri ile yaptığımız denemelerde. Mürekkep üreticilerinin gönderdiği numune mürekkeplerde de çok iyi baskı kalitesi verdi. Fakat burada da önemli etken numune olarak gönderdikleri mürekkepler ile satışa sundukları mürekkeplerin aynı kalite de olup olmayacağı. İsim vermek istemiyorum ama büyük firmaların XP premium serisi olarak sunduğu mürekkepler XP premium değil. Eğer ki benim acelem yok diyor ve Epson'da ısrarcı iseniz en 1-2 ay beklediğiniz takdirde mürekkep sistemi hakkında herkes net sonuçları ortaya koyacaktır zaten. Bu sürecide orijinal kartuş kullanarak geçirebilirsiniz. Ama ben acilen yazıcı alacağım, alacağım yazıcının da fotoğraf baskısı iyi olsun diyorsanız ben MG 5350'den daha uygun bir çözüm göremiyorum. Mg5450 ve 6450 gibi serilerde de Canon mürekkep sistemini değiştirdi. Onun da ne kadar stabil olduğunu zaman gösterecek. Mürekkepler de renk sapması vb. sorunlar yok ama solma ve kafa tıkama testleri için sizinde bildiğiniz gibi biraz zamana ihtiyacımız var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolankartus.com.tr -- 18 Eylül 2013; 12:30:29 >




  • aslında 6 kartuşlu üretimine devam ediyor epson ama türkiyeye gelmiyor maalesef. xp750 ve xp850 modelleri 6 renkli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L800 de 6 renkli değil mi? Yoksa siyah sayılmaz mı?

    Bu fiyata 10 renkli olmalıydı o ayrı konu :)
  • Evet biliyorum dediğiniz yazıcıları. Hatta yurtdışında kullanan bir kaç müşterimiz bile var ve çok övüyorlar yazıcıları. Ama neden Türkiye'ye gelmiyor bunu Epson Türkiye bile bilmiyor. Defalarca gerek e-posta, gerekse sözlü olarak kendilerine ilettim ama neden gelmediği ve neden bu modellerin gelmeyeceği hakkında hiç kimse net birşey söylemiyor.

    L800'de 6 kartuşlu ama çok foknksiyonlu ve kablosuz baskı alma özellikli bir yazıcı değil. Ayrıca dediğinize katılıyorum. Biraz daha fiyatı yükseltseler A3+ 8 kartuşlu R2000 fiyatına gelecek neredeyse...
  • R2000 demişken, bunun orjinal mürekkepleri pahalı mı? Yani diğer printerların orjinallerine göre.
    Ve ucuz alternatif için R2000 için de muadil mürekkep var mı, kolay dolum oluyor mu?

    Bir de R3000 var ama onun için sormama gerek yok aynı soruları, fiyatı sebebiyle.
  • R2000 model yazıcının da diğer tüm mürekkep püskürtmeli yazıcılar gibi orijinal kartuşları pahalıdır. Hatta diğer inkjetlere göre özel bir mürekkep olan pigment temelli UltraChrome Hi-Gloss mürekkep kullandığından dolayı diğer orijinal kartuşlara göre kat kat pahalıdır..

    Bu yazıcının da dolan kartuşları bulunmaktadır. Aşağıdaki linklerden mürekkep ve dolan kartuş modellerini görebilirsiniz..

    Epson R2000 Uyumlu DolanKartuş

    Epson R2000 Uyumlu UltraChrome Hi-Gloss Mürekkep




  • Sayın dolankartuş,
    Öncelikle yanıt verdiğiniz için telekkürler.

    Bugün yine tavsiyeniz üzerine MG5350 yi aradım. Gerek internet gerek fiziki olarak (dolankartuş istiyorum, bitmeyenkartuşlu sistemleri aramalara dahil etmedim). Sadece internette sadece bimeks ve deveyükünde satışta. Onlarda tedarik edecekmiş ve 1 haftada elime geçermiş. Kaldıki tedarik edebilecekler mi belli değil. Dİğer hiçbir sitede ürün yok. AKşam da yine mediamerkt, teknosa, electroworld, nt ye gittim ama nafile. Hatta artık 6350, 6450 bulsam bile alacaktım. Artık doldurma mürekkep konusunda ne çıkarsa şansıma dedim.
    Gezerken epson xp 700 de aradım ama sadece mediamarkta vardı. Hadi dedim mürekkep sorunu çözüldü ama kartuş reset leme olayı (20 sayfada resetleme ihtiyacı) beni düşündürdü. Ayrıca 400küsür fiyat da internetteki fiyatlara kıyasla çok geldi almadım.

    Sonuç olarak sizin tavsiyenizle canon mg5350 ye takıldım piyasada yok. canon 6350 nette satışta, onu almak mürekkep açısından risk olur mu?
    Artık bu işi bitirmek istiyorum.




  • Canon MG6350 yazıcının mürekkepleri konusunda bizim bir tereddütümüz yok. Numune mürekkepler gayet iyi sonuçlar verdi. İnşallah satışa sunacağımız seride aynı kaliteyi verecektir. Zira bu zamana kadar mürekkebi satışa sunmamamızın tek sebebi testlerimizi bitirememekti. Şu anda mürekkepler de bir sorunumuz yok kendi adımıza konuşmak gerekirse. En geç önümüzdeki hafta satışa sunmayı düşünüyoruz bu mürekkepleri de. Sadece solma testleri kaldı sonuçlanmayan...

    Ama forumda daha öncede kavgasını yaptığım konu şuydu ki; daha yazıcı piyasaya yeni çıktığında Canon'un bu seride mürekkep türünü değiştirdiğini söylememize rağmen firmaların bu yazıcıyı gerek dolan kartuş, gerek bitmeyen kartuş sistemi ile %100 uyumlu mürekkep diye satmasıydı. Ne yazıkki bu firmalar şimdi de Canon 550-551 kartuşlar ile %100 uyumlu mürekkepler stoklarımıza girdi diye utanmadan burada reklamlar yapıyorlar. Maalesef ki kullanıcılarına değer vermeyen firmaların bu tutumu bütün satıcıların da adının lekelenmesine ve tüm firmaların insanları kandırmak gibi bir politikası olduğu görüşüne sürüklüyor insanları.

    İşin kısası Canon MG6350'yi de alabilirsiniz. Çok kısa zaman içerisinde mürekkep sistemi de oturmuş olur siz orijinalleri bitirene kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolankartus.com.tr -- 18 Eylül 2013; 22:58:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

    Eğer ki benim acelem yok diyor ve Epson'da ısrarcı iseniz en 1-2 ay beklediğiniz takdirde mürekkep sistemi hakkında herkes net sonuçları ortaya koyacaktır zaten. Bu sürecide orijinal kartuş kullanarak geçirebilirsiniz. Ama ben acilen yazıcı alacağım, alacağım yazıcının da fotoğraf baskısı iyi olsun diyorsanız ben MG 5350'den daha uygun bir çözüm göremiyorum. Mg5450 ve 6450 gibi serilerde de Canon mürekkep sistemini değiştirdi. Onun da ne kadar stabil olduğunu zaman gösterecek. Mürekkepler de renk sapması vb. sorunlar yok ama solma ve kafa tıkama testleri için sizinde bildiğiniz gibi biraz zamana ihtiyacımız var...

    Peki 5350 mi 5450 mi desem şu anda hangisini tavsiye edersiniz acaba? tamamen fotoğraf baskısı için, dolayısı ile renk uyumu için düşünürsek?




  • Önceliğiniz 5350 olsun. Sonuçta oturmuş sistem. Ama piyasada bulmak zor; bulmazsanız 5450'ye bakın.
  • Merhaba Acil Canon Mp500 yazıcı kafasına ihtiyacım var lütfen yardım edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Sayın dolankartuş,
    Öncelikle yanıt verdiğiniz için telekkürler.

    Bugün yine tavsiyeniz üzerine MG5350 yi aradım. Gerek internet gerek fiziki olarak (dolankartuş istiyorum, bitmeyenkartuşlu sistemleri aramalara dahil etmedim). Sadece internette sadece bimeks ve deveyükünde satışta. Onlarda tedarik edecekmiş ve 1 haftada elime geçermiş. Kaldıki tedarik edebilecekler mi belli değil. Dİğer hiçbir sitede ürün yok. AKşam da yine mediamerkt, teknosa, electroworld, nt ye gittim ama nafile. Hatta artık 6350, 6450 bulsam bile alacaktım. Artık doldurma mürekkep konusunda ne çıkarsa şansıma dedim.
    Gezerken epson xp 700 de aradım ama sadece mediamarkta vardı. Hadi dedim mürekkep sorunu çözüldü ama kartuş reset leme olayı (20 sayfada resetleme ihtiyacı) beni düşündürdü. Ayrıca 400küsür fiyat da internetteki fiyatlara kıyasla çok geldi almadım.

    Sonuç olarak sizin tavsiyenizle canon mg5350 ye takıldım piyasada yok. canon 6350 nette satışta, onu almak mürekkep açısından risk olur mu?
    Artık bu işi bitirmek istiyorum.


    Aşağıdaki linkte OCP firmasının 6350 için üretmiş olduğu mürekkep kodları var

    http://www.ocp.de/index.php/products?view=productsforyou&pid=3314&mode=text


    özetle;

    PGI-550PGBK BKP 235 Black Pigment

    CLI-551 BK BK 135 Photo Black Dye

    CLI-551 C C 135 Cyan Dye

    CLI-551 M M 135 Magenta Dye

    CLI-551 Y Y 135 Yellow Dye

    CLI-551GY BK 130 Dark Grey Dye

    Umarım yardımcı olur, "bunları nereden bulurum" derseniz yardımcı olmaya çalışalım. Orijinal OCP şişesinde olmayan ürünlere itibar etmeyin. . Bu yollara tevessül edenlerle mücadele başlatıyoruz, bu vesileyle halkımıza duyurmuş olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 20 Eylül 2013; 13:11:45 >




  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim bilgiler için.
    Tavsiyenizle Canon MG 6350 almış bulunmaktayım. İnşallah bugün kargon alacağım. İnşallah iade ve açılmış ürün çıkmaz.

    Mürekkep ve kartuş konusunda sitenizdeki ürünler şu anda uyumlu diyebilir miyiz?
  • Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz bir şekilde uzun süre kullanırsınız. Sitemizde bulunan kartuş ve mürekkepler Canon ChromaLife100+ uyumlu mürekkepler revize edilmiş olup Canon 550-551 kullanan yazıcılar ile uyumlu hale gelmiştir. Şu anda dolum ve şişeleme işlemleri yapılıp bir kaç gün içerisinde satışa hazır hale getirilecektir.
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim. Bu arada üyeliğinizden sonraki ilk mesajınız bana olmuş :)
    Siz OCP nin tr distribitörü müsünüz? OCP mürekkeplerinin kalitesinden şüphe duymamakla birlikte bazı modellerde renk sapmasının yoğun olduğu görülüyor. 6350 için siz denemesini yapma fırsatı buldunuz mu?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.