Şimdi Ara

HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar haşhaşlı gözleme tarifi lazım bana şekil yani görüntü olarakta aşağıda eklediğim fotoğraflar gibi olurlarsa süper olucak fotograftaki gözlemelerin böyle olmasının sırrı nedir tarifleri nedir bilen fikri olan varsa yardımıcı olabilir mi ? şimdiden çok teşekkürler..
     HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ HAŞHAŞLI GÖZLEME TARİFİ YARDIM.. SS'Lİ







  • tarifini bilmiyorum ama annem çok güzel yapar, akşam gelince sorup buraya yazabilirim.


    aylar sonra gelen edit:
    ihtiyacınız kaldımı bilmiyorum ama yazayım yinede, kusurma bakmayın. hocam annemin anlattığını yazıyorum.

    hamuru yoğuruyor( un, su ve tuz ile), sonra bu hamuru yuvarlak şekilde açıyor, açtığı hamurun içine yağ yada yağ ile seyreltilmiş haşhaş koyup 4 e katlıyor yani bi boyuna, birde enine sonra bu hamuru uygun incelikte tekrar açıp pişiriyor. pişen gözlemenin üzerinde de çiçek yağı sürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister Spak -- 23 Ocak 2014; 21:41:41 >
  • Mister Spak M kullanıcısına yanıt
    şimdiden çok teşekkür ederim . başka fikirleri olan arkadaşların tarif önerilerinide bekliyorum.
  • dh mutfak tan yokmu yardım edebilecek arkadaşlarım
  • yardım edebilecek arkadaslar var mı_?
  • arkadaşlar hiç bilen yok mu gözlemenin tarifini :)
  • Normal gözleme yapıp hamuruna da haşhaş eklenirse görsellerdeki gibi olur. Ben hiç denemedim ama tarifler hep o şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the right hand of evil -- 19 Ekim 2013; 21:29:59 >
  • Gece gece canım çekti
  • tarifi bulsam gözlemeci acıcam iş kurucam ama bu gözlemelerden yapamıyorum birsey eksik ama ne kulak memesi kıvamında hamur sadece un su tuzdan maya kullanılmıyor yapıyorum hamuru 30 dk dinlendiriyorum orta çekilmiş haşhası sıvı yağda inceltiyorum sürüyorum ama böyle olmuyor renk tutmuyor yumusaklık tutmuyor olmadı gitti
  • yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı . ailesine büyüklere de sorabilirler.
  • arkadaşlar tarifini bulabilir miyiz ? büyüklerinize eşe dosta sorup yardımcı olabilirsiniz.
  • valla tarifini veririm ama ben hep göz kararı yaptığım için miktar kısmı sıkıntılı

    un tuz su azıcık ta karbonat (bir çimdik) bır kaba koy yoğur. hamur haline getir (ekmek hamuru gibi mayalı değil)

    sonra oklava yardımıyla aç
    açtığın yufkaya haşhaşlı yağı gezdir
    birbirinin üstüne değdirerek her yere yayılmasını sağla
    sonra yufkayı bir uçtan öbür uca kadar iittirerek sıkıştır (buruştur)
    sonra hani kremşanti olur ya pastanın üstünde kıvrılmış gül gibi o hale getir (bir ucundan tutup kendi üstüne sar)
    sonra elinle incelt tava boyutunda sonrada teflon tavada pişir

    yağı ve haşhaşı çok koyarsan süper olur.
  • orinmicek kullanıcısına yanıt
    daha önce denedim ama fotoğraflardaki gibi olmadı birde benim yaptıklarım sert oluyor kıvrılmıyor yani içine bişey koyup saramıyorum catlayıp kırılıyor gözleme . yinede cok tesekkürler deneyeceğim
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    yaren diye bir gözleme cesidi var haşhaşlı gözleme içinde bişey yok bu gözlemenin üstüne yeşillik domates ketcap mayonez sıkılarak dürüm seklinde sarılıyor. uşak afyon kütahya eskişehirde cok yaygın hatta veya içi olsada hani yemesi kolay olsun diye de sarılabilir benim gözlemeler öyle sarılmıyor. yukarıdaki fotoğraflarda da biraz belli sarılabiliyorlar yumusak lar
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim . mayalı hamur olmadığı kesinde bol yağlı deneyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    önceki cevaplarında göremedim, sen kaç kat yapıyorsun? çok kat olacak, yani gözlemeyi yumuşak kılan şey aslında içinin pek pişmiyor olmasıdır.
    büfede gözleme yapanlar alır hazır börek yufkasını, 3-4 kere katlar sonra biraz yağlı tavada dışını pişirir, içi aslında çiğdir.

    bu kütahyada öğrenciyken çok kez yediğim haşhaşlı gözleme orta çekilmiş haşhaş ay çiçek yağında kasede seyreltiliyor. un su tuz dan kulak memesi kıvamında yoğurulan hamur 30 dk dinlendiriliyor. daha sonra 1 kg un dan (500 gr böreklik+500 gr ekmeklikten) hazırlanan hamur 7 bezeye ayrılıyor kesilerek her beze açılıyor. açılan bezenin içine yağ ile seyreltilmiş haşhaş sürülüyor katlanıyor daha sonra tekrar haşhaş sür katla tekrar haşhaş sür katla 6 kat filan katlıyorum sonra bu beze tekrar acıyorum ve ocakta saç ta pişirmeye çalısıyorum tarif bu ama olmadı gitti :D




  • teflon tavada kuruyabilir yüksek ateşte çevirerek pişirmeyi dene birde öyle katlıcam diye uğraşmana gerek yok yukarıda yazdığım gibi elinle toplayıp(iki baştan ittir) gül şekline getirirsen tel tel oluyor
    birde hamuru biraz dinlendir 1 saat kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orinmicek

    teflon tavada kuruyabilir yüksek ateşte çevirerek pişirmeyi dene birde öyle katlıcam diye uğraşmana gerek yok yukarıda yazdığım gibi elinle toplayıp(iki baştan ittir) gül şekline getirirsen tel tel oluyor
    birde hamuru biraz dinlendir 1 saat kadar

    senin önerdiğin şekilde 1 saat dinlendirip yüksek ateşte pişirmeyi deneyeceğim. çok sağol
  • ama sık sık çevir böylece dışı pişer içi daaha yumuşak kalır afiyet olsun. ben de özledim bir ara yapmak lazım
  • sık sık cevirdim biraz sert hala yağdan heralde :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.