Şimdi Ara

***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
35
Favori
222.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnanın bazı arkadaşları anlamakta zorlanıyorum, tavsiye ettiğiniz şeyin teknik-sağlıklı olarak ya arkasında durun yada lütfen tavsiye etmeyin.
    Ne mi demek istedim, ucuz diye sağlıklı ve iyi yorumlarını gördükçe inanın üzülüyorum, hepimizin çoluğu çocuğu var, ailesi var... Onların varlığı ve sağlığı hiç ucuz değil ve ucuz mala da değişilmemeli..

    Bilmediğimiz, ölçemediğimiz, kulaktan duyma laflar ile gazlı lav taşlı mangal iyidir, kömür en iyisidir gibi polemiklere girmeden önce lütfen işin, sağlık tarafını araştırın ( kulaktan duyma değil ) ardından bunca forum üyesine değerli görüşlerinizi bildirin...

    Aksi taktirde yazdığınız tüm yorumlardan hukuki olarak sorumlu olacağınızı da unutmayınız ...

    Saygılarımla
  • Arkadaşlar selam ,

    kendime Profilo Peı-0990b elektrikli ızgara almıştım.Kullanmaya devam ediyorum fiyatına göre gayet kaliteli bir ürün.Gecen hafta da anneme gazella brb-3000 satın aldım.2 kere kanat denemem oldu.

    İkisi arasında karşılaştırma yapıtığımda gazella'nın hem resistans olarak hemde watt tan da anlaşılacağı üzere pişirme hızı,gücü olarak bir adım önde olduğu gerceği ortaya cıktı. Lezzet olarak cok bir fark göremedim.
    Gazella 'nın pişirme yüzeyi ufak bir parca daha büyük profiloya göre.Gazella'nın Cam kapağı daha kullanışlı(profiloda pişirime müdahale etmek istediğinizde kapağı kaldırıp kenara koymanız gerekiyor.Kapakta oluşan buhar koyduğunuz yere damlıyor.Mutfak küçükse ,yer sorununuz varsa kapagı koycak yer sıkıntı oluyor,Gazella da kapagı yukarı dogru kaldırıp sabitliyorsunuz orada kalıyor,sonra kolayca üzerine indirip kapatabiliyorsunuz).Profilo da iyi pişmiş kanatı 45 dakikada pişirirken , gazella da 30 dk gibi bir sürede pişirdim.Gazella'nın pişirme plakasında heryere neredeyse eşit ısı dağılıyor.Profilo nun pişirme plakasının köşeleri orta noktalara göre bir parca daha zayıf kalıyor.Profilonun resistansı daha sık devreye girip,resistans ışığı söndükten daha uzun bir sürede tekrar yanıyor.Gazella da resistans daha gec devreye girip ,daha cabuk tekrar yanıyor,ısıtmaya geciyor.

    Profilo fiyatına göre uygun güzel bir ürün fakat gazella profiloya göre hem daha kullanışlı,daha hızlı pişirim,bir parca daha büyük plaka,daha iyi resistans ve daha homojen bir ısı dağılımı veren plaka sunuyor.

    Sonuc olarak lezzet olarak bir fark göremedim.İkisi de gayet lezzetli pişiriyor.Ama profilo da, pişirmek için daha fazla zaman harcayıp ,kanatlarla daha cok ugraşıyorsunuz(köşeler,ortalardan daha az pişiyor,yer değiştirme vs gerekiyor) Bütçeniz kısıtlı ise profilo öneririm.Fakat bütçe sorununuz yoksa bence gazella profilodan net bir şekilde daha iyi bir ızgara.

    Tabi bu yazdıklarım ağırlıklı olarak kanat yada zor pişen(kemikli tavuk vs) et severler için gecerli.Köfte,sucuk vs gibi kolay pişen etlerde profilo ile gazella neredeyse aynı performansı veriyor.

    Son olarak Gazella ızgara bir cok yerde tükenmiş kalmamış(gazella'nın firmasını aradım,şuan parça beklediklerini ekim sonu gibi üretimin biteceğini söylüyorlar,onlarda şuan piyasaya ürün veremediklerini belirtiyorlar.ben bauhaus dan aldım.Son bir tane tehsirde vardı , 249 TL den satın aldım.Farklı şubelerinde var bauhaus un ,internet sitesinden bakabilirsiniz.Bazı internet sitelerinde pişirme plakası teflon olan modeller satılıyor fiyatları daha uygun.Bu teflon pişirme plakalı modeller gazella nın ilk cıkan eski serileri.Hepsi aynı BRB 3000 olarak geciyor.Ama granit görünümlü plakalı modeller yeni seri olarak geciyor.Bence almışken granit yeni serilerden almakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 9 Ekim 2017; 2:32:48 >




  • Formdaki bütün yorumları ve incelemeleri okudum bu doğrultuda kendime ihtiyaçlarım doğrultusunda Gazella ızagara aldım. Ürünü balkonda kullanıyorum gerek boyutu gerek cam kapağı gerek ızagaranın kalitesi oldukça güzel. Pişirmesi harika, tavuk, et ve balık yaptım oldukça memnun kaldım üstelik en yüksek sıcaklık seviyesine hiç ihtiyaç duymadım. Ama tekrar belirtmek isterim balkonda kullanıyorum bu sebeple ev içi kullanımlarda duman seviyesi hakkında bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. İtiraf etmeliyim ki gazella markasını burada öğrendim formu pek aktif kullanmıyorum ancak üründen çok memnun kaldığım için kendimi buraya yorum yapma mecburiyetinde hissettim.
    Sağlıcakla kalın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    "Teflon sağlığa zararlı değil. teflonun kalkması nasıl sağlığa zararlı olsun?" ... bilim adamları "soyulan teflon yemeğe karışınca sağlığa zararlıdır" derken yalan mı söylüyorlar ?..

    "teflon kalkması durumunda et demir ile temas edecek. Demir'inde sağlığa herhangi bir zararı yok." ... teflon demir kaplamada değil alüminyum kaplamada kullanılır, demir kaplamasında emaye kullanılır ...

    Alıntıları Göster
    bende birşey belirtmek istiyorum. teflon 130 derece üstü sıcaklıklarda sağlığa çok zararlı bir gaz yayıyor. bu gazı kesinlikle önleyemiyorlar. kesinlikle teflon kullanmamanızı öneriyorum.

    alüminyumda yiyecekler ile temasta kötü. daha tam olarak ispatlanmış birşey yok ama erken bunamayı artırdığı yapılan çalışmalarda belirtilmiş.

    ayrıca granit kaplamalarda teflondan yayılan gazları engelleyemiyor.

    ben bir doktor olarak evde ikisinden de uzak duruyorum mümkün olduğu kadar.




  • Gazella brb 3000 modelini satın aldım ve bugün elime ulaştı. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki cihaz oldukça büyük ve güçlü. Cam kapak sayesinde yağ sıçraması olmuyor ve et hızlı güzel pişiyor. İlk gün kanat yaptım ve çıtır çıtır oldu mangal tadını aratmadı resmen. Biz iki kişiyiz ama 4 kişilik bir aileye çok rahat yetecektir.
    Birçok ürün araştırdım fakir cookwell rezistant sorunu, Tefal de cam kapak yok , direk telli ürünleri zaten geçiyorum onlara hiç bakmadım. Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

    Ben 480 TL ye aldım n11 kuponuyla ki son 1 yıllık fiyat araştırmasına baktığımda kötü bir fiyata almadığımı düşünüyorum bu fiyatlara kesinlikle alabileceğiniz bir ürün.

    Almayıp da araştıranlara faydası olması için yazdım tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiLtay -- 12 Mayıs 2020; 22:16:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurozdi

    Merhaba,

    Elektrikli ızgara alacağım ancak hem kaliteli, hem kolay yıkanabilen hem de sağlıklı olmasını istiyorum. Bu nedenle PTFE kaplama istemiyorum. 230-260 derece arasında stabilitesini kaybettiği, 300 derece ve üzerinde dekompoze olduğunu yazan yayınlar okudum. Bir ızgaranın yüzey sıcaklığını bilmiyorum ancak 250 derece civarı olacaktır diye tahmin ediyorum. Bir yazıda "granit, döküm vs gibi farklı materyalli çıkabilen ızgara plakalarının da PTFE kaplama olduğu", "bu tip ürünlerde çıkarılan plaka olması durumunda PTFE kaplamadan kaçış olamayacağı" yazılmış. Bu mantıkla LAVA marka döküm tavalar da teflon yüzeyli mi oluyor? Doğru mudur? Eğer durum tüm ürünler için bu şekildeyse max 1000TL olacak şekilde önerileriniz nedir? Tel ızgaraları sağlık için öneren var. Tel ızgaradaki telin kaplaması (veya kendisi) nedir? PTFE'ye göre daha iyi sıcaklık dayanımı olduğuna emin miyiz? Yoksa sadece temas yüzey alanı düşük olduğu için mi öneriliyorlar? Bunun dışında cam kapaklı (veya sadece kapaklı) olması sanırım ısı kaybını azaltacak, etin pişmesine destek olacak ve yağ sıçramasını engelleyecek. Kamp ve balkon için bir ürün arıyorum malum ormanlık alanda ateş yakmak tüp vs de yasak.
    Bu kafa karıştıran şeyler olmasa Gazelle 3000 ürününü alırdım. Eğer daha sağlıklı farklı öneriniz varsa merak ediyorum. Kapaktan resistanslı ızgaralı ürünler kolay temizlenir mi? Taşınması kolay ve/veya küçük müdür?
    Dostum merhaba...

    Teflon kaplamalar ;

    220 - 230 derece arasında, teflon kaplama kavrulmaya başlamaktadır. Bizim anlayacağımız tabirle, teflon kaplama yapışmaz özelliğin kaybetmektedir.

    231 - 260 derece arasında, yavaş yavaş kabarıp bütünlüğünü kaybetmektedir.

    Izgaralarda teflon kaplama kullanılması, tos makinelerine göre daha risklidir. Çünkü kullanıcılar, ızgarada eti pişirmek için, ısı derecesi daha yüksek ısıya ayarlamaktadır. Ayrıca ızgaralarda teflon kaplamanın ısıya maruz kalma süresi daha uzundur. Hal böyle olunca, teflon kaplama ızgaralar daha çabuk deforme olmaktadır. Küllim sağlığa zararlı yani...

    ****************
    ****************

    Lava'nın demir döküm ızgarası da var. Lava'nın bu döküm ızgarasının üzerinde de bir kaplama var. Ancak bu kaplama teflon olmadığı için sağlığa hiç bir zararı yok. Ancak bu ızgaraların elektrikli olanı yol bildiğim kadarıyla... Elektriklisi varsa, bilen yazsın.

    Tabi demir döküm ızgaralar da yapışma oluyor ve kaçınılmaz. Zaten iş bittikten sonra, temizliğinin kullanım klavuzunda açıklandığı gibi yapılması gerekiyor. Hasılı; demir döküm ızgaralarda temizlik biraz meşakkatli.

    ****************
    ****************

    Tel ızgaralara gelince;

    Demir tel ızgaralar var. Bazıları demir tel oluyor. Bazıları da demir paslanmasın diye, krom kaplama demir tel imalat oluyor. Krom kaplama demir tel olan ızgaraların da sağlığa hiç bir zararı yok. Çünkü krom elementinin insan sağlığına bir zararı yok.

    Tel ızgaraların tek sıkıntısı, yağ rezistansa damladıkça, duman yapmasıdır. Balkonda yapılırsa, sorun olmuyor. Ben balkonumda sinbo'nun tel ızgaralı - ayaklı modelini kullanıyorum. Termostat rezistansı bir devreye sokuyor, bir çıkarıyor. Pişirme biraz sıkıntılı gibi... Yani pişirme için termostat ayarını iyi yapmak gerekiyor.

    Bir de Kumtel'in bir modelini yurtdışındaki evimde kullanıyorum. O modelde, termostat yerine dimmer var galiba... Çünkü ayarı kıstıkça, rezistansın da ısınma derecesi düşüyor. Maalesef yurtdışında kullandığım dimmer'lı modelini, Türkiye de bulamadım.

    Eğer mutfak içinde duman olmadan ızgara yapmak isteniyorsa, 2mm kalınlığında, özel imalat yassı krom-nikel saca, açık "V" şeklinde form verdirilerek, yapılan ızgaralar var. Bu ızgaralar hiç paslanmaması nedeniyle, yaptırması pahalı oluyor. Fakat kullanımı ömürlük oluyor. Krom-nikel sacını kendiniz satın alırsanız, çatı-oluk işi yapan ustalar atölyelerinde bir saat içinde yapıp teslim ediyorlar. Tabi bu krom-nikel ızgaraya da etler yapışıyor. Ancak deterjanla temizliği çok kolay.

    Hasılı; rezistansı dimmer kontrolüyle çalışan bir ızgara satın alıp, üzerine de ızgara olarak, özel yapım krom-nikel ızgara kullanmak gerekiyor. Böyle bir bileşim elde ederseniz, sağlık yönünden gözünüz arkada kalmadan ızgaralarınızı yıllarca yaparsınız.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Aralık 2020; 14:36:39 >




  • ESSENSO JATA TERRACOTTA KİREMİT...179 LİRA...


    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***
  • ESSENSO RACLETTE DÖKÜM IZGARA...99 LİRA...


    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***
  • EFBA ŞİŞ, DÖNER SİSTEM, 150 LİRA CİVARI...

    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Ekim 2014; 15:09:02 >
  • PHİLİPS HD-4417...169 LİRA...


    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***
  • TEFAL FAMİLY GRİLL...299 LİRA...PLAKALARI KALIN VE ÇIKARILABİLİYOR, GÖZ DOLDURAN BİR MODEL, TEK EKSİĞİ KAPAK...
    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Ekim 2014; 15:39:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanmat

    quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: erhanmat

    Hepsiburadada kişiye özel indirimde elektrolux 130 a geliyor.Gerçi kliksada 140 civarı.Bu fiyata alınır mı?Sadece kapağı yok.

    alınır hocam, üzerine bir kapak uydurursunuz daha sonra...

    ama diğer yandan essenso hazır kapaklı zaten...



    Baberti hocam,
    bu ürünü inceleyebildiniz mi?
    Yorum alabilir miyim?
    Elektrolüx et340
    http://www.kliksa.com/urun/electrolux-etg-340-dumansiz-elektrikli-izgara/980002194

    piyasada görmedim ama electrolüx kötü ürün yapmaz/yaptırmaz kanaatimce...




  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    merhaba elektrikli ızgara ile kömür arasında ki en doğal fark; şu soruyu gündeme taşıyor....lezzet farkı.. bilahare isterseniz bu önemli değilse nerde olsa pişer..
    kömürlü özel yapım ızgaradan yanayım. dış kap en az 2mm paslanmaz krom..Üst muhafaza 1mm krom olabilir ..Aayaklı yada ayaksız (kullanıma göre) Kömür haznesi yeterli.. En önemli kısmı ise kara lama dan kesilmiş ızgara kısmı.. lamalar en 2 cm ortadan dikine eğrilmiş.Ve ızgara açılı duracak yağ haznesi olıcak.. İsteğe göre (bana göre şart) kömür üzerne düzce taşı koyulabilecek...

    bu ızgaratarzı hem hızlı hemde sağlıklı her türlü eti pişirmesidir... Aksi halde zehirli et yiyoruzzz.


    saygılarrrr..
  • Bugüne kadar mangala en yakın tadı, çingene ızgarası diye tabir edilen yukarda Era ya da CVS ızgaralara benzer ama rezistansı demir bar yerine spiral tel olan ızgaradan aldım. Hala da kullanıyorum. Ana malzemesi galiba aluminyum olması lazım ki iyi bir şey değil ama tel rezistans mangala çok yakın bir tad veriyor. Demir bar rezistanslı olan ya da direkt dökme yüzyede pişiren ızgaraların ocakta kullanılan güzel, oluklu, ağır bir tavadan bence pek farkı yok. Şekil olarak bu demir bar rezistans fırındakilerle de aynıdır. Koku olur ama duman pek çıkmaz bu ızgarada ayrıca.

    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anild -- 11 Mart 2015; 15:02:50 >




  • Çok güzel bir konu. Hortlatmakta fayda var. Başlığı da 2016 diye değiştirebiliriz eğer devam edeceksek.

    Ben de bu aralar bir grill almayı düşünüyorum. Daha çok et ve köfte yapacağız, ama dumansız ızgara almaktaki amacımız balık pişirmek. Yoksa köfteyi ocakta tavada da yapabilirim. O yüzden balık performansı önemli.

    Döküm plakalı alayım diyorum ama "döküm" denilen ızgaralar de gerçek demir döküm değilmiş gibi gözüküyor. Alüminyum döküme "döküm" diyorlar. Aynı tadı vermez diye düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir? Demir döküm plakalı ürün var mı, ben rastlayamadım.

    Kapalı model düşünüyorum. Aslında aklım Philips 6360'ta kaldı ama termostatının saçmaladığına dair yorumlar okuyunca kafam karıştı. Termostat sorununun çözülüp çözülmediğine dair bir duyumu olan var mı?

    Onun dışında, hangi ürünü önerirsiniz? Fakir Cookwell iyi gözüküyor ama küçük gibi. Bir büyük çipura bile sığmaz gibi gözüküyor gözüme. Ne düşünüyorsunuz?




  • serkelios S kullanıcısına yanıt
    selam,
    ızgaralar da tost makineleri gibi genelde alüminyum döküm ızgaralı oluyor, demir-döküm sadece sanayi/büfe tip ızgaralarda mevcut ...
    philips'le ilgili geri dönüş olmadı sanırım ilk sayfayı okuyanlar almaktan vazgeçiyor dolayısıyla yeni ürünlerde bir gelişme var mı takip edemedik ...ancak olacağını da sanmam çünkü termostatla ilgili standartlar varmış ona uymak için böyle üretiliyormuş deniyor ...
    fakir ızgaraların da müzmin sorunu aynı; termostat problemi ... tost makinelerinde de aynı sorun olduğundan fakiri her iki başlıkta da öneremiyorum, aynı modelin essenso olanı vardı ondan memnundu kullananlar ama fakir aynı performansı vermedi milleti bezdirdi ... plaka yüzeyi yeterli büyüklükte ama memnun etmez ...
    bende birkaç model var, aralarında en beğendiğim iki ürün var ve ikisi de kapaklı ...
    biri olimpist pişirme robotu, diğeri cvs marka kapaklı ızgara ...
    olimpist düşünürseniz tavsiye ederim ancak o tarz bir alet almayı düşünmezseniz era sm-5 jett çift rezistansıyla yeterli performansı gösterir ...
    ayrıca bimeks turbomeks adında tost makinesine benzer bir ürün daha var granit modeli de çıkmış, fiyatları kendi sitesinde 300 civarı, inceleyin belki ilginizi çekebilir ...




  • bahadirbirgun B kullanıcısına yanıt
    selam,
    seçtiklerinizden gazzella brb-3000 barbecue (cam kapaklı) gayet uygun bir seçenek ...
    diğer iki modelden tam performans alamayabilirsiniz çünkü kapakları yok ...
    ek olarak;
    arnica ızgr-01 (cam kapaklı)
    olimpist ızgara (cam kapaklı)
    arçelik k-2210 (cam kapaklı)
    era sm-5 jett (kapaklı, çift rezistanslı)
    era sm-18 balıkçı (kapaklı, tepsili)
    aksu t-30 şişfish (kapaklı, balık ızgarası var)
    modellerini de inceleyebilirsiniz ...
  • herkese selam,
    konuyu takip eden arkadaşlar için güncel "kapaklı model" tavsiyelerim;

    olimpist ızgara (tüplü veya elektrikli, cam kapaklı)
    profilo pei0990b (cam kapaklı)
    gazzella brb-3000 barbecue (cam kapaklı)
    arnica ızgr-01 (cam kapaklı)
    arçelik k-2210 (cam kapaklı)
    era sm-5 jett (kapaklı, alt-üst çift rezistanslı)
    era sm-18 balıkçı (kapaklı, tepsili)
    aksu t-30 şişfish (kapaklı, balık ızgaralı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 1 Ocak 2017; 19:24:46 >
  • gazzella kullananlar iyi olduğunu yazmışlardı ama ızgara meraklısını memnun eder mi bilemem, çok meraklıysanız ve sık kullanılacaksa döküm bir ızgara almanızı öneririm ... ilk sayfada örneklerini verdiğim fayrinoks vb. markalara bakabilirsiniz ...
    döküm ızgara tava olabilir yada daha pratik bir seçenek var; olimpist ... evde tüplü+elektrikli modelini kullanıyorum, hem evde/balkonda elektrikli hem de piknikte tüplü kullanılabiliyor ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    hayırlı olsun, ürünü tv tanıtımından biliyorum birara çok reklamı vardı yakından görmedim, şimdiye dek alanlardan yorum gelmedi, sizden bekliyoruz ...


    Cihaz geldi akşam adana kebap ile açılışı yapacağım fikirlerimi akşam yazarım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.