Şimdi Ara

GULETMİ, MOTORYATMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,buraya ilk mesajım yeni üyeyim, aydınlanacağımı düşündüm ve üye oldum, cevaplarınızı bekliyorum :)

    Şimdi geliyorum konuya, 27 yaşındayım hayata bir kere gelindiğini düşünüp, gücümün yettiğince hayallerimi gerçekleştiriyorum. 80-100 000 arası atıl bir param var, daha doğrusu atıl değil ama kaçırmam gereken bi para. Ve benim bu parayla deniz taşıtı alma niyetim var, ama maalesef hiçbir şekilde anladığım bi konu değil, şimdi bana küfür edenler olacaktır, anlamıyosan ne işin var tekneyle yatla diye, çok zenginde değilim ama ev almak yerine 2 veya 3 kamaralı bi tekne alıp bi süre bohem bi hayat sürmek istiyorum( kısa bi süre en fazla 2 yıl) evlilik düşündüğüm zaman satar geçerim diye düşünüyorum. Sorun şu ki her danıştığım farklı bi seçenek sunuyo ve kafam çok karıştı, öncelikle şartları anlatayım, Antalya da yaşıyorum, ve aldığım tekne konyaaltı büyük limandaki marinada barınacak, devamlı denize açılma niyetim yok, ayrıca mümkün olduğu kadar bakımları ve masrafları ekonomik olanı tercihim (tabi yakıtta), kafamdaki teknede 12-14 metre civarı ve 2-3 kamaralı,benm araştırdığım yer kirası ve ehliyet,bunları bi şekilde hallediyorum, cevabını buldum yani, özellikle merak ettiklerim;

    -Ahşapmı almalıyım, fibermi, epoxi kaplamamı vb.
    -Guletmi daha avantajlı olur motoryatmı?
    -Hangisi daha güvenli olur, ve hangisinde yakıt tasarrufu sağlayabilirim? (Ağırlığa ve yeniliğe bağlı)
    -Ahşap ve fiberi ayrı ayrı yıllık bakıma soktuğumda veya bana arıza çıkardığında hangisi daha az masraflı olur?
    -Aylık rutin sabit liman kirası elk. su hariç ne gibi masraflar beni bekliyor?
    -Çocukluktan beri inşaat sektöründeyim her türlü alet ekipmana sahibim ve elim tamirat tarzı şeylere çok yatkın(ahşap boya tesisat vb.), dolayısıyla bazı onarım gerektiren şeyleri kendim yapabilirmiyim?
    -Mesela tekneyi Bodrumda buldum, gittim anlaştım ve satın aldım Antalyaya getirecek bir kaptan çok mu pahalıya patlar?
    -Tabiki bu değişkenlik gösterir ama ortalama ahşap bir guletin yakıt tüketimi nasıldır? örneğin 1 milde ne tüketir gibi.

    Bu arada içimden geçen ahşap gulet (hem fiyat hemde görüntüden dolayı) ama bana ciddi dezavantajlardan bahsederseniz direk vazgeçmeyede hazırım :)

    Yani finalde Bu konudan anlayan arkadaşlar ivedi bi şekilde beni aydınlatırsa çok sevinirim, kısmet olursa eğer 10 gün içinde çözmeyi düşünüyorum bu işi.

    Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.( Bide cevap verecek arkadaşlar yalın ve terimsiz bi dille anlatırsa çok memnun olurum zira bu işte epey aptalım :)))



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.