Şimdi Ara

AGÜ- Abdullah Gül Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
16.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre

    Yoksa sende Abdullah Gül'ün mü saçının kılısın

    yoo işim olmaz millet okumak için oraya gidiyor sen bok atıyosun ki milletin umuduna darbe vurmak haddine değil
  • şehirde yaşayan biri olarak söylüyorum gelen pişman olur. Destekleyenlere bakın belediye başkanı vs. İş adamlarıda siyaseten kime yakın olduğu belli insanlar. Bi seçime bakar agünün tüm desteğini kaybetmesi. Zaten şehirde 3 tane üniversite var. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. Zaten bi gazla başladılar bu işede. Kimsenin adam akıllı umursadığıda yok. Agünün tanıtıma gidenler bilir.(arkadaşlarım gitti) O zamandan bu zamana söyledikleri çok değişti zaten. Hacettepe yıldız kocaeli vs buralar tutuyorsa hiç kumar oynamayın.
  • Sırf adı yüzünden yazmam.
  • Hoca kadroları sağlam fakat ODTÜ İTÜ gibi bir geçmişleri-gelenekleri yok ilk siyasi ters giden olayda para desteği çekilir bağışçılar tarafından sıradan bir anadolu üniversitesi olarak devam ederler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

    Her şey bedava. parasını kim veriyor?

    sen ben başka kim verecek. bilemedin pensilvanya.

    nerde okuyorsun?
    ABDg üniversitesi..
  • Önbilgi: Yeni bir üniversite sunduğu imkanlar vs dikkatimi çekti bilgi almak isteyen arkadaşlar için hazırladım. Benim görüşüme göre İTÜ, ODTÜ, BOÜN vb olmuyorsa seçilebilir gibi duruyor. Akademik kadro çok yer kapladığı için en alta koydum.

    Resmi Site



    Kontejan Bilgileri

    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği (20)
    • Endüstri Mühendisliği (20)
    • İnşaat Mühendisliği (20)
    • Makine Mühendisliği (20)

    Mimarlık Fakültesi
    • Mimarlık (15)

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    • İşletme (20)

    Burs İmkanları

    - AGÜ Dil Okulu, İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin tamamına ABD’nin prestijli üniversitelerinin dil okullarında bir dönem ücretsiz olarak eğitim görme imkanı verecektir. Öğrencilerimiz, AGÜ Dil Okulunda gösterdikleri gelişmeye göre ikinci dönemin ilk veya ikinci yarısında ya da yaz döneminde güvenilir yetişkinler nezaretinde ABD’ye götürülecekler, eğitim, seyahat ve konaklama masrafları AGÜV tarafından karşılanacaktır.

    - Yerleştirme puan türünden ilk 30.000’e giren her öğrenciye, en fazla 5 yıllık eğitim süresi boyunca ve yılda 9 ay olmak üzere aylık 300 TL’lık miktara karşılık gelecek bir kariyer desteği lisans mezuniyetini takiben toplu olarak ödenecektir.

    - Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türündeki derecesine göre; İlk 100’e girenlere 2.000 TL,
    101-1.000 arasına 1.500 TL,
    1.001- 5.000 arasına 1.000 TL,
    5.001-10.000 arasına 800 TL,
    10.001- 20.000 arasına 600 TL,
    20.001-30.000 arasına 400 TL nakit burs (gelişim desteği) verilecektir. (Yılda 9 ay)

    -Kayıt olan her öğrenciye Apple IPad verilmektedir.

    Yurt İmkanları

    LYS sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türünde ilk 30.000’den gelen bütün öğrencilerine modern yurt imkanlarını 5 yıl boyunca ücretsiz olarak sunacaktır. Yurtlardan kampüslere ücretsiz servis imkanı bulunmaktadır.

    Yüksek Lisans Bursu

    Lisans eğitiminde verilen bursların yanı sıra, bilim adamı olmak isteyen ve LYS sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türünde ilk 1000’den gelen başarılı öğrencilerimize lisans eğitimini Abdullah Gül Üniversitesi'nde 3.50/4.00 ortalama ile tamamlayanların ABD’de kabul alacakları bir üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin masrafları (en fazla 5 yıl) AGÜV destekleri ile karşılanacaktır.


    AGÜ'de Yaşam

    24 Saat Yaşayan Kampüs
    Üniversite anılarınızı hayatınız boyunca gülümseyerek hatırlayacaksınız. Bu anılarınızın büyük bir kısmı arkadaşlarınızla birlikte yaşadıklarınız oluşturacak. Aslına bakarsanız öğrenme sürecinizin de çok önemli bir bölümünün arkadaşlarınızla paylaşımlarınızdan, birlikte öğrenme etkinliklerinden geldiğinin farkındayız. Üniversite kampüsü denildiğinde genellikle akla sadece sınıflar ve laboratuvarlar gelir. Oysa üniversite yaşamı gencin sürekli derslere girip çıktığı bir ortamdan ziyade sosyalleştiği, bilgi, kültür ve iletişim bakımından kendini geliştirdiği son derece renkli bir dönemdir. AGÜ olarak sizlere eğitiminizi uluslararası kalitede alacağınız sınıf, kütüphane ve laboratuvar ortamları hazırlamakla kalmıyoruz. Sizlere arkadaşlarınızla birlikte en güzel anılarınızı oluşturacağınız zengin, eğlenceli ve aynı zamanda güvenli bir ortam sunuyoruz.

    Bunun için seçtiğimiz kampüs alanı Cumhuriyetimizin ilk sanayi yerleşkesi olan 20. yüzyıldaki ekonomik kalkınmamızı simgeleyen, şimdi yani 21. yüzyılda ise ülkemizin bilimsel kalkınmasına ev sahipliği yapacak olan "Sümer Kampüsü". Kayseri şehir merkezinde yer alan kampüsümüz, yemyeşil alanları, tarihi doku içerisinde oluşturduğumuz modern eğitim konsepti ile birlikte Türkiye ve dünyada ses getirecek bir kampüs olarak yapılandırılıyor. Restoranları, kafeleri, spor sahaları, müzeleri, eğitim ve araştırma tesisleri ile Sümer Kampüsü'müz dünya çapında ödüller almaya başlamış durumda. (World Architecture Festival, 2012)

    Öğrenci Köyü
    AGÜ, üniversite yaşamının eğitimiyle, araştırmasıyla olduğu kadar gündelik yaşamda sundukları ile bir bütün olduğunun bilincinde bir üniversite. Geleneksel yurt tanımının çok ötesinde bir konaklama hizmeti ile karşılaşmaya hazırlanın. Sümer Kampüsü'nün hemen yanında yer alan ve kampüsün kendisi gibi 70 yıllık tarihe sahip estetik taş binalardan oluşan ortamları yurt olarak adlandırmıyoruz. Sizi bir veya iki kişilik odalarda konaklayacağınız özel taş evlerimize davet ediyoruz.

    Bu taş evler yeşil ve geniş bahçeleri ile içinde yaşamaktan keyif alacağınız; modern ve ihtiyaçlarınızaa göre yapılandırılmış seçkin bir yaşam alanı oluşturuyor. Her bir dairede ayrı duşları olan, bahçeye açılan ortak mutfağı, çalışma ve dinlenme alanları ile sizleri bambaşka bir yaşam tecrübesi bekliyor.

    Yeşil Kampüs
    Sümer Kampüsü'nün tarihi karakterinin yanı sıra en önemli özelliği yeşil bir kampüs olması. 80 yaşında ağaçlarla kaplı, 180 dönümlük bir bahçenin içindeki tesisler, stresten uzak bir kampüs yaşamı sunuyor. Araç trafiğine kapalı olarak tasarlanan bu yeşil kampüste yürümekten ve vakit geçirmekten keyif alacaksınız. Üstelik bu rahatlatıcı ve yeşil alan gününüzün geri kalanını geçireceğiniz öğrenci köyünün de hemen yanı başında.

    Yeme İçme
    Sümer Kampüsü şehrin tam merkezinde yer alan yemyeşil ve tarihi dokusu, modern ve güncel iç tasarımı ile sadece üniversitemizin değil şehrin de çekim alanı olacak şekilde hazırlanıyor. Dünya genelinde başarı sahibi Amerikan üniversitelerinde olduğu gibi kampüs güvenlikten ödün verilmemek kaydıyla şehir yaşamının bir parçası olarak tasarlandı. İçinde kültür ve sanat alanlarına ek olarak üstün kalitede yeme ve içme alanlarına ev sahipliği yapan seçkin bir kampüsle karşılacaksınız. Gündelik yaşamınızda bu imkanlardan yararlanabilmeniz için size sağlanacak destek fonları ile pek çok farklı mekanda sosyalleşebileceğinizi söyleyebiliriz.

    Kulüpler
    Üniversite, bireyi sadece bilgi ile değil bir birey olarak bütün boyutları ile geliştiren bir ortam olmalıdır. AGÜ, gençlerin güçlendirilmesi ve kendini rahat ifade edebilmelerinin yanı sıra, üniversite yaşamında aktif katkı üretebilecekleri araçlar olarak düşündüğü kulüplere özel bir önem vermektedir. İlgi duyduğunuz tüm alanlarda kulüpleşmeniz ve etkinlikler gerçekleştirmeniz bizim için önemlidir. Kulüplerin, canlı kampüs yaşamının garantisi olan öğrenci aktivitelerini zenginleştirdiğinin bilincinde olan üniversite, öğrencilerin kampüs içi ve dışı faaliyetlerine destek verecek ve gerekli ortamı hazırlayacaktır. İlk yılınızdan itibaren katılacağınız "Gençlik Programı" ile birlikte düşünüldüğünde kulüpler, mezunlarımızda aradığımız bireysel yetkinliklere erişmenizde önemli rol oynayacaklardır.

    Kültür ve Sanatla Zenginleşen Kampüs
    AGÜ, bir bireyin sadece diploma almak için değil, bütün boyutlarıyla yaşamsal beceriler elde etmek için üniversiteye katıldığına inanır. Bu sebeple bilimsel aktivitelerin ve eğitimin yanı sıra bireyi zenginleştiren kültür ve sanat boyutlarını da kazanması ve geliştirebilmesi için kendisine fırsat tanır.

    Daha ilk yılınızdan itibaren dünya standartlarındaki yeni kampüsümüzde yer alan ana konferans salonu, üç bağımsız ve birleştirilebilen çalıştay salonu ve geniş bir fuayeden oluşan etkinlik alanı ile öğrenci merkezlerini bilimsel, sanatsal veya kültürel etkinlikler için kullanabileceksiniz. Yeşil kampüs içerisinde bol miktarda dış etkinlik alanına da sahip olacaksınız. Söz konusu alt yapıya kısa bir süre içerisinde Türkiye genelinde ses getirecek müze ve sergi alanlarının da eklenmesi ile canlı bir kampüs yaşamı içinde olacaksınız.

    Spor ve Açık Hava Etkinlikleri
    Sümer Kampüsü'nü benzersiz yapan bir başka özellik ise yakın çevresindeki spor alanları. Günümüzdeki yapılanma içerisinde AGÜ Sümer Kampüsü'nün hemen yanı başında futbol, basketbol, tenis, okçuluk ve yüzme havuzları ile zengin spor imkanlarına sahip olacaksınız. Bunlara ek olarak üniversite kampüsü içerisinde yeşillikler içerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi sporları da keyifle yapabileceğiniz parkurlar hazırlanıyor. Sağlığına önem veren bireyler için kampüs binaları içinde fitness merkezleri de hizmetinizde olacak

    Kayseri'de Yaşam

    İklim
    Kayseri gece serin, karlı kışları ve sıcak, kuru yazları ile yarı-kurak iklim özelliklerine sahiptir. İlkbahar ve sonbahar aylarında çoğunlukla yağmurlu, kışları ise yağmurla beraber kar yağışlı geçmektedir.



    Tarih
    Kayseri 5000 yıla uzanan tarihi boyunca Anadolu'nun cazibe merkezlerinden biridir. Kuzey ile güneyi, doğu ile batıyı birbirine bağlayan yolların kesişme noktasında yer almış ve bir çok milletler için stratejik bir konuma sahip olmuştur. Bu milletler günümüze ulaşsın ulaşmasın eserleri ile Kayseri'yi ihya etmektedir.



    Ulaşım




    ______________

    AGÜ’yü tercih eden öğrencilerimizin tamamı devlet üniversitesi olmamız itibari ile ücretsiz eğitim hakkına sahiptirler.

    DESTEKLERİMİZ

    AGÜ, Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı’ndan (AGÜV) gelen gücüyle, burs olanakları ile başarılı öğrencileri için eğitim yaşamları boyunca gelişim desteği, eğitimlerini tamamladıktan sonra kariyer desteği başlıkları altında iki aşamalı burs fırsatları sunmaktadır. Burslar, öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca kesintisiz ve karşılıksız olarak mezuniyetlerine kadar (en fazla hazırlık dahil 5 yıl) sağlanacaktır.

    AGÜ, gencin bireysel becerilerini geliştirmesini ve zenginleştirmesini amaçlayan bir kampüs yaşamı sunmaktadır. Sizlerin dersler dışındaki aktivitelere katılımınızı kolaylaştırmak, bilimin yanı sıra kültür, sanat, kulüp ve proje faaliyetlerinizi desteklemek amacıyla, aylık olarak verilecek ve lisans yerleştirme sınavındaki başarınıza göre belirlenecek gelişim desteklerinden yararlanabileceksiniz.

    Üniversiteden mezun olduğunuzda kariyerinizi oluşturmak için yeni ve zorlu bir sürece daha gireceksiniz. Mezunlarını da ailenin bir parçası sayan AGÜ, bu döneminizde yeni başlangıçlar yapabilmeniz için Türkiye'de ilk defa uygulanacak kariyer desteğini sunuyor. Zira öğrencilerimizin fark yaratabilecek, girişimci, başarılı bireyler olmalarını önemsiyoruz. Kariyer desteği, AGÜ öğrencisinin aylık olarak kendi adına açılan bir hesapta, onun adına biriktirilecek olan bir destek şekli. Bu destek sayesinde öğrencilerimiz 5 yıl boyunca hesabında biriken miktarı mezuniyet sonrası alabilecek ve geleceğini kurmak için kullanabilecek.

    Öğrencilerimizin ÖSYS’de Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türündeki derecesine göre değişen, gelişim desteği miktarları aşağıdaki tabloda verilmiştir:



    ABD’DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSU

    Lisans eğitiminde verilen bursların yanısıra, bilim adamı olmak isteyen ve LYS sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türünde ilk 1000’den gelen başarılı öğrencilerimize (lisans eğitiminde 3.50/4.00 genel mezuniyet ortalaması) ABD’de kabul aldıkları üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitim masraflarının karşılanması AGÜV destekleri ile sağlanacaktır.

    ABD’DE DİL EĞİTİMİ

    AGÜ İngilizce Hazırlık Programında öğrenci ve öğretmenin doğrudan iletişim içinde olduğu ve aynı zamanda uzaktan öğretim teknolojilerinin bir arada kullanıldığı bir sistem uygulanacaktır. Programın en önemli aşaması ise programın bir döneminin ABD'de olmasıdır. AGÜ Dil Okulu, ABD programı ile her öğrencisine ABD'nin prestijli üniversitelerinin dil okullarında bir dönem ücretsiz olarak eğitim görme imkanı verecektir. Öğrencilerimiz, AGÜ Dil Okulunda gösterdikleri gelişmeye göre ikinci dönemin ilk veya ikinci yarısında ya da senenin sonunda yaz döneminde güvenilir yetişkinler nezaretinde ABD'ye götürülecekler ve seyahat, eğitim ve konaklama masrafları AGÜV tarafından karşılanacaktır.

    KARİYER KOÇLUĞU

    AGÜ öğrencilerine, birinci sınıftan itibaren kariyerinde başarılı ve deneyimli işadamı ve profesyoneller ile onları iş hayatına hazırlayan Yakın Kariyer Desteği programları uygulanacaktır. Bu süreçte belirli bir program dahilinde öğrencinin kendini, mesleğini ve mesleğine ait sektörel gelişmeleri tanımasına yönelik olarak birebir kariyer koçu (mentor) ile görüşmeler eşliğinde kariyer gelişimi desteklenecektir. Bu noktada en önemli destek AGÜV üyeleri tarafından sağlanacaktır.

    YURT OLANAKLARI

    AGÜ, LYS sonucunda yerleştiği ve kayıt yaptırdığı bölümün puan türünde ilk 30.000’den gelen bütün öğrencilerine güvenle kalabileceği tarihi ve yeşillikler içerisindeki öğrenci köyünde modern yurt imkanlarını 5 yıl boyunca ücretsiz olarak sunmaktadır. 70 yıllık tarihe sahip estetik taş binalardan oluşan yurt ortamları ile öğrencilerimizi bambaşka bir yaşam tecrübesi bekliyor. Geleneksel yurt tanımının çok ötesinde her bir dairede ayrı duşları olan, bahçeye açılan ortak mutfağı, çalışma ve dinlenme alanları siz öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır.

    DİĞER OLANAKLARIMIZ

    AGÜ, bilgi çağının üniversitesi olarak teknolojinin kullanımını önemsemektedir. Bu amaçla öğrencilerimizin tamamına bilgiye sınırsız erişebilmeleri ve eğitimleri süresince kullanabilmeleri için tablet bilgisayar (iPad) AGÜV tarafından sağlanacaktır.

    AGÜ Mezunu

    AGÜ "Mezunlar Ofisi" daha ilk yılımızdan itibaren hizmete girecek ve şimdiden mezuniyetinizde oluşturacağınız ağlar için size yol göstermeye başlayacaktır. Başlangıçtan itibaren yurt içi ve yurt dışındaki iş ve akademik dünyadan gönüllü mentorlarla "fahri mezunlar " sağlam bir iletişim ağı kuracak; hayat boyunca AGÜ'ye olan aidiyet duygunuzun yapı taşlarını oluşturacak.

    AGÜ Mezunu şu özellikleri taşır:
    · Kendi alanında tam donanımlı
    · Hayatboyu gelişiminin anahtarı olan öğrenmeyi ve düşünmeyi öğrenmiş
    · Kendini hem Türkçe hem de İngilizce'de yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde ifade edebilen
    · Çevresiyle etkili sosyal iletişim kurabilmek için gerek duyulan genel kültüre ve iletişim becerilerine sahip olan
    · Kendi başına olduğu kadar takım çalışmalarında da üretken olabilen
    · İnisiyatifi ile süreçler başlatabilen ve bağımsız kararlar alabilen
    · Sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş
    · Daha üniversite yaşamı esnasında uluslararası tecrübe kazanmış
    · Mezun olmadan iş tecrübesi edinmiş
    · Eğitim ve bireysel gelişimde elde ettiği kazanımları, kariyer gelişimine yansıtabilecek şekilde hazırlanmış


    Öğrenme Odaklı AGÜ

    Kariyer Yolları
    AGÜ, üniversite eğitiminizin gelecekteki meslek yaşamınız için ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Genel kanının aksine mesleğinizin ne olacağını yalnızca üniversite giriş sınavında seçtiğiniz bölümle tespit etmiş olmuyorsunuz. Bölümünüzü seçtikten sonra beş yıllık üniversite eğitiminiz boyunca meslek yaşamınızı şekillendirecek tercihler yapmaya devam edeceksiniz. Genç odaklı bir üniversite olarak AGÜ, hangi bölümü seçerseniz seçin sizlere iki farklı kariyer yolunda ilerleyebilmeniz için özel programlar sunuyor. Bu kariyer yollarından birisi bilim ve araştırmaya ilgi duyanlar için hazırlanan "Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİLİM)" diğeri ise uygulama ve reel sektöre ilgi duyanlar için hazırlanan "Profesyonel Yetiştirme Programı (PRO)". Hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerimiz danışmanlarının da yardımı ile hangi bölümde olursa olsun bu iki kariyer yolundan birisini seçebilecek. BİLİM programını seçenlerin laboratuvar ve araştırmaya ilişkin müfredat ağırlıkları artarken, PRO programını seçenler proje yönetimi, takım çalışması gibi reel sektörde ihtiyaç duyacakları becerilerini geliştirebilecekler. Aynı şekilde BİLİM programını seçen gençler staj olanaklarını araştırma kuruluşları ve ortak üniversitelerde geçirirken, PRO programını seçenler bu tür faaliyetleri reel sektör kuruluşlarında işbaşında yapabilecekler. Gençlerin tercih hakkına inanan ve doğru tercihi yapabilmeleri için gerekli danışma mekanizmalarını kuran AGÜ'de okurken, bu iki kariyer yolundan birisini seçebilecek ve gerekli gördüğünüz takdirde okumaya devam ederken iki kariyer yolu arasında geçişler yapabileceksiniz.

    Kariyer Merkezi
    Öğrencilerimiz olarak üniversite eğitiminiz devam ederken reel sektör farkındalığının oluşması ve iş tecrübelerinin zenginleşmesi amacıyla Kariyer Merkezi'nden her zaman yararlanabileceksiniz. Kariyer merkezi sizlere gelecekteki mesleğinizle ilgili danışmanlık yapıp, yol göstermekle kalmayacak, stajlarınızdan alacağınız kazanımları artırmanız için de rehberlik ve yönlendirme çalışmaları sürdürecek. Merkez sizleri kendi alanında öne çıkan isimlerle bir araya getirecek, sektördeki kurum ve kuruluşlarla bir araya getirecekler. Mezuniyet sonrası yaşamınızın en büyük bölümünü oluşturacak kariyer hayatınıza, çok daha bilinçli bakabilecek ve kendinizi yapılandırabileceksiniz.

    Çok Disiplinli ve Üretime Dönük Araştırma
    AGÜ, yeni dünyanın ihtiyaçlarının çözümünün çok disiplinli araştırmalarda yattığının bilincidedir. Bu amaçla farklı alanlardan gelen öğrencilerin, araştırmacıların ve girişimcilerin bir arada ortak projelerde çalışmalarını sağlayacak ortamlar hazırlıyoruz. Çok disiplinli araştırma yapısını desteklemek için odaklı araştırma merkezleri kuran AGÜ, bu yolla yeni nesil bir araştırma üniversitesi olmanın kapılarını açıyor. Kayseri'nin gelişmiş reel sektörünün de yardımıyla üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirmeyi de hedefliyoruz. Bu projeler öğrencilerimizin daha lisans eğitimi sırasında sanayi odaklı üretim becerilerini geliştirmeyi sağlayacak.

    Girişimcilik ve Araştırma Destekleri
    AGÜ, yenilikçiliğe ve bireyin katkısına inanır. Bu sebeple, gençlerin daha üniversite de okurken arkadaşları, hocaları veya reel sektörle birlikte projeler geliştirebilmeleri, projelerini yürütebilmek için gereken başlangıç seviyesinde küçük işletmeler ve girişimler oluşturabilmeleri için ihtiyaç duyacakları alanları ve imkanları sağlamayı planlamaktadır. Sümer Kampüsünün şehir ve sanayi ile rahat ilişki kurabilmesini olası kılan benzersiz konumunun sağladığı avantajlardan da yararlanarak canlı bir üretim ve yenilikçilik merkezine dönüşmesi sağlanacaktır. Bu yapının oluşturulmasında önde gelen dünya üniversite modelleri ve inkübasyon sistemleri incelenerek bir rota çizilmiştir. Bu destekler kapsamında ülkemizde açığı hissedilen, bilgi ve teknolojilerin fikri mülkiyet hakları yönetimi ile lisanslama ve patentlenmesine ilişkin becerilerin geliştirilmesi de öncelikler arasında yer almaktadır.


    Global AGÜ

    Üçüncü nesil üniversiteler dünyanın her yerinde birer birer ortaya çıkıyor. Son 20 - 30 yıldır devam eden bu süreçte eski üniversiteler kendilerini yeniden tanımlarken, yeni kurulan üniversiteler tam da dönüşümün yaşandığı bu dönemde, kendilerini artık geçersiz olan eski sistemlerden uzaklaştırmaya ve yeni konseptler üzerinden tanımlamaya çalışıyorlar. Üçüncü nesil üniversiteler artık bir realite. AGÜ, çağdaş yaklaşımı ile daha ilk günden itibaren bunu hedefe ulaşmayı amaçlıyor.

    Tümüyle İngilizce Eğitim
    Üçüncü nesil üniversitelerin en önemli özelliklerinden birisi küresel kurumlar olmaları. Ürünleri, araştırmaları, çalışanları ve öğrencileri ile üniversiteler çok kültürlü olmak zorunda. Tıpkı evrensel nitelikteki ilk nesil üniversiteler gibi (10. yy.) üçüncü nesil üniversitelerde ortak bir bilim dili üzerinde yapılanıyorlar. Bin yıl öncenin ortak araştırma dilleri Latince ve Arapça iken, onların yerini bugün İngilizce almış durumda. Küresel seviyede rekabet edebilecek ve 21. yüzyılın yükselen değeri olan Türkiye'yi temsil edebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlayan AGÜ bu amaçla eğitim, araştırma ve uygulama katmanlarının tamamında İngilizce'yi ortak dil olarak kullanacak. Bunun için yepyeni ve gelişmiş dil öğrenme becerileri kullanılarak öğrencilerin tamamı bir yıllık hazırlık döneminin ardından alan derslerini almaya başlayacaklar. AGÜ, tamamen İngilizce eğitim veren az sayıdaki Türk üniversiteleri arasındaki yerini alıyor. Bunun da ötesinde İngilizce'yi tüm kampüs yaşantısında kullanılacak bir dil olarak konumlandırıyor.

    Uluslararası Tecrübeye Sahip Akademisyenler
    AGÜ, yurt dışından doktoralı veya doktora sonrası yurt dışı deneyimi olan seçkin bir akademisyen topluluğuna sahiptir. Böylece AGÜ, öğrencilerine küresel ve güncel bilgi platformunun bir parçası olma; akademisyenlerimizin sahip olduğu yurt dışı bağlantılardan yararlanma imkanı sunmaktadır. AGÜ kaliteli bir üniversitenin bilgiyi esas aldığını ve çok farklı kaynaklardan beslenen bilgi ortamının kaliteyi getireceğinin bilincinde olarak akademik kadrosunu ve öğrenci havuzunu Türk vatandaşları kadar, yabancı uyruklulara da açık tutacak, farklı kültürlerden ve inançlardan gelen insanların kendilerini rahat hissetmeleri ve sınırlarla karşılaşmadan bilgi üretip, paylaşabilmeleri için çok kültürlülüğü ve kültürel zenginliği destekleyen bir kampüs tasarlamaktadır.

    Amerika'da Dil Eğitimi Programı
    AGÜ, kurumsal olduğu kadar çalışanlarının ve özellikle öğrencilerinin uluslararası becerilere sahip bireyler olmasını veya bu becerileri geliştirmelerini istemektedir. Tamamen İngilizce dilinde eğitim verecek olan AGÜ, öğrencilerinin bir yıllık hazırlık programına ek olarak İngilizce'yi yerinde tecrübe edip, geliştirmelerini amaçlamaktadır. Bu bağlamda bugüne kadar üniversiteler tarafından bu boyutta hiç gerçekleştirilmemiş olan bir girişimin parçası olacağınızı şimdiden söyleyebiliriz. 2013 - 2014 yılında AGÜ'de eğitim gören öğrencilerimizin tamamı hazırlık okulunda edindikleri dil becerilerini güçlendirebilmek amacıyla tüm masrafları AGÜ Destekleme Vakfı (AGÜV) tarafından karşılanacak şekilde bir dönem Amerika'da İngilizce Dil Eğitim Programlarına katılacaklar.

    Uluslararası İşbirlikleri ve Kalite
    AGÜ en başından beri uluslararası bir üniversite olarak tasarlanmıştır. Bu amaca ulaşılabilmesi için 2012 yılında kurulan AGÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Öte yandan eğitim modelinden, yönetim tarzına, kampüs yapısından, mimari tasarımlara kadar pek çok detay ABD başta olmak başarılı dünya üniversiteleri incelenerek yapılandırılmaktadır. Eğitime başlamadan önce belirli bir kalite standardı oluşturulması kaygısıyla ondan fazla dünya üniversitesi ile temasa geçilmiş ve ikili ilişkiler tesis edilmiştir. Bu üniversitelerin bir çoğu Stanford, UC Berkeley, MIT, Columbia, NYU, TU Delft gibi dünya üniversite sıralamalarında en önde gelenler arasında yer almaktadır. Kurduğu ikili uluslararası işbirliklerinin yanı sıra AGÜ, Avrupa Birliği yüksek öğretim alanının doğal bir üyesi olarak öğrenci değişimlerine de hazırlık yapmaktadır. AGÜ'nün bütün eğitim sistemi Avrupa Birliği yüksek öğretim alanında reformu tanımlayan Bologna Süreci ile uyumlu olarak yapılandırılmaktadır. Aynı şekilde AGÜ bünyesindeki akademik üniteler kendi alanlarında uluslararası akreditasyon süreçlerine uyum sağlayacak şekilde kurulacaktır.

    Erişilebilen AGÜ

    AGÜ, üniversite yaşamını bir bütün olarak görür. Gençlerin, kampüs içerisinde geçirdikleri zamanı mümkün olduğunca kısıtlanmadan hizmetlere ve imkanlara erişebilmeleri gerektiğine inanır. Birlikte ve sürekli öğrenmeyi sağlayabilmek için gencin ihtiyaç duyacağı ortamları oluşturmaya özen gösterir. Bu politikanın bir sonucu olarak AGÜ Sümer Kampüsü, 24 saat ve güvenlik içerisinde yaşanabilen bir kampüs olarak planlanmıştır.

    Tüm Gün Yaşayan Kampüs
    Sümer Kampüsü, öğrenim ve kazanım tecrübesini güçlendirip zenginleştirmek üzere imkanlarından gün boyunca yararlanılabilen bir yapıya sahiptir. Öğrencimiz olduğunuzda gündüz ve gece kampüs içerisinde yer alan kütüphaneden, birlikte öğrenmenin gerçekleşeceği öğrenci merkezinden, kampüsün çeşitli yerlerine dağılmış bilgisayar merkezlerinden, restoran ve kafelerden yararlanabileceksiniz. Kampüsün hemen yanında yer alan öğrenci köyündeki konutlarınızla bir arada düşünüldüğünde 24 saat yaşayan ve tecrübe edilebilen bir kampüs yaşamı sizleri bekliyor.

    Erişilebilen Kampüs
    AGÜ, erişilebilirliğin bir gereği olaraköğrenci veya çalışan olsun engellilerin, hizmetlerden herkesin yararlandığı oranda yararlanabilmelerini sağlayacak bir mimari tasarıma sahiptir. AGÜ kampüslerinde bu anlamda hiç bir engelle karşılaşmayacaksınız. Kampüs mimarisinin erişime açık olmasının yanı sıra "Birlikte Yaşam Ofisi" hem engelliler, hem de başka sebeplerle hizmetlerden daha az yararlandıklarına inanan bireylerin yanında olacak; ihtiyaç duydukları danışmanlık ve desteği sağlayacaktır.

    Bilgiye Sınırsız Erişim
    Bilgi çağında yaşayan bilgi vatandaşları olarak siz gençlerin bilgiye erişim konusunda kısıtlanmamaları gerektiğine inanıyoruz. Sümer Kampüsü'müzde hizmete girmiş tüm kapalı alanlar ve bu alanların çevresindeki açık alanlar ile kafe ve restoranlarda sınırsız ve ücretsiz internetten yararlanabileceksiniz.

    Danışmanlık Hizmetleri
    AGÜ tüm yapılanmasının merkezine genç bireyi koymaktadır. Eğitim müfredatı da dahil olmak üzere oluşturulan kampüs yaşamı genç bireyin kendisini, kendi öz tercihleri doğrultusunda geliştirmesine olanak sağlayacak şekilde kurgulanmaktadır. Bu amaçla sizlerin sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlayan "Gençlik Programı"nda görev alan eğitmenlerinden tutun, akademik gelişiminize yol gösterecek danışmanlara kadar bu ilke üzerinde şekillendirilmiştir. Bu kapsamda sosyal ve akademik boyutta danışmanlarınıza her an erişebileceksiniz.

    Açık Erişimli Ders Takibi
    AGÜ öğrencisi olarak iTunes U üzerinden aldığınız derslerin tüm içeriği ile ders videoları veya ses kayıtlarına 24 saat erişebileceksiniz. Derslerinizi sınıfların ötesine taşıyor ve sizlere benzersiz bir öğrenme platformu sunuyoruz.

    Kampüsüm Hattı
    AGÜ Sümer Kampüsü öğrenci olarak gençlerin de kendilerini ait hissedecekleri bir kampüs. Kampüsün gelişiminde ve yönetiminde gördüğünüz sorunları bildirip, geri dönüş alabilecek ve öğrenci konseyleri dışında da genç bir birey olarak kampüsle ilgili karar alma süreçlerine katılabileceksiniz.

    AGÜ İşbirlikleri

    Üçüncü nesil üniversite olmak, bilimsel, teknolojik, eğitim, sosyal konular veya bilgi üretiminde diğer kurumlarla ağlar (network) kurmasını gerektiriyor. Bu sayede üniversite, daha etkin toplumsal fayda üretebiliyor. AGÜ, içinde yaşadığımız bilgi çağında, dünya ile etkin iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Öğrencilerimiz, akademik, idari çalışanları ve kurumsal yapılarıyla dünyayla işbirliğine açık bir üniversitede eğitim görüyor olacak: İletişime açık olmayı çok önemsiyoruz; bunun içinde açık üniversite olarak yapılanıyoruz.

    Üniversiteler ile İşbirlikleri
    AGÜ, 21. yüzyılın gerekleri çerçevesinde bir yapı oluştururken, bir yandan da pek çok farklı alanlarda benzersiz bilgi üreten diğer üniversitelerle işbirliği içinde sistemler geliştirmeye çalışır. Yönetim yapısından, eğitim programlarına, sosyal programlarından gelişim programlarına kadar pek çok alanda Türk ve dünya üniversiteleri ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda üniversitemiz, kurumsallaşma süreçleri içinde Stanford, UC Berkeley, NYU, MIT, Columbia, SUNY, CUNY, UCF, IIT, TU Delft, Bilkent, ODTÜ, Bilgi gibi her biri farklı alanlarda uzmanlaşmış üniversiteler ile farklı seviyelerde işbirlikleri geliştirmiştir. Öğrencilerimizin aramıza katılması ve eğitim programlarımızın başlaması ile birlikte bu tür işbirlikleri yoğunlaşarak artmaya devam edecektir.

    Sivil Toplumla İşbirlikleri
    AGÜ, demokratik bir toplumun ve bireyin kendini ifade edebilmesinin temelinde sivil toplum organizasyonlarının ve sivil toplumun yattığının bilincindedir. Öğrencilerinin ve tüm gençlerin sivil toplum faaliyetlerine katılımını destekleyen AGÜ, bunun için ihtiyaç duyulan danışma ve yönlendirme mekanizmalarını kısa sürede devreye sokmaya hazırlanmaktadır.

    Sanayi ile İşbirlikleri
    AGÜ, kendisinin hayallerini ve vizyonunu paylaşan AGÜV ile birlikte, kentine, bölgesine, ülkesine ve tüm dünyaya fayda üretebileceğine inanır. Üçüncü nesil üniversitelerin özelliklerinden olan sanayi ile işbirlikleri bu açıdan AGÜ için önem taşır. Önemli sanayici ve işadamlarının katılımı ile kurulan AGÜV, üniversitemize en başından itibaren sağlam bir sanayi işbirliği imkanı sunmaktadır. Gelişen ve güçlü bir sanayi alt yapısına sahip olan 1.000'den fazla şirketin faaliyet gösterdiği Kayseri'de kurulmuş olması da gelecekte üniversite-sanayi işbirliği adına önemli bir alt yapı sunmaktadır.

    Gençlerle İşbirlikleri
    AGÜ, gençlerin güçlendirilmesi ve toplumdaki yerlerinin belirgin hale getirilmesi gerektiğine inanır. Bunun için bir yandan kendi öğrencilerine bireysel gelişim ve gençlik programları ile imkanlar sunarken, çevresindeki özellikle liseli gençleri de benzer imkanlardan yararlanmaya, ortak projelere, etkinliklere ve sosyal paylaşıma davet eder ve kapılarını açar.

    Videolar

    Hangi Mesleği Seçmeliyim? - 1

    Çağımızın öne çıkan mesleklerinden birisi olan Elektrik-Elektronik mühendisliği konusunda sizleri bilgilendirme amacıyla hazırladığımız mesleki tanıtım videomuz ile bilmediklerinizi öğrenebileceksiniz.

    Saha çalışmaları ve alanındaki tecrübesi ile öne çıkan akademisyen Doç.Dr. Bülent Yılmaz’ın anlatımıyla Elektrik-Elektronik mühendisliği ve Abdullah Gül Üniversitesi’ndeki imkanları hakkında bilgileri bulacağınız videoyu keyifle izlemeniz dileğiyle.



    Hangi Mesleği Seçmeliyim? - 2

    İnşaat mühendisliği; tarihin en eski mühendislik dallarından birisi olmanın dışında, asırlar boyu yaşantımıza verdiği yön sayesinde de değerli ve güncel bir meslek olmayı sürdürüyor.

    Günümüzdeki etkinliğini gelecek çağlara da taşıyacak olan ‘İnşaat Mühendisliği’ hakkında bilinmesi gerekenleri, bu alanda değerli çalışmalar yapan Yrd. Doç. Dr. Burak Uzal’ın anlatımıyla izleyip, Abdullah Gül Üniversitesi’ndeki fırsatlar hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.



    Hangi Mesleği Seçmeliyim? - 3

    Öznesi ‘insan’ olan, hayatımıza yeni yapılar kazandıran ve her zaman gözde bir meslek olan ‘Mimarlık’ AGÜ içinde de önemli bir yerde bulunuyor.

    AGÜ Öğretim üyesi ve Sümer Kampüsü üzerine çalışmaları ile ünlü Yrd. Doç. Dr. Burak Asilkender’in anlatımıyla, mimarlık mesleğini, gerektirdiği özellikleri ve AGÜ’nün sunduğu fırsatları daha yakından öğrenecek ve içinizdeki mimarı açığa çıkarabileceksiniz.



    Hangi Mesleği Seçmeliyim? - 4

    AGÜ’nün öğrencilere yönelik sürdürdüğü mesleki tanıtım videoları ‘Hangi Mesleği Seçmeliyim’ serisi Endüstri Mühendisliği videomuz ile sürüyor.

    AGÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Gören’in anlatımıyla Endüstri Mühendisliği’nin kapsamı, insanlık adına faydaları ve AGÜ’deki imkanları hakkında detaylı bilgilere kavuşacağınız videomuz bu mesleğe ilgisi olan siz değerli gençlere ışık tutacak.



    Akademik Kadro


    Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi



    Prof.Dr. İhsan SABUNCUOĞLU
    Doktora: Wichita State University, Endüstri Mühendisliği, 1989.
    Araştırma Alanları: Simülasyon, çizelgeleme ve üretim sistemleri, kanser tarama sistemleri ve güdümlü ilaç sistemleri
    E-posta: sabun@agu.edu.tr




    Prof.Dr. İrfan ALAN
    Doktora: University of Wisconsin-Madison, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, ABD, 1993.
    Araştırma Alanları: Elektrik makinalarinin tasarimi ve kontrolü; güç elektroniği devrelerinin tasarimi ve kontrolü, sürücü tasarimi ve kontrolü, elektrik makinalari, sürücüleri ve güç elektroniği devrelerinde kayiplarin azaltilmasi ve verimin yükseltilmesi, elektrik enerjisinin verimli kullanimi, indüksiyonla isitma, rüzgar enerjisi ve diğer alternatif enerji kaynaklari ile elektrik üretimi, enerji depolama sistemleri ve kontrolü, elektrikli ve hibrit elektrikli araçlar, tahrik ve kontrol sistemleri
    E-posta: irfan.alan@agu.edu.tr




    Prof.Dr. Osman SERİNDAĞ
    Doktora: Leicester Üniversitesi, Kimya, İngiltere, 1994.
    Araştırma Alanları: Organometalik kimya, koordinasyon kimyasi, fosfor bileşikleri kimyasi, bor kimyasi, biyoinorganik kimya, kimyasal katalizörler, tekstil kimyasi, boyarmadde sentezi ve uygulamalari, enstrümental analiz
    E-posta: osman.serindag@agu.edu.tr




    Prof.Dr. Hamza EROL
    Doktora: Çukurova Üniversitesi, 1995.
    Araştırma Alanları: Olasılık modelleri, model tabanlı kümeleme, ayrıştırma ve sınıflandırma, uzaktan algılanmış çok bantlı görüntü işleme, veri işleme, veri modelleme ve analizi, bilgisayar algoritmaları, kriptografik algoritmalar, bilgisayar dilleri ve programlama, bilgisayar yazılımı
    E-posta: hamza.erol@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Murat DURANDURDU
    Doktora: Ohio Üniversitesi, Fizik, ABD, 2002.
    Araştırma Alanları: Sayısal Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Nanoteknoloji, Teorik yoğunlaştırılmış madde fiziği
    E-posta: murat.durandurdu@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Erhan KUTANOĞLU
    Doktora: Lehigh Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği, 1999.
    Araştırma Alanları: Üretim ve servis hizmetleri için tedarik zinciri yönetimi, dağıtık karar verme için modelleme ve algoritmalar, optimizasyon
    E-posta: erhan.kutanoglu@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Mustafa MAMAK
    Doktora: Çukurova Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, 2002.
    Araştırma Alanları:Kıyı mühendisliği, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, açık kanal akımları
    E-posta: mustafa.mamak@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Bülent YILMAZ
    Doktora: Utah Üniversitesi, Biyomühendislik, 2004.
    Araştırma Alanları: Biyomedikal sinyal ve görüntü işleme, nörosinyal analizi, beyin-bilgisayar arayüzü, uyku analizi, hesaplamalı kardiyoloji, örüntü tanıma/sınıflandırma
    E-posta: bulent.yilmaz@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Mehmet ŞAHİN
    Doktora: Selçuk Üniversitesi, Fizik, 2005.
    Araştırma Alanları: Deneysel: İnce film güneş pillerinin elektriksel karakterizasyonu, metal-yarıiletken diyotların elektriksel karakterizasyonu, yarıiletken ince filmlerin optik karakterizasyonu.Kuramsal: Yarıiletken kuantum nokta yapıların elektronik özellikleri, çok elektronlu kuantum nokta yapılar, bandiçi optik geçişler, quantum noktalarında ekzitonlar, sayısal hesaplamalar
    E-posta: mehmet.sahin@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Abdulkadir DOĞAN
    Doktora: University of Wales, Uygulamalı Matematik, 1997.
    Araştırma Alanları: Sayısal çözüm, sonlu eleman metodu, kısmi diferansiyel denklemler, diferansiyel denklemler, sınır değer problemleri, dinamik denklemler, zaman skalası
    E-posta: abdulkadir.dogan@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Sevil Dinçer İŞOĞLU
    Doktora: Hacettepe Üniversitesi, Biyomühendislik, 2006.
    Araştırma Alanları: Biyomalzeme, polimerik DNA taşıyıcıları, RAFT polimerizasyonu, deri doku mühendisliği destek malzemeleri, faj gösterim
    E-posta: sevil.dincer@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Ünal ŞEN
    Doktora: Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, 2010.
    Araştırma Alanları: Yakıt hücreleri için proton iletken polimerler, İnorganik-organik güneş pilleri ve enerji çeviriciler için nanomalzemelerin simülasyonu
    E-posta: unal.sen@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Selçuk GÖREN
    Doktora: Bilkent Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği, 2009.
    Araştırma Alanları: Çizelgeleme, optimizasyon
    E-posta: selcuk.goren@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Bekir Hakan AKSEBZECİ
    Doktora: Erciyes Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 2011.
    Araştırma Alanları: Biyomedikal örüntü tanima, biyomedikal işaret ve görüntü işleme, biyoinformatik
    E-posta: hakan.aksebzeci@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Aysun CEBECİ AYDIN
    Doktora: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Biyokimya, 2008.
    Araştırma Alanları: Gıda mikrobiyolojisi, laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve türlenmesi, probiyotikler, bakteriyosinler, biyoinformatik
    E-posta: aysun.cebeciaydin@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Erkin AYDIN
    Doktora: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Biyoteknoloji, 2010.
    Araştırma Alanları: Biyomalzemeler, biyopolimerler, kompozitler, nanoteknoloji uygulamalrı, biyomekanik, doku kültürü ve mühendisliği, kök hücre ve rejenaratif tıp uygulamaları, ilaç taşıma ve salım sistemleri, biyosensörler
    E-posta: erkin.aydin@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Cihan ÇİFTÇİ
    Doktora: Massachusetts Üniversitesi-Amherst, İnşaat Mühendisliği, 2012.
    Araştırma Alanları: Deprem mühendisliği, yapı mekaniğinde olasılıksal yöntemler, yapıların statik ve dinamik analizi, Monte-Carlo simülasyonları, sonlu elemanlar yöntemi, ağaç dinamiği, ağaçların risk değerlendirmesi, yapı güvenliği, çelik yapı tasarımı
    E-posta: cihan.ciftci@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Murat ÇITIR
    Doktora: Massachusetts Üniversitesi-Amherst, Kimya, ABD, 2007.
    Araştırma Alanları: Teorik kimya: kuantum kimyası, molekül ve reaksiyon modellemesi, gaz fazdaki iyonların spektroskopik (kütle ve lazer) yöntemlerle, termodinamiği ve foto ayrışmasının incelenmesi, metal iyon kümelerinin kimyası, geçiş metallerinin, metal-ligand komplekslerinin, metal öbeklerinin ve metal iyonları ile biyolojik moleküllerin etkileşiminin termokimyası ve reaktivitesi, değişik sistemler için deneysel alet dizaynı
    E-posta: murat.citir@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Günyaz ABLAY
    Doktora: Ohio State Üniversitesi, Nükleer Mühendisliği, 2012.
    Araştırma Alanları: Kontrol teorisi, nükleer sistemlerde hata tespiti
    E-posta: gunyaz.ablay@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. İlker ERDEM
    Doktora: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, 2009.
    Araştırma Alanları: Gıda, biyoteknoloji, mikro/ultra/nano filtrasyon, sol-jel, seramik filtreler
    E-posta: ilker.erdem@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Hatice MERCAN
    Doktora: Boğaziçi Üniversitesi,Makina Mühendisliği, 2012.
    Araştırma Alanları: Hesaplamalı akışkanlar mekaniği
    E-posta: hatice.mercan@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. İ. Alper İŞOĞLU
    Doktora: Hacettepe Üniversitesi, Biyomühendislik, 2009.
    Araştırma Alanları: Doku mühendisliği, kemik doku mühendisliği, biyobozunur polimerik biyomalzeme sentez ve karakterizasyonu, 3 boyutlu doku iskelesi tasarımı, elektro-eğirme yöntemi
    E-posta: alper.isoglu@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Kevser KAHRAMAN
    Doktora: Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, 2011.
    Araştırma Alanları: Fonksiyonel gıdalar, enzime dirençli nişasta ve sağlık üzerine etkileri, hububat ve ürünleri teknolojisi, gıda kimyası, reoloji
    E-posta: kevser.kahraman@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Burak UZAL
    Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği, 2007.
    Araştırma Alanları: İleri bağlayıcı malzemeler, beton için doğal mineral katkı malzemeleri, çevre dostu çimento-beton sistemleri, hafif beton, yüksek-performanslı beton, yüksek miktarda mineral katkı malzemesi içeren çimento ve beton sistemleri, çimento esaslı malzemelerin mikro ve nano yapıları
    E-posta: burak.uzal@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Niğmet UZAL
    Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği, 2007.
    Araştırma Alanları: Su ve atıksu arıtımında membran prosesesler, endüstriyel atıksu arıtımı ve yeniden kullanımı, fizikokimyasal arıtım prosesleri, anaerobik biyoteknoloji
    E-posta: nigmet.uzal@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Metin Mete ÖZBİLEN
    Doktora: Çukurova Üniversitesi, 2009.
    Araştırma Alanları: VLSI, VHDL, verilog, dijital tasarım, sinyal işleme, görüntü işleme, mikroişlemciler, elektronik, sayısal tasarım, işletim sistemleri, bilgisayar mimarisi, bilgisayar organizasyonu, SIMD, bilgisayar aritmetiği, bütünleşik devre tasarımı, Truva atları, tersine mühendislik, FPGA, ARM, Android, Java
    E-posta: mete.ozbilen@agu.edu.tr





    Mimarlık Fakültesi



    Prof.Dr. Nur URFALIOĞLU
    Doktora: Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık, 1995.
    Araştırma Alanları: Osmanlı mimarisi, sivil mimari, kerpiç mimari, mimarlık tarihi, koruma, restorasyon
    E-posta: nur.urfalioglu@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Burak ASİLİSKENDER
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık, 2008.
    Araştırma Alanları: Mimari tasarım kuramı ve yöntemleri, Türkiye modernleşmesi, sanayi yerleşkeleri, Kayseri kentsel tasarım ve kentsel çevre koruma, modernlik olgusu, kimlik sorunsalı, konut çevre ve sosyalm yaşam yer ve mekan kavramları
    E-posta: burak.asiliskender@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Nilüfer BATURAYOĞLU YÖNEY
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık, 2008.
    Araştırma Alanları: Koruma tarihi ve kuramı, mimari ve arkeolojik belgeleme yöntemleri, mimari, arkeolojik ve sit koruma-onarım, tarihi alanlarda yeni yapı projeleri, geleneksel ve erken modern yapı malzemelerinin karakterizasyonu, korunması ve onarımı, mimari malzeme ve teknoloji tarihi, modern mimarlık mirasının, özellikle modern konut alanlarının belgelenmesi, korunması, onarımı ve yönetimi
    E-posta: nilufer.baturayoglu@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Asutan SARP YALÇIN
    Doktora: Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık, 2007.
    Araştırma Alanları: Yapı elemanları ve malzemesi, yapı biyolojisi, yapı fiziği (yapı akustiği-gürültü, renk, aydınlatma), mimarlıkta sürdürülebilirlik
    E-posta: asutan.sarpyalcin@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Asım Mustafa AYTEN
    Doktora: Ankara Üniversitesi, Kent ve Çevre Bilimleri, 2002.
    Araştırma Alanları: Kentsel koruma yenileme, ekoloji, çevre politikaları, imar hukuku, kentleşme politikası
    E-posta: mustafa.ayten@agu.edu.tr





    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi



    Prof.Dr. Savaş ALPAY
    Doktora: The Johns Hopkins University, Ekonomi Bölümü, 1997.
    Araştırma Alanları: Çevre ekonomisi, uluslararası ticaret, mikroekonomi, kalkınma ekonomisi
    E-posta: savas.alpay@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Ali İhsan ÖZDEMİR
    Doktora: Erciyes Üniversitesi, İşletme, 2005.
    Araştırma Alanları: Üretim ve işlemler yönetimi, ERP, tedarik zinciri yönetimi, karar verme yöntemleri, çok değişkenli istatistik uygulamaları, yöneylem araştırması
    E-posta: aliihsan.ozdemir@agu.edu.tr




    Doç.Dr. Mustafa ÖZ
    Doktora: Erciyes Üniversitesi, İşletme, 2010.
    Araştırma Alanları: E-ticaret, yönetim bilişim sistemleri
    E-posta: mustafa.oz@agu.edu.tr




    Yrd.Doç.Dr. Kubilay GÖK
    Doktora: Wisconsin Üniversitesi-Madison, İşletme Bölümü, 1997.
    Araştırma Alanları: Peformans yönetimi üzerine atıf teorisi uygulamaları, kültürlerarası örgütsel davranışlar, liderlik ve girişimcilik
    E-posta: kubilay.gok@agu.edu.tr

    NOT: Üniversitenin sitesinden ve adaypgrenci adlı siteden kopyalayıp yapıştırdım aynı şeyleri tekrar etmiş olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awesom-o -- 6 Temmuz 2013; 22:32:47 >







  • +10000000
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre

    quote:

    Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

    Her şey bedava. parasını kim veriyor?

    Halktan alınan vergiler (!)

    sizin aklınız sulanmış
  • kayserili işadamlarının şehire büyük bir üniversite kazandırmak için desteklediği bir üniversite paranın kaynağı için abuk sabuk yorumlar yapılmış... ilk 100e 2300 tl bursa çok iyiymiş 10k-20k arası bana uyuyor ve 900 tl hukuk olsa gidebilirdim 900 tlde iyi para
  • Şehir leş, asla yazmayin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awesom-o

    Ben adını bugün reklamlarda duyup araştırdım. Sunduğu imkanlar benim aklımı çelmedi değil.

    üşeniyorsanız buradan bakın.

    bu üniversitenin sitesi.

    akademik kadro

    Siz ne düşünüyorsunuz üniversite hakkında? Kadrosu gözüme yetersiz gelmedi değil.



    özel mi?




  • STAN-erdem S kullanıcısına yanıt
    hayır. vakıf destekli devlet üniv, link
  • Her şey bedava. parasını kim veriyor?
  • çok az bölüm var şu an gidebileceğim bir tek işletme var onada pek sıcak bakmıyorum.
  • vakıf destekliymiş ya

    ben eğitimi nasıl olur onu düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STAN-erdem


    quote:

    Orijinalden alıntı: awesom-o

    Ben adını bugün reklamlarda duyup araştırdım. Sunduğu imkanlar benim aklımı çelmedi değil.

    üşeniyorsanız buradan bakın.

    bu üniversitenin sitesi.

    akademik kadro

    Siz ne düşünüyorsunuz üniversite hakkında? Kadrosu gözüme yetersiz gelmedi değil.



    özel mi?

    bende inş müh istiyorum egitimi %100 ing ve kayseri gibi bir şehir üstelik ünide güzel hiç kaçmaz :)




  • Baya imkanı var bunu bana baya kişi önerdi
  • arkadaşlar tm2 sıralamam 17.200 geldi.Yazabileceğim sınırlı sayıda hukuk var.selçuk iö, sakarya,19 mayıs.. gibi üniversitelerden sonra özel üniversiteleri de tercih etmek istiyorum.İstanbul da fatih sultan mehmet üniversitesi,kemerburgaz üniversitesi,yeniyüzyıl üniversitesi; Konya da kto karatay üniversitesi üniversiteleri var sıralamamın tuttuğu.Bu üniversiteler hakkında fikir sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  • Yoksa sende Abdullah Gül'ün mü saçının kılısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7gün25saat

    quote:

    Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

    Her şey bedava. parasını kim veriyor?

    sen ben başka kim verecek. bilemedin pensilvanya.

    nerde okuyorsun?
    ABDg üniversitesi..


    quote:

    Türk Medeni Kanununa göre vakıf; gerçek veya tüzel kişilerin yeterli mal ve hakları belirli ve sürekli bir amaca özgülemeleri ile oluşan tüzel kişiliğe sahip mal topluluklarıdır.

    KAYNAK


    Şimdi soruyorum;

    NEYİN KAFASI?




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.