Şimdi Ara

Astra G LPG ile Yakıt tüketimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
13.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2004 model, 1.6 Lovato Sıralı LPG sistemi takılı. 163 bin km'de ve bunun 110.000 km'si LPG ile yapıldı.

    Aracımın yakıt tüketiminden memnunum. Ancak ne yakıyor ne yakmıyor olarak bir ölçüm yapmak istedim.

    LPG deposu tamamen boş iken Balıkesir çıkışından litresi 2.69'den 15 tl'lik LPG aldım, km sayacını sıfırladım. Ve Akhisar'a kadar gittim( 86 km) . Akhisar içinde de yaklaşık 15 km kullandım ve toplam 101.7 km sonra LPG bitti. Yani 101 Km'de 15 TL'lik LPG tüketimi oldu. Bileniniz olabilir Balıkesir- Akhisar arası genelde eğimli ve güzel ancak yoğun bir yoldur. giderken hızımı 100'ün üzerine neredeyse hiç çıkarmadım. aracın hızını frenle yavaşlatmadım. hızımı ve stabilitemi korumaya azami dikkat ettim. Normalde 45-50 dakikada geldiğim yolu, tam 1 Saatte geldim.

    Yine geri dönerken 15 tl'lik LPG aldım. Akhisar'dan Balıkesir'e yukarı doğru eğimli bir yolda gittim. Sürüş tarzım yine aynı şekildeydi ve 91 km sonra LPG bitti.

    Kısaca aracımla şehir dışında 30 tl'lik LPG ile 192 km yol katetmiş oldum.







  • O ölçüm öyle olmaz arkadaşım.
    Depoyu tamamen dolduracaksın, km yi sıfırlayıp yola çıkacaksın ama öyle kasarak kullanmayacaksın çokda agresifde kullanmayacaksın orta halli bir sürüş yapıp 100-200 km sonra tekrar doldur depoyu hatta imkanın olursa 1-2 defa bu şekilde dene o zaman net veriye ulaşırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

    O ölçüm öyle olmaz arkadaşım.
    Depoyu tamamen dolduracaksın, km yi sıfırlayıp yola çıkacaksın ama öyle kasarak kullanmayacaksın çokda agresifde kullanmayacaksın orta halli bir sürüş yapıp 100-200 km sonra tekrar doldur depoyu hatta imkanın olursa 1-2 defa bu şekilde dene o zaman net veriye ulaşırsın.


    dediğin benzin yada dizelde belki geçerli olabilir ancak LPG'de pek doğru sonuç vermiyor. Çünkü pompa basıncı değişken olarak ayarlandığı için kimi pompada LPG tankı tam olarak dolarken, kimisinde ise pompa basıncı az olduğu için daha az LPG alıyor.

    Bu ölçüdeki hata sence nerede? Boş tanka belirli miktar yakıt konuyor. KM sayacı sıfırlanıp yola çıkılıyor. Gaz bitince alınan yakıtla gidilen mesafe hesaplanıyor. bence gayet normal ve hatasız bir hesap.

    kullanım tarzına gelince; aracı mümkün olduğunca kasmadan, yormadan, freni daha az kullanıp, gaz pedalına uygun sertlikte basarak ne kadar az yakıt tüketebileceğimi test etmek için aracı bu şekilde sürdüm.




  • bence de depoyu fulle km yi 0 la.ölçmek istediğin yolu gittikten sonra depoyu tekrar fulle.kaç tl ile kaç km gitmişsin ortaya çıkar
  • bizdeki 2001 model g kasa astra ile tamamı şehir dışı 100 - 130 km arası değişken hızlarda (genellikle 110 diyebiliriz) 18 TL'lik gaz ile 110 km yol gittim daha 1 hafta önce.

    Depoyu fulledim sayacı sıfırladım. Dönüş yolunda aynı istasyondan tekrar fulledim 18 TL aldı.

    Az yaksın diye bi kasma durumun olmadı normal kullandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel_f!re -- 17 Temmuz 2013; 2:21:09 >
  • depo fulleme ile gaz ölçümü yanlış sonuç verir
    misal bizim burada total de 95 liraya dolan depo opet te 82 liraya doldu en son

    bence en doğru ölçüm dolu depo ile kaç km yaptığına bakmaktır
    iki üç defa fulleme ile toplam alınan yakıt km ye bölünür ve aracın sarfiyatı yüzde 99 ortaya çıkar

    mesela ben son 9800 km de 2800 liralık gaz ve benzin almışım. çeyrek depo benzin ve yarım depo lpg var şu an. tamamiyle yoğun şehiriçi trafik de 23 24 kuruş gibi bir tüketim çıkıyor ortaya ki bence gayet makul
    araç megane 2. lpg lovato
  • Mükemmel degerler. Ancak ben bu testleri fazla yakmasın aman basmıyim diyerek değil de standart sürüş neyse o sekilde yapılması taraftarıyım...

    Eger test Depo fullemek seklinde yapılacaksa aynı pompadan aynı sıcaklık koşullarında dolum yapılması gerekir.
  • ölçüm yaparken sürerken biraz psikolojikman insan biraz daha tasarruflu kullanıyor (kendim gibi) değerler güzel dizelciler boşuna para veriyor mis gibi tüp varken ne gerek var mazota
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.