Bildirim
HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
Mesaj
-
-
tarifini bilmiyorum ama annem çok güzel yapar, akşam gelince sorup buraya yazabilirim.
aylar sonra gelen edit:
ihtiyacınız kaldımı bilmiyorum ama yazayım yinede, kusurma bakmayın. hocam annemin anlattığını yazıyorum.
hamuru yoğuruyor( un, su ve tuz ile), sonra bu hamuru yuvarlak şekilde açıyor, açtığı hamurun içine yağ yada yağ ile seyreltilmiş haşhaş koyup 4 e katlıyor yani bi boyuna, birde enine sonra bu hamuru uygun incelikte tekrar açıp pişiriyor. pişen gözlemenin üzerinde de çiçek yağı sürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Spak -- 23 Ocak 2014; 21:41:41 > -
şimdiden çok teşekkür ederim . başka fikirleri olan arkadaşların tarif önerilerinide bekliyorum. -
dh mutfak tan yokmu yardım edebilecek arkadaşlarım -
yardım edebilecek arkadaslar var mı_? -
arkadaşlar hiç bilen yok mu gözlemenin tarifini :) -
Normal gözleme yapıp hamuruna da haşhaş eklenirse görsellerdeki gibi olur. Ben hiç denemedim ama tarifler hep o şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 19 Ekim 2013; 21:29:59 > -
Gece gece canım çekti -
tarifi bulsam gözlemeci acıcam iş kurucam ama bu gözlemelerden yapamıyorum birsey eksik ama ne kulak memesi kıvamında hamur sadece un su tuzdan maya kullanılmıyor yapıyorum hamuru 30 dk dinlendiriyorum orta çekilmiş haşhası sıvı yağda inceltiyorum sürüyorum ama böyle olmuyor renk tutmuyor yumusaklık tutmuyor olmadı gitti -
yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı . ailesine büyüklere de sorabilirler. -
arkadaşlar tarifini bulabilir miyiz ? büyüklerinize eşe dosta sorup yardımcı olabilirsiniz. -
valla tarifini veririm ama ben hep göz kararı yaptığım için miktar kısmı sıkıntılı
un tuz su azıcık ta karbonat (bir çimdik) bır kaba koy yoğur. hamur haline getir (ekmek hamuru gibi mayalı değil)
sonra oklava yardımıyla aç
açtığın yufkaya haşhaşlı yağı gezdir
birbirinin üstüne değdirerek her yere yayılmasını sağla
sonra yufkayı bir uçtan öbür uca kadar iittirerek sıkıştır (buruştur)
sonra hani kremşanti olur ya pastanın üstünde kıvrılmış gül gibi o hale getir (bir ucundan tutup kendi üstüne sar)
sonra elinle incelt tava boyutunda sonrada teflon tavada pişir
yağı ve haşhaşı çok koyarsan süper olur. -
daha önce denedim ama fotoğraflardaki gibi olmadı birde benim yaptıklarım sert oluyor kıvrılmıyor yani içine bişey koyup saramıyorum catlayıp kırılıyor gözleme . yinede cok tesekkürler deneyeceğim -
yaren diye bir gözleme cesidi var haşhaşlı gözleme içinde bişey yok bu gözlemenin üstüne yeşillik domates ketcap mayonez sıkılarak dürüm seklinde sarılıyor. uşak afyon kütahya eskişehirde cok yaygın hatta veya içi olsada hani yemesi kolay olsun diye de sarılabilir benim gözlemeler öyle sarılmıyor. yukarıdaki fotoğraflarda da biraz belli sarılabiliyorlar yumusak lar -
çok teşekkür ederim . mayalı hamur olmadığı kesinde bol yağlı deneyeceğim -
quote:
Orijinalden alıntı: seyfi84
önceki cevaplarında göremedim, sen kaç kat yapıyorsun? çok kat olacak, yani gözlemeyi yumuşak kılan şey aslında içinin pek pişmiyor olmasıdır.
büfede gözleme yapanlar alır hazır börek yufkasını, 3-4 kere katlar sonra biraz yağlı tavada dışını pişirir, içi aslında çiğdir.
bu kütahyada öğrenciyken çok kez yediğim haşhaşlı gözleme orta çekilmiş haşhaş ay çiçek yağında kasede seyreltiliyor. un su tuz dan kulak memesi kıvamında yoğurulan hamur 30 dk dinlendiriliyor. daha sonra 1 kg un dan (500 gr böreklik+500 gr ekmeklikten) hazırlanan hamur 7 bezeye ayrılıyor kesilerek her beze açılıyor. açılan bezenin içine yağ ile seyreltilmiş haşhaş sürülüyor katlanıyor daha sonra tekrar haşhaş sür katla tekrar haşhaş sür katla 6 kat filan katlıyorum sonra bu beze tekrar acıyorum ve ocakta saç ta pişirmeye çalısıyorum tarif bu ama olmadı gitti :D
-
teflon tavada kuruyabilir yüksek ateşte çevirerek pişirmeyi dene birde öyle katlıcam diye uğraşmana gerek yok yukarıda yazdığım gibi elinle toplayıp(iki baştan ittir) gül şekline getirirsen tel tel oluyor
birde hamuru biraz dinlendir 1 saat kadar -
quote:
Orijinalden alıntı: orinmicek
teflon tavada kuruyabilir yüksek ateşte çevirerek pişirmeyi dene birde öyle katlıcam diye uğraşmana gerek yok yukarıda yazdığım gibi elinle toplayıp(iki baştan ittir) gül şekline getirirsen tel tel oluyor
birde hamuru biraz dinlendir 1 saat kadar
senin önerdiğin şekilde 1 saat dinlendirip yüksek ateşte pişirmeyi deneyeceğim. çok sağol -
ama sık sık çevir böylece dışı pişer içi daaha yumuşak kalır afiyet olsun. ben de özledim bir ara yapmak lazım -
sık sık cevirdim biraz sert hala yağdan heralde :(
Benzer içerikler
- tost yapmanın püf noktaları
- en iyi pirinç markası
- soya sosu bozulur mu
- cerrahpaşa sucuk
- hardalın tadı nasıl
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X