Şimdi Ara

352. DÖNEM KD KÜTAHYA HAVA ER EĞİTİM TUGAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
13.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 352. Dönemde Kütahya'ya gidecek arkadaşlar toplanalım tanışırız.
    @mystikarus


    quote:

    1.Saç Traşı: 3 kafiymiş yoksa orada özensiz bir şekilde kesiliyormuş yoksa.

    2.Kesinlikle yanınıza giyecek falan (don vs. ) almayın.Acemilik bitene kadar eksik olan her şeyi kantinden temin edilebilir.(Teslim olduktan 1 hafta - 10 gün sonra diş fırçası, macunu, elenor şampuan falan temizlik istihkaklarınız da verilecek.) 1 traş köpüğü, 2 tane traş bıçağı, 1 şampuan, 1 el havlusu, 2 boxer vardı. Başka hiçbir şey götürmedim.

    3.Cep telefonu götürülebilirmiş girerken emanete bırakılıp çıkarken alınabilirmiş. (içerde kullanmak mümkün değilmiş)

    4.Sabah erken teslim olacak şekilde yola çıkın ve ertesi güne dinlenmiş vaziyette başlayın.

    5.Yanınıza 40-50 tl bozuk para alın tümen içerisinde adımıza açılacak hesaplara yatırıp orada bütün alışverişlerimizde kullanabilirmişiz.(Ziraat Bankası ve Garanti Bankası)

    6.Yanınıza mutlaka boğaz pastili alın ve yakınınızdan su bidonunu eksik etmeyin.(Zira kuru hava boğaz rahatsızlıklarına davetiye çıkarıyormuş)

    7.Hava sıcak ve kurak olduğundan yanmayı engellemek içi güneş kremi faktörü yüksek olandan. Ve Arko Krem(el yüz çatlamasına dudak parçalanmasına karşın) :) (sabah dondurucu bir soğuktan sonra öyle bir güneş açıyor ki terletmiyor ama ensenin kolların canına okuyor.havası bir acayip. sabah 6 da kamuflajın içine içlik üste kamuflaj üstüne parka giyip kahvaltıya titreyerek gidiyordum. kahvaltıdan gelip parkayı içliği çıkarıp enseme ve kollarıma güneş kremi sürüp eğitim alanına gidiyordum. Güneş kremi(mümkünse 30 faktör ve üstü) götürmenizi şiddetle tavsiye ederim. ben götürmedim. 3 hafta sonra babam gelirken istediğim tek şey güneş kremiydi)

    8.Gittikten 4 hafta sonra cuma günü yemin töreni yapılacakmış.

    9.Havacı olarak oraya gittiğimizde usta birlikleri belirlenecek.(Dağıtım birlikleri bizim 10 gün sonra belli olmuştu. Dağıtım yerleriniz Hava kuvvetlerine bağlı bütün birlikler olabilir. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Kayseri, Batman. Bunlar bizim dönemde yoğun olarak devrelerimin usta birlikleri idi. )

    10.Hırsızlık olmaz veya çok nadir olurmuş. Kilit falan almaya gerek yokmuş.

    11.Sabah 6'da kalkardık, 6:30'da bahçede ictima vardı. Sonra eğitim-mola-ictima-eğitim-yemek ictiması-yemek-mola-ictima-eğitim-mola-ictima-eğitim-yemek ictiması-yemek-mola-akşam dersi-yat ictiması-yat şeklinde.

    12.Acemi birliğinde dış hastaneye çıkma durumunuz olmadığı sürece birlikten çıkamazsınız.

    13.Koğuşlar 10 kişilik. Eğitim bitince, yat yoklamasından önce veya sonra istediğiniz vakit traş olabilirsiniz, duş alabilirsiniz.


    14.Usta birliğinizin Kütahya'dan uzaklığına göre 1 veya 2 gün yol izni alacaksınız. 800 km üzeri 2 gün yol izni. Usta birlikleriniz de Kütahya'dayken açıklanacak, o zaman yol izinleriniz de açıklanır. Gideceğiniz usta birliğine sabah teslim ollmak zorunda değilsiniz. Akşam 5'e kadar olun yeterli. Yol izninize göre cts veya pazar akşamı teslim olmuş oluyorsunuz.


    15.Bizim zamanımızda özel yemek şirketi vardı, yemekler kötüydü. Tabldotlar ve çatal bıçaklar iyi temizlenmiyordu. Bizim celpten sonra asker yapacak yemekleri deniyordu, eğer öyle olduysa yemeklerin çeşidi azalmıştır, ama kalite yükselmiştir diye düşünüyorum. Kantinde genelde basit şeyler var. Tost, salçalı tost, açma vs. (Fastfood arabası diye bişey yok. Yemekhane yemeğini beğenmezseniz yemekhanenin arka tarafındaki ana kantinden tost vb. alabiliyorsunuz. Bir de çavuşunuzu kandırabillirseniz pideciye gidebilirsiniz. :) )

    16.Kütahya'daki eğitim çavuşları astsubay gibidir, kendilerine komutanım dedirtmeye çalışırlar. Zorlamayın, onlara komutanım demek sizi düşürmez. Çünkü hem zamanla aranızda samimiyet oluşacak ve hitap şekillerinin önemi kalmayacak, hem de onlar zaten arada sivrilen kasıntı veya kırık askerlerle uğraşırlar. Hem yaşınız da büyük olacak. Siz normal askerlik yaptığınız sürece sizinle uğraşan olmaz.

    17.Ben 14. Bölükte eğitim gördüm. Yeni yapılan binalardan bu. Benim celple giden kısalar 13-14-15 ve 16. Bölüklere gittiler. Bu bölük binaları güzel, hepsinin içinde kendi kantinleri, duşları, çay-kahve makineleri var. Yani hamama falan gitmek olmayacak.

    18.Eğitimler fazla zorlayıcı değildir. Tüfekli hareketler, tüfeksiz hareketleri öğrenirsiniz. Acemiliğiniz 3. haftasında atış yaparsınız. M1 tüfekleri ile eğitim alırsınız.(genel olarak bizim celpte sistem şöyleydi. sabah içtima alınıp uygun adım kahvaltıya. oradan gelip eğitim alanına sonra öğle yemeğine kadar 40 dakika eğitim 20 dakika dinlenme şeklinde yanaşık düzen eğitimi. ardında yine uygun adım vatan sana canım feda gibi çeşitli yürüyüş kararı eşliğinde öğle yemeği ve yemekten sonra tekrar eğitim alanı. akşam yemeğine kadar aynı şekilde eğitim. akşam yemeğinden sonra bot boya -traş ve yat içtimasına kadar boşsunuz. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackpulsar -- 27 Ağustos 2013; 17:07:52 >







  • Arkadaşlar açmış olduğum grupta Kütahya'ya gidecek olan diğer arkadaşlarla tanışma fırsatımız oldu..
    Sizleride Bekleriz..

    https://www.facebook.com/groups/149906075206769/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.