Şimdi Ara

Beyler KİA CERATO CRDi MI?- SEAT CORDOBA TDi MI? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
27.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seat var iken kia pek mantıklı değil.KIA henüz önyargıları yıkacak kadar istikrarlı değil.Daha yeni el değiştirdi bu balondan bi atılım olabilir ama seat yıllardır bilinen marka.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bdx

    Bende daha yeni Seat Cordoba TDI stylence 80 aldım. Kafama şu takıldı. Aynı motor VW de 10000 de bakıma giderken seatta 7500 te gidiyor.. Onun dısında VW polo Classic(75) benzinliden inip, cordoba dizel aldım.amacım en az 5 sene kullanmak umarım nasip olur memnun kalırız.Ben VW grubu olmasına güvendim biraz ama bakalım görecez. Bazıları yeni araba seat deyince toyota renault ford varken ona 31-32 verince sanki çokmuş gibi konuşmaya çalışıyor.Artık mantıklımı konusuyorlar yoksa zaman mı gösterecek bakacaz. Bana ilk planda iyi geldi araba.. Süspansiyonlar daha sert direksiyon yumusak.. iç kalitesi iyi.. yol tutuş güzel ve seri geldi bana..bagaj süper.. arka koltukta, bende 2 çocuk var ve yeterli geldi. Daha evvel polo classicle 2 viteste yavaş hızla girerek çıktığım yokuşu cordoba ile zorlandım araç 1 istedi(belki dizel özelliğidir). Umarım ön takım motor v.s özellikler açısından bana polo classic i aratmaz.. KIA ceratoda çok tuttu gibi.. teknik değerleri iyi ..ama zaman herşeyi netleştirecek.. Bilgili arkadaşlar ve Murat Özdemir bey satış temsilcisi olmasına rağmen, objektif fikrini verebilirse daha iyi bilgilenebiliriz belki...


    açıkçası cordaba konusunda objektif olarak fikir vermiştim çünkü yıllarca ev arkadasımın kia sına bindik kianın piyasada gördüğü rağbeti serviste yaşadığımız sorunları düşündüğümde kia konusunda endişelerim normaldir. kiada kullanılan yan trimler ve işçilik aracın kısa zaman zarfında ses izolasyonu konusunda sıkıntı vermesine sebep olabilecekmiş gibime geldi.

    seat konusunda aracı uzanların getirdiği dönemden kalma bir önyargı vardı ama araç doğuş grubuna geçtikten sonra parça yada araç konusunda deneyimli personel bulma sıkıntısı kalmadıgını gözlerimle gördüm şu an istanbul trafiğinde satışına ön ayak olduğum 30 ya yakın seat marka araç bulunmakta onlarında araç hakkındaki yorumları gayet olumlu benim bahsetmek istediğim en önemli mevzu aracın 2 el değeri idi o konudada yorum yaptım ama yeterli bulmayan arkadaşlarım olmuş

    Açıkçası 3 yıldır bu sektördeyim benim gözlemlediğim aracın alırkenki özelliklerini satarkende koruyamadığı mesela en ilginç örneği mitsubishi carisma on numara araba 30 dan aşşağı alamazsın ama satmaya kalktıgında kendi bayisi bile araca 14-15 den aşşağı vermez

    son söz olarak cordobanın ikinci elde kazandırdığını kia kazandırmaz benden söylemesi...




  • Seat cordobadaki Elektrohidrolik Direksiyon tam olarak nasıl işlev görüyor.. Benim daha evvelki polo classic aracım daha sertti herhalde yolu çukuru daha az hissediyordum..Cordobada direksiyon daha yumuşak dünmesine rağmen, Cordobada Yolu ve cukurları direksiyonda ve araçta daha fazla hissediyorum..Cordobanın bu konudaki farklılıkları nedir.. Birde artık tüm marka araçlarda iç malzeme kalitesi düşürülüyor gibime geldi..Maliyetleri düşürmek için herhalde..
  • kia nasıl daha donanımlı ben onu merak ettim. adamlar sitelerinde cordoba'da da olan ama seat'ın yazmaya gerek duymadığı bir ton standart detayı sanki donanımmış gibi yazmışlar. benim gördüğüm farklar cerato'da daha fazla airbag var bir de kasetçalar var. donanım olarak o kadar da bir artısı yok cerato'nun...
  • cordobanın şekli şemali çok kişiye özel dostum ve ben de beğenmeyenler arasındayım donanım deyince cerato gayet yeterli ama süper değil ikisi de başabaş gibi ben olsam cerato alırım motoru çok güzel tüketimi iyi tipi çok hoş geniş sepsessiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    Seat var iken kia pek mantıklı değil.KIA henüz önyargıları yıkacak kadar istikrarlı değil.Daha yeni el değiştirdi bu balondan bi atılım olabilir ama seat yıllardır bilinen marka.


    Arkadaşım sana katılıyorum ama Seat kötü,Seat tipsiz,Seat dar,Seat çok yakar,Seat motoru ölü,servisi çok pahalı gibi yorumlarla çamur atılan bir marka..!

    Cerato donanım açısından çok zengin,araçta dikiz aynaları,ön farlar,kapı kolları,direksiyon falan standart..Oysa Seat'ta hiç biri yok..!

    Tamam Cerato üst sınıf olabilir,çok güçlü görebilirsiniz ama Seat'ıda Şahin,Toros yaptınız helal olsun..!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yavuzhz

    seat kalite açısından daha iyi ve daha çekici.ancak arka koltuklar çok dar.ve motoru gerçekten gürültülü çalışıyor.yakıt sarfiyatı iyi ancak mtor 1.4 75 hp tdı.alt devirlerde ölü ancak devirli kullanırsan çok iyi.bazen yolda stop edebiliyor.cerato iyi ve geniş bi araç.donanımı baya iyi.ayrıca motoru çok güzel.bence cordobadan dah sessiz çalışıyor.daha kuvvetli.109 hp olarak biliyorum.o sınıf için gerçekten iyi ve şekilli bi araç.dizel için tercih edilebilir bence.



    Arkadaşım 5. viteste kalkmayı denersen stop eder tabi..!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Starexx_140hp

    Benim duyduğuma göre cerato alanlar çok memnun gerek konfor olarak gerekte motor gücü olarak birde tipi çok hoş modifiyeye uygun yani ben olsam hiç düşünmem cerato alırdım. Seat alırsan biraz başın ağrır gibime geliyor hele o kötü motoruyla birde servisleriyle.


    Ya sana sadece gülüyorum,Seat ta konfor yok he..! VW deki konfor neyse Seat ta da Skoda da Audi de de aynısı vardır,motor efsane TDI motoru boru değil,bugüne kadar Seat sahibi olup başı ağrıyan birini gördünmü?




  • Yeni Cordoba stylence TDI almış biri olarak bende Cordobaya yapılan haksızlık diyorum..eski aracım VW polo classicten sonra, Şu an acaba toyota dizel alabilseydim daha mı iyi olurmuydu diyorum o kadar.. ... Diğer hiç bir marka ve model kafamı karıştırmıyor..KIA da dahil.... Bencede araç VW sınıfında bir araç...
  • Cordoba nın da Cerato da fiyatına göre güzel araçlar. Gerçi burada tartışılan genelde ikisinin de en üst modelleri galiba. Yani Cordoba Stylance ve Cerato Advance modelleri. Ben 30 milyarı geçemeyeceğimi düşünerek incelemiştim ikisini de. Cordoba Elegance ve Cerato Comfort modellerine baktım. Alt modellerini de inceleyince Cerato Cordobanın birkaç adım önüne geçiyor. Ayrıca Seat ta garanti 2 yıl, Kia da 3 yıl. Metalik boya farkı alan Seat ve diğer firmalara da
  • Arkadaşım tamamen çamur atmak için yapılan şeyler işte,ben Seat en iyisidir demiyorum kesinlikle,parayı verdinmi iyi araba çok,tamam isteyen beğenmeyebilirde,ama böyle kullanmadan konuşup çamurlamanın anlamı yok..!
  • Tip ve sağlamlık diosan cordoba

    motor ve ucuzluk diosan cerato
  • Ucuzlukta olabilir fakat Cordobanın kaputunun altında TDI motoru yatıyor,VW,Audi,Skoda gibi araçların kullandığı motor bu küçümsenemez bence..!Gerçi dizelde tork önemlidir ama Hp olarak Cerato daha üstün sanırım daha performanslı olabilir o konuda..!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: etit

    honda toyota reno 2. el gidiyor.Şöyle düşün x liraya honda ya da leon aldın.3 sene sonra honda x-8 milyar leon x-13 milyar.Hesap basit.
  • Yani alman teknolojisi audi parcalarina sahip seatla güney kore hyundai parclari kullanan araci karsilastiriyorsunuz tamam araba zevk işi ama birazda mantik....
  • Ama gelde bunu anlat..!
  • Arkadaşlar ben de dizel alacağım ve bu forumu tanıdım tanıyalı(çok az bir süre oldu) kafam allak bullak oldu..İkinci el bir dizele gücüm yetiyor 24 civarı.Ama o kadar farklı fikirler ve o kadar fanatikçe yazılıyor ki;insan şaşırıp kalıyor.Yine de faydalı olduğunu inkar edemeyeceğim en azından yeni şeyler öğreniyorum Bu topikteki fikrim ise cordoba dan yana..Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 303c -- 13 Ağustos 2006; 12:24:17 >
  • Aramıza hoşgeldin kardeşim,fanatiklik yer yer görülüyor haklısın ama onlarda forumun tadı tuzu.!
  • Arkadaşlar yakın bir arkadaşımda 2004 Polo Comfortline var, full donanımlı. Dizele geçiş yapıcak, İkinci el alacak. Ancak şimdi incelediğimiz dizellerde donanım ve fiyat önemli. Şu an en iyi alternatif 307 Hdi ve Cordoba. Tip ve marka tutkunu değiliz ikimizdede Polo var kalite ve donanım önemli. Yoksa 206 Gti alırdık Polo yerine. İkinci el öneriniz varmı Cordoba alınırmı Polodan sonra. Veya Cerato bulabilirmiyiz ikinci el? Karar vermek ve bulmak zor, en mantıklı olan tercih???
  • Hoşbulduk teşekkürler.Polodan sonra cordoba alan bir arkadaşın görüşleri mevcut forumda.Anladığım kadarıyla gayet memnun bugün gidip erya da cordobayı inceledim bagaj hacmi(485lt) çok tatmin edici.Araba bence hoş.307 ve cordoba'yı nasıl kıyaslıyorsunuz anlamadım yani 1,4 80hp ve 1,6 110 hp..Hb ve sedan,fiyatlar da çok yakın değil.Bence arkadaşınız tam olarak ne istediğini belirlesin önce.ceratonun ikinci eli mevcut. sahibinden.com da var veya başka oto sitelerinden de bakılabilir.Kalite ve donanım bakımından cordobayı beğendim..cerato ncap tan 3 yıldız almış bence çok güvenli değil.cordobanın yıldızı 4.Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.