Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.883
Cevap
51
Favori
335.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ay itibarı ile Bir Kaç yıldır çatısı altında müşterilerimize hizmet sunduğum ve bundan çok büyük keyif aldığım E.C.A firmasından çok üzülerek ayrılmak zorunda kalacağım 31/08/2014 tarihinden itibaren eski bir E.C.A yetkili servisi çalışanı olarak müsait olduğum süre içerisinde sorularınızı yanıtlamaya devam edeceğim bilginize sunarım.


    Merhaba Arkadaşlar E.C.A Yetkili Servis Çalışanıyım elimden geldiğince ve müsait oldukça bu başlık altında E.C.A ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım

    Sizden Ricam sorularınızı yöneltirken yetkili servis çalışanı olduğumu dikkate almanız!

    Oda termostadı nasıl bağlanır?
    Şu yedek parçayı nereden bulabilirim? Gibi sorularınızı lütfen yöneltmeyin cevaplarsam zan altında kalabilirim anlayışınız için teşekkür ederim.

    Aşağıdaki konular hakkında tarafınıza bilgi aktarabilirim

    Kombi (De dietrich markası da dahil)
    Armatür
    Vitrifiye
    Panel Radyatör
    Vana Ve Termostatik Vana
    Termosifon
    Şofben
    Kazan
    Kombi Aksesuarları

    AŞAĞIDA E.C.A YENİ NESİL KOMBİLERİ İÇİN KULLANMA KILAVUZU,ÜRÜN DETAYLARI VE GÜÇ SEÇENEKLERİNE AİT AYRINTILI BİLGİLER BULUNAN LİNKLER MEVCUTTUR KOMBİLERE AİT İHTİYACINIZ OLAN TÜM DÖKÜMANLARI MODEL KARŞISINDA BELİRTİLEN TIKLAMA LİNKİNE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

    E.C.A CONFEO PREMİX YOĞUŞMALI KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A CONFEO PLUS HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A PROTEUS PLUS HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A PROTEUS HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A CALORA HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A FORTİUS PLUS HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A CONFEO DİJİTAL HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    E.C.A FORTİUS DİJİTAL HERMETİK KOMBİ ÜRÜN BİLGİSİ VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


    E.C.A confeo premix kombi için ısı yaltımınız müsait ise Lago Fb Oda Termostadını tavsiye ederim.

    Lago Fb oda termostadı hassasiyet aralığı 0,5 değeridir yaptığınız set ayarlarını bu şekilde ayarlayabilirisiniz.

    ısıtma devresini gündüz ve gece olarak ayarlama şansınız mevcut run komutu değerlerinizin kayıt altına alınıp o değerler ile cihazının çalışmasını sağlamaktadır

    Oda termostadı montajı için tavsiye ettiğim ve en iyi verim alabileceğiniz alan evinizin en çok kullanılan kısmı (örneğin:oturma odası) kapı ve pencerelere uzak mümkünse güneş görmeyen bir duvar.

    İşletme türleri Lafo Fb oda termostadı için!!

    Power simgesi:Çalışmaya hazır/KAPALI (ısıtma ve sıcak su KAPALI, sadece
    donmaya karşı koruma işletimi açık)

    Saat 1 simgesi: Otomatik işletim 1 (Isıtma programı 1'e uygun ısıtma sağlanır)

    Saat 2 simgesi:Otomatik işletim 2 (Isıtma programı 2'ye uygun ısıtma sağlanır)

    Güneş simgesi:Gündüz işletimi (Oda-Set Sıcaklığı Gündüz ile 24 saat ısıtma
    işletimi sağlanır)

    Ay simgesi:Gece işletimi (Asgari işletim sıcaklığı ile 24 saat ısıtma
    işletimi sağlanır)

    Musluk simgesi:Yaz işletimi (Isıtma KAPALI komutu sağlanır)

    ürünü resetlemek için Cihazı, kaidesinden alın tekrar kaideye takın şebeke gerilimi yeniden uygulandığında, göstergede EE P gösterilene
    kadar ONAY düğmesini basılı tutun fabrika ayarı yüklenmiş durumdadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecaservisi -- 18 Ağustos 2014; 14:07:28 >







  • Merhaba,

    Bana göre yıllık bakımda aşağıdaki işlemler yapılmalı.

    Fan temizliği ve yağlanması
    Genleşme tankına hava basma
    Ana eşanjör temizliği
    Brulör temizliği
    Buji temizliği
    Gözle oksitlenme kontrolü
    Gaz kaçak kontrolü
    Filtre temizliği
    Cihaz çalışırlık kontrolü ve testleri
    Ev durumuna göre tasarruf önlemleri iletilmeli
  • confeo premix kullanıyorum, her yıl bakım gereklimi sizce?
  • armoni1 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Armoni1 yıllık bakım işlemini firmamız her yıl yaptırılması için belli dönemlerde kampanya düzenliyor yoğuşmalı kombilerde baca gazı analizi ve gaz basınç ayarları çok önemli olduğu için her yıl bakım yaptırmanızı tavsiye ederim gelen teknisyen arkadaşlarımız cihazınızı kışa hazırlayarak konforlu bir kış yaşamanızı sağlayacaklardır 31/08/2013 tarihine kadar kombinizin bakımını 55 tl gibi bir ücrete yaptırabilirsiniz normal liste fiyatı 110 tl idi bilginiz olsun.
  • Evimde eski 2005 yılında takılma E.C.A. kombi var ısı gösterge ekranlı. 2010 yılında evi aldığımda bakımını yetkili servise yaptırdım fakat o zamanda söyledim servise, hala sorun devam ediyor. Mutfakta veya banyoda sıcak suyu kullandığımız zaman kombi tekrardan peteklere ısı vermiyor. Kış günü bir bakıyoruz kombinin ısı ışığı 33 dereceyi göstererek yanıyor sönüyor ne zaman kombiyi kapatıp açarsak o zaman düzeliyor. Beyninde sıkıntı vardır dediler öyleyece kaldı. Yeni kombi alma niyetim var
  • bulutcuk kullanıcısına yanıt
    merhaba bay bulutcuk kullanmakta olduğunuz kombinin modelini belirtmiş olsaydınız daha kapsamlı yardımcı olabilirdim ama genel olarak sizin arıza olarak gördüğünüz durum diğer kombi kullanıcıları tarafından da aynı şekilde değerlendiriliyor kombinizi monotermik kombi olarak dikkate alarak sorunuzu cevaplayacağım kışın sıcak su kullanımında kombiniz radyatör ısıtmasını devreden çıkararak sıcak su konforunuz için çalışmaya başlar ne zamanki sıcak suyu kapatırsanız 3 dakika boyunca bekler bu 3 dakikalık süre içerisinde sıcak su kullanımı olmaz ise radyatör ısıtmasına başlar lakin dikkat edin 3 dakika içerisinde tekrar sıcak su kullanımına geçerseniz cihaz sıfırdan başlayarak 3 dakika boyunca beklemeye devam eder umarım bu verdiğim cevap arıza olarak düşündüğünüz konuyu yanıtlıyordur bu şekilde değil ise lütfen cevap yazarken cihazınızın ön kısmından bir fotoğraf eklerseniz sevinirim.
  • Merhaba bir kaç sorum olacak?
    1) Evim kömürlü merkezi sistem ve eski büyük peteklerden var 5 tane 60-70 cm civarında öncelikle bu petekleri yeni beyaz peteklerle değiştirebiliyor muyum?
    2) Eğer değiştirebiliyorsam petekleri boruları vs min max ne kadar tutar?
    3) Mutfağa ve banyoya sıcak su çektirmek istiyorum. Balkona kombi koymam lazım..Hangi yolu izlemem lazım önce doğalgazcılarla mı irtibata geçicem yoksa bir kombi firmasıyla işi bitirebilir miyim? Min max fiyatları ne olur? doğalgaz tesisatı kombisi vs?

    Şimdiden teşekkürler..
  • Bir ay kadar önce Comfeo Plus aldık. Sıcak su sıcaklığını sabitleme sorunu var şöyleki:
    Sadece sıcak açarsak bi problem olmuyor ama o sıcaklıktaki suyu kullanamayız. Ilıklaştırınca serin ılık haline getirirnce borudaki su bitene kadar yaklaşık bir dakika kadar su sıcaklığı iyi oluyor bu süre bittikten sonraysa soğuk su vermeye başlıyor. Kombiyi bu durumda takip ettiğimde kombi suyu ılıklaştırdıktan sonra kapanıyor üzerindeki derecede yavaş yavaş azalıyor. ama bu esnada sıcak su kullanmı oluyor nedense devreden çıkyıro kombi. Bugün tekrardan arıza için aradım. Sizce sorun neden olabilir?

    Kullandığımız bataryada aç kapa ECA bataryası. aparmanda kullandığımız bir hidrofor sistemi yok basınç aynı yani. kombi basıncıda 1.5 civarında sürekli.
  • Kombinin üzerinde Confeo yazıyor sadece ürün resmini internetten buldum ekliyorum. Peteklerdeki sıcak uyu 5-10 dk değil bazen gece boyu kestiği oluyor. Gece titreyerek uyanıyoruz bakıyoruz ki petekler buz gibi. Mutfak veya banyoda sıcak suyu kullanınca ekrandaki sıcaklık değeri yanıp sönüyor peteklere geçmiyor kapatıp açarsak aktif oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutcuk -- 22 Temmuz 2013; 13:28:16 >
  • ürün resmi  E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim
     E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim




  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sihirb kullanmakta olduğunuz confeo plus kombide su basınç dalgalanması olma ihtimali değerlendirmeye alınabilecek kadar bile yüksek değil çünkü dicom ateşleme sistemi mevcut ve cihazın gaz ayarları v.b bütün iletişimleri elektronik karta bağlı sıcak su kullanımında 35 c ile 60 c arasında bir sıcaklık aralığınız mevcut cihazınızı 35 c ayarlayın ve armatürünüzün sadece sıcak su tarafını bol açarak kullanmaya başlayın kesinlikle ılılaştırma yapmayın soğuk su basıncı bir süre sonra sıcak suya göre artacağı için kombi sıcak su ihtiyacınız olmadığını anlar ve ateşlemeyi kısa süreliğine keser daha sonra ihtiyacın devam ettiğini sizin musluk ayarlarınızdan tespit ettiği an tekrar ateşleme yapar bu sürede tabi sizde soğuk su ile beklemek zorunda kalırsınız ya da uzak ihtimal kullanmakta olduğunuz el duşu az delikli ve suyu gönderilen basınçta çıkaramıyor boruda su biriktikçe soğuyor akabinde soğuk su geliyor dediğim gibi bu uzak bir ihtimal umarım yardımcı olmuşumdur verdiğim cevapta kafanızı karıştıran her hangi bir soru olursa lütfen bana yöneltiniz.




  • bulutcuk kullanıcısına yanıt
    merhaba bulutcuk cihazınızın anladığım kadarı ile elektronik kartlarından biri ya da kalorifer ntc si arızalı bununla ilgili size en yakın servis noktamız ile lütfen iletişime geçiniz bakım kampanyasında değişen yedek parça da %10 indirim var değerlendirmenizi rica ederim en yakın servis için 444 0 322 Nolu E.C.A müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz. Not:cihazınızın modelini mutlak belirtin Confeo Dijital kombinizin modeli.
  • az önce servis geldi dediğiniz gibi sadece sıcak suyu açarak denedik 35 dereceye ayarlamamıza rağmen 46 derecede sabitledi. Servis daha sonra ısı sensörünü değiştirdi sorun giderilmedi. içten bir iki parçayı daha değiştirdi yine olmadı. Anakarta bir parça takarak birşeyler yaptı sonuç yine değişmedi. Tesisatınızın basıncı düşük ondan dedi ölçüm aleti getirdi 3 bar çıktı basınçta normaldi.. Kombide herşey normal çalışıyor dedi. son ihtimal küçük bir pompa gösterdi onu değiştirmeye deniyecek. parça yanında olmadığı için yarın gelecekler.

    Sizin başka bir öneriniz var mı bu durum için?
  • az önce sıcak suyu az açmayı denedim bu sefer su sıcaklığını 55 derecelerde sabitledi. çok su açınca farlı az su açınca farklı sıcaklıkta su veriyor bu normal mi? sıcak suyu az açsamda çok açsamda aynı derecede vermesi gerekmez mi?
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sihirb suyu az açtığınız zaman cihaz kaynama yapar ve derecesi artmaya başlar kombi kullanımında en önemli nokta budur zaten cihaz kullanımında suyu bol ve tek konumdan kullanmanız gerek gelelim arızanıza bununla ilgili benimde aklıma gelen türbin isimli parçayı teknisyen arkadaşımız değiştirecek sanırım ve sorununuz çözülecektir merak ettiğimi soru ise suyu banyoda elduşundan mı akıtarak denediniz ve arkadaşım termometre ile ölçüm yaptı mı?
  • Servis termometreyle ölçüm yapmadı kombinin önünde görünen dereceler size söylediğim sıcaklıklar. Banyoda el duşundan akıtarak denemeleri yaptık.

    Peki bu kombiyle az su açıp bi kaç parça bulaşık yıkamak veya kışın yüzümüzü yıkamak için v.s. sıcak suyu kullanamayacak mıyız? sıcak suyu tamamen açınca su etrafa saçılıyor bu da rahatsız edici bi durum?
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    Merhaba sihirb olayın başlangıcı zaten el duşu onun yerine çıkış ucundan suyu akıtarak denermisiniz lütfen o anki sıcaklık çok önemli sıcak suyu az açsanızda çok açsanızda aynı gazı harcamak zorunda kalırsınız ve mutfaktaki işlemlerinizde zaten sıcak suyu kullanmanızı tavsiye etmiyorum faturaya katkısı çok fazla oluyor ama illa kulanacaksanız kısa süreli olduğu için siz sıcaklık artışını hissetmeden yıkamanız bitecektir.
  • Direktde denedim farklı kombinasyonlardada denedim sürekli aynı problem devam ediyor. 47 derecede sabitleniyor su ve elimizi yakacak seviyeye ulaşıyor.

    Kombinin su sisteminin çalışmasının bu şekilde olduğunu bilseydim farklı modellerle ilgilenirdim. Bu şekilde sıcak suyu komforlu bir şekilde kullanabileceğimi düşünmüyorum. Sıcak suyu sadece duşta ihtiyacımız olmuyor sonuçta.

    İlginiz için teşekkürler umarım yarınki parça değişiminden sonra sorun çözülür. Çözülmezse ne yapılabilir kombinin değişmesi gibi bir ihtimal var mıdır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sihirb

    Direktde denedim farklı kombinasyonlardada denedim sürekli aynı problem devam ediyor. 47 derecede sabitleniyor su ve elimizi yakacak seviyeye ulaşıyor.

    Kombinin su sisteminin çalışmasının bu şekilde olduğunu bilseydim farklı modellerle ilgilenirdim. Bu şekilde sıcak suyu komforlu bir şekilde kullanabileceğimi düşünmüyorum. Sıcak suyu sadece duşta ihtiyacımız olmuyor sonuçta.

    İlginiz için teşekkürler umarım yarınki parça değişiminden sonra sorun çözülür. Çözülmezse ne yapılabilir kombinin değişmesi gibi bir ihtimal var mıdır :)

    sorunun çözümü basit gaz valfinin ortasındaki vidadan min max ayarı yapılacak yani madulasyon
     E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 22 Temmuz 2013; 19:40:18 >




  • bu kombiler sıcak soğuk su basıncına bakmak yerine o anki suyun sıcaklığına bakarak neden çalışmıyor? mesela suyu 40 dereceye ayarladıysak suyu 40 derecede niye tutmuyor? suyun debisinin az yada çok olması niye suyun sıcaklığını etkiliyor? tamam etkilemesi normal ama kombinin gaz kısarak bunu ayarlaması zor mu? modülasyon aralıkları dar olunca mı böyle oluyor?

    keşke kombiyi almadan önce netten araştırsaydınız. confeo plus sıcak su sabitleme sorunuyla ün yapmış bir kombi.
  • Kombiyi seçmemizin nedeni binamızda geçen sene 3 tane daha ECA kombi takmamız ve problem yaratmamasıydı. Bu kombiyide ECA alalım dedik farklı bir model aldık ama alırken satıcı bi uyarmaz mı ya kaç yıllık üretimde olan ve aynı problemi yaratan kombiyi önermesi çalışma sisteminden bahsetmeyip diğer kombiler gibi takıp gitmesi satıcıya olan güvenide ECA ya olan güvenide zedeledi.

    Türkiye şartlarında bu şekilde çalışan bir kombi üretmek çok saçma problemim giderilse bile su sürekli aynı basınçla ulaşmıyorki bazen bakıyorum basınç düşmüş o zaman sıcak suyu kullanmak için şebeke suyunun tekrardan yükselmesini beleyeceğiz.

    Kendi dairemizde 10 yıldan fazladır kullandığımız kombide problem yarattı değişme zamanı geldi dedik kesinlikle ECA almayı düşünmüyoruz.
    Yeni kombi için marka model tavsiyenize açığım :) Kendi yaşadığımız daire için olacağı için iyi birşey düşünüyoruz.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.